![]() |
A ja mam takie pytanie : Jest jakiś program że można nim nagrać np na jedną DVD trzy gry na CD ??? Chodzi mi o to że mam trzy gry na CD i chciałbym mieć to na jednym DVD. No i najlepiej że by program tworzył menu z poziomu którego można wybrać grę (i najlepiej podłożyć tapete...)
PLEASE pozdrawiam :piwo: |
Hey. Jestem nowy na forum i w temacie palenia gier na "peesa" i mam do was nastepujace pytanie:
Ktora z tych nagrywarek lepiej nadaje sie do nagrywanie gierek na PS2 LG GSA-4163B czy moze LITE-ON 1673S ?? |
Cytat:
Cytat:
PS: A wie ktoś jak w tym ISOBuster'rze mam stworzyć "Filelist.txt from Original DVD" ??? |
@Berion : ISOBusterem nei wyciagnies LBA, bo nei chodzi tu o LBA plyty DVD tylko o LBA na podstawie ktorego plik SLUS "dobiera sie" do danych plyty - na ps2nfo byl chyba tutorial o tym - poszukaj, wiem ze mi kiedys tam mignal przed oczami!
|
Cytat:
Cholera... dopiero teraz zauważyłem ten topic. :D Cytat:
PS: Ja bym przeniósł temat tutaj: -> co o tym sądzicie? http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=46245 |
Cytat:
Masz "hińczyka" czy "dżapana"?... hmm Może za oceanem wydali na "normalnym" DL? (albo OPT/PTP nie ma znaczenia...). Będę miał GT4 to sprawdzę własnoręcznie ... Narazie muszę kupić MAXDrive'a (nie mam tyle miejsca na MC8MB na GT4 :() Cytat:
To w czym problem? Nie mogę znaleźć tego helpera :( i (nie śmiejcie się) nie wiem jak w ISOBuster'rze zapisać tą listę (chyba z LBA) ??? ... ... Poniżej wklejam opis z ww. forum: CD_DVD-ROM Generator helper by zandal CD_DVD-ROM Generator 1.20 Isobuster to create Filelist.txt from Original DVD A.F.7 Merge your files / Or similiar file merger Operating System that can handle large files ie. Windows 2000 Prassi/Nero/record max now Using CD_DVD-ROM Generator 1.20 Create a New DVD-Rom Master Project. Type disk info into volume section ie. Disk Name etc..remember area , ntsc pal important or game will have problems. Drag and drop files stored on the Hard Disk into CD_DVD-ROM Gen then go file save as "game name" order not important zandals tool fixes that easier saved in game folder then use CD_DVD-ROM Generator helper by zandal to sort the files into correct order using created .czz and file tree from iso buster to create a new .czz open CD_DVD-ROM Generator 1.20: open the new .czz click on "Rec" but DONT overwrite and save iml file It'll say "The recording Unit is not connected" and "Initialization failed" Click OK to both. A new window will open up - CD_DVD-ROM Recording Unit Controller Click on File, Export Image and input a name and save The files that are exported are iso img files (max 0.99GB in size) ie. name.000, name.001, name.002, etc Then use A.F.7 Merge your files v1.3 to merge all these files together to create a single ISO DVD image file. Remember to start with name.000 at the top of this merge list and so on. You'll be left with a large image file (upto 4.37GB). Rename to .IMG if necessary and burn with Prassi / record now max @desden To ja wiem, ale M@X wspomniał o R3, dlatego napomknąłem, że 2 też potrafi... |
Berion a może by tak sporóbować i wyseparować poszczególne pliki i później w jakimś ultraiso zrobić image i wypalić na DL
|
Ja mam japońską wersję gry GT4 i działa. Tylko te cholerne kszczuny mnie wnerwiają. Nie wiadomo o co chodzi bo nic a nic nie kumam co tam jest napisane. Wnerwiłem się i poszedłem do media i kupiłem gt4 oryginala (chyba mi coś pod kopuło nawaliło ze wydałem 200 na gre):-)
|
no to panie i panowie powoli wkraczamy w nowa ere zabezpieczen gier na dvd. producenci niestety maja duze pole do popisu, bo obecne nagrywarki dvd posiadaja bardzo male mozliwosci dokladnego masteringu plyty. prawdopodobnie takie i inne zabezpieczenia beda wymuszaly powstawanie nowych modeli nagrywarek i softu do nich i interes bedzie sie krecil.
