![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#241 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
chcesz zwalniać obroty ...nagrywarce która pali x4?
Nowe płyty z dużym indeksem ...mają barwnik ftalocyjanine który jest bardzo czuły i wolny zapis x1-x4 może powodować wiele błędów przy zapisie na takich płytach. Zamontowanie modchipa jest i tak niezbędne ,by Twój PS2 mógł czytać płyty CD-R.
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 12.04.2004 o godz. 11:09 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#242 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.04.2004
![]() |
Oczywiście chodzi o DVD, temat znalazł się tu z powodu mojego lamerstwa, ale może mimo wszystko ktoś wie o co chodzi...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
The power of Playstation2
Data rejestracji: 23.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Nowy na forum
![]() |
OK. Dzięki. Ale podobno za szybki zapis powoduje, że laser dostaje po garach, tym bardziej, że mam PS 2 wersję 30004, czyli nie najnowszą... Ciekawe jest też to, że płyty kopiowane w Nero w zasadzie idą, a przez Alcohol 120 ani jedna, nawet na profilu PS2 (CD-R) :o
|
![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
![]() |
Cytat:
P.s moze zainstaluj se nowszego alkohola |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() Powinienem dodać, że odpalam to z Memory Managera (+karta 16 MB), który z tego co widzę, tak jakby nie obsługiwał DVD-ków..., żaden nie idzie (a CD-ki tak). Może jednak ten Ricoh jest nędzną nagrywarką wogóle... Dużo dobrego słyszałem o ich sprzęcie, czyżbym miał się zawieść? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#248 | |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Nowy na forum
![]() |
Moja konsola nie czyta x4 - w końcu to najstarszy model, zamówiłem już NEC'a 2500A, wszyscy twierdzą że nie ma problemów z kompatybilnością...
Podejrzewam też, że ten model tj. 30004 może jednak nie czytać "+", sprawdzę. Nawet koleś w sklepie mówi, że dla tego modelu, trzeba nagrywać wolniej. O dziwo, na Esperanzach chodzi (pożyczyłem jedną), ale nie wiem jaka była prędkość nagrania. |
![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Registered
Data rejestracji: 26.03.2004
![]() |
Nagrywanie / kopiowanie gier na PS2
Witam i pozdrawiam wszystkich!
![]() Korzystając z dostępu do sieci życzliwego kolegi - od którego piszę i który mi ściąga od czasu do czasu obrzy gir na PS2 - mam prośbę o wskazanie rozwiązania jak wypalić dany obraz gry, by działała na PS2. Jestem na wózku inwalidzkim i nie mam tylu znajomych (i pieniędzy, by kupować płyty od "zawodowca" co mi sprzedawał a teraz podniósł ceny ![]() Czytałem wszystkie rozmowy, które są na tym Forum i nie tylko na tym. Szukam już od wielu wejść do sieci (jakieś pół roku!) i bez skutku. Próbowałem palić różnymi prędkościami, programami (Alcohol, Nero), ale po włożeniu do konsoli nagranej płyty jest nie zauważalna, lub w trakcie gry gierka 'ginie' ('wychodzi') ![]() Błagam pomóżcie ![]() Gdybyście chcieli mi pomóc jakoś "bezpośrenio" oto mój adres mailowy: darpolon@poczta.onet.pl. Z góry dzięki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
Najlepiej Alchol 120% na profilu PS2
i powinno chodzić - co wymaga chyba przerobienia konsoli (nie jestem pewien). Jeżeli gra nie działa albo działa ale nie prawidłowo to może to być wina gry (obrazu) a nie koniecznie musi to się tyczyć sposobu wypalania...
![]() |
#253 |
Registered
Data rejestracji: 26.03.2004
![]() |
Alcoholem jużwypalałem oczywiście na profilu PS2. "Zawodowiec" z rynku jednak wypala tak, że chodzą prawidłowo (a też mu kiedyś nie chodziły jak należy, bywały buble).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Dario ja nie pomoge bo nie mam konsoli i nie przegrzwam gierek.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.03.2003
![]() |
Czym i na czym wypalacie gry dla ps2?
chodzi mi o jak najtanszy naped, moze byc x4,x2, i na jakich nosnikach ( z tych tanszych) udalo wam sie wypalic zeby ladnie chodzilo?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|