Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie gier na Xbox 360 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-gier-xbox-360-a-75969/)

Berion 13.01.2009 12:42

Skopiować tak samo jak oryginalną grę.

Majak89 13.01.2009 14:11

Kopiowanie Płyt Na Xboxa 360

Witam jestem tu po raz pierwszy i mam mały problem mianowicie. Dostałem od mojej dziewczyny pod choinke Xboxa 360 Arcade no i wszystko fajnie dałem go do przerobienia kupilem sobie gre pirata na sprawdzenie i działa wszystko ostatnio od kupla pozyczylem 10 gier na Xboxa i działa normalnie chcialem sobie je skopiować więc kupiłem płyty "DVD+R DL" przegrał mi gre normalnie bez zadnych błedów ale gdy włożyłem gre do napędu Xbox-a wyskoczył mi komunikat żeby wyczyścić płyte miękką szmatką i odpalić ponownie konsole no ale to nic nie pomogło używałem programu do kopiowania "NTI Media Makre 8" pomożcie bo te płyty 8.5 GB wcale nie są tanie i szkoda je zmarnować. Z góry dzięki :)

Trilu 13.01.2009 15:05

Jakie to płyty ?
Jaka nagrywarka ?

No i przede wszystkim nie pisz ,że chcesz piraty pzegrywać.
Jest to sprzeczne z regulaminem .

Berion 13.01.2009 15:16

Przeczytaj cały ten temat i regulamin forum.

Majak89 13.01.2009 16:38

dobra nie bd w taki sposob pisac sorrki ale wracając do tematu są to płyty Verbatim 8.5 GB DVD+R DL, a nagrywarka HL-DT-ST DVDRAM GSA-T50N ATA jest to nagrywarka laptopowa a pytałem sie gościa w sklepie jak kupowalem plyty czy moja nagrywrka to skopiuje to powiedzial ze tak a moze to wina programu do kopiowania co z tym fantem zrobic albo jaki program do tego uzyc ?? szczegolnie jak chcialem skopiowac GTA IV

Trilu 13.01.2009 17:00

Nagrywarkę masz kiepską ,płyty dobre. Do wypalenia możesz użyć ImgBurn'a ,jeszcze jest Xbox Backup Creator do przygotowania kopi i wypalenia.

Majak89 13.01.2009 17:21

czyli pierw musze zgrac obraz na dysk a potem wypalic ?? czy moge odrazu wypalic z plyty na plyte i czy program jest darmowy czy platny bo nie mam zamiaru juz wiecej niszczyc plyt

mmwujek 20.01.2009 20:34

Ja z kolei mam troszkę inny problem.

Kupiłem konsole, najprawdopodobniej przerobioną.

Wypaliłem płytę używając programiku który się nazywa Sonic.

Przy nagrywaniu wybrałem plik .iso - wszystko ładnie poszło.

Włożyłem płytę do konsoli i ujrzałem komunikat:
"to play this disc, put it in an xbox 360 console"

Jeszcze jedno plik .iso ma coś około 7,2gb
natomiast plik .dvd ma kilkadziesiąt.

Moje pytanie:

1. Czy błędem było użycie pliku .iso?
2. Czy użyć innego innego programu do nagrywania - obraz to 7,2GB - a zapisana płyta ok 5,5GB
3. Próbowałem imgBurn i wywalił mi przy 1913760 z jakimś dziwnym komunikatem.

NAgrywarka laptopowa natomiast płyta TDK BL DVD+R

z góry dzięki za pomoc.

Trilu 20.01.2009 21:38

Powiem tak najprościej to się nagrywa Clone'm wybierasz plik .dvd i dajesz zapisz.Zapewne Twoja kopia takowego pliku nie posiada a w nim jest zawarty Layer Break.
No aby gra zadziałała musisz mieć pewność,że Twoja konsola ma na pewno zmieniony bios w napędzie .

mmwujek 27.01.2009 18:47

Kkonsola przerobiona, natomiast pojawił się kolejny problem.
Mianowicie uzyskałem drogą pobrania obraz płytki ale tylko iso. Nie mam pliku .dvd
Czy ktoś wie jak nagrać kopię zapasową z tego pliku lub ewentualnie jak utworzyć plik .dvd

ok...

znalazłem.

Berion 27.01.2009 21:52

To zwykły plik tekstowy w ANSII.

wpisujesz tam odpowiedni LB i to wszystko. Można to też ustawić ręcznie w każdym szanującym się programie do nagrywania.

mmwujek 27.01.2009 23:07

A można coś szerzej w tej materii?
Rozumuje tak:
Przy wypalaniu wybieram plik z .dvd i się pAli?! Tak? Czy muszę coś dodatkowo ustawiać w cdClonie?

Trilu 27.01.2009 23:18

W Imgburn'ie można ustawić sobie LB ręcznie,LB wynosi 1913760.
Jak zrobiłeś poprawny plik .dvd ,to klonowi wystarczy;]

marcn222 01.02.2009 12:04

Witam
Konsolka arcade przerobiona. naped prawdopodobnie Li-teon. cos tam sciagnalem. XDVDMulleter Beta 10 sprawdzam obraz, od razu jest pytanie o fix. jesli sie zgodze to jest komunikat "no wideo file found" i "patch cannot be null, Parametr name: patch" i Video insertion failed! Iso might be broken". potem pojawia sie ekran glowny. i z tych po prawej zaznaczone sa oprocz Video data present i IXtreme Compatibile. Czy to oznacza ze plik z obrazem jest uszkodzony czy to cos innego?
dodam ze to byl plik iso. .dvd sam zrobilem. wypalilo sie o bez problemu ale na Pc nie widac zadnego pliku a Xbox owi ze niepoprawny format czy jakos tak

Trilu 01.02.2009 13:08

Możesz użyć opcji ''Autofix",potem sprawdź w "Kreon Checker'',aby to zrobić trzeba wydobyć z obrazu SS i sprawdzić ,jeśli wywali ''bad Kreon'' to ściągasz program abgx360, ustawiasz co ma naprawić ,potem sprawdzasz ponownie w XDVDMulleter'ze czy wszystkie okienka są zaznaczone.

Ps:Na przyszłość radzę robić kopie z własnej gry.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:05.