z tego co jeszcze wyczytalem na temat gran turismo 4 to druga warstwa jest wypalona w trybie PT (parallel track). tego tez nie potrafia jeszcze nasze nagrywareczki. na razie wszystkie plyty dwuwarstwowe nagrywarki wypalaja w trybie OT (oposite track). a tak na marginesie czy obecne formaty obrazow plyt jak np. .iso przechowuja w swojej strukturze takie informacje jak poczatek drugiej warstwy albo czy jest to PT czy OT? pozdrawiam :) |
Cytat:
Podobno chińskie gt4 da się podobno! Cytat:
Cytat:
|
|
W duzym skrocie : na dzien dzisiejszy nie jest mozliwe nagranie GT 4 nawet na dwuwarstwowej plycie ktore to ssa czytane przez PS2 nowsze PS2 z Ripperem 3. Czyli poki co : zapomnij...
|
Cytat:
Po za tym ująłem tą kwestię w tutorialu. Trzeba było przeczytać :P @-> M@X.666 Prodobno Ripper 2 też sobie radzi z DL... ... Nie mam jak sprawdzić. |
gt4-jak nagrac?
Witam.mam problem-chodzi o to ze sciagnolem sobie gre gran turismo 4 w zipach po ropakowaniu "wyszedł" mi obraz plyty o rozmiarze 5,27gb.No nie wiem jak to nagrac,bo plytki maja 4,7gb,wiem ze sa te dwuwarstwowe ale nie wiem czy one chodza na ps2 a poza tym sa drogie.Moze da sie jakos te pliki w zipach podzielic tak by byly 2dvd?Jezeli ktos wie co robic to prosze o odpowiedz.dzieki i pozdrawiam.
|
oprową
|
DjSn@kE >jaką lutowałeś transformatówką czy oporową?
|
Cytat:
|
Cytat:
http://www.hdadvance.com/index.htm <edit>rippergc też ;) ps.ciekawe jaki producent(pewnie z tajwanu) pofatygował sie wypuscić te potoczne scalaki dla duo2 se czy marsa...na pewno nie actel, bo to byłby spisek do potęgi entej :D |
A juz myslauem ze wramach kontynuacji kolejno w czasie ciag wojenek (Amiga vs PC -> Windows vs Linux -> AMD vs Intel) przedluzy Infinity vs Ripper. Tak sie na szczescie nie stalo ;-D!
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Do 14* różnica jest niewielka, ale wyżej to już całkowicie inna jakość (nie wspominając o "panoramie 100Hz" :)) |
Cytat:
|
Cytat:
PS: Skąd ja to znam XD |
a czy wybierzemy ripper'a czy infinity to już odrębna sprawa i zależy tylko od naszych gustów. Oba chip'y są dobre. Jeden potrafi to drugi tamto. Ten działa tak drugi tak. Wybór zależy od osoby i rzetelności wykonania przeróbki. Same chipy nie sa drogie jakieś 80-90 zyli z przesyłką. Fakt jest taki chcesz nie spier...laserka nie przerabiaj tylko kupuj oryginały (założenie SONY) a i tak ci się po 6 latach spierd... drugi temat to kwestia nośników. Ludzie nie nagrywajcie na jakiś badziewiach. Kupujecie jakąs esperanze w opakowaniu za 1.5 czy taniej jak można dorzucić 1 czy 2 zeta i mieć VERBATIMA METAL AZO (TEN RÓŻOWY) LUB TDK, a nie tak jak jeden koleżka dzwoni do mnie i kłapie dzbankiem że mu nie działa przeróbka bo nie czyta płyt. Pytam jakie masz CD czy DVD mówi nagrywam na cdr tych z makro po 44gr i dvd jakies kur...OMEGI czy GOODMASTER czy jakoś tak. KUPCIE SOBIE KONKRETNE PŁYTY CD CZY DVD i przedłużycie żywotnośc konsoli.
