Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole

Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 12.04.2004, 11:04   #241
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
chcesz zwalniać obroty ...nagrywarce która pali x4?
Nowe płyty z dużym indeksem ...mają barwnik ftalocyjanine który jest bardzo czuły i wolny zapis x1-x4 może powodować wiele błędów przy zapisie na takich płytach.
Zamontowanie modchipa jest i tak niezbędne ,by Twój PS2 mógł czytać płyty CD-R.

Ostatnio zmieniany przez Maciej : 12.04.2004 o godz. 11:09
Maciej jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.04.2004, 11:18   #242
aurelinus
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.04.2004
aurelinus zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Oczywiście chodzi o DVD, temat znalazł się tu z powodu mojego lamerstwa, ale może mimo wszystko ktoś wie o co chodzi...
aurelinus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.04.2004, 14:17   #243
Esiek
The power of Playstation2

Data rejestracji: 23.05.2002
Esiek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez aurelinus
Witam wszystkich spawaczy.

Wiem, że temat wraca niczym bumerang, ale czytając posty w końcu dalej nie wiem co z tym i jak. Doczytałem się, że takie kopie powinno sie robić x1 lub x2 i że nie ma w zasadzie znaczenia - czy +.

A co z nagrywarką, która pali wyłącznie +R z prędkością x4?
Nagrywarka śmiga aż miło na wszystkich nośnikach, ale czy ps2, gdybym ewentualnie założył chipa poradzi sobie z tym?
A może jest jakiś software pozwalający zwolnić jej obroty (mam najnowszy firmware - ni jak go zhakować)? Nie chciałbym zarżnąć konsoli...

Nagrywarka: Ricoh MP5420A
P IV 2,6 GHz
Asus P4C800 motherboard
Radek 9800

Byłbym wdzięczny za pomoc
Możesz smiało przerabiac. Konsolka bedzie smigac az miło. Ja na nec 2500a nagrywam na ps2 x8 i wszystko smiga bez zacinek. Nie wiem jak towja nagrywrara se radzi z zapisem płyt jakosciowo ale jak nagrasz na dobrym verbie to niewazne z jaka preedkoscia - bedzie działac. Czy + czy - nie ma znaczenia.
Esiek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.04.2004, 18:26   #244
aurelinus
Nowy na forum

OK. Dzięki. Ale podobno za szybki zapis powoduje, że laser dostaje po garach, tym bardziej, że mam PS 2 wersję 30004, czyli nie najnowszą... Ciekawe jest też to, że płyty kopiowane w Nero w zasadzie idą, a przez Alcohol 120 ani jedna, nawet na profilu PS2 (CD-R) :o
Stary 12.04.2004, 19:13   #245
Esiek

Cytat:
Napisany przez aurelinus
OK. Dzięki. Ale podobno za szybki zapis powoduje, że laser dostaje po garach, tym bardziej, że mam PS 2 wersję 30004, czyli nie najnowszą... Ciekawe jest też to, że płyty kopiowane w Nero w zasadzie idą, a przez Alcohol 120 ani jedna, nawet na profilu PS2 (CD-R) :o
Mysle ze jak bedziesz nagrywał x4 to napewno twoja konsolka nie ucierpi. Na cd natomiast max 12- wiadomo szybciej tez bedzie działac ale 12 to raczej bezpieczna predkosc. No ciekawe co to alkohola bo ja np nagrywam tylko przez niego (dvdki bo cdki nagrywam przez clone cd). Tyle ze ja jak przegrywam alkoholem dvdka to nie mam mozliwosci wybierania profili, on to robi za mnie automatycznie.
P.s moze zainstaluj se nowszego alkohola
Stary 12.04.2004, 23:22   #246
aurelinus
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez Esiek
P.s moze zainstaluj se nowszego alkohola
Mam najnowszy... Co do DVD, to nie wiem, muszę zainstalować chipa, ale CD-ki odpalają co 3-ci albo 4-ty! Kopiuję w Nero, bo image wogóle nie idą ani w Nero ani Alcomacie, Alkomat też źle kopiuje "w locie"...
Powinienem dodać, że odpalam to z Memory Managera (+karta 16 MB), który z tego co widzę, tak jakby nie obsługiwał DVD-ków..., żaden nie idzie (a CD-ki tak).
Może jednak ten Ricoh jest nędzną nagrywarką wogóle... Dużo dobrego słyszałem o ich sprzęcie, czyżbym miał się zawieść?
Stary 12.04.2004, 23:50   #247
Esiek

