Powrót   Forum CDRinfo.pl > > >

Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 03.01.2008, 11:38   #1
aBuSaJe
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika aBuSaJe
 
Data rejestracji: 12.06.2005
Lokalizacja: Płock
Posty: 17
aBuSaJe w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kopia zapasowa Fifa street 2

Witam,
Kupiłem sobie Fife street 2 wszytko ładnie śmiga aż milo. Postanowiłem sobie zrobić kopie zapasowa aby grac na niej lub pożyczyć kumplowi. Problem jest w tym ze zrobiłem obraz gry wypaliłem na verbatima i mam czarny obraz. Posiadam Swap Magic 3.8, a kolega SM 3.6. W poprzednim temacie wyczytałem ze owa kopia nie odpali sie gryz jest za duża. Kopia ma 4,37gb ( bajtów 4 698 734 592 ) została zrobiona alcoholem 120%. Jak mogę poradzić sobie z owym problemem ?
aBuSaJe jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.01.2008, 13:01   #2
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,116
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Dla użytkowników Swap Magic
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.01.2008, 13:09   #3
aBuSaJe
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika aBuSaJe
 
Data rejestracji: 12.06.2005
Lokalizacja: Płock
Posty: 17
aBuSaJe w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czytałem już to i nie bardzo wiem o co chodzi z tym TOC i jak to zmienić. Albo jak skorzystac z tego zone loader.

Ostatnio zmieniany przez aBuSaJe : 03.01.2008 o godz. 13:13
aBuSaJe jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.01.2008, 13:22   #4
aBuSaJe
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika aBuSaJe
 
Data rejestracji: 12.06.2005
Lokalizacja: Płock
Posty: 17
aBuSaJe w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nikt nie potrafi zrobić kopi zapasowej ? Znalazłem fixe FifaStreet2-pal_ntsc-iso-patcher_v1.1.exe, skanuje obraz, wciskam pal multi5 patch. Patchuje sie trwa to raptem 1s i rozmiar obrazu nie zmienia sie :/

Ostatnio zmieniany przez aBuSaJe : 04.01.2008 o godz. 13:30
aBuSaJe jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.01.2008, 13:50   #5
Sunna
lołn łulf
 
Avatar użytkownika Sunna
 
Data rejestracji: 15.07.2005
Lokalizacja: Festung Breslau
Posty: 3,178
Sunna jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Sunna jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Sunna jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
A google nie dziala?
Myslalem ze sa jakies fora o konsolach. Tak zle z nimi ze pozamykali ?
Blaszaki rox w takim razie

Moze w weekend ktos ci pomoze albo poczytasz sobie wiecej i sam sobie poradzisz.
Sunna jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.01.2008, 14:12   #6
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,116
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez aBuSaJe Podgląd Wiadomości
Czytałem już to i nie bardzo wiem o co chodzi z tym TOC i jak to zmienić. Albo jak skorzystac z tego zone loader.
Cytat:
Nikt nie potrafi zrobić kopi zapasowej ?
A jak ja mam Ci pomóc jak nie rozumiesz słowa TOC i nie potrafisz uruchamiać programów homebrew (ZoneLoader takowym jest) na konsoli? O ile w ogóle przeczytałeś to co podałem w linku...

Cytat:
sie trwa to raptem 1s i rozmiar obrazu nie zmienia sie :/
Bo to jest pewnie patch na elf-a. Kto Ci powiedział, że zripuje grę? Przeczytaj w readme tego programu co to jest i co konkretnie robi.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF

Ostatnio zmieniany przez Berion : 04.01.2008 o godz. 14:15
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.01.2008, 14:16   #7
Desden
-=Advokat^Diabła=-
 
Avatar użytkownika Desden
 
Data rejestracji: 14.02.2005
Lokalizacja: Spira - real zone
Posty: 1,391
Desden zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez aBuSaJe Podgląd Wiadomości
Nikt nie potrafi zrobić kopi zapasowej ? Znalazłem fixe FifaStreet2-pal_ntsc-iso-patcher_v1.1.exe, skanuje obraz, wciskam pal multi5 patch. Patchuje sie trwa to raptem 1s i rozmiar obrazu nie zmienia sie :/
Zrob rebuilda plyty tzn przekopiuj pliki na dysk potem w np. nero tak jak w tutorialu poskładaj obraz albo wejdz sobie na alucard.cc sa multizestawowe kombajny od gnie i tez porebuildujesz z automata
__________________
Jesteś dzieckiem NEO to nie pisz do mnie!
Desden jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.01.2008, 17:29   #8
aBuSaJe
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika aBuSaJe
 
Data rejestracji: 12.06.2005
Lokalizacja: Płock
Posty: 17
aBuSaJe w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Z tym zone loader już walczyłem również nie odpala kopi zapasowej płyty. Zrobiłem tak jak było napisane w tuto rialu nagrywania dvd, skorzystałem z ultra iso. Zrobiłem obraz wyciągnąłem pliki odpaliłem nero iso/udf przekopiowałem pliki i dziwi mnie jedno ze wtedy gra ma 1,9gb a nie 4,3gb, czy tutaj popełniam jakiś błąd ?

P.S przepraszam ze napisałem 2 posty pod rząd i trochę zdegenerowali moderatora :-)

Ostatnio zmieniany przez aBuSaJe : 04.01.2008 o godz. 17:39
aBuSaJe jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.01.2008, 22:52   #9
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,116
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
i dziwi mnie jedno ze wtedy gra ma 1,9gb a nie 4,3gb
dummy sectors/false LBA

Cytat:
P.S przepraszam ze napisałem 2 posty pod rząd i trochę zdegenerowali moderatora
Zapewniam, że jeszcze żaden z moderatorów nie został zdegenerowany ;]
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2008, 00:31   #10
aBuSaJe
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika aBuSaJe
 
Data rejestracji: 12.06.2005
Lokalizacja: Płock
Posty: 17
aBuSaJe w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wyczytałem w poradniku "Kopiowanie gier (DVD)" ze sa ukryte pliki w obrazach. Użyłem isobuster i dalej mam 1,93 gb, jak wiec odkryć te ukryte pliki ? o_O
aBuSaJe jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2008, 11:58   #11
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,116
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Nie spotkałem gry EA z plikami nie wpisanymi w TOC. Wyjąć możesz je (zakładając, że takowe są) hex edytorem z obrazu, ale trzeba najpierw odczytać tablicę LBA w elfie, module itd. Zapomnij o tym.

False LBA / Dummy sectors - to w zasadzie to samo i tak zdaje się jest z Fifą. Tej gry nie posiadam, nie lubię "piłek", a jak już mi się zdarzy w nie grać to w PES. ;]
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.01.2008, 20:33   #12
mks1948
:)
 
Data rejestracji: 19.12.2007
Lokalizacja: Na końcu świata.
Posty: 120
mks1948 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jak jeszcze chcesz to zrób tak ( z chęcią bym pożyczyłbym ten obraz gry )
Jak przerobić grę:
1)Po właczeniu Gnie's Expert wybierz plugin Shrinker_ps2_psp_CdDvd5_iso_v1.03.epi
2)Wybierz z dysku obraz płyty (np. Fifa08.iso)- musi być formatu .iso. Upewnij sie ze masz wystarczająco dużo miejsca na dysku (najlepiej 2 razy wielkość przebudowywanego obrazu) ( jak nie masz iso to przekonwertuj w UlraIso
3)Na dole są 4 przyciski na których jest strzałka i numer- wybierz na początek oczywiście pierwszy czyli extract LBA
4)Potem wybierz extract file (trochę to potrwa)
5)Następnie rebuild file...
6)I rebuild LBA
troche czasu ci przy tym zleci ale warto !
pozdrówki

Teraz nowy obraz płyty jest gotowy do wypalania.
http://rapidshare.com/files/58815965...brazu_swap.zip
__________________
Semper Fidelis
mks1948 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.