Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole

Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 09.02.2010, 08:02   #1
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 09.02.2010
Posty: 11
florion88 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Gry na PS2 nie działają.

mam problem mianowicie kupiłem sobie niedawno nową konsolę PS2 i odrazu dałem ją do przeróbki mod-chipem, dodam że kupiłem odrazu poleconą przez sprzedawcę nagrywarkę DVD bardzo dobrą ponoć, sprzedawca doradził mi płyty Verbatim 1-16x oki no to wziałem pare + pare -, zgrałem z oryginalnych płyt obrazy ich a nastepnie nagralem je z predkoscia 4x na czyste płytki, no i problem jest taki że żadna nie działa! nawet z predkoscia 2x i baa 1x i nic!!! probowalem dla odmiany 8x i 12x też nic!!! dodam że gdy pożyczyłem od kolegi gre która tez była przegrywana to poszła bez problemu!!! w czym tkwi problem czy każdą kopie gry przed nagraniem trzeba patchować
sprzedawca nic nie mówił o patchowaniu więc jak to jest plis pomóżcie z góry THX!
florion88 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.02.2010, 08:49   #2
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,105
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Czym kopiowales, jak kopiowales, czym nagrywales itd. Za malo informacji, jakas nagrywarka, jakis system operacyjny,jakis modchip...
loki7777 jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.02.2010, 09:41   #3
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 09.02.2010
Posty: 11
florion88 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez loki7777 Podgląd Wiadomości
Czym kopiowales, jak kopiowales, czym nagrywales itd. Za malo informacji, jakas nagrywarka, jakis system operacyjny,jakis modchip...
obraz płyty na dysk z oryginalnej DVD kopiowałem PowerIso, nagrywałem NeroBurningRom, nagrywarka to Liteon eHAU324, system Win XP Pro SP2, mod-chip to ripper 3.5 wiecej info nie mam
florion88 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.02.2010, 09:59   #4
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,105
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
A probowales zgrywac/nagrywac imgburn - jak nie to poswiec jeszcze 1 plyte(najlepiej +). Patchowac nie trzeba jak masz modchipa. Nagraj x12-16 wolniej da efekt przeciwny do zamierzonego.
loki7777 jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.02.2010, 10:05   #5
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 09.02.2010
Posty: 11
florion88 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez loki7777 Podgląd Wiadomości
A probowales zgrywac/nagrywac imgburn - jak nie to poswiec jeszcze 1 plyte(najlepiej +). Patchowac nie trzeba jak masz modchipa. Nagraj x12-16 wolniej da efekt przeciwny do zamierzonego.
oki poświece jeszcze jedna ale co to da?? czym ten Imgburn różni się od Nero że co lepiej mi nagra niby czemu??
a i jeszcze pytanie czy jak spatchuje obraz gry programem ESR to taka gra pójdzie tylko na konsoli PS2 z FreeMCbootem ?? czy na takiej z modchipem bez freemcboota też pójdzie??

Ostatnio zmieniany przez florion88 : 09.02.2010 o godz. 10:07 Powód: ereer
florion88 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.02.2010, 10:13   #6
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,105
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
na konsoli z modchipem tez pojdzie, jemu to bez roznicy. Sek w tym ze od dawien dawna ripuje sie i nagrywa dvddecrypterem/imgburnem jakos lepiej sobie radza z grami na ps2
loki7777 jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.02.2010, 10:26   #7
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 09.02.2010
Posty: 11
florion88 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no dobra okej no ale właśnie skończyłem nagrywać przy wolniejszej predkosci jak mówiłes Verbatim + 1-16x tym programem Imgburn no i error w konsoli sie wyswietla
a słyszałem że ponoć + gorzej trawi konsola PS2, że lepsze są minusy, i czy przypadkiem konsola firmy Sony najlepiej nie czuje sie na płytkach Sony?? tak powinno moim zdaniem być

i tak wogule chodzi że kumpel dał mi oryginalną gre na ps2 Fantastic 4 PAL i gra działa w miare ale chwilami takie zawiechy łapie że masakra! chciałem więc zrobić kopie tej gry ale nie szło zgrać obrazu przy 43% komp sie zawieszał musiałem dawać reseta, poprostu płyta zjechana na maksa, ściągnalem wiec obraz z neta w formacie ISO też PAL identyko ta sama gra, i za pomoca emulatora najpierw sprawdziłem czy jest poprawna, no i odpala sie powoli ale to oczywiste, oki ale teraz pytanie jak poprawnie ją na DVD nagrać żeby wkoncu poszla?? obraz tak na wszelki wypadek spatchowalem i sa te dwa foldery oki, no ale boje sie stracic ostatnią płyte

Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 09.02.2010 o godz. 20:50
florion88 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.02.2010, 11:33   #8
egipski bóg
 
Avatar użytkownika ynsiwy
 
Data rejestracji: 28.02.2004
Lokalizacja: Gdańsk/Okolice
Posty: 2,895
ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez florion88 Podgląd Wiadomości
ściągnalem wiec obraz z neta w formacie ISO też PAL identyko ta sama gra

Teraz to złamałeś regulamin forum
ynsiwy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.02.2010, 12:10   #9
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 09.02.2010
Posty: 11
florion88 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez ynsiwy Podgląd Wiadomości
Teraz to złamałeś regulamin forum
ta? niby jak? mam oryginał tej gry więc walą mnie regulaminy
florion88 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.02.2010, 12:12   #10
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,119
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Kijowa nagrywarka i/lub kijowy napęd w konsoli.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.02.2010, 12:15   #11
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 09.02.2010
Posty: 11
florion88 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
Kijowa nagrywarka i/lub kijowy napęd w konsoli.
LOL! kijowa nagrywarka?? haah nie no rozwaliłeś mnie teraz! uno to jedna z lepszych jakie polecił mi sprzedawca secuendo wszystko nówka LOL!!
florion88 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.02.2010, 12:26   #12
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,119
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Powiedz jeszcze, że sprzedawca w 'supermarkiecie'.

Aha: i przeczytaj ze zrozumieniem post wyżej.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2010, 06:13   #13
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 09.02.2010
Posty: 11
florion88 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a wie ktoś może co to za komunikat "Unable to read disc." ? tak sie dzieje po włożeniu płyty Verbatim 1-16x - na której nagrałem obraz gry Fantastic 4 PS2 PAL, nagrywaną prędkością 4x, o co chodzi z tym komunikatem??
florion88 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2010, 06:45   #14
egipski bóg
 
Avatar użytkownika ynsiwy
 
Data rejestracji: 28.02.2004
Lokalizacja: Gdańsk/Okolice
Posty: 2,895
ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez florion88 Podgląd Wiadomości
a wie ktoś może co to za komunikat "Unable to read disc." ?
"Nie można odczytać płyty"
ynsiwy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2010, 08:42   #15
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 09.02.2010
Posty: 11
florion88 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez ynsiwy Podgląd Wiadomości
"Nie można odczytać płyty"
a czy można wiedzieć DLACZEGO nie można odczytać płyty?
florion88 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Przydatne artykuły, rozwiązania Tips & tricks > Win 2000/XP/2003 Eliasz Komputery 14 28.09.2008 22:44
Zbiór wszystkich praw Murphy'ego. Pablo1964 Humor 5 24.08.2006 08:22
nie dziala nagrany plik MrBiedrona Napędy optyczne DVD 17 22.10.2005 14:57
Projekt Freeware Calme Komputery 0 16.05.2005 19:31
Uwaga!! Szanowni Forumowicze !! TOMMYx Off topic 117 29.03.2003 21:16


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO