![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#121 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.12.2001
![]() |
chyba w dziale zabezpieczenia jest przyklejony topic z profilami do clona.
pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#122 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
Dziekuje za tak natychmiastowa odpowiedz, jest mi naprawde milo. Sciagnalem juz te profile, ale tam jest tylko profil do Playstation, a niestety nie ma nic do PS2
![]() Czy moze te ustawienia z PS1 beda dzialaly na PS2 ? Nie mam teraz konsoli w domu i nie mam jak sprawdzic ![]() Pozdrawiam serdecznie Mac |
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
Caly czas probuje zrobic obraz plyty na twardziela, a nagrywarka staje mi na 99% i czyta w nieskonczonosc. Co to moze byc ? Czyzby padla mi plyta cd ?
Mam tez pytanie odnosnie nagrywarki. Mam TEAC'a W512EB, i zrzuca mi plytke srednio w 15-16 min. a mialem wczesniej starszy model i robil o w 7-8 ? Czy wszytkie nagrywarki TEAC W512EB tak wolno zrzucaja czy tylko ja mam takie padlo ? Pozdrawiam Mac |
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() |
Jak zrzucić płytke na twardy, jakim programem??
I nerem gdzie jest ta wasza opcja "wykonaj kopię bezpieczeństwa".
![]() |
#125 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
"wykonaj kopię bezpieczeństwa".
Nigdzie tego nie ma , poprostu to jest clon/pirat, zwany inaczej "kopia bezpieczenstwa" Tak lepiej brzmi ---- jak trzy opony w samochodzie sa sprawne--
![]() |
#126 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.04.2003
![]() |
A jakie rozszerzenia ma gierka z PS2, mam jedna sciagnieta i wychodza rozszerzenia .PDI
|
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Prawdopodobnie masz doczynienia z obrazem płyty w formacie PDI.
Możesz to zmienić na coś bardziej przystępnego softem np. PDITool albo pdi2iso.
![]() |
#128 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.04.2003
![]() |
A ja mam sciagnietego z netu Colina 3 i po rozpakowaniu widnieja pliki z rozszerzeniem .gi
Z czym to się je? |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.12.2002
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#130 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.06.2003
![]() |
![]()
Mam pioneera 105 dvd i skopiowałem z dvd 106 pioneera 1:1 gre na PSX2 Resident Evil Code: Veronica programem Nero 5.5.10.35 na Płycie esperanza X2 i niedziała na konsoli z czipem i bez .Nie wiem co ma m robić. Pomocy, z góry dziękuje za podpowiedź.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
wypal recordNow dx
nero wcale nie jest taki superduper ![]()
![]() |
#132 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.06.2003
![]() |
![]()
Dzięki ale podpowiedz czy w locie lub image. Pytam nie z lenistwa ale dla tego że straciłem już troche płyt.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.05.2003
![]() |
Najlepiej moii Panowie robi się to Alcoholem 120%, tam jest tak to zrobione ze widać wszystko jak na tacce. Ale jeśli chodzi natomiast o pliki (gi.) to jest to RecordNow DX. No oczywiście na PS2!! I ten sam programik do obrazów, jest WIELKI
![]() Ostatnio zmieniany przez Specs : 15.06.2003 o godz. 06:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.07.2003
![]() |
Da sie skopiowac!
Tylko polega to na tym ze trzeba kopiowac z orginalnej plyty lub wypalic z obrazu w ktorym sa zapisane subkanaly 96 (te starsze nagrywarki tego nie obsuguja). Nagrywalem tak: 1. Wzialem orginalna plytke AR2 i odpalilem Alcohol 120% 2. Wybralem funkcje kopiowania plyty i na poczatku wybralem profil "PLAYSTATION 2" 3. Pozniej dalej,dalej,dalej.. 4 PLytka gotowa Warto jeszcze zmniejszyc predkosc nagrywania, ja mam maksymalna 32x a nagrywalem 16x Ostatnio zmieniany przez Szefoski : 14.07.2003 o godz. 23:47 |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
.
![]() Temat jest prosty jak bułka z masłem.... 1. Przerobić warto jesli chcesz uzywac kopii bezpieczeństwa i szkoda ci oryginałów .... ![]() 2. Nie da się skopiować płyt PS2 (zarówno Cd jak i DVD) aby chodziły na konsoli bez przeróbki; 3. Bardzo popularnym chipem (i sprawdzonym) w Polsce jest Ripper (teraz także Ripper2 - podobno jeszcze lepszy bo można podmieniac płytki np. odtwarzacz divx na jednej płycie a filmy na innych); 4. Gdzie kupić - Allegro (nie kupowałem ale podobno jest tam kilku sprawdzonych dystrybutorów), kup byle jaką gazetę o konsolach - tam jest pełno reklam (również firmy z Wawy), na Wolumenie, Giełda Komputerowa - tak ale tylko od takich co mają również sklepy na mieście - pytaj o gwarancję (zazwyczaj 1-3 mieś na przeróbkę - od SONY gwarancji na taką konsolę raczej nie dostaniesz ^_^ . 5. wiecej informacji na forum www.psxextreme.pl - to nie jest reklama nie mam tam udziałów - mam nadzieję, że moderator mi wybaczy tą kryptoreklamę? - raz już podarował - chcę tylko pomóc ![]() 6.Zastanów się czy XBOX nie jest lepszy - z tej konsoli mozna po przeróbkach wiecej wyciągnąć (divx, mp3, dodatkowo hdd, emulacja ps1 i innych starszych konsol, no i live! - mocno rozbudowany underground) i tez ma sporo fajnych gier ![]() 7. A tak przy okazji pytanie do moderatora - może by cos przykleić na temat kopiowania płyt konsolowych bo co trochę ktoś się pyta....? Pozdrawiam 8) 8) 8) . |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|