Ale się rozpisałem. (( |
Cytat:
- Ale skoro mod "za nas" myśli to faktycznie, ciekawe rozwiązanie i przyznam się, że o tym nie wiedziałem :[ Cytat:
Jeśli chodzi o resztę to zgadzam się. Zapomniałeś za to o jednym: Ripper'y są na Actel'u :) Cytat:
|
moze ,ale za to takie nba street czy fifka street chodzą ;)
Tak to prawda że lepszego moda'a od ripperka trójeczki nie ma. Oczywiście to kazdy maniak będzie swoją ps2 zajdzał setkami godzin, nie ważne jaka płytka tak czy siak,laser będzie w użyciu,a szkoda później znów wydawać na wymiane jego. I kolejny aspekt nie każdy się urodził z lutownicą w reku,wiesz sa ludzie któży wręcz od kołyski się ztym bawią, a jednak biorą swapa/wersja combo(NA+HDD...),bo 1 flaszka przed robutką może pokrzyżowac plany. Na koniec trzeba dodać ze taki HDAdvance w wersji 2.0 odpala ciut więcej gier niz hdloader :D |
Chip Infinity faktycznie potrafi to samo co ripper 3.1 ale.....
jest właśnie ale... wytłumaczeto na przykładzie wziętym z życia. Jestem elektronik i troszkę posiedziałem w temacie konsolki a w szczególności chipów i związanych z nim ****ek laserów (fakt sony założyło najgorszej jakości laserki jakie tylko mogli dać - cholerny zbadziew i złom). Ripper 3.1 pobiera bardzo duży prąd na wejściu i czasami niewytrzymują scalaki. Gdy konsolka się zawiesi dalej ripper 3.1 działa i wysyła na laser wyższe napięcie a co za tym idzie laser się nie wyłącza tylko dalej młóci po DVD czy CD, infinity wyłącza napięcie na laserze lub całą konsole (można tak zrobić). Ripper nie obsługuje standardu ntsc. Fakt można to obejść kabelkiem RGB, ale po co jeśli infinity to potrafi bez żadnej plątaniny. Nie trzeba używać żadnych resetów. Przykład: przyszedł mój brejdak z konsolką (dodam nówka 2 miechy) coś mi bredzi że się nie włącza. Rozkręcam i co... Ripper się jarną ale tak że aż scalonego wypaliło i do tego uszkodziło płytę główna (nie wspomnę o laserze - na dzień dobry do wymiany). Zakupiłem płytę, nowy laser, zabezpieczenie lasera matrix-fix, chip infinity. Zamontowałem pomierzyłem napięcia i zobaczyłem na oscyloskopie jak przedstawia się sytuacja i jest gittara. Konsolka chodzi cacy. Zero zwisów a jak się zawiesi to się chip wyłącza razem z laserem lub konsolą. PS2Two chodzi git. Fakt jest za***iście odchudzona brak jest kilku rzeczy. Reasumują c fakt jest taki że infinity jest dobrze pomyślany i skierowany w dużej mierze na nasz rynek. |
Cytat:
A jaki mod jest lepszy na chwilę obecną od Ripper'a 3? To raz. Dwa: żywotność konsoli nie jest definiowana przez mod'a (owszem, zawsze obciąża nieco mobo, a słabe nośniki skutecznie "testują" żywotność tego nieszczęsnego LA, ale bez przesady...). Trzy to to, że goście na giełdach/w sklepach pobierają najmniej 100zł za sam montaż! Jeśli sam alojz nie potrafi lub nie ma predyspozycji manualnych do tego typu spraw to nie ma się co dziwić. Mnie samemu się trzęsą ręce i nie mam zamiaru zalać ścieżek podczas walki z palcami :). Cztery: Po dwóch latach? Chyba, że będziesz grać na "hołkach" :D A sześć lat (powiedzmy, że grasz po 5h/dziennie) to i twoja konsola ze "SraczMadżikiem" nie wytrzyma (o ile wcześniej trybików od tacki nie pogubi ;)). Niestety, takie cudowne lasery montuje Sony i nic na to nie poradzimy (kiedyś były lepsze, ale to już osobny temat). Pięć: NA+HDD powiadasz? Tylko, że nie każda gra sobie radzi na HDD (prawdopodobnie kwestia software'owa)... ... eehh rozpisałem się :) Cytat:
O to fajna sprawa... A jak często się pojawiają aktualizacje i co nowego wnoszą? |
Cytat:
|
Cytat:
Więc ja za 250zł miałbym combo czyli NA+HDD+hd advance'aq/free hdloader'a :piwo: No i bym wydał raz a pożądnie.... |
Cytat:
Druga rzecz: Mnie się wydaje czy on ma TSOP'a? Można go flash'ować? (jakoś nie znalazłem tej informacji na stronie domowej) |
Cytat:
|
kiewas : masz racje w 3/4... Owshem, Ripper. Owshem, 3. Ale nie 0 a 1 :-). Co nie znaczy ze 3.0 jest gorszy - po prostu nei ma paru funkcji co jedynka. Jakich? Nie pamietam... Moze Berion bedize wiedizal... Acha, Ripper 3.1 to jedyny chip ktory wspolpracuje z PS2 Slim!
|
wnerwiło mnie to pathowanie NBA STREAT V3 wczoraj poszłem do znajomych elektroników i dwie i pół stówki wywaliłem i mam święty spokuj ze swapami i jnym cholerstwem ,piepszyć gwarancię BERION MASZ UMNIE WIELKIE PIWO, DjSn@kE JESTEŚ SPOKO GOŚĆ dzięki za poradę
|
Cytat:
|
Tez sie zgadzam, pomijajac ze w 90% DjSn@kE napsial to co Berion pare postow temu ;-D!
|
Cytat:
|
Cytat:
A zwłaszcza tych z Auto-Bootem :D |
Ludzie po jaka cholerę jakieś loader, swapy itp. gówno. Walnijcie sobie modchipa np. infinity i po problemie. Później macie macie połamane tacki, rozp.. obudowy. Szkoda tylko zachodu bo i tak prędzej czy później będziecie musieli walnąć mod ||
|
Ja mam taki problem. Chce wypalić obraz płyty CD z grą na PS2 płytke DVD, ale niemoge tego w żaden sposub wykonać. Jeżeli ktoś wie co mam zrobić to proszę o kontakt papul10@o2.pl lub gg 5199733. Z góry wielkie dzięki.
|
Odnosnie pierwszego, to wybacz ale nie rozumiem... Odnosnie drugiego - pomyliles osoby ktore cytujesz...
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
SwapMagic kusi może zachowaną gwarancją na konsole, ale odbiera i to z nawiązką fatygą i roz.***aną w przyszłości tacką. Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A więc tak twierdzisz że gra ci spatchowała gre,ale po jej wypaleniu nadal masz ten sam problem? To tak może masz starą konsole,tez jest jak w totolotku,ale nie ważne na www.ps2nfo.com są do zdobycia dvd lodery które się wypala na płytki dvd-r żecz jasna,więc po załadowaniu swpa magica>dvd lodera>wsadzasz gre nie zpatchowaną i powinno smigać ;) Patchowanie jest po to aby ominąc te dvd lodery i jechać odrazu swap magic>gra z patch'owana,takie jest założenie gier ;) Ja moge dodać że np.taki mgs3 komus tam nie smigał czy cos takiego napisał ze ma sm2.0 i chyba v5,nie wiem czy znalazł patcha,ale na 100% mi chodził na v9 i bez ptachowania :piwo: Więc jeśli się ma starą konsole i swapa jest sie wpewny sensie zkazanym na banicje i cierpieniu zniej najabrdziej ze wszytkich. Doradzic ci moge jesli masz wersji smDVD 2.0 to ściągnięciu jakiegos aktulnego z netu np.3.3 i wzasadzie da to co te dvd lodery,albo i nie.... Nie wiem czemu ale wersje ntsc mają sie chyba lepiej niz wersje pal takich gier,moze dlatego że taka gra zajmuje więcej bo ma np.dodatkowe levele,muzyke,postacie czy też jest na wiele języków niż angielski nikt tego nie udowodnił jak to jest ze względu że mamy tyle modeli plejek że normalnie łeb pęka od ich ilości,jak i na każdą inne problemy... Ale co tam sprób dvd loadera potem gre,albo zrób operacje na ntsc, w co wątpie jeśli ci obraz stwożył juz z patchowany... Mozna też dodać że nie ma na wszystkie pytania odpowiedzi,więc pytania typu poratujcie mnie fachowcy bo cierpie są nie na miejscu,raczej apel i to po angielsku nalezy składac do odpowiedni grup(osób)odpowiedzialnych za scene ps-dwójkową wtym kierunku :piwo: |
Cytat:
- Ja się nie znam, ale wydaje mi się, że jest to determinowane przez rozmiar *.iso Poczekajna desdena, może on coś poradzi |
pathowałem grę NBA STREAT V3 robiłem dekrypterem na dysk FAT 32 ( C) puzniej skopiowałem ISO plus dwa pliki do lustra na dysk (D) NTFS zmieniłem nazwy uruhomiłem patha .Path podzielił pliki na 3 częsci anie na4 poscaleniu wypaliłem dekrypterem i niehodzi znowu nie wczytuje gry. Błagam o pomoc jarzeeli decrypterem besposrednio to zrobie na dysk (d)NTFS tosię path nie uruhamia.proszę ofahową poradę
|
Cytat:
Na DVD musi być min. 600 000 sectorów (jeśli brakuje można dopisać dummy, tak robią developer'rzy i taką informację podaje soft Sony). CD-R odradzam jak tylko można :D (mam już skrzywienia na tym punkcie ;)) |
Mam małe pytanko odnośnie PS2.
Czytałem kiedyś na jakimś forum, że nawet backupy z CD warto nagrywać na DVD ponieważ nie męczą tak lasera i napędu jak zwykłe płytki CD-R. Na razie nie mam konsoli, ale planuje kupno no i gierki zbieram :P Chcę nagrać Tekken Tag Tournament, mam pliki bin i cue, czy konsola nie będzie miała problemów z odczytem płyty DVD z powodu braku "wysokiego trybu zgodności z DVD (min 1GB danych).... |
Na pewno ktoś zrobi backup takiej płyty, grupy scenowe nie dadzą sobie napluć w twarz przez Sony :P
Tak myślę, że może te wolne miejsce na pierwszej warstwie trzeba będzie zapełnić np. jakimś pustym plikiem żeby struktura się zgadzała.. no ale to tylko moja teza, kompletnie nie wiem jak to przegrać :P Ktoś mądry musi pomyśleć za nas. PS. Jak kupie PS2, to zaczynam zbierać na oryginał, ale to jesczze pewnie trochę potrwa... |
Tak czy owak... Prosze, oto link : http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/142061. Ponowie z Sony okazuja sie coraz sprytniejsi... Czy analogicznie do StarForce'a niedlugo trzeba bedzie odpinac naped z konsoli ;-D? Pozdrawiam...
|
Czytaj co jest napisane... Zaraz po rejestracji musi minąć co najmniej 5 dni zanim będziesz mógł cokolwiek pobrać.
|
Cytat:
Chętnie poczytam. Ale i tak wydaje mi się że ruscy coś wymyślą na to :P Edit: na jednej z hiszpańskich stron, gdzie można "nabyć" gry ps2 do emule widnieje następująca wiadomość: "Testeando the game, we have found that it does not work correctly, this trying itself to fix this failure, but you fix one and leaves another one, calm that if we obtained you to it you will have it first, greetings." Tłumaczone z hiszpańskiego na angielski babel fishem. No to na razie będzie trzeba poczekać... |
Z Gran Turismo 4 nie jest taka prosta sprawa. Jezeli zameirzasz kupic oryginal, to w porzadku, ale jezeli zamierzasz pozycyzc od kolegi, ktory cozwyiscie pozyczy Ci kopie zapasowa zebys nie zniszczyl mu oryginalu ;) to na dzien dzisiejszy nie ma skutecznej metody na uruchomienie takiej kopii, jako ze samo jej wykonanie jest fizycznie niemozliwe. Przedwczoraj czytalem ponad 40 stronicowy topic na zagranicznym forum na ten temat i z tego co zrozumialem to GT 4 nagrane jest na plycie dwuwarstwowej. Pierwsza warstwa to mniej niz 4 GB, druga to okolo 2 GB. Problem polega na tym, ze nagrywarki nagrywajac ISO nagrywarka zapcha peirwsza wasrtwe do konca, po czym dopiero zabeirze sie za druga - nie ma mozliwosci aby laser pozostawil te niecale 500 MB pierwszej warstwy "puste". Sama koneicznosc nagrania kopii w ten sposob wynika z faktu zastosowania mechanizmu LBA, czyli w pliku wykonywalnym gry mamy zpaisane dokladnie pod ktorymi offsetami i na ktorej warstwie znajduja sie pliki. Nagranie tego zwykla nagrywarka spowoduje nagranie "jak leci" i adresy te na drugiej wrstwie sie po prostu kompletnie rozjada, a wpisy w pliku wykonywalnym beda prowadzic do zueplnie innych plikow albo - co gorsza - do srodka tych wlasciwych, co spowoduje jescze wiekszy zamet. Jezeli forumowicze maja pomysl na wykonanie kopii GT 4 to czekam na propozycje. Berion...? ;->
|
Cytat:
|
Cytat:
PS2 biorę właśnie ze względu na gry, które jak wiadomo na X-a nigdy nie wyszły i nie wyjdą. Chodzi mi głównie o Gran Turismo, ostatnia część w jaką grałem to dwójka na starego poczciwego PSX-a. Twoje zdanie o tym, że te konsole nawzajem się uzupełniają jest jak najbardziej trafne! No i to co bym dodał od siebie to to że X ma o wiele lepszy czytnik :) Znajomy ma X-a odkąd można go było sprowadzić (bo jak wiadomo premiera Polskę ominęła) i ZERO problemów, napęd Samsunga... |
jeżeli ktoś ma możliwośc sciągania z plików z www.ps2nfo.com bardzo bym prosił o ściągnięcie Fifa Street fix: http://www.ps2nfo.com/modules.php?na...threadid=31309 i przesłanie mi go na e-mail:
maciek.kajko@neostrada.pl PS:Bym był bardzo wdzięczny |
Cytat:
- Być może program dodaje tam swoje trzy grosze i dlatego na tą chwilę plik jest większy... Nie wiem, nie znam się... ... Cytat:
|
czy do paczowania sa potrzebne pertycie NTFS czy FAT32 bo umnie wyskakuje brak miejsca na dysku choc jes go full decrypter zrobil iso tylko podczas scalania wyskakuje brak miejsca
|
Cytat:
Jasne, wszystkim się by chciało robić jeszcze *.pdf'a. - Nie no bez jaj, ludzie... ... Cytat:
|
nie wie ktoś w jaki sposób można zrobić plik ppf do obrazu iso.
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=46246&page=1 |
morze ktos rzyczliwy by opisał proces z pathowania nba streat v3 bardzo prosze np. formacie pdf muj adres emajl hajster@interia.pl
|
Cytat:
|
desden muj obraz po spatchowaniu jest o 100kb mniejszy.Wiec mam przez to rozumiec ze patchowanie sie nie powiodło.Ja mam Pleya od dwóch miesięcy i sie na takich rzeczach zabardzo nieznam więc przepraszam za moje natręctwo.
|
Cytat:
Cytat:
Zawsze mozesz odwiedzic www.ps2nfo.com.... |
Cytat:
|
Kurde powiedzcie mi co jest grane ziomy nobo zagrałem se jednego mecza i sie sieerdzieliło a teraz jak patchuje to wyskakuje 1 file error ale.A tak poza tym to o ile ma być mniejeszy obraz po spatchowaniu o ile ma być mniejszy
|
Cytat:
Tamtejsze ziomy też ich chyba nie używali ;) |
Cytat:
PS2-VI-3c-QI :D Ale skoro nie działa to nie wiem... :[ Cytat:
|
Ja już tak dawno zrobiłem i nic.Kurrde POMOCY
|
Cytat:
|
Kurrde to nie idzie wyskakuje error ptzy tym patchowaniu.Ja już straciłem nadzieje nie działa i koniec.wyskakuje mi na samym koniuszku wielkimi literamu 1 FILA ERROR o co tu chodzi.
|
Cytat:
|
a przy tym patchowaniu musi być plik mdf.Bo ja mam tylko iso i mi errer wyskakuje.
PS: teraz patchuje NBA STREET |
Cytat:
fajnie że ci fifka chodzi :piwo: |
Możecie mi powiedzieć skąd sie ściąga takie patche bo ja mam jeszcze pare gier do spatchowania i nie wiem skad sie bierze patche.
PS:Fifa chodzi na po spatchowaniu na Swapie bez ekscesów |
To zdanie jest zabawne ;-D. PS2 jest dobra konsola, ale wybor bron panie nie jest oczywisty... Mam X'a ale do dzis mysle ze czasem warto by byuo miec PS2 - te konsole sie po porstu uzupelniaja... XBOX - Mozliwosci softowe i sprzetowe, PS2 - Pad i niektore tytuly ;-D!
|
Cytat:
|
a ja mam pytanie troche nie na temat(sorry) czy ps2 odtwarza svcd??
pozdro |
Cytat:
|
Bardzo sie ciesze ze grono konsolowcow na forum sie powieksza. O ile mi wiadomo XBOX bez problemu czyta DVD-R DL, natomiast PS2 radzi sobei z nimi tylko w tedy, gdy na pokladzie zamontowany jest Ripper 3. Co do GT 4 to jutro, najpozniej w poniedzialek dostane go w koncu do lap i powiem co da sie zrobic. Wiem na pewno ze jest na DL, wiem na pewno ze zajmuje prawie 6 GB. To czego nei wiem na pewno a podejrzewam ze nielatwo bedzie dobrac sie do plikow (poprzednie czesci mialy na plycie jeden duzy plik o nazwie GT*.VOL, gdzie * to czesc gry - watpie by PD nagle zmienilo przywyczajenia). Jednak popracuje nad unpackerem i podziele sie wynikami pracy z forumowiczami. Pozdrawiam...
P.S. Jaka planujesz kupic konsole? |
Playstation 2 + DVD+R9 (DL)
Ostatnio zacząłem siedzieć więcej w temacie konsol (niedługo planuje kupno) i zastanawia mnie jedna kwestia.
Chodzi właśnie o odczyt przez konsolę PS2 płyt DVD+R9, czyli popularniej mówiąc DL-ek. Jako że niedługo, powinna pojawić się gra Gran Turismo 4, która będzie wydana właśnie na takim nośniku nasuwają mi się następujące przemyślenia, w końcu trzeba będzie jakiś backup zrobić, a myśl o jakimkolwiek RIPie jest jak dla mnie niedopuszczalna :) 1) Płytki - chyba tylko Verbatim... 2) testy - czy ktokolwiek widział gdzieś w necie testy odczytu płyt DVD+R9 na konsoli PS2, mogą chociażby to być testy filmów 3)Nie wiem czy moje obawy są słuszne, ale coś mi się tak zdaje że laser w PS2 może mieć na takich płytach problem ze zmianą warstwy, bo jak wiadomo nie jest on najwyższej jakości... Są to tylko moje spekulacje, i jeżeli ktoś mógłby je potwierdzić lub zdementować byłbym wdzięczny :D Pozdrawiam. |
Cytat:
|
Mam problema z patchowaniem gier a mianowicie nic a nic nie wim czy może mnie ktoś oswiecic jak to zrobić
HELP ME:( |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
- Pytałem czy jeśli napiszesz ten txt to czy zostawisz go jako osobnego posta, czy scalimy go z tutorialem... ;) |
gdzie mogę śćiągnąć patha do NBA STREAT lub FIFA STREAT
|
Fifa Street
Cytat:
Witam Krotkie info do gry Fifa Street, kopia wypalona i sprawdzona (w 100% sprawna) wykorzystany program: Nero wersja 6.6.0.8 nagrywarka: Pioneer DVR 108 (Piodata DVD-RW DVR-108DX) predkosc nagrywania: 4x nosnik: Ricoh+ konsola: PS2 v7 chip: Magic 3.1 pozdrawiam |
