Powrót   Forum CDRinfo.pl > > >

Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 14.09.2006, 10:06   #1
cyberbob_1
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.04.2004
Posty: 2
cyberbob_1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
kopiowanie gier na xboxa 360

Witam niedawno kupilem xboxa 360 z przerobionym juz napedem i mam pytanko jak skopiowac gre z obrazu na plyte DVD-DL zeby chodzila na konsoli.
cyberbob_1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.09.2006, 11:03   #2
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Lokalizacja: Jaworzno
Posty: 10,520
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
DVD Decrypter? Hipotetyzuje bo nigdy nie dotykalem sie X360 ale w wypadku XBOX'a ten program do nagrywania sie sprawdzal ,a niektore gry na PS2 pokazaly ze swietnie radzi sobie z obrazami plyt DL!

EDIT : Wlasnie wyczytalem ze obrazy gier na X360 powinno wypalac sie przy uzyciu CloneCD! Warunkiem odpalenia jest posiadanie XBOX 360 z Firmware Xtreme 2.0!
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:

Ostatnio zmieniany przez M@X : 14.09.2006 o godz. 11:08
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.09.2006, 12:59   #3
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,119
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez cyberbob_1
Witam niedawno kupilem xboxa 360 z przerobionym juz napedem i mam pytanko jak skopiowac gre z obrazu na plyte DVD-DL zeby chodzila na konsoli.
Obraz musisz spatchować Sector Security - zależnie od rodzaju "przeróbki" (np. Underdog przewiduje umieszczenie ss na "końcu płyty").

Jeśli chcesz skopiować płytę, która Ci działa na klocku to jest już na pewno spatchowana ss-em. Potrzebujesz dobrej nagrywarki i dobrej płyty DL

Jeśli chcesz skopiować oryginalną grę to musisz hotswapować napęd kloca w PC - na dzień dzisiejszy jedyna metoda na oryginalne płyty.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.09.2006, 22:46   #4
Sowa99
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 21.09.2006
Posty: 2
Sowa99 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion
Jeśli chcesz skopiować oryginalną grę to musisz hotswapować napęd kloca w PC - na dzień dzisiejszy jedyna metoda na oryginalne płyty
Nie do końca

W nowszym firmware do samsunga można uruchomić tryb 0800 poprzez specjalną płytę. Dzięki temu uzyskamy dostęp do napędu pod windowsem.

Programem DVDinfoPro wyciągamy SS (PFI oraz DMI też, jeżeli to komuś potrzebne) i robimy kopie 1:1.

W LG sprawa ma się inaczej, ponieważ z czego mi wiadomo to tryb 0800 nie jest wbudowany w firmware i trzeba do tego innego wsadu.

Sowa
Sowa99 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.09.2006, 23:12   #5
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,119
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
... i znowu muszę nadrobić zaległości.

A tak swoją drogą: miło, że wpadłeś sowa.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.09.2006, 23:42   #6
cyberbob_1
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.04.2004
Posty: 2
cyberbob_1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam ponownie moze mi ktos pomoze co juz wypalal bo juz uwalilem 5dl i niemoge sobie dac rady z tym wypalaniem moze cos zle robie. Stosuje sie do plikow .nfo co pisza zeby wypakowac a puzniej uzyc clona wiec tak robie.Po wypakowaniu mam dwa pliki np:IMAGE.000 i IMAGE.dvd. Po wypaleniu wkladam do konsoli i oczywiscie wyswietla mi ze nieorginalna plytka POMOCY
cyberbob_1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.09.2006, 09:45   #7
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,119
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Nagrywarka musi ładnie palić, a obraz zawierać SS.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.10.2006, 14:44   #8
jamaniek
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika jamaniek
 
Data rejestracji: 22.01.2005
Posty: 15
jamaniek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jeśli masz nagrywarke Lite-ona to ściągnij booktype135 i ustaw booktype na dvd-rom wtedy zadziala. Ja mialem tez taki problem dopóki booktype nie zmienilem
jamaniek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.06.2007, 15:14   #9
grzech1991
Bywalec
 
Data rejestracji: 19.02.2007
Lokalizacja: Częstochowa
Posty: 52
grzech1991 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
witam mam problem

posiadam oryginalna gre call of duty po zgraniu na dysk obraz ma 6 mb :/ a pokazuje mi w nero infotool ze to plyta 2 warstwowa

programy ktorymi bylo zgrywane:
Imgburn
clonecd
nero express

napedy:

qsi combo
lg gsa-4163b (bios A106)
lg H12L

i nic wszedzie 6 mb a bardzo mi zalezy na kopii zapasowej bo plyta jest zrysana

Pozdrawiam
grzech1991 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.06.2007, 19:05   #10
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,119
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Aby zrobić obraz oryginalnej gry na X360 musisz hotswapować napęd z konsoli.

Inaczej, każdy inny napęd (lub raczej z każdym innym biosem) zrobi Ci obraz tylko z DVD-Video i na tym skończy.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.06.2007, 08:21   #11
grzech1991
Bywalec
 
Data rejestracji: 19.02.2007
Lokalizacja: Częstochowa
Posty: 52
grzech1991 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
Aby zrobić obraz oryginalnej gry na X360 musisz hotswapować napęd z konsoli.

Inaczej, każdy inny napęd (lub raczej z każdym innym biosem) zrobi Ci obraz tylko z DVD-Video i na tym skończy.
czyli zgrac plyte napedem z konsoli?

ale wiem ze innym sie to udaje bez problemu,a po drugie mam konsole nie otwierana, na gwarancjii

wiem ze moja nagrywarka lg i ta druga powinny bez problemu to zgrac zwlaszcza ze probowalem kilkoma programami i podobno najskuteczniejszy jest clonecd ktory tez sobie nie poradzil...
grzech1991 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.06.2007, 09:26   #12
adbok
Guru
 
Avatar użytkownika adbok
 
Data rejestracji: 11.05.2003
Lokalizacja: N 51°27' E 20°28' - woj. łódzkie
Posty: 1,283
adbok zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
z tego co wiem to do zgrywania gier x360 potrzebny jest naped samsunga z odpowiednim Fw
zadne inne nagrywarki nie zgraja poprawnie obrazu jesli masz konsole nie otwierana to zapomnij o kopiowaniu gier
chyba ze kupisz naped w serwisie ale to wydatek ok 299PLN

Ostatnio zmieniany przez adbok : 05.06.2007 o godz. 09:30
adbok jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.06.2007, 14:37   #13
grzech1991
Bywalec
 
Data rejestracji: 19.02.2007
Lokalizacja: Częstochowa
Posty: 52
grzech1991 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja chce zrobic kopie zapasowa a nie grac na piratach tak jak pisalem wyzej

z tego co mi wiadomo to powinno sie zgrac bez problemu chociaz mozliwe ze masz racje...

zostala mi jeszcze ostatnia deska ratunku - moj kumpel ma nagrywarke samsunga moze sie uda ale dzieki za odpowiedzi

pozdrawiam
grzech1991 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.06.2007, 14:45   #14
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Lokalizacja: Jaworzno
Posty: 10,520
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Ale skoro nie masz FW Xtreme w napedzie konsoli to kopii zapasowej i tak nie uruchomisz...
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.06.2007, 16:20   #15
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,119
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez grzech1991 Podgląd Wiadomości
ja chce zrobic kopie zapasowa a nie grac na piratach tak jak pisalem wyzej [...]
Pomiędzy kopią zapasową, a piracką, różnica jest wyłącznie w materii etycznej - z technicznego punktu widzenia różnicy takiej nie ma.

Cytat:
[...] z tego co mi wiadomo to powinno sie zgrac bez problemu chociaz mozliwe ze masz racje... [...]
Przykro mi, ale 'źle Ci wiadomo'. Normalnym napędem w PC NIE odczytasz oryginalnej gry na Xboxa/X360 - ze względu na jej budowę. Płyta dwu-systemowa skutecznie ogłupia napęd, który kończy jej odczyt na pierwszej rozpoznanej sesji.

Hotswap napędu na ten z Xboxa w PC (nazwy programu nie kojarzę, zajrzyj sobie na xbox-scene.com jest tam tego masa).
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.