![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole. |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#2 | |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Re: Jak skopiować grę PSX pod Linuxem?
Cytat:
Za to kiedys znalazlem pewnein artykul opisujacy kopiowanie uszkodzonych plyt. W sumie zabezpieczenie w pewnym sensie mozna potraktowac jak uszkodzenie np bad sectors. Wiec moze ci sie uda jesli tak to poinformuj na forum co z tego wyszlo. oto text z tego artykulu ....Niektóre płyty cd mają uszkodzenia i nie da się zrobić zrzutu płyty przez Kopiowanie CD. Dla takich potrzeb opracowałem prosty skrypt o nazwie clone_iso, służący do robienia zrzutów kopiowaniem bajt po bajcie. Treść skryptu jest zamieszczona poniżej: #!/bin/sh set -x mount /dev/cdrom dd if=/dev/cdrom of=/home/CDR/obraz.iso conv=sync umount /dev/cdrom eject Skryptem tym robię zrzuty płyt na dysk do katalogu CDR (którego jestem właścicielem) pod nazwą obraz.iso. Plik /dev/cdrom jest linkiem miękkim do urządzenia /dev/scd0 i w niektórych przypadkach jest konieczne wpisanie do skryptu tej nazwy zamiast /dev/cdrom. Dodatkowo w katalogu /etc/fstab musi być wpis przy cdromie, że user mogą montować napędy..... Mam nadzieje, ze linuksem poslugujesz sie na tyle dobzre, ze nie sprawi ci problemu zrozumienie tego artykulu. |
|
![]() |
![]() |
|
|