a kiedy znajdziesz czas zeby opisac to patchowanie tej gry ,,fify street,,
|
Cytat:
@loki7777 http://www.ps2nfo.com/forums/showthr...ghlight=street Swoją drogą można już przerobić gt4 na dvd5 według uznania i nie czekać na zbawienie od innych... |
Podac sciezke prowadzaca do poprawki
|
Cytat:
Cytat:
Chcesz to zrobić "osobno" czy zrobimy "fuzję"? |
sorrki chodziło o ppf
|
Siemka
Mam problem z tym PPF-O-Matic 3.0.Mianowicie nie wiem co trzeba zaznaczyć jak prosi o Path.Plik ffp. |
Cytat:
At ak na poważnie to użyj dvd decryptera jak alcohol nie daje rady... Cytat:
Tak to prawda jeden patch do 2 gier,dlatego opis patchowania jest na www.ps2nfo.com na tamtejszym forum,trzeba dodać, że jak znajde czas to opisze jak zpatcho'wać gre np.tego nba street=fifa street... |
Cytat:
2. To jest CD czy DVD? Twoja wypowiedź jest sprzeczna. Jeśli CD to napewno nie na prędkości x2 (żadko, który napęd potrafi nagrywać z tą prędkością, chyba, że jakiś starszy model). Jeśli DVD to napewno nie na profilu PS2 (nie ma czegoś takiego, chyba że tak jak mnie, "coś się pomieszało" w A120%). 3. Jesli chodzi o patch'owanie: PPF-O-Matic PS: Jeśli masz do skopiowania piracki CD istnieje możliwość, że został w jakiś sposób zabezpieczony. Taki wysuwam wniosek... Napotkałem w życiu kilka gier, których nie dało się skopiować Clone'emcd czy A120%. Jak sobie poradziłem? Prawdopodobnie poradziłby sobie CDRWin, jako że go nie posidam, "wypakowałem" SESJĘ do *.bin/*.cue ISOBuster'em. Wypaliłem w A120% i chodzi pięknie... :] Cytat:
Prędkość nie jest gwarantem za'boot'owania na konsoli [!] Podane przezemnie prędkości są tylko optymalne. Jak wypalisz trochę więcej, konsola napewno nie wybuchnie (no chyba, że nagrasz CD-52/DVD-16) :D, a jeśli wszystko jest ok. z grą, obrazem lub samą konsolą to nie widzę przeciwskazań w odczycie takiej płyty. Inna sprawa jaka jest jakość takiej kopii 8 ) |
[QUOTE=desden]@Tokai jak jestes początkujący w te klocki,to czemu nie używazs prostego w obsłudze alcohola?
ps.zajżyj do tutorialu.... Witaj. Dzięki za podpowiedź ale nadal sobie nie radzę. Próbowałem według wskazówek w tutorialu i nic... :( Mój alkohol ma minimalną prędkość x8, a w tutorialu jest napisane , że najmniejsza powinna być między 2, a 4. Czy ktoś może mi pomóc ? Mój numer GG to 4064417 ewentualnie KOM 506-051512 - po głuchaczu lub smsie oddzwonię. Wielkie dzięki. |
Kurde wiem że jestem tępy ale ta gra mnie irytuje(FIFA STREET).Nagrywam w Alcocholu z profilem PS2 w Prędkości 2x i klops.Może to patchowanie cos da tylko nie wiem jak to sie robi.A nośnik na jakim nagrywam to Sony
|
Cytat:
To normalne, że wypalona płyta ma trzy kolory (jak to ująłeś).
PS: Nie napisałeś jak paliłeś, czym itd... Zajrzyj może najpierw do tutoriala (po coś on tam chyba jest, nie?) Cytat:
A tak wogóle to patch'uje :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:25. |