![]() |
Cytat:
Zaczalem od abgxs60 i opisu z tego postu http://x360iso.org/poradniki-iso/636...a-abgx360.html wyskoczylo cos o Video partition sector 16 in blank Stealth check failed i przy komunikacie automatically patching stealtch filles... ze nie moze otworzyc pliku i Autofix failed i jeszcze jakis tam blad, zmeczony juz dzis jestem, jutro zaczne odpoczatku tak jak radzisz. Ps. staram sie ale jak jest cos drogiego to wole sprawdzic czy nie wyrzucam w bloto. I temat mnie zaciekawil Ps 2 gdzie znajde Kreon Checker z opisem? jest moze na tym forum? |
Widac pierwszy plik byl uszkodzony, drugi juz byl bezproblemowy. Wszystko proste jak konstrukcja cepa :) ale sporo sie dowiedzialem dzieki temu i innym tematom
|
Witam! Od jakiegoś czasu mam przerobionego xboxa i nie było najmniejszego problemu z wypalaniem i odczytywaniem przez niego gier. CloneCD + Verbatimy "Plusy" i wszystko ładnie śmigało. Ostatnio nie przeczytał mi świeżo wypalonej, pomyślałem - zdarza się. Dziś wypaliłem 3 nowe i dalej to samo. I nie mam pojęcia w czym jest problem. Poprzednie czyta bez problemu. Czego to może być wina ? Niestety nie mam możliwości sprawdzenia czy gry, które mi nie odczytuje, sprawdzić u kogoś innego. Z góry dzięki za pomoc ;)
|
Sprawdzałeś czy nowo nagrywane obrazy są poprawne?
|
Cytat:
|
Witam !
Mam konsolke przerobioną(nie pamietam jaki bios, wiem ze specjalny do xbox live) grałem na niej na kopiach i nie mam bana. mianowicie mam pytanie czy jak sciagne gierke z neta i będe miał 2 pliki .iso i .dvd i jak nagram to czy dostane bana na konsolce czy trzeba jakieś patche stosować ? |
Nie ma "specjalnych biosów do Xbox Live". ;) Zawsze jest i będzie ryzyko bana. Podejrzewam, że masz iXtreme bo innych się dziś raczej nie używa.
Nie "ściągaj gierek z neta". A to czy będzie to "stealth kopia" nie, to już zależy od korsarza który ją skopiował i udostępnił. Pirackie kopie na tym forum są tematem tabu. |
Ok, a czy nagram obraz na płytę Verbatim DVD+R DL x8 ? bo wyczytałem na jednym forum że płyty z predkoscią x8 nie dadzą sie nagrać na x2,4 to prawda ?
|
Nie prawda.
|
co do plyt
Nagralem na Verbatim, 1 szt wydawala sie normalna. 2 prosila o wyczyszczenie zawsz w innym momencie. 3 nie dzialal jeden tryb. Po kilku dniach. 1 prosi o wyczyszczenie. 2 nadal chce by ja czyscic :) 3 po wyczyszczeniu chodzi normalnie :) Na co zwrocic uwage kupujac plyty? dodam ze 1 nagralem na fuji i dziala bez zarzutu juz 2 tydzien :) |
Sprawdź jakość wypalenia na tych płytach,raczej problem tkwi w nagrywarce ,słaba jakość nagranych płyt DL.
Verbatim to jedna z lepszych marek ,jak nie najlepsza na naszym rynku,choć ostatnio trafiają się partie słabszej jakości. |
jak sprawdzic jakosc?
Fakt- nagrywarka ma dziwna nazwe "Optiar" ale wypalila dopiero z 10 DVD i 5 DVD DL |
Optiarc jeśli już. ;]
Zajrzyj do działu FAQ na forum. |
Taka mała rada dla tych co mają problem z wypalarką, przede wszystkim posiadaczy laptopów. Po przepaleniu - zniszczeniu kilkudziesięciu płyt / raz się wypaliło, raz nie.../ troszkę podirytowany tym faktem postanowiłem skomponować zestawik:
Nagrywarka Pioneer DVR 216D - koszt 110 zł na all -wiadomo, oraz taki mały zestawik SATA na USB - 35 zł zakupione j.w. Naprawde nie ma co liczyć na laptopowe rozwiązania. Długo się przekonywałem. Opłaciło się. |
Zależy od nagrywarki, ale z reguły ich jakość w laptopach jest niezadowalająca i PS2/GC/X360 będą grymasić.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:31. |