Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole

Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 23.04.2010, 19:08   #1
Team Member
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Bartez
 
Data rejestracji: 18.10.2002
Lokalizacja: malopolska
Posty: 4,157
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
[ARTYKUŁ][X360] Kopiowanie i nagrywanie gier

Cytat:
Napisany przez CDRinfo.pl
W niniejszym opisie, przedstawiam jedyny sposób na wykonanie kopii oryginalnej gry na Xbox 360. W opozycji do innych platform, tym razem wymagane są odpowiednie napędy z odpowiednim oprogramowaniem - zarówno po stronie PC jak i konsoli. Tutorial porusza też takie kwestie jak ryzyko zostania zbanowanym i obowiązku aktualizowania firmware napędu konsoli.

Proszę nie dopisywać się w komentarzach prosząc o pomoc z piracką kopią gry, ściągniętą z internetu. Między innymi dlatego część poświęcona programowi abgx360, ogranicza się wyłącznie do samej weryfikacji obrazu pod kątem poprawności odczytania płyty z grą. Wszelkie aspekty patchowania (np. pobranymi z sieci SS, PFI, DMI, DVD-Video), ripowania etc. zostały całkowicie pominięte!

(...)
Zapraszamy do przeczytania artykułu: [X360] Kopiowanie i nagrywanie gier

Ostatnio zmieniany przez Berion : 23.04.2010 o godz. 19:21
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.10.2010, 13:01   #2
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 17.10.2010
Posty: 1
irek470 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam problem z nagraniem gry na xboxa360 nagrywam w clone cd albo ImgBurn i robię wszystko tak jak piszecie, ale gdy wypalę płytkę i włożę ją do konsoli to nie wyskoczy mi gra tylko otwórz DVD i nic się nie uruchomi. Proszę napiszcie mi co robię nieprawidłowo.
irek470 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.10.2010, 21:38   #3
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,789
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Jaki masz napęd, jaki jego fw i w jakiej wersji?
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.10.2010, 10:32   #4
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 31.10.2010
Posty: 3
wasiak666 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam następujący problem: grałem sobie w grę, w pewnym momencie wyskoczył komunikat że "nierozpoznana płyta" i żeby ją wyczyścić.. bla bla.. w sumie czasem już tak jest więc nic dziwnego.. od tego momentu płyta nie uruchamia się w ogóle.. gdyż wyskakuje ciągle ten sam problem "nierozpoznana płyta" myślałem że może problem z płytą, porysowała się albo coś, wiec nagrałem grę na nową płytę.. i jest identycznie to samo.. oczywiście inne gry działają bez zarzutów.. o co może chodzić? (dodam że jak wyciągam karte pamięci bo pomyślałem że plik z zapisanymi grami mógł się skiepścić nic to nie zmienia)
wasiak666 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.10.2010, 22:42   #5
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,789
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Płyty nie są wieczne. Może coś Ci wyparowało, kluczowe przy weryfikacji, a może po prostu już korekcja nie wyrabia dla tej płyty (jw. lub laser osłabł). Nagraj jeszcze raz, ale nie z tej samej płyty.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.10.2010, 22:50   #6
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 31.10.2010
Posty: 3
wasiak666 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
gre nagrałem na płytke parę dni temu, grałem sobie przez te pare dni aż w końcu nagle nie chce tylko tej gry włączyć inagrałem ją na nową płyte i dalej to samo.. xbox nie rozpoznaje tylko tej gry

Ostatnio zmieniany przez wasiak666 : 31.10.2010 o godz. 22:56
wasiak666 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.10.2010, 22:56   #7
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,789
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Ponownie zrób obraz z oryginalnej płyty i nagraj na nową. Przecież innego wyjścia nie masz. ;]
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.11.2010, 16:58   #8
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 31.10.2010
Posty: 3
wasiak666 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ale po cholere mam robić to po raz 3?
wasiak666 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.11.2010, 15:47   #9
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,789
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
wiec nagrałem grę na nową płytę.. i jest identycznie to samo
Z tej samej kopii czy zrobiłeś nową? Nie napisałeś, więc się nie dziw.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.12.2010, 14:05   #10
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 06.12.2010
Posty: 1
Kubaj73 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam. Jak na dzień dzisiejszy jestem zielony na temat nagrywania kopi zapasowych na X360.
Moja sytuacja wygląda tak:
w zeszłym tygodniu odblokowałem Xa na kopie.
W serwisie powiedzieli mi że z racji że mam napęd Hitachi to po wgraniu nowego oprogramowania pod kinekta kopie nowych gier takich jak "assassin brotherhood" i "NFS hot pursuit" i tak nie będą mi działały chyba, że przed nagraniem ich na płyte spachuje je specjalnie pod mój napęd. Podali mi dla pomocy jedynie wersje ( nie wiem dokładnie czego ale chyba pacha) 151. Prosze o pomoc w tej zagadce.
Kubaj73 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.12.2010, 21:57   #11
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,789
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Brakuje podstawowych informacji: jaki masz firmware w napędzie i w jakiej jest wersji. Dokładnie - także się dowiedz. Gry pod AP25 nie pójdą i modyfikując je ryzykujesz banem.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.12.2010, 22:34   #12
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,287
szczuru jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>szczuru jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>szczuru jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Na Liteony + iX 1.6/1.6.1 (Wymagające Activate.iso do Wave 3<) jest sposób na odpalenie gier z AP 2.5 (Testowane na ostatnim asasynie, nfs hp i fable 3 ). Kwestia odpowiedniego wgrywania update'ów dasha (poszukaj info nt updatetów z kinect adventures i kinect animals). Ten sposób działa także z BENq. Na innych napędach pozostaje albo reflash do iXtreme LT+ (+Patche) lub Spoof napędu na Liteon lub BENq.
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Nagrywanie / kopiowanie gier na PS2 Hit Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole 2041 17.11.2009 18:01
Nagrywanie gier na PS2 z dysku Kondra Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole 4 11.02.2009 03:58
Nagrywanie gier ISO i filmów... gawi74 Napędy optyczne DVD 2 22.01.2005 22:59
Kopiowanie zabezpieczonych gier v1.64a VLuka FAQ 0 29.12.2002 16:43


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO