Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole

Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 24.03.2004, 18:44   #1
Mr.Rafik
Bywalec
 
Avatar użytkownika Mr.Rafik
 
Data rejestracji: 17.07.2002
Lokalizacja: Polska
Posty: 61
Mr.Rafik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak wyciągnąć pliki z ISO dla XBox'a?

mam obraz w ISO Xboxa i chcialbym wyciagnac z niego pare rzczy czy sa jakies programy pod WIN do tego zeby zobaczyc jakie sa pliki i je wyexportowac pozniej ?
__________________
Divx, Games
Mr.Rafik jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.03.2004, 18:56   #2
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Maciej
 
Data rejestracji: 31.12.2002
Lokalizacja: PL
Posty: 7,664
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
spróbuj UltraIso
__________________
Jak mądrze zadawać pytania
Maciej jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.03.2004, 19:12   #3
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Y@nkee_PL
 
Data rejestracji: 18.11.2002
Lokalizacja: Zielona Góra
Posty: 4,776
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
zamontuj ten obraz w napedzie wirtualnym, np. Daemon-Tools, Alcohol...
__________________
...yea-ea-ea-ah, yea-ea, I feel hardcore
yea-ea-ea-ah, yea-ea, always hardcore...

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.03.2004, 20:08   #4
Mr.Rafik
Bywalec
 
Avatar użytkownika Mr.Rafik
 
Data rejestracji: 17.07.2002
Lokalizacja: Polska
Posty: 61
Mr.Rafik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
UltraISO co prawda otwiera ale widze pustke
Alkohol120% po zamontowaniu tez widzi pustke
DaemonTools tez widzi pustke
__________________
Divx, Games
Mr.Rafik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.03.2004, 23:46   #5
dejmag
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 18.10.2002
Lokalizacja: Radom
Posty: 165
dejmag zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Mr.Rafik
UltraISO co prawda otwiera ale widze pustke
A rozmiar obrazu jest w normie?

Może spróbuj jeszcze WinISO, albo ISOBuster (jak potrzebujesz freeware)...
__________________
Pozdrawiam,
dejmag
dejmag jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.03.2004, 00:21   #6
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika CIAPEK
 
Data rejestracji: 17.02.2003
Lokalizacja: TORUŃ
Posty: 5,244
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
same pustki?
a czy czasem obraz nie jest "uszkodzony"?
__________________



nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.03.2004, 19:11   #7
Mr.Rafik
Bywalec
 
Avatar użytkownika Mr.Rafik
 
Data rejestracji: 17.07.2002
Lokalizacja: Polska
Posty: 61
Mr.Rafik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
obraz jest ok pod total commanderem widze pliki oraz nazwy a obraz caly jest ok a na poczatku pisze : MICROSOFT*XBOX*MEDIA, plik to XUAEX.AMIGA+70ROMS.ISO - czyli emulator amigi na xboxa i chcialem z niego wyciagnac pare plikow a nic tego nie otwiera
__________________
Divx, Games
Mr.Rafik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.03.2004, 19:25   #8
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,062
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
a można włożyć płytę z xbox'a do pc i widzieć na niej pliki ??
może to jest zupełnie inny format plikow..
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.03.2004, 21:17   #9
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Posty: 10,530
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Wszyscy jestescie w bledzie. XBOX ma wlasny system plikow zwany XBFS, wiec potrzebny jest program xISO. Podepnij ISO pod np. DAEMON Tools, i mimo ze windows tego nie zoabczy, to wybierz wirtualny naped w programie xISO i kliknij przycisk "Read XDVD". Zobaczysz strukture katalogow na plycie. Wybeirz pojedyncze pliki i nacisnij extract, lub posluz sie poleceniem extract all, ktory rozpakuje Ci w szystko do wybranego katalogu. Nie dziekuj, tylko skontaktuj sie mejlowo, bo od dawna na ta plyte polowauem - na pewno sie dogadamy :-)...
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.03.2004, 00:52   #10
Mr.Rafik
Bywalec
 
Avatar użytkownika Mr.Rafik
 
Data rejestracji: 17.07.2002
Lokalizacja: Polska
Posty: 61
Mr.Rafik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
thx wielkie M@X.666 co prawda zrobilem to prostszym sposobem bo wgralem od razu iso do niego i przekonwertowalem tym programem je na iso9660 i bylo juz po klopocie
jesli chcesz te iso zglos sie na gg do mnie plik zajmuje : XUAEXA~1 ISO 160 563 200 04.02.13 11:10 XUAEX.AMIGA+70ROMS.ISO albo 2mb wiecej po konwersji go do iso9660 lub moge spakowac to rozpakowane rarem to bedzie do okolo 50mb moze mniej
p.s. Patrix a czy ja zadalem pytanie o plycie czy iso ?
poza tym jak mozna na pc widziec plyty macowskie wiec i mozna i inne tez widziec tylko trzeba miec programy do tego w koncu na pc all cracki robia, trainery itp a potem nagrywaja to w danym formacie a mi wlasnie byl potrzebny taki programik jak xiso
__________________
Divx, Games
Mr.Rafik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.03.2004, 12:15   #11
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,062
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Mr.Rafik
plycie czy iso ?
poza tym jak mozna na pc widziec plyty macowskie wiec i mozna i inne tez widziec tylko trzeba miec programy do tego w koncu na pc all cracki robia, trainery itp a potem nagrywaja to w danym formacie a mi wlasnie byl potrzebny taki programik jak xiso
Byłem ciekaw czy faktycznie tak sie da
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.