![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#271 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.05.2003
![]() |
Ja przegrywam gierki na ps2 czasami koledze, i bez żadnych jak dotąd problemów. Przegrywam gry na ps2 DVD oczywiscie innych nie kolega ma moda (chip jakis) i 100% wszystko działa używam Alcohol 120% nanowszą wersje jak jest, mam naped Thosiba R5002 wypalm płytki X1 zazwyczaj na nośnikach różnych marek (dużo tanich po6-8zł).
Myśle że problem tkwi w złym czipie (modzie) konsoli ps2. Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#272 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.06.2003
![]() |
Cytat:
Program do kopiowania - NERO (ustawienia domyślne, copy cd/dvd) - Alcohol się przyda po skopiowaniu plyty przez NERO ![]() (do niczego innego sie nie przyda) Konsola - to stary model. Proponuje zaniesc do konserwacji i regulacji lasera. Płyty - na taki laser tylko TDK i Platinium (kod Ricoh_JPN) www.arcomp.com.pl Porysowane płyty - tak jest sens ich kopiowania. Jeżeli NERO nie wyrzuci błędu na domyślnych ustawieniach, to kopia jest cacy. Nagrywarka - do PS2 polecam: Pioneer 104/105/106/107 iNEC1100/1300/2500 to są pewniaki. Reszta na własne ryzyko. Pozdr
![]() |
![]() |
#273 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.05.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.06.2003
![]() |
Cytat:
Taki żart.
![]() |
![]() |
#275 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.05.2004
![]() |
Witam
Cos mi się wydaje panowie ze to nie wina płytek tylko nagrywarki-pisałem już ze jeśli chodzi o Litki DVD-RW to sa kaszanki , no może te nowe wersje nie. Nagrałem 11 płytek na ps2 nie sobie ale bratu-wszystko chodzi a płytki oprócz 3ch TDK to 2x Medisonic za 4,5zł 5xMediaStore-tu uwaga za 3,6zł i 1xPlatinum za 4,7zł A moi koledzy co mają własnie Litki cały czas nazekaja. A nagrywam na Pioneer A07XL naprawde zaj***8230;ista wypalarka Pozdrawiam A jeszcze jedno wszystko było na x4 |
![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.06.2004
![]() |
Witam! Ja mam identyczny problem z programem Alcohol. Nagrywarka Liteon 811S. Po włożeniu do napędu plytki CD-R mam do wyboru ustawienia profilu zabezpieczeń, lecz gdy włożę do napędu płytke DVD-R mozliwosc ustawienia profilu zabezpieczen znika, nie wiem dlaczego? Byc moze dlatego ze posiadam wersje trial (nie pełną, nie wiem dokladnie jaki numer ale sciągnieta wczoraj z cdr.info) i ta wersja jest w jakims stopniu ograniczona. Jeszcze jedno przeczytalem ze mozan nagrywac kopie zapasowe gier na ps2 w nero ale przeciez nero nie wykrywa zabezpieczen wiec jak mozna robic kopie zapasowe ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 21.10.2002
![]() |
ja wypalam gry na PS2 poprzez program Nero ale rowniez korzystalem z Gamecopy tez z sukcesem innych nie testwalem gdyz jestem zadowolony z tychze programow.Nosniki uzywam rozne ale fakt jest jeden ze lepiej troche kasy dolozyc i kupic markowy dvd bedziesz cieszyl sie dluzeg gierka /mowie o zywotnosci/ .Wypalam zawsze z 2 krotna predkoscia i jak narazie nie mialem wpadek /a wykonalem tego dosyc sporo/
Mialem rowniez pierwsze modele Pioneera teraz mam wersje A06, na zachodnich forach pisano ze nagrywarki tej firmy bardzo dobrze sprawdzaja sie przy wykonaniu kopi gier na PS2, ta firma mozna inaczej powiedziec dala pewien standart.Nie mowie ze inne tez sa zle bo niestety ich niemam.Ale w tym wypadku, w wypalaniu gier na PS2 znakomicie daja sobie rade.Bawie sie tym tematem juz dobre kilka lat |
![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
The power of Playstation2
Data rejestracji: 23.05.2002
![]() |
Na moim nec 2500a nagrałem juz ok 100 dvd na ps2 i wszystkie, powtarzam wszystkie (100% jakby co) działają. 98% z nich nagrane jest za pomoca programu alkohol zarówno przy odczycie jak i nagrywaniu go używałem.
Podstawowa sprawa Liteon+tania dvd(espka np)+ps2= kiszka. Nie mozesz majac litona pozwalac soebie na komfort kupowania tanich płyt. Niestety. Ja te moje dvd wypałałem w znacznej wiekszosci własnie na espkach i nie ma z nimi zadnego problemu(kwestia nagrywarki). Co do znikajacych profilów w alcohol to są one widoczne tylko przy cd, przy dvd alkohol sam ustawia odpowiedni odczyt. I owszem jest sens przegrywac porysowane dvd z błędami o ile nie jest ich za duzo, gdyz ps2 to nie pc ze jak masz jakis bledzik to podczas instalki wywala i wałek, ps2 (w wiekszosci przypadków)grzecznie pominie uszkodzone sektory i np przytnie kulturalnie na jakims filmiku i tyle. |
![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
>my private watch dog ;)<
Data rejestracji: 09.04.2003
![]() |
Cytat:
![]() ![]() To jest płytka startowa, ktora sie wyciąga po odpaleniu i nastepnie wkłada płyty z grą? To się wyciąga za pomocą jakiegos uchwytu? Czy to nie uszkodzi mechanizmu otwierania tacki?
![]() |
![]() |
#280 |
Wyjadacz ;)
![]() |
normalnie mozesz wykorzystac program Nero 6 bardzo dobrze sie sprawdza, rowniez korzystam z Gamecopy.Gry na PS2 nie sa zabezpieczone lecz zasada nr.1 konsola musisz miec przerobiona.Rowniez korzystalem z Alcohola 120% lecz 90% mych plyt wykonalem na Nero a zrobilem tego juz tro... bawie sie tym juz dobre kilka latek.
Rowniez nalezy uwazac na plyty DVD lepiej dolozyc troche kasy i kupic lepszy nosnik bedziesz sie cieszyl dluzej ta gierka i jeszcze jedno wypalam na 2 krotnej predkosci, wiem ze co nie ktorzy od razu powiedza ja pale na 4 i tez leca ale mam pytanie jak.... Na forach zachodnich zawsze polecali nagrywac nawet z 1 krotna predkoscia nagrywania z tego powodu ze laser w konsoli PS2 jest kiepski |
![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Wyjadacz ;)
![]() |
p.s kto nagrywa gierki do PS2 na 8 krotnej predkosci??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.03.2004
![]() |
Cytat:
![]() Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.06.2004
![]() |
Wypalanie plyt PS2 na DVD...
Witam mam 1 pytanko..... jakim programem/programami wypalac plytki dvd na ps2.... (aktualnie wypalam najnowszym NERO... ale nie jest za dobre)
Pytam bo ostatnio mialem orginalna gre.... i po zrobieniu kopi zapasowej nie czytalo jej w konsoli... (non stop pisalo ze czyta dysk.......) thx,cu by ses |
![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
-=| GodFather |=-
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() ![]() |
Alcohol 120% + profil Playstation2 i jedziesz
![]() U mnie tak dziala. Ps. wazne zebys wypalal malymi predkosciami 2,4 - max.4. |
![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
The power of Playstation2
Data rejestracji: 23.05.2002
![]() |
Nom alcohol bardzo dobrze sobie radzi z gierkami na ps2 tyle ze na plytkach dvd nie ma profilu playstation2 ale to nie przeszkadza gdyz alcohol dokonuje wyboru automatycznie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|