![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.12.2003
![]() |
![]()
Witam
Mam problem z nagrywaniem obrazow plyt dvd na playstation 2. Probowalem na nagrywarkach tdk dvdrw0404n oraz liteon 411s, nosnik to vebratim DVD-R (metal AZO) X2. Uzywalem programow : record now max 4.5 record now dx 4.61 alcohol 120% 1.4.6 b711 nero 6.0.0.11 ultra dvd decrypter 3.1.9.0 i za kazdym razem TEN SAM efekt - plyta nie jest odczytywana ani w ps2 ani w lg dvd-rom drd8080b. Ps2 pisze, ze nie moze odczytac plyty a lg tylko nimi caly czas kreci ![]() jakby szukajac czegokolwiek ![]() Podczas nagrywania nie bylo zadnych bledow, wygladalo ze wszycho jest ok. Plytki sa odczytywalne TYLKO w nagrywarkach. Nie bylo zadnych problemow z zakanczaniem sesji itp. Sa to moje pierwsze proby (drogo wyszlo ![]() moze popelniam gdzies jakis blad chociaz .... cdr'ow to sie juz "troche" nagralo. Moze ma ktos z was jakies sugestie, cos co moze pomoc w okresleniu bledu. Z gory dzieki za pomoc. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
Z tego co pamietam PSX2 nie odczytuje nosnikow DVD-R.
![]() Pozdrawiam Misiek4 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.10.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.12.2003
![]() |
no wlasnie , trzeba go "przerobic" zeby czytal piraty - kosztuje to troszke ;-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() a z tego co wiem PS2 czyta najlepiej "-" - koles nagrywal ![]() tak ze nagrane dvd z gieldy chulaja az milo ![]() poza tym pozostaje problem tego lg dvdrom ktore nie widzi tych plytek ![]() ![]() ![]() jakies inne sugestie ?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
ok, olejmy PS2 - to tylko dane
![]() nie moge tego co nagralem odczytac nigdzie indziej jak TYLKO w nagrywarce ![]() Co za @#$%@^%$ w tym siedzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jakies testy powierzchni i plikow w nero pokazywaly ze "wsio jest ok" a recor max podczas "verify" tez to potwierdzil ![]() zawartosc sie zgadza ale nic poza tym ![]() ![]() ![]() jest moze jakis zewnetrzny/inny/dodatkowy programik ktory nie wiem ... przetestuje a moze zamknie ta/te plyty ![]() Czy moze to byc wina zasmieconego XP'ka ?? Dalej czekam na sugestie ..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.01.2004
![]() |
Z tego co czytalem wynika ze przy nagrywaniu plyt dla ps2 wazne sa: plyty najlepiej markowe(verbatim,TDK) predkosc nagrywania najlepiej 1x bo niestety laser to pieta achillesowa tej konsoli i nie ze wszystkimi plytami sobie radzi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() |
moze ja pomoge sam nagrywam.
ale mam pytanie nagrywasz z obrazu sciagnietego z internetu czy płyta-płyta?? ja alkocholem 120% i record now nagrywałem i zero problemow w alkocholu wystarczy dać "kreator kopiowania" i powinno się wszystko zrobic bez problemu, no chyba ze z originala nagrywasz tak jeszcze nie probowalem. pozdrawiam
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ale ciekawe jest to ze nawet dvdrom tych plyt nie widzi ![]() ![]() ![]() albo caly czas "kreci" nimi albo wogole nie widzi ![]() Ostatnio zmieniany przez robotm : 02.01.2004 o godz. 13:30 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() |
trudna sprawa nie bardzo wiem co ci poradzić ja nigdy nie miałem problemu, no chyba że wszystkiego nie rozpakowałem:-)
ps. napisz mi prywata z kat gry masz
![]() |
#11 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
pliki sprawdzane sfv - all filez OK. dziwna sprawa, czy sa jakies programy testujace poprawnosc nagranej plyty ?? czy jest zamknieta itp?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.06.2003
![]() |
Cytat:
Prędkość nagrywania może być nawet x4. TDK płytki dvd-r też są super. Płytki mogą być "+" i "-".
![]() |
![]() |
#13 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mam zamiar kupic pioneera 106 - te 2 (liteon i tdk) byly pozyczone - chcialem sobie na 2k4 taki hardcore ![]() ![]() hardcore ale w portfelu ![]() ![]() mam nadzieje ze na tym pioneer'ku da sie to nagarac bez klopotow. I naprawde mnie zastanawia DLACZEGO te plytki sie dvdrom'ie nie chca czytac ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|