![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#166 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.11.2003
![]() |
na pewno to jest rip. Czyli jak wypale w alcohorze 120% (z ustawiniem na play station 2) ten obraz gry na normlanym cd to powinno normalnie pujsc na ps2 ripper 2?
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#167 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie gwarantuje, chociaz zawsze w ten sposob wypalalem sciagniete z netu ripy i dzialaly. Teraz wysluzona kombinacje PS2 + Ripper zamienilem na XBOX + EvoX i nie zaluje musze przyznac. Pamietaj ze PS2 nie czyta CD-RW, wiec jesli nie bedzie chcialo ruszyc, to plytka pojdzie sie... kochac :-). EvoX ma ten przywilej ze czyta tylko CD-RW i DVD, wiec w razie czego plytke zawsze odzyskuje ;-P
|
![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.09.2003
![]() |
Proszę o pomoc w nagraniu obrazu PS2
ściągnąłem grę na PS2. Jest plik .bin ale drugi plik ma rozszerzeniem . cue sheet. Nie mogłem nagać tego alkoholem i nero- gdy wybierałem nagram obraz tego pliku wyskakuje mi komunikat:"nieznany format zapisu! Proszę wybrać inny plik z obrazem do zapisu(alkohol).Jak i czym nagrac ten pik .cue sheet??
Z góry dziękuję. |
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.12.2003
![]() |
Plik z rozszezeniem cue - to taki operator dla pliku Bin - plik cue otwierasz za pomoca Notatnika i (to dosc proste) mozesz porownac czy nazwa pliku bin zgadza sie z tym zapsanym w Cue - jezeli tak - wybierasz np. Alcohol 120% - nagrywanie obrazu - wskazujesz plik Cue - on wypala bin - o ile sie nie myle to by nagrac plytke do PS2 - zapomnij o nagrywaniu szybszym niz 1x i wybierz profil - chyba jest - dla konsol
|
![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() |
ja proponuję wywalić te sheet z nazwy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.12.2003
![]() |
![]()
Mam problemik. Na dysku mam backup gry na PS2 z rozszerzeniem .gi wiem ze jest to global image prassi primodvd niestety kiedy wlaczm progsa wywala blad subscript out of range nr. 9 czy cos takiego i nie wiem czym wypalic to probowalem w RECORD NOW MAX i DX ale w obu nie umiem tego nagrac tzn. utworzyc i nagrac mozna ale nie mozna nagrac z takiego pliczku z dysku PLZ HELP
|
![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.12.2003
![]() |
Hehe po chwilowym zacmieniu juz spokojnie nagrywam sorx all ...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.12.2003
![]() |
![]()
Witam
Mam problem z nagrywaniem obrazow plyt dvd na playstation 2. Probowalem na nagrywarkach tdk dvdrw0404n oraz liteon 411s, nosnik to vebratim DVD-R (metal AZO) X2. Uzywalem programow : record now max 4.5 record now dx 4.61 alcohol 120% 1.4.6 b711 nero 6.0.0.11 ultra dvd decrypter 3.1.9.0 i za kazdym razem TEN SAM efekt - plyta nie jest odczytywana ani w ps2 ani w lg dvd-rom drd8080b. Ps2 pisze, ze nie moze odczytac plyty a lg tylko nimi caly czas kreci ![]() jakby szukajac czegokolwiek ![]() Podczas nagrywania nie bylo zadnych bledow, wygladalo ze wszycho jest ok. Plytki sa odczytywalne TYLKO w nagrywarkach. Nie bylo zadnych problemow z zakanczaniem sesji itp. Sa to moje pierwsze proby (drogo wyszlo ![]() moze popelniam gdzies jakis blad chociaz .... cdr'ow to sie juz "troche" nagralo. Moze ma ktos z was jakies sugestie, cos co moze pomoc w okresleniu bledu. Z gory dzieki za pomoc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
Z tego co pamietam PSX2 nie odczytuje nosnikow DVD-R.
![]() Pozdrawiam Misiek4 |
![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.12.2003
![]() |
no wlasnie , trzeba go "przerobic" zeby czytal piraty - kosztuje to troszke ;-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() a z tego co wiem PS2 czyta najlepiej "-" - koles nagrywal ![]() tak ze nagrane dvd z gieldy chulaja az milo ![]() poza tym pozostaje problem tego lg dvdrom ktore nie widzi tych plytek ![]() ![]() ![]() jakies inne sugestie ?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.10.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Nowy na forum
![]() |
ok, olejmy PS2 - to tylko dane
![]() nie moge tego co nagralem odczytac nigdzie indziej jak TYLKO w nagrywarce ![]() Co za @#$%@^%$ w tym siedzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jakies testy powierzchni i plikow w nero pokazywaly ze "wsio jest ok" a recor max podczas "verify" tez to potwierdzil ![]() zawartosc sie zgadza ale nic poza tym ![]() ![]() ![]() jest moze jakis zewnetrzny/inny/dodatkowy programik ktory nie wiem ... przetestuje a moze zamknie ta/te plyty ![]() Czy moze to byc wina zasmieconego XP'ka ?? Dalej czekam na sugestie ..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.01.2004
![]() |
Z tego co czytalem wynika ze przy nagrywaniu plyt dla ps2 wazne sa: plyty najlepiej markowe(verbatim,TDK) predkosc nagrywania najlepiej 1x bo niestety laser to pieta achillesowa tej konsoli i nie ze wszystkimi plytami sobie radzi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() |
moze ja pomoge sam nagrywam.
ale mam pytanie nagrywasz z obrazu sciagnietego z internetu czy płyta-płyta?? ja alkocholem 120% i record now nagrywałem i zero problemow w alkocholu wystarczy dać "kreator kopiowania" i powinno się wszystko zrobic bez problemu, no chyba ze z originala nagrywasz tak jeszcze nie probowalem. pozdrawiam
![]() |
|
|