Cytat:
Napisany przez aurelinus
Mam najnowszy... Co do DVD, to nie wiem, muszę zainstalować chipa, ale CD-ki odpalają co 3-ci albo 4-ty! Kopiuję w Nero, bo image wogóle nie idą ani w Nero ani Alcomacie, Alkomat też źle kopiuje "w locie"...
Powinienem dodać, że odpalam to z Memory Managera (+karta 16 MB), który z tego co widzę, tak jakby nie obsługiwał DVD-ków..., żaden nie idzie (a CD-ki tak).
Może jednak ten Ricoh jest nędzną nagrywarką wogóle... Dużo dobrego słyszałem o ich sprzęcie, czyżbym miał się zawieść?
A może poprostu ten twój memory manager jest taki wybredny, sprubuj clonecd + w profil dla psx chyba dostepny na cdrinfo.pl. A co do nagrywarki to najlepsza to nec 2500a
Stary 13.04.2004, 06:13   #248
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez aurelinus
CD-ki odpalają co 3-ci albo 4-ty!
Odkladaj je na polke i uzywaj innym razem. Wtedy zaden z nich nie bedzie "co 3-ci albo 4-ty" ;D

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.04.2004, 00:27   #249
aurelinus
Nowy na forum

Moja konsola nie czyta x4 - w końcu to najstarszy model, zamówiłem już NEC'a 2500A, wszyscy twierdzą że nie ma problemów z kompatybilnością...
Podejrzewam też, że ten model tj. 30004 może jednak nie czytać "+", sprawdzę. Nawet koleś w sklepie mówi, że dla tego modelu, trzeba nagrywać wolniej. O dziwo, na Esperanzach chodzi (pożyczyłem jedną), ale nie wiem jaka była prędkość nagrania.
Stary 15.04.2004, 00:33   #250
Esiek

Cytat:
Napisany przez aurelinus
Moja konsola nie czyta x4 - w końcu to najstarszy model, zamówiłem już NEC'a 2500A, wszyscy twierdzą że nie ma problemów z kompatybilnością...
Podejrzewam też, że ten model tj. 30004 może jednak nie czytać "+", sprawdzę. Nawet koleś w sklepie mówi, że dla tego modelu, trzeba nagrywać wolniej. O dziwo, na Esperanzach chodzi (pożyczyłem jedną), ale nie wiem jaka była prędkość nagrania.
Według mnie powinien czytac i + i płyty nagrane x4- porządnie nagrane x4 (czyt. nagrane przez nec 2500a ). Kumpel ma v7 (bo 30004 to v7 chyba nie?? sory jak sie myle)i nagrywałem mu x4 i działa.
Stary 22.04.2004, 13:50   #251
Dariusz Jacek
Registered

Data rejestracji: 26.03.2004
Dariusz Jacek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nagrywanie / kopiowanie gier na PS2

Witam i pozdrawiam wszystkich!

Korzystając z dostępu do sieci życzliwego kolegi - od którego piszę i który mi ściąga od czasu do czasu obrzy gir na PS2 - mam prośbę o wskazanie rozwiązania jak wypalić dany obraz gry, by działała na PS2. Jestem na wózku inwalidzkim i nie mam tylu znajomych (i pieniędzy, by kupować płyty od "zawodowca" co mi sprzedawał a teraz podniósł ceny), którzy wiedzą jak to zrobić.
Czytałem wszystkie rozmowy, które są na tym Forum i nie tylko na tym. Szukam już od wielu wejść do sieci (jakieś pół roku!) i bez skutku. Próbowałem palić różnymi prędkościami, programami (Alcohol, Nero), ale po włożeniu do konsoli nagranej płyty jest nie zauważalna, lub w trakcie gry gierka 'ginie' ('wychodzi')
Błagam pomóżcie
Gdybyście chcieli mi pomóc jakoś "bezpośrenio" oto mój adres mailowy: darpolon@poczta.onet.pl. Z góry dzięki.
Dariusz Jacek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2004, 15:35   #252
Ghost_mode
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 25.02.2004
Ghost_mode niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Najlepiej Alchol 120% na profilu PS2
i powinno chodzić - co wymaga chyba przerobienia konsoli (nie jestem pewien).
Jeżeli gra nie działa albo działa ale nie prawidłowo to może to być wina gry (obrazu) a nie koniecznie musi to się tyczyć sposobu wypalania...

Ghost_mode jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2004, 17:45   #253
Dariusz Jacek
Registered

Data rejestracji: 26.03.2004
Dariusz Jacek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Alcoholem jużwypalałem oczywiście na profilu PS2. "Zawodowiec" z rynku jednak wypala tak, że chodzą prawidłowo (a też mu kiedyś nie chodziły jak należy, bywały buble).
Dariusz Jacek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.04.2004, 08:40   #254
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dario ja nie pomoge bo nie mam konsoli i nie przegrzwam gierek.
Loczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.05.2004, 23:07   #255
bat
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.03.2003
bat w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czym i na czym wypalacie gry dla ps2?

chodzi mi o jak najtanszy naped, moze byc x4,x2, i na jakich nosnikach ( z tych tanszych) udalo wam sie wypalic zeby ladnie chodzilo?
bat jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: