![]() |
Zresztą ten sklep cos podała jest tak wiarygodny jak jego wizytówka:"Divineo CHINA schippnig centre" czyli mam rozumieć że zchin go sprowadzasz ???
To koszty przesyłki muszą być diabelnie drogie,a ty wciskasz że ci się nie opłaca? I dlaczego na niemieckiej stronie jest ripper 2 gold za 30.00 ***8364;? Śmierdzi mi to na kilomter droga @Kethlein ,możesz niemcom wciskać taki shit,ale nie biednym zjadaczą chleba co nie mają pojęcia o tym (( . Więc nie pie#### że sprzedajesz coś co ma być elitą,jak byś miała troche rozwagi sprzedawałas bys np. duo2se,widac ze zasilasz tylko kolejne grono naciągaczy :wsciekly: |
@Alex69
Gwoli ścisłości... system plików na HDD dla PS2 to APA. Jak sformatować taki HDD (PC)? Polecam WinHIIP... (jeśli dobrze Ciebie zrozumiałem to o to chodziło) Druga sprawa: Mod musi też obsługiać HDD PC'owe (zalecae Maxtory/Seagate'y). Z tego co pamiętam to masz R3.1 więc npewno masz taką możliwość. PS: USBAdvace to stosunkowo młode dziecko i mogą wystąpić z nim jakieś problemy. Jest jeszcze USBExtreme... Albo faktycznie obrz jest fake'iem PPS: Teraz pewnie ubustwiasz Sony i ich """""""""wspaniały""""""""""" laser? :D ehhh... mój też długo już nie pociągnie @ M@X). YEAAAH... Patch na GT4 :] Niewiele brakoało a ominęło by mnie to info :D @Dante83 Będzie, będzie... R1/2/3 radzą sobie z DVD9 (R). Jeśli zaś chodzi o oryginalną to jest to oczywiste, że poleci. Jeśli masz słby laser to będziesz mieć problem z boot'em tej gry. Ja na ten przykład muszę zawsze wykonać 5/6 prób :[ Polecam również metodę, aby włączać konsolę z płytą w środku (konsola ma wówczas więcej czasu "się namyśleć"). PS: Skończyłem GT4 (PAL). Za duuuuuuuuuuuuuuuuużo bug'ów! Polyphony sucks! A na koniec: Błagam was ludzie! nie piszcie chociaż że grę macie z sieci. Zachowajcie chociaż pozory [!] Zastanówcie się: wejdzie ktoś na forum, zobaczy kilka postów w stylu: "ściągnąłe grę z sieci, nie działa, pomóżcie". I co sobie pomyśli? ... no właśnie : Chciałem także podziękować M@X'owi, desden'owi i Mac'owi za zaangażowanie i upd tut. podczas mojej, niestety ciągłej, nieobecności... THX PS: Jeśli ktoś chce mi coś poesłać to proszę na morrowindxxx[małpa]o2.pl PPS: Skończyłem mój pierwszy [H] gry. Jeśli ktoś ma ochotę na odrobinę oldschool'u to zaprazam do testów. Patch współpracuje tylko z wersją (J) Battle City. Sprawdza sumę kontrolną pliku, dlatego ROM nie może być uszkodzony. Jeden jest w *.exe (jeśli nie mamy progsa do patch'owania) Drugi w *.ips (czyli standardowo) |
Zrobiłem mały update :)
@desden wyciąłem Ci trochę :) m.in tego Total Commander'a. Rozrzeżenie można zmienić zmieniając nazwę (w tym konkretnym przypadku). Bo sam cnf jest właśnie plikiiem textowym. wyciąłem również część odnośnie napisania takiego pliku. Dlaczego? Ponieważ jest to już w osobnym dziale. BIN2CD/DVD Mam nadzieję, że się nie obraziź :) thx |
@Berion jeszcze jakbys częsciej bywał ;]
ps.mi to wiesz ze nie przeszkadza,robie tak jak łatwiej sie robi ;] |
@desden
witam masz racje, to tanie podroby made in china a do tego te "kosmiczne nazwy" a szczegolnie ten Ripper IV (z data 2004) i ta cena?, ale co ciekawe sprawdzalem ta strone w USA i tam maja tylko markowe chipy widac ze znowu ktos "jeleni szuka" a naiwnych jednak nie brakuje ale to juz ich sprawa jedynie co mozna zrobic to ostrzec przed roznymi oszustami, tylko czy to pomoze? pozdrawiam |
OOOooo nie ma to jak stary pegazus ;]
ps.ja sie nie doczytałem tez czy chodzi na r1 czy tez nie,on co prawda je obsługuje ale wiesz gt4 to jest gra wyjątkowa sama wsobie równie dobrze duo2 mógłby go odpalic ;] Ja czekam na ewentualne 2 rozwiązania w sprawie gt4, które są realne i wszyscy byli by happy bez wyjątków :piwo: |
Cytat:
biore Kopia Cd (w nero), w ścieżki danych zaznaczam Tryb Pierwszy (odczyt w trybie RAW itd)... wszystko idzie ladnie... ale podczas tworzenia obrazu wyskakuje blad... przy 96 %, u gory pisze ze plyta jest chroniona prawami autorskimi :wow: ale to chyba nie przeszkadza az tak ze nie mozna zrobic obrazu :bicz: HELP !!! :ysz: :\ |
Cytat:
Widzę, że będę musiał czym prędzej dopisać tego DC w tut. A narazie polecam tutorial na dcfans (bodajże pavlik'a) |
fajnie ze wpadłes ;]
Ciekawe kiedy dojdzie rozszezenie tutka dot. gamecube'a :D |
Cytat:
|
@t3o
rozumiem ze chcesz skopiowac plyte ktora juz masz. w takim razie rowniez wystarczy sam alcohol120% (ktory jako ze jest przystosowany do kopiowania zabezpieczen nie bedzie protestowac :P) |
pomocy !!!!!!!1
Witam przeczytałem ten toturial i mam pytanie. Posiadam Gamecuba i skąd mam wziąć te małe płyty dvd żeby nagrać grę ***8211; gdzie da się je kupić. Da rade w jakimś sklepie w necie i czy to mają być + czy - ? A pyzatym czy obrazy gier z netu są dobre do nagrywania? I o co chodziło z tym ***8222;Spróbój zmienić bios na jak najnowszy (o ile masz flash'owalnego mod'a). Na dzień dzisiejszy znam jedynie dwa GCOS v1.4 i Cobra v1.0. Polecana jest oczywiście Cobra.***8221;
czy każdy program nadaje się do nagrywania? a i jakiej pojemności musi być ta pyta słyszałem o 14.gb i 2,9 gb i czy wszystkie są w jednej średnicy ?????? i czy to będzie działać ??? |
Błagam o link do multiloader generator
|
Granturismo4
GT4 Chodzi na wszystkich rodzajach przeróbek nawet na swapmagic sprawdzone na 100% wiec jesli komus nie chodzi to tylko z winy nagrywaki ktra moze błednie zapisac gre na dvd9 ja nagrywałem juz kilka płytek z predkoscia 6x i spigaja na wszystkich przeróbkach
|
Kopia GT4
Witam
Instrukcja dla tych co chca zrobic kopie GT4 na PS2.(Dzila lepiej niz origial :) ) Posiadam wersje V3 z modchip.Duo2 SE Potrzebujecie wypalarke DVD DL (Double Layer) Ja wypalilem GT4 na Liteon SOHW-1673s nastepnie krazek ,najlepiej Verbatim DVD+R ,DL (8,5GB) majac originalna gre GT4 ,musicie zrobic image(ja zrobilem to Alkohol 120 wersja 1.9.5 (Bulid 2802) Potem spatchowac to (Toxic Dual Layer Image Patcher v1.0)http://www.crystal-ps2.de/1/download...04f964c0d77602 i wypalic tez Alkoholem 120% Dziala na 120% :) |
Moze dla mnie ktos nagra GT4 zeby mi nie musiala chodzic na dysku???? wszelkie odpowiedzi prosze kierowac na email szkail@msn.com
|
Brawo odkryłes ameryke!Nagrode prześlemy pocztą :D
A ja poprzedze na tym forum kolejne pytanie, na którym chipie pójdzie GT4 backup: Chipy sprawdzone: DUO2se,DMS3,DMS4,Matrix Infinity,Modbo,Rippery,Magic,CrystalChip,o2.... Zapewne pójdzie jeszcze na mesiaszach,marsach i każdym innym chipie, który domyślnie obsługuje płyty DVD9 ;] |
Cytat:
|
Przeróbka chipem modbo + matrix fix + zab diodowe lasera
Witam !!
Kolega elektronik poraz pierwszy przerabiał konsole ( dla mojego dzieciaka ) i mam taki problem. Dzieciak pograł około 2 godzin chodziło ładnie wszystko łącznie z kopiami gier na cd i dvd i wyłączył konsole. Po około 20 minutach próbowałem załączyć konsole nie włączała się to znaczy świeci zielona dioda ale konsola nie startuje. Raz wystartowała ale nie działały piraty tak jakby modbo było nie aktywne. Po południu też tak raz miałem ale teraz czas niedziałania konsoli poprawnie jest o wiele dłuższy. Czy to jest wina zabezpieczenia Matrix ? Bo z tego co mi wiadomo to kolega nie wymienił rezystorka na 2,2 bo u niego kilkakrotnie wyłączana i ponownie uruchamiana startowała za każdym razem a w opisie matrix-fix pisze że w razie niemożliwości uruchomienia konsoli wymienić rezystror z 1,5 kOHM na 2,2 kOHM. Jak w końcu uda mi się konsole uruchomić to po załączeniu oryginalnej gry nie ma już napisu infinity 1.38 czyli konsola znowu zachowuje się jakby nie było chipa. Dopiero po odłączeniu zasilania na około 1,5 godz. pomogło i konsola znowu zaczeła czytać piraty i modbo działało bezproblemowo. Co to może być co może być przyczyną ? I jeszcze jedno pytanie czy na chipie modbo na przerobionej konsoli NTSC powinne chodzić filmy DVD na telewizorze z systemem PAL bo po wrzuceniu filmu DVD czy to PAL czy NTSC pojawia się tylko napis TV System doesn't match czy coś podobnego. Dziękuję serdecznie za wszelką pomoc !! |
Piszę tylko tak jakby ktoś miał wątpliwości, mam Pioneera 109 nagrywam na X disc gry na PS2 wypalam 2x i śmigają wszystkie bez problemu ostatnio grałem w Resident Evil Outbreak File2 i Cold Fear. Jakby ktoś mógł coś powiedzieć jeszcze coś o Xdicach bo mi wydaje się że to dobre płyty ale może się mylę.
|
Nie wszystkie filmy dobrze nawet w palu chodzą na ps2 ;]
A co do chipa jeśli działa to chyba dobrze ci polutował,aczkolwiek mógł coś nie dolutować :P Jeśli chodzi o modbo to ten chip to jedno wielkie nie porozumienie(inaczej mówiąc gówno),albo kolega ci wcisnoł ten shit,a może sam sobie to wybrałes, a kolega tylko polutował ;] |
kiewas - dzięki za pomoc słyszał może ktoś jeszcze o możliwościach i działaniu rippera v2 do gamecuba
|
z tego co się orientuje to kupno rippera do GC jest nieopłacalne, ponieważ chip ten jest klonem
Viper jest lepszy, bo można go patchować - jeden chip, a ciągle nowe możliwości, np. ostatnio wprowadzono możliwość grania w dwupłytowe gry i jest już pełny no-swap. |
@peiro
Najpewniej w sklepie :) Ciężko dostać (np. Verby+). Nie są polecane "miniDVD", pal na "dużych". Lepsze są + Jeśli chodzi o DVD to raczej tak, trza ino wiedzieć jakie opcje ustawić. Z DVD nie ma wielkiej filozofi, a czy na GC/X'a/PS2 pali się identycznie (o zwykłej kopii 1:1 prawię). Polecam DVD Decrypter - darmowy, bardzo prosty i niezawodny. Uuu... kolega nowicjusz... Szukaj DVD5+R Firmy Verbatim (Jeśli chodzi o GC). Nie są, "duże" to 12cm, "miniDVD" to bodajże 8cm. Działać będzie pod warunkiem, że masz mod-chip'a w konsoli. A bios'y są właśnie do nich. Jeśli masz jakieś pytania odnośnie GC to wal na forum psxextreme do działu GC do tematu "Piraty GCN Full" :] Zagadaj A.Z.BEST'a PS: Kup GC Viper'a. Drogi, ale pewny i flash'owalny (czyli można zmieniać jemu bios). |
Cytat:
Znajdziesz tam wszystko co tyczy się PSX/X-Box |
Nagrywanie Gier Na Xbox
Siemka No Więc Wogule Nie Moge Uruchić Płyty Xbox Na Kompie Aby Zgrać Struktury Płytki I Wyskakuje Iż napęd Nie Jest Gotowy Lub podłączone Do Komputera Urządzenie Nie Działa Wieć Bardzo Prosze O Pomoc I Gdy Juz Mi Pomorzecie Będe Bardzo Zadowolony !!!! :*
|
Mam pytanko...
GT4 po spatchowaniu będzie chodziło na Ripperze 3.1? Bo z tego co wiem w nowszej wersji rippera - 3.2 dodali obsługę nośników dwuwarstwowych. I już teraz zgłupiałem całkowicie... może ktoś na ripku 3.1 testował? |
Cytat:
|
Cytat:
No to spox ;) |
Ilość załączników: 1
Panowie witam, mam straszna prosbe. Mam pytanie czy to wina mojej nagrywarki posiadam LITE ON DVD RW SOHW 1633S.
Nie moge nagrac obrazu ISO GT4 spatchowanego programem Toxic Dual Layer Image Patcher v1.0 na plytke PLATINIUM DL Speed 2,4 DVD+R 8,5 GB. Chcialem sie poradzic czy kupic plytke Verbatim 8,5 czy to wina nagrywarki bo w programie Nero wywala mi bledy i podobnie w Alcochol. Zalaczam fotke z bledami moze ktos mi cos podpowie za co bede bardzo wdzieczny. Dzieki za kazde info. |
Cytat:
|
Rozwiazanie jest proste,kupuj tylko Verbatim DL .
Bedzie dzialac na bank. |
Dzieki za reakcje, @kiewas DVD -Decrypterem zrobilem obraz jak w podanym linku przez ktoregos kolege w tym topiku. Spatchowalem go ale nie wiem jak nagrywac DVD -Decrypterem, przegladalem opcje i wstyd sie przyznac ale nie bardzo wiem jak mam to zrobic - moze podpowiesz mi jak to nagrac tym programem.
@havelek dzis kupie Verbatim DVD+R - DL (8,5GB) i dam znac czy rzeczywiscie poszlo. |
Cytat:
A co do gt4,to możesz nie mieć dobrej wersji jeśli ssaałes z neta ;] |
Podejrzewam ze to moze byc kwestia nagrywarki. Faktycznie - jak mowi desden - LiteOn nie jest najlepszy do nagrywania gier na konsole! A w DVD Decrypter nagrywa sie banalnie - wlaczasz go i naciskasz "W" zeby przeszedl w tryb 'Write" (zapis). Wskazujesz mu plik z obrazem, predkosc 2x i wio...! Na verbatimie oczywiscie bedize dzialac, niemniej na wskazanym przez Ciebie platinumie rowniez dziala bez zaciachow, nawet na takim syfie jak Mars II!
|
Z tego co się orientuje to release GT4 grupy Strike działa dobrze, nie ma żadnych problemów z wypalaniem - i ja zamierzam się właśnie w niego zaopatrzyć...
A jeśli kogoś to akurat interesuje to niech zajrzy na forum http://www.osiol.com do dzialu konsole - tam wlasnie mozna znalezc tego releasa (w postaci sumy kontrolnej do emule) |
Obraz zrobilem z oryginala DVD_Decrypterem ale widocznie nagrywarka jest do kitu bo wywala bledy nawet w tym programie. Z zadnymi grami nie mialem do tej pory problemow a wypalilem juz sporo, zawsze jest ten pierwszy raz a plytki te nie sa takie tanie zeby sobie do woli prubowac.
Mam pytanie, jaka nagryware polecacie na przyszlosc do wypalania gierek. LITE ON to moja pierwsza nagrywara i wlasnie ta mi polecono..... szkoda ze nie zajrzalem do Was wczesniej.... Tak czy siak dziekuje za okazana pomoc moze pojawi sie inna opcja pogrania w GT 4 :) |
Bardzo dobrą nagrywarą do spawania gier na konsolę jest Pioneer
Nec'i też się ponoć dobrze nadają (nie miałem jednak z nimi styczności) Ja nagrywam na Litku, na płytkach DVD+R TDK i Verbatim - na razie dla kumpli, bo swojego pleja będe miał dopiero gdzieś w lipcu - i u nich nie ma jednak najmniejszych problemów, jednak co do DL to jeszcze żadnej nie wypalałem, ale jestem dobrej myśli :) |
No panowie nie wiem jak wy, ale ja już gram w Gran Turismo 4 na zwykłym DVD5. Nie ma tylko trybu arcade i Intro reszta działa.
|
Cytat:
czasem fajnei pograc w arcade na 2-óch, a wydanie 30zł na płytkę dwuwarstwową to nie jest jakiś majątek, bo dla takiej gry warto (ale jeszcze lepiej kupić oryginał) ogólnie - nie przepadam za ripami, wolę mieć wszystko "100% copied" |
Cytat:
A pozatym juz to było ;) |
Cytat:
ps. Ja też nie przepadam za ripami, tylko że w moim mieście nawet nie można kupić płytki dwuwarstwowej ;) Więc musiałem zamówić sobie na allegro i czekam aż przyjdzie. Mam nadzieje że wszystko będzie działać. Pozdro |
Intro bym przebolal bo jest takie jak w porpzedich czesciach - samochod jedzie w rytm tej samej oklepanej muzyki zaserwowanej jedynie w formie jakiegos nowego remixu (poza GT A-Spec gdzie w Intro przygrywal Feeder co bylo na bazie ;-D), ale... tryb Arcade? Przeciez to polowa tej gry! Nie wyobrazam sobie braku mozliwosci poscigania sie z kumplem "po konsoli" - blah...
|
Witam !!
Zamieniłem Modbo na Rippera 3.2 i konsola chula że ho ho !! Ale nie o tym chciałem pisać. Wypaliłem sobie Gran Turismo na DVD9 i kicha ! Płyta nagrana bezbłędnie na LiteOn 1633S i po wrzuceniu płyty do napędu płyta wygląda że jest pusta ale po odpaleniu nero widzi zawartość płyty i spróbowałem zgrać to do pliku i po zamontowaniu w alcoholu obraz jest poprawny ! Wygląda na to że sesja nie jest zamknięta ! I moje pytanie czy jest możliwość naprawy tej sesji , jeżeli tak to jakim programem spróbować zamknąć. Dzięki serdeczne za wszelką pomoc !! |
bootowalne dvd na ps2
czy znajde gdzies opis tego co istotne dla ps2 w udf zeby plyta dvd sie bootowala?
chce przygotowac boot dvd na linuxie i mam z tym problem. Potrafie nagrac sciagniety skads przykladowy bootowalny plik iso, ale przygotowywane przeze mnie nie dziala :( plik SYSTEM.CNF jest na pierwszym miejscu zarowno w katalogu jak i na plycie, ale najwyrazniej musi byc jeszcze jakas wazna rzecz, ktorej nie robi mkisofs. |
bootowalne dvd na ps2
powtorze sie, bo to jest topik na pytania podobno ;)
czy znajde gdzies opis tego co istotne dla ps2 w udf zeby plyta dvd sie bootowala? chce przygotowac boot dvd na linuxie i mam z tym problem. Potrafie nagrac sciagniety skads przykladowy bootowalny plik iso, ale przygotowywane przeze mnie nie dziala ;/ plik SYSTEM.CNF jest na pierwszym miejscu zarowno w katalogu jak i na plycie, ale najwyrazniej musi byc jeszcze jakas wazna rzecz, ktorej nie robi mkisofs. Dodam ze w instrukcji po uwaznym wczytaniu sie (ps2-VI-2 - tworzenie obrazu w sekcji CD2DVD - Czyli jak dokonać takiej "sztuki"?) nie zauwazylem wogole wzmianki o tym ze plik SYSTEM.CNF ma byc jakos specjalnie traktowany... |
Co do nagrywania Alcoholem.....Alcohol.120%.v1.9.5.2802. a nie działa z moin napędem Pioneer 109, (podpięty na kieszeni FireWire)tzn. chyba go nie obsługuje,prosze mnie poprawić jeśli się myle, więc moje pytanie brzmi, co jest jeszcze godne uwagi, jeśli chodzi o kopie bezpieczeństwa płyt na PS2. Ew. jak sprawić żeby Alcohol, współpracował z Pioneer 109+Win XP bez żadnych sp. 128 mb Ram
|
Witam !!
Wszyscy tak palą się do pomocy że sam sobie odpowiem ! Żeczywiście sesja pozostała otwarta i tu z pomocą przyszedł Roxio Easy Media Creator 7.5 !! Tym programem zamkłem sesje i wtedy pojawiła się zawartość płyty. Wrzuciłem ją do PSTWO gra się zaczęła uruchamiać , założyłem profil , zapisałem na karcie pamięci i dupa zaczyna się wczytywać ale czekałem kilka minut i nic czarny ekran !! Pewnie obraz płyty jest do kitu !! Dodam tylko że go nie patchowałem bo w konsoli mam rippera 3.2 !! Pozdrafka !! |
Pfff... A co to ma do rzeczy wytlumacz mi? Tak czy owak musisz obraz spatchowac przed wypaleniem - umiejetnosc odczytu plyt DVD9 wynika z softhacka zaimplementowanego przez toxic w ich patchu!
|
A ma do rzeczy bo Ripper 3.2 ma dodaną obsługę płyt DVD9 oraz zdejmuje zabezpieczenie w czasie odczytu płyty.
Na forum konsola.pl kilkoro użytkowników wypalało obrazy płyt DVD9 bez patchowania i na Riperze 3.2 działa a na 3.1 nie. Pozdrafka !! |
ok, już jest ok, rozwiązałem sprawe inną wersją programu....dzięki za pomoc :P
|
W takim razie wytlumacz mi : dlaczego nie patchowac, jesli patch sprawi ze gra bedzie dzialac na wiekszej liczbie konsol (pozyczanie itd.)?
|
Cytat:
To jest argument ! Ale ja nie mam znajomych z konsolami , więc o tym nie pomyślałem . Pozdrawiam !! |
O to jet bardzo ciekawe co tu piszecie poniewaz tez chce nagrac znajomamu gre na konsole PS2 (Grand turmismo 4 ) sciagnołem z neta(P2P) i jest na 1 płycie chyba??
I jak mu nagrałem raz z pretkoscia 8x w Alcohol to weszła gra do pewnego momentu.Jak pokazały sie napisy to odmówiła dalszego czytania płyty.Czemu???teraz kupiłem CD-RW i chce mu nagrać.Nagrywałem z pretkością 4x ale plejka letko poczytała płyte i koniec nieweszła gra.Niwiem czemu tak sie dzieje a ma konsole przerobaną perfekcyjnie.ale to juz stara konsola ma z 5 lat.alaser jak czyta płyty to tak fajnie skrzecz a raczej skacze ale czyta.Dziwne a niepowinien wogule. A i oco chodzi z tym Chip Modem co to dokładnie jest takiego.to czenśc która sie wymienia w konsoli???Czy jakis programik???jak programik to gdzie go znajde. |
NIE MA dzialajcego GT 4 na jednej plycie CD. Wersje na 1 DVD-R nie dzialaja do konca poprawnie (nie ma trybu arcade itd.). Jedynie pelna wersja nagrana na DVD-DL z patchem toxic os zapewnia bezproblemowe dzialanie!
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
poszukuje Multi Loadera do PS2
wczesniej ktos pisał ze jest na http://www.alucard.cc ale tam niestety nie znalazłem może ktos ma inny link lub zna strone domowa na Google nie znalazłem |
Cytat:
Dla pewności raz jeszcze zapodam,jakby ktoś przeoczył: http://www.gratisweb.com/digidance/ML_v1.41.zip |
thx
|
Kawał dobraj roboty? no nieźle, na necie nie znalazłem żadnego programu, który jest potrzebny do zrobienia składanki na PSX oprócz ISO BUSTER podajcie linki do programów: Multisession Exe Loader, PSx CD-Gen, DXF2RSD, PSXBootScreenEditor. Jeżeli nie znacie linków :) to podajcie jakieś ich odpowiedniki :'( PLEASE!!
|
To Jak W Końcu Zrobić Tą Składanke Na Psx
Kawał dobraj roboty? no nieźle, na necie nie znalazłem żadnego programu, który jest potrzebny do zrobienia składanki na PSX oprócz ISO BUSTER podajcie linki do programów: Multisession Exe Loader, PSx CD-Gen, DXF2RSD, PSXBootScreenEditor. Jeżeli nie znacie linków :) to podajcie jakieś ich odpowiedniki :'( PLEASE!!
|
emule,google,wyszukiwarki ftp'ów,fora psx'owe zagraniczne i się wszystko znajedzie ;)
|
Cytat:
jedna sesja, 8+3 (znaki), udf/iso... ... Cytat:
Cytat:
PSX CD-Gen'a możesz spokojnie zastąpić PS2Gen'em, dxf2rsd jest na eDonkey'u, a progsy Looser'a na jego stronie. Adresu nie pamiętam, ale wpisz w google'u "looser exe loader download" a napewno znajdziesz... ps: Od Lipca jestem z powrotem :D (czyt. "na stałe"). |
Mam kilka pytań do ludzisków znających się co nieco na temacie dotyczącym PS2 i modchipów.
Otóż na dniach kupuje konsolę, jednak mam ograniczoną liczbę gotówki i nie moge się szarpnąć na jakąś nówkę z ripperem 3.2, prawdopodobnie bedzie to używana v7 z Duo2Se czy innym ripperem (1 albo 2)... W związku z tym mam kilka pytań - mając któryś z tych chipów nie będe miał problemu z podłączeniem w przyszłości HDD do konsoli? - zna ktoś stronki z jakimiś opisami tych chipów, metody bootowania, możliwości (na modchip.pl jest tylko duo2se i rip3.1) - jak się butuje w riperze 1 i 2 - czy mi bedzie gt4 chodziło (popatchowane Toxic patcherem), jeśli nie a kupie taką konsolę to chyba się pochlastam albo rzucę z okna... (od razu nadmieniam że mam ograniczone środki i raczej oryginału nie kupię (na kosnolę zbierałem od świąt kuna fak... a za to że ją kupuje matka chce mnie z domu wypierniczyc na zbity pysk, bo tyle po pokuju sprzętu już sie wala... twierdzi że nie mam już na co kasy wydawać.. ehh co za rodzina) |
Siema ludziska.
Czy istnieje możliwość sprawdzenia jakiego mam moda w swoim pleyu? |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Ha! O to chodziło :) Dzięki @desden
Może głupie pytania zadaje, ale normalnie ostatnio jestem nieźle "odmóżdzony" - wakacje i te sprawy, a tak poza tym trzymam w ręku kasę na PS2 i dostaje delirki - bo muszę czekać. Dzwoniłem do Norbitu i się dowiedziałem że wraz z końcem roku szkolnego sprzedaż konsol poszła w górę o jakieś 200% :P |
A ja mam pytanie , bo sciagnalem tekkena 4 ale na ps2, slyszalem ze nie jest mozliwe na kompa odpalenie tego , ale teraz jak weszly procki 64 bitowe to moze , powiedzcie czy jak juz w ogole sa emulatory na PS2 to jakie??
|
są emulatory ale jest tylko jeden projekt rozwijany pcsx2 jest też na procki 64 wersja tego emu,lecz tylko doda ci pare fpsów więcej niż przeciętny procek bo o grafie zapomnij ;)
www.pcsx2.net |
Łee.. emu platform 128 bit'owych są conajmniej cienkie... Nie nadają się do grania.
@qubeq Było sporo tematów o tym traktujących. Od tamtej pory nie wiele się zmieniło. BTW: Co sądzicie o takich banner'kach? http://img19.imageshack.us/my.php?im...obanner6qu.gif PS: Wróciłem :) |
v1.1b
Jeśli jesteś całkowitym newbie (początkującym), nie tylko w "aspektach konsolowych", ale i "PCtowych"... ... Albo inaczej: jeśli masz problemy ze zrozumieniem części, naszych tekstów w tutorialu, poniższy fragment jest dla Ciebie. Zawarłem w nim chyba wszystkie możliwe niejasności, uproszczenia itp... W razie jakichkolwiek wątpliwości możesz śmiało pytać, bez obawy przed wyśmianiem. Każdy kiedyś zaczynał, a ja sam jeszcze kilka lat temu nie radziłem sobie z WinRAR'em 8[___| ... Ghem
|
WOW! Witamy wsrod zywych, Berion :piwo:!
|
Cytat:
Również witam! |
Do mnie naotmiast uderzyl dizs na GG jakis kolega rozczarowany ze zdjecia z tutoriala sie nie wczytuja. Rozeznalem sprawe i rzeczywiscie - jak to mozliwe ze moj wniosek o przenisienie ich na serwer cdrinfo wyslana zaraz po umieszczeniu tutoriala nie zostala rozpatrzona do dzis. I skad ja teraz wezme te grafiki?
|
Cytat:
Zaraz uderzę do Administracji :) PS: Mam jeszcze kilka propozycji odnośnie banner'ów: DC - http://img128.imageshack.us/my.php?i...nnerdc26ha.gif NGC - http://img128.imageshack.us/my.php?i...nerngc20ed.gif PSX - http://img128.imageshack.us/my.php?i...nerpsx27sk.gif PS: Dzięki za miłe przyjęcie mojej osoby :piwo: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
a mój brat mówi że bannerki sa świetne :) dobra robota. |
Chciało ci się robić :P
Wogule witaj Berion,zobaczymy co nowego będzie ;) |
Play Station 2 - szukam rad
Mam Play Station 2 i nie odtwarza mnie płyt z grami przegranymi , co mam zrobić żeby można było je odtwarzać ( CD-R /RW , DVD-R /RW ). Jeżeli chodzi o to to mam oryginalny zakupiony w sklepie.
|
a nagrywales je odpowiednio wolno???
|
A przeczytałeś TEN wątek?
|
Najpierw sprawdź ten:
począwszy od pierwszego postu :) Z RW daj sobie lepiej spokój. Moja rada... ... |
A przerobioną czy nie? Jeżeli nie to czas to zrobić!
|
No pewnie jak się kupiło odrazu ze sklepu to jak ma smigać,tylko filmy lataja ładnie ;)
Musisz się sam zecydować jakiej metody odpalania back'upów bedziesz chciał ;] |
[B]siema!!!! mam problem z przegraniem pltki z gra na PS1 czy mogl by mi ktos powiedziec w czym przgrac i co zrobic??? z gory dziekuje!! jak cos to napiszcie do mnie na emila: dziobik.m@wp.pl
|
Cytat:
A ten link sprawdzałeś? (http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...18&postcount=1) Jaki masz niby kłopot... [?] PS: Mój pierwszy Giga post :) |
No nie mam pytań :O
|
Dla wszystkich wypalających kopię Gran Turismo 4 którzy mają ISO z innych źródeł niż własna oryginalna płyta i nie mających pliku MDS do tego ISO, w DVDdecrypterze powinno się ustawić Layer Break na sektor 1622400 - tak jest dokładnie na oryginalnej płycie (wersja PAL). Oczywiście obraz patchujemy Toxic Dual Layer Patchem, no chyba że ktoś ma zaktualizowanego DMS4 :)
Ja będe wypalał GT prawdopodobnie pod koniec tygodnia (czekam na dostawę DL do sklepu..), oczywiście zdam relację z całego procesu :) Jak to mawiają ryzyk-fizyk, najwyżej będe w plecy 30zł. Mam nadzieje że moja plejka z DUO2SE pociągnie tą grę, bo jestem na nią napalony jak szczerbaty na suchary :P |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
http://img157.imageshack.us/img157/5...rd019uk.th.jpg Wtedy mamy tyle samo danych na poszczególnych warstwach jak na oryginalnej płycie, bez tego DVD Decryter wrzuci nam bodajże po 50% danych na każdą warstwę... Po nagraniu płyty powinno wyglądać to tak: Cytat:
|
Wypalalem ISO od STRiKE + TOXiC patch i na Marsie II dziala wybornie bez jakiegokolwiek ustawiania DVD Decryptera!
|
Cytat:
po poczytaniu for poświęconych ps2 wynika że jednak chyba nie ma różnicy czy się tą opcję ustawi czy nie. Ale skoro w obydwu przypadkach gra działa, to czy czymkolwiek ryzykuje ustawiając tą opcję? Wydaje mi się że nie :) |
@kiewas
Człowiek się uczy całe życie :) "+" dla Ciebie (jak tylko będę mógł) |
Wczoraj wypalałem na mojