![]() |
|
@kujo
A ja jeszcze tylko dodam: Masz wogóle w konsoli mod-chip? Bo jeśli nagrałeś tak jak napisałeś to wszystko powinno być ok (nawet jak nagrasz na syfie)... ... PSX nie PSX1 ;) |
problem z obrazem gry na psx'a_1
witam mam maly problemik i mam nadzieje ze ktos pomoze mi go rozwiazac a wiec sciagnalem z netu 2 gry na psx'a_1 obraz (*.bin i *.img) oba sprawdzilem w emulatorze xPSX i wszystko bylo ok...wypalilem obrazy alcoholem 120% z profilem playstation...nastepnie gry sprawdzilem ponownie na emulatorze (tym razme juz z cd) i wszystko bylo ok...ale kiedy gry sprawdzilem juz w samej konsoli nic z tego nie wyszlo...gra (z obrazu *.bin) zawieszala sie po napisach poczatkowych i nie chciala sie dalej ladowac :( druga z kolei gra (z obrazu *.img) odpalila ale obraz byl jakis rozciagniety w w dodatku czarno-bialy...czego to moze byc wina ?? czy robie cos nie tak ?? prosze o pomoc...czym to wypalac jakimi predkosciami... ??? POMOCY !!
|
Jesli masz alkohola wybierz profil PSX i powinno byc ok. Pisz jak poszlo.
|
sorry...ale czy ty wogole czytales dokladnie mojego posta?? przeciez napisalem ze wypalalem alcoholem 120% z profilem playstation.....
masz moze jakies inne sugestie ?? bo mi zaczyna brakowac pomyslow ;( pozdrawiam |
Moze cos z CloneCD sprobujesz??? A moze twoja nagrywarka nie obsluguje jakiegos formatu??? moja np. nie nagrywa w trybie DAO RAW
|
Cytat:
wszystko fajnie tylko: 1. dobre płyty 2. palić 8x (ja tak palę i jest ok, przy większych szybkościach moja zabytkowa konsola musi stać na boku 8 ) ) 3. czy masz konsolę przerobioną na ntsc? jeśli nie to jest przyczyna czarno-białego obrazu 4. wypalać alkoholikiem z takim ustawieniem jak Napisałeś. |
Cytat:
Cytat:
@zavee Jeśli chodzi o *.bin to pal z *.cue. A ogólnie żecz biorąc: obraz nie ma specjalnie znaczenia (podobnie jak program). Emulator nie nadaje się na weryfikator (czy płyta jest dobrze wypalona czy nie). Emu są zbyt tolerancyjne... ... Słuchaj... a masz wogóle mod-chip w konsoli? |
Cytat:
a jeśli chodzi o ulepszenie to nie musi oznaczać, że ma ntsc. moją sam przerabiałem i w ntsc mam chore kolory. jeszcze jedno - moja lubi bardziej płyty z nagrywarki dvd, chociaż cdr mam litka 52327s. |
Tak a od kiedy ps1 lubi dvd?:)Wersja 10xx psx juz dawno umarla smiercia naturalna.Szarpanie filmow itp, moze byc wina lasera, lub za szybko nagrywales. Co do czarno bialego obrazu to wersja ntsc, moze tv nie przystosowane, sciagnij ntsc to pal converter i nagraj potem spaczowany obraz jeszcze raz, powinno byc normalnie, bedzie do wyboru ntsc lub pal.
|
@ed hunter
Albo zrypałeś RGBFix'a, albo syf nie modchip ;) Z tego co mi wiadomo SCPH-1000, 1001, 1002, 1005 i 1502 miały umieszczony laser zbyt blisko zasilacza co powodowało jej nadmierne przegrzewanie... .... W sumie masz zabytek to Ci się nie dziwię. Moja już nie jedno przeżyła, boot'uje wszystko (tylko FMV się trochę tną na -R/ROM pir.) @loki7777 Nie wszystkie gry się ładnie dają patch'ować :) Czasem wychodzi kaszana na TV (vide Suikoden NTSC-U->PAL) |
W sumie zavee nie napisal jaki ma model psx'a, ale raczej laser pada
|
Cytat:
|
No to jest ta inna mozliwosc:).Ciekawe co to za gierki.Widze ze tak na przemian piszemy:)
|
Cytat:
albo nie ma mod-chip'a :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:37. |