Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole

Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 05.04.2005, 16:20   #1
Shindou
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.04.2005
Shindou w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam problem, otóż mam obraz gry na PS2 o rozszerzeniu *.nrg czyli otwiera to NERO i Alcohol 120%, ja nagrywałem osobiście ten obraz Alcoholem 120% i przed wypaleniem wyskoczyła mi tabelka z następującymi parametram:.

Format Ścierzki: Data Track Mode 1, Data Track Mode 2 From 1, Audio Track (domyślnie dałem Data Track Mode 1)
Wielkość sektroa w bajtach: 2352, 2048, 2336 (domyślne 2048)
Wielkość nagłówka w bajtach: 307200
Wiekość stopki w bajtach: 0
Dane były już zakodowane: ODZNACZONE
Dane zawierają sekcje z informacjami EDC/ECC: ODZNACZONE

Wogóle się na tym nie znam więc dałem aby wypalał tak jak jest. No i płytke wypaliło ale gdy wkładam do konsolki to na pierwszej gierce wchodzi mi do menu ale gdy daje NEW GAME niestety już nic się nie dzieje płytka w kółko się kręci i nic, natomiast przy drugiej gierce działa wszystko OK przycina mi tylko sekwencje filmowe. Konsola ma 7 dni i jest nowa nie przerobiona, gry odtwarzam SwapMagic'kiem

Drugie pytanie tyczy się gry MGS2: Substance, mam orginał tej gry od kumpla, zrobiłem zrzut obrazu Alcocholer, zrzut zajmuje 6,3 GB czy mam nagrać to na płytę dwuwarstwową bo nie ma wala aby się zmieściła na zwykłej a czy jak nagram to czy taką płytę PS2 odczyta ?
Shindou jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.04.2005, 16:47   #2
Desden
-=Advokat^Diabła=-

Data rejestracji: 14.02.2005
Desden zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Shindou

Wogóle się na tym nie znam więc dałem aby wypalał tak jak jest. No i płytke wypaliło ale gdy wkładam do konsolki to na pierwszej gierce wchodzi mi do menu ale gdy daje NEW GAME niestety już nic się nie dzieje płytka w kółko się kręci i nic, natomiast przy drugiej gierce działa wszystko OK przycina mi tylko sekwencje filmowe. Konsola ma 7 dni i jest nowa nie przerobiona, gry odtwarzam SwapMagic'kiem
No to przeciez pisze w tutorialu że gry powyżej>650MB na CD nie będą śmigać wiesz mi,jakby tak było to by SM był ideałem...a ja w 7 niebie

Cytat:
Napisany przez Shindou
Drugie pytanie tyczy się gry MGS2: Substance, mam orginał tej gry od kumpla, zrobiłem zrzut obrazu Alcocholer, zrzut zajmuje 6,3 GB czy mam nagrać to na płytę dwuwarstwową bo nie ma wala aby się zmieściła na zwykłej a czy jak nagram to czy taką płytę PS2 odczyta ?
Taaa nawet jak jakimś cudem wypalisz na dwówarstwowej płytce dvd,to i tak swap magic tego nie odczyta,bo on nieczyta dwówarstwówek!!!
Ale za to mozna zripować gre do poziomu takiego, że wejdzie na 2 płyty dvd5(4.7GB),i wtedy będzie śmigać na bank!!!
Desden jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.04.2005, 17:47   #3
Shindou
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.04.2005
Shindou w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez desden
No to przeciez pisze w tutorialu że gry powyżej>650MB na CD nie będą śmigać wiesz mi,jakby tak było to by SM był ideałem...a ja w 7 niebie
eghmm nie wyjaśnilem się jasno. Obraz gry który mam do nagrania *.nrg to obraz płyty DVD (4GB) a nie CD i jest to gra Devil May Cry. Nie jest to pierwsza gra jaką sobie nagrałem bo nagrałem już kilkanaście i jak na razie każda działa bez zarzutu tylko że te wcześniejsze były przeważnie w rozszerzeniu *.gi które nagrywałem progsem Rocerder Now Deluxe. Teraz pierwszy raz natknąłem się na obraz z rozszerzeniem *.nrg do PS2, i mam z nią kłopot bo gre odczytuje intro itd ale po wciśnięciu NEW GAME obraz powoli się sciemnia i powinno być ładowanie gry i niby płyte czyta ale nic się nie dzieje. Natomiast w drugiej gierce (DMC3) też był obraz *.nrg ale już wszystko działa git, normalnie gram tyle że sekwencje filmowe (filmiki) mi przycina.

Co do MGS2 to wypalić wypale na dwuwarstwowej bo mam nagrywarkę DL i już wypalałem takie tylko ciekawiło mnie czy SM by to odczytał no anyway thnx
Shindou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: