Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Na jakich nośnikach palić? [PS2, XBox itd... ] (https://forum.cdrinfo.pl/f104/jakich-nosnikach-palic-ps2-xbox-itd-42260/)

czero 24.08.2004 13:22

Rippera 2 Deluxe.
Mowie serio.
Zawsze gre sciagnieta z netu najpierw nagrywam na DVD+RW, zeby sprawdzic czy obraz plyty jest poprawny.
Bo juz raz tak mialem ze nie dzialal, wiec teraz wole sie upewnic.
Moze nie czyta ci "-" albo "+". Moja czyta oba, choc z "-" rw sie meczyla, dlatego nagrywam na "+".
Albo poprostu ten starszy model (v6), ktory wy macie nie czyta plyt RW.

Szkoda ze za bardzo nie mam jak ci tego udowodnic, chyba ze wpdaniesz do olsztyna to ci pokaze ;).

Berion 24.08.2004 09:17

Cytat:

Napisany przez czero
a mam v7 i moja czyta dvd-/+rw. Wiec jest duzo prawdopodobienstwo ze twoja takze bedzie, ale najlepiej bedzie jak sam sprawdzisz ;).

RW? No coś ty? Poważnie mówisz?Ja mam dokładnie taki sam model+"mod" jak założyciel tematu i RW nie kwapi się czytać... Czero jaki masz Mod-chip? :jupi:

czero 23.08.2004 23:38

a mam v7 i moja czyta dvd-/+rw. Wiec jest duzo prawdopodobienstwo ze twoja takze bedzie, ale najlepiej bedzie jak sam sprawdzisz ;).

imek 23.08.2004 22:59

Czy moja playstation 2 będzie łykać dvd-rw lub dvd+rw?

Jest to model v6(30004r) przerobiona ripperem 2. Czy ktoś ma taką samą i chodzą dvd-rw lub dvd+rw?

M@X 19.01.2004 09:17

Do nagrywania PS2 DVD najlepszy jest Pioneer A06!

Janush'ek 18.01.2004 00:13

Cytat:

Napisany przez Kuba001
Jak mówi M@X.666 Prędkość jest bardzo ważna !!
Zalecany zapis ejst z prędkością x1 i x2 głównie wszyscy nagrywają x2

Jeśli chodzi o płytki to nagrywam jeśli chodzi by tanio to na :

X-Disc
MeiaSonic
No Name Biały do nadruku

I Czyta na każdej konsoli

Jaka masz nagrywarke?
Jakim programem wypalasz?

thomas_anders 13.01.2004 15:02

Popros o najtansze no-name'y na gieldzie to wlasnie beda 1x. Ewentualnie zdarzaja sie jeszcze koncowki partii TDK 1x.

Cloud_Strife 13.01.2004 09:17

najgorsze to to , że na mojej nagrywarce moge nagrać minimum X2, słyszałem, że są płyty na ktore można nagrać tylko X1 i one wymuszają na nagrywarce prędkość 1X ale nie moge nigdzie kupić takich płyt

monwis 13.01.2004 08:16

DVD-R VERBATIM Printable (METAL AZO)(X2) i DVD-RW VERBATIM (SERL)(X2) - na tych nośnikach nie powinno być żadnych problemów. Płyty odpalają się poprawnie, filmy śmigają aż miło i to po jednym restarcie konsoli. Natomiast na DVD-R MINT (X4) tu jest różnie - zdecydowanie lepiej działają jak są nagrane z szybkością x4 niż x2 - dziwne? Co do CD-R to LITEON 411S nagrywa minimum X8 więc polecam inną nagrywarkę bo mogą być problemy z odczytem tanich CD. Na np.TEAC512EB nagrane płyty X2 działają na PS2 ok (praktycznie każdy tani nośnik). Dobrze odczytywane są płyty CD-R DYSAN złote.

Cloud_Strife 12.01.2004 22:43

no i pozbyłem się konsoli.. kupie sobie nową i przez jakiś czas nie będe mial problemów. ale w ostatnich etapach żywota mojej konsoli jedyne płyty jakie czytała to x-disc, cdr i oczywiscie oryginały (oprócz jednego review)
nawet cudowne TDK nie działały. ale ostatnio nagrałem gierki na kilka różnych płytach i nowa konsola(nie moja) czytała wszystko:
XIDEX DVD-R - jedna na nówce chodzi ok druga nie :(
TDK DVD-R Data/Video 1-4x - dwa razy uruchomiła mi się nawet na mojej starej konsoli ale na nówce chodzi bez problemu
Verbatim DVD+R Data - na nówce chodzi
Verbatim 4x DVD-R (różnokolorowe nadruki) - ok na nówce
X-Disc - 10 nagranych - 9 chodziło na starej konsoli, 10 - na nówce

makaron 22.12.2003 11:55

niewiem ja nagrałem raz u kumpla i nie ikało.Kazdy wali na DVD-R.a z nosników to tdk, verbatim , platinium.Nagrywam już troche czsu i nietety ale wszystko jest ważne : płyta , prędkosc , ilosc powłączanych programów podczas sesji oraz nagrywarka.Jeżeli istnieje możliwosć to dobieraj płyty z NIEBIESKIM spodem.Zauwarzyłęm ze nawet na lipnych płytach np eperanzza gry idą ok czasami nawet lepiej niż np na platinium.każdy moze sieniezgodzić ale jak dotą niemam problemów jak stosuje taką zasade.

dodo. 22.12.2003 04:26

A nie powinno się nagrywać gier na PS2 na płytach dvd+r? Jeżeli tak to jakie polecacie?

Kuba001 18.12.2003 10:02

Cytat:

Napisany przez M@X.666
Czy szybkosc nei jest wazna? Zalezy od konsoli... Co Ci zalezy nagrac 3-4 plyty przy 1x? A z nosnikow pomimo ceny polecam TDK - lyka kazdy PS2 i nie ma ze boli!

Jak mówi M@X.666 Prędkość jest bardzo ważna !!
Zalecany zapis ejst z prędkością x1 i x2 głównie wszyscy nagrywają x2

Jeśli chodzi o płytki to nagrywam jeśli chodzi by tanio to na :

X-Disc
MeiaSonic
No Name Biały do nadruku

I Czyta na każdej konsoli

Igloo 18.12.2003 07:06

niechciał bym być złośliwy ale kiedy był czyszczony laser w konsoli?
znajomy miał identyczne problemy, które zanikły po gruntownym czyszczeniu optyki

M@X 17.12.2003 14:26

Czy szybkosc nei jest wazna? Zalezy od konsoli... Co Ci zalezy nagrac 3-4 plyty przy 1x? A z nosnikow pomimo ceny polecam TDK - lyka kazdy PS2 i nie ma ze boli!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:04.