Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole

Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 08.01.2017, 14:44   #1
Bywalec
 
Data rejestracji: 09.08.2010
Posty: 75
Prime zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Final Fantasy XII - Problem z kopiowaniem plików gry na HDD

Witam, nie mogę skopiować całej zawartości płyty FFXII, zawsze po skopiowaniu gra waży 5 MB a powinna 3.76 GB. Jak sobie z tym poradzić?
Prime jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.01.2017, 14:55   #2
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 3,931
misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Superasnie , ale moze zacznie od typu konsoli/pc specyfikacji itd. Bo wiesz np. ja mam samochod a zgadniesz jaki i ile ltr ma zbiornik paliwa tak to wyglada mniej wiecej
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.01.2017, 15:14   #3
Bywalec
 
Data rejestracji: 09.08.2010
Posty: 75
Prime zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez misiozol Podgląd Wiadomości
Superasnie , ale moze zacznie od typu konsoli/pc specyfikacji itd. Bo wiesz np. ja mam samochod a zgadniesz jaki i ile ltr ma zbiornik paliwa tak to wyglada mniej wiecej
Chciałbym skopiować wyżej wymienioną grę na PC, ale jak pisałem gra nie kopiuję się cała tylko 5 MB zamiast 3,76 GB. Spolszczyłem grę, ale OPL jej nie uruchamia, więc postanowiłem, że podmienię ten plik SLES na oryginalny z przed zlokalizowania gry, tak samo zrobiłem z OKAMI i wszystko jest ok, niestety FFXII nie chcę się skopiować w całości.

PS2 FAT + NA.
Prime jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.01.2017, 16:46   #4
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,334
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Jakiego programu używasz do utworzenia ISO?
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.01.2017, 17:19   #5
Bywalec
 
Data rejestracji: 09.08.2010
Posty: 75
Prime zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez szczuru Podgląd Wiadomości
Jakiego programu używasz do utworzenia ISO?
Już posiadam obraz gry z neta (oryginał już się do niczego nie nadaje) problem w tym, że kiedy próbuję skopiować pliki z tego obrazu, gra po skopiowaniu ma ponad 5 MB choć powinna ważyć dużo więcej. Oczywiście kopia jest w porządku. Używałem ImgBurn, DAEMON Tools Ultra i UltraIso, niestety dalej to samo.
Prime jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.01.2017, 17:21   #6
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 3,931
misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Nader dziwne a niemodowane iso wchodzi w calosci ?
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.01.2017, 17:23   #7
Bywalec
 
Data rejestracji: 09.08.2010
Posty: 75
Prime zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez misiozol Podgląd Wiadomości
Nader dziwne a niemodowane iso wchodzi w calosci ?
Dzieje się to samo.
Prime jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.01.2017, 17:24   #8
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 3,931
misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Czyli albo malo miesca na dysku albo cos sie zdupczylo w partycjach na ps2 , czego uzywasz do wgrania obrazow na hdd?
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.01.2017, 17:33   #9
Bywalec
 
Data rejestracji: 09.08.2010
Posty: 75
Prime zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez misiozol Podgląd Wiadomości
Czyli albo malo miesca na dysku albo cos sie zdupczylo w partycjach na ps2 , czego uzywasz do wgrania obrazow na hdd?
Nie wiem czy się rozumiemy, ISO gry mam na PC obraz jest ok, ja chcę skopiować pliki z tego obrazu, żebym mógł podmienić SLES na ten oryginalny sprzed nałożenia spolszczenia i później wgrać na HDD PS2. Niby gra się skopiowała, ale waży tylko 5 MB.

Tak to wygląda:
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-bez-tytulu.jpg  

Ostatnio zmieniany przez Prime : 08.01.2017 o godz. 17:57
Prime jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.01.2017, 18:07   #10
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 3,931
misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Rozumiemy sie doskonale , skoro originalne iso wazy 3.76gb i wystepuje ten sam problem ze wgrywa sie tylko 5mb na hdd w ps2 to jest wina /\ post #8 i odpowiedz na zadane pytanie /\ post #8
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.01.2017, 18:44   #11
Bywalec
 
Data rejestracji: 09.08.2010
Posty: 75
Prime zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez misiozol Podgląd Wiadomości
Rozumiemy sie doskonale , skoro originalne iso wazy 3.76gb i wystepuje ten sam problem ze wgrywa sie tylko 5mb na hdd w ps2 to jest wina /\ post #8 i odpowiedz na zadane pytanie /\ post #8
Oryginalne ISO kopiuję się całe na HDD PS2. Gry na konsolę wrzucam WinHIIP 1.7.6, ale niestety PC nie widzi całej gry po wypakowaniu z obrazu płyty.

Ostatnio zmieniany przez Prime : 08.01.2017 o godz. 18:50
Prime jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.01.2017, 20:22   #12
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 3,931
misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Skoro piszesz ze problem jest tez z niemodowanym/oryginalnym iso ktore wgrasz na hdd od ps2 tez ma 5mb to problem tkwi w hdd na ps2 . A teraz piszesz ze wypakujesz iso na PC i ma 5mb , to opisz dokladnie a nie chaotycznie i po lebkach
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.01.2017, 20:26   #13
Games Maniac
 
Avatar użytkownika Haker120
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 663
Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ten folder PAD2 coś zawiera? Bo faktycznie reszta plików to te 5mb.
Haker120 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.01.2017, 20:35   #14
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,334
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
TO JEST NORMALNE I WSZYSTKO JEST W PORZĄDKU, pliki które możesz widzieć w obrazie płyty z FF12 zajmują tylko około 5MB. Cała reszta plików jest umieszczona poza tablicą TOC i ich nie wypakujesz.
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.01.2017, 21:09   #15
Bywalec
 
Data rejestracji: 09.08.2010
Posty: 75
Prime zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez misiozol Podgląd Wiadomości
Skoro piszesz ze problem jest tez z niemodowanym/oryginalnym iso ktore wgrasz na hdd od ps2 tez ma 5mb to problem tkwi w hdd na ps2 . A teraz piszesz ze wypakujesz iso na PC i ma 5mb , to opisz dokladnie a nie chaotycznie i po lebkach
Jednak się nie zrozumieliśmy nigdzie nie napisałem, że mam problem z kopiowaniem gry na HDD PS2 i na odwrót... cały czas mówiłem o tym, że pliku ISO nie mogę wypakować w całości na PC .

Cytat:
Napisany przez szczuru Podgląd Wiadomości
TO JEST NORMALNE I WSZYSTKO JEST W PORZĄDKU, pliki które możesz widzieć w obrazie płyty z FF12 zajmują tylko około 5MB. Cała reszta plików jest umieszczona poza tablicą TOC i ich nie wypakujesz.
Nie ma sposobu na wypakowanie całej zawartości płyty?
Prime jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Final Fantasy 9 Problem z czarem thundaga amatar Inne 13 28.12.2010 10:27
Problem z nagraniem gry na X360 samson19 Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole 10 30.07.2010 15:38
Problem z wypaleniem gry na Xbox 360... kolo333 Napędy optyczne DVD 19 02.06.2009 16:11
Problem z nagraniem plików z dysku twardego na płytę dvd WODZU1972 DVD-Video 13 08.03.2009 18:45
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi Ice Off topic 7 03.10.2005 01:41


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO