Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie gier na Xbox 360 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-gier-xbox-360-a-75969/)

marcn222 01.02.2009 23:10

Cytat:

Napisany przez Trilu (Post 1000346)
Możesz użyć opcji ''Autofix",potem sprawdź w "Kreon Checker'',aby to zrobić trzeba wydobyć z obrazu SS i sprawdzić ,jeśli wywali ''bad Kreon'' to ściągasz program abgx360, ustawiasz co ma naprawić ,potem sprawdzasz ponownie w XDVDMulleter'ze czy wszystkie okienka są zaznaczone.

Ps:Na przyszłość radzę robić kopie z własnej gry.

Zaczalem od abgxs60 i opisu z tego postu
http://x360iso.org/poradniki-iso/636...a-abgx360.html
wyskoczylo cos o Video partition sector 16 in blank
Stealth check failed
i przy komunikacie automatically patching stealtch filles... ze nie moze otworzyc pliku i Autofix failed i jeszcze jakis tam blad, zmeczony juz dzis jestem, jutro zaczne odpoczatku tak jak radzisz.
Ps. staram sie ale jak jest cos drogiego to wole sprawdzic czy nie wyrzucam w bloto. I temat mnie zaciekawil
Ps 2 gdzie znajde Kreon Checker z opisem? jest moze na tym forum?

marcn222 02.02.2009 14:36

Widac pierwszy plik byl uszkodzony, drugi juz byl bezproblemowy. Wszystko proste jak konstrukcja cepa :) ale sporo sie dowiedzialem dzieki temu i innym tematom

Burak_PL 05.02.2009 15:41

Witam! Od jakiegoś czasu mam przerobionego xboxa i nie było najmniejszego problemu z wypalaniem i odczytywaniem przez niego gier. CloneCD + Verbatimy "Plusy" i wszystko ładnie śmigało. Ostatnio nie przeczytał mi świeżo wypalonej, pomyślałem - zdarza się. Dziś wypaliłem 3 nowe i dalej to samo. I nie mam pojęcia w czym jest problem. Poprzednie czyta bez problemu. Czego to może być wina ? Niestety nie mam możliwości sprawdzenia czy gry, które mi nie odczytuje, sprawdzić u kogoś innego. Z góry dzięki za pomoc ;)

Trilu 05.02.2009 20:21

Sprawdzałeś czy nowo nagrywane obrazy są poprawne?

Burak_PL 06.02.2009 00:40

Cytat:

Napisany przez Trilu (Post 1001806)
Sprawdzałeś czy nowo nagrywane obrazy są poprawne?

właśnie doszedłem do wniosku, że to chyba wina nagrywarki, poprawnie nagrywa każdą płytę (Audio, mp3, etc), ale nie da się jej odtworzyć później w playerze ;) no cóż pierwszy raz mi się takie coś zdarzyło, a że to nagrywarka w laptopie to chyba będę musiał do serwisu podskoczyć

SzkopiX 07.02.2009 11:53

Witam !
Mam konsolke przerobioną(nie pamietam jaki bios, wiem ze specjalny do xbox live) grałem na niej na kopiach i nie mam bana. mianowicie mam pytanie czy jak sciagne gierke z neta i będe miał 2 pliki .iso i .dvd i jak nagram to czy dostane bana na konsolce czy trzeba jakieś patche stosować ?

Berion 07.02.2009 13:28

Nie ma "specjalnych biosów do Xbox Live". ;) Zawsze jest i będzie ryzyko bana. Podejrzewam, że masz iXtreme bo innych się dziś raczej nie używa.

Nie "ściągaj gierek z neta". A to czy będzie to "stealth kopia" nie, to już zależy od korsarza który ją skopiował i udostępnił. Pirackie kopie na tym forum są tematem tabu.

SzkopiX 08.02.2009 16:56

Ok, a czy nagram obraz na płytę Verbatim DVD+R DL x8 ? bo wyczytałem na jednym forum że płyty z predkoscią x8 nie dadzą sie nagrać na x2,4 to prawda ?

Berion 08.02.2009 22:22

Nie prawda.

marcn222 10.02.2009 15:58

co do plyt
Nagralem na Verbatim, 1 szt wydawala sie normalna. 2 prosila o wyczyszczenie zawsz w innym momencie. 3 nie dzialal jeden tryb.
Po kilku dniach. 1 prosi o wyczyszczenie. 2 nadal chce by ja czyscic :) 3 po wyczyszczeniu chodzi normalnie :)
Na co zwrocic uwage kupujac plyty? dodam ze 1 nagralem na fuji i dziala bez zarzutu juz 2 tydzien :)

Trilu 10.02.2009 20:11

Sprawdź jakość wypalenia na tych płytach,raczej problem tkwi w nagrywarce ,słaba jakość nagranych płyt DL.
Verbatim to jedna z lepszych marek ,jak nie najlepsza na naszym rynku,choć ostatnio trafiają się partie słabszej jakości.

marcn222 10.02.2009 22:00

jak sprawdzic jakosc?
Fakt- nagrywarka ma dziwna nazwe "Optiar" ale wypalila dopiero z 10 DVD i 5 DVD DL

Berion 11.02.2009 11:03

Optiarc jeśli już. ;]

Zajrzyj do działu FAQ na forum.

mmwujek 01.03.2009 23:48

Taka mała rada dla tych co mają problem z wypalarką, przede wszystkim posiadaczy laptopów. Po przepaleniu - zniszczeniu kilkudziesięciu płyt / raz się wypaliło, raz nie.../ troszkę podirytowany tym faktem postanowiłem skomponować zestawik:

Nagrywarka Pioneer DVR 216D - koszt 110 zł na all -wiadomo,
oraz taki mały zestawik SATA na USB - 35 zł zakupione j.w.

Naprawde nie ma co liczyć na laptopowe rozwiązania. Długo się przekonywałem. Opłaciło się.

Berion 03.03.2009 13:03

Zależy od nagrywarki, ale z reguły ich jakość w laptopach jest niezadowalająca i PS2/GC/X360 będą grymasić.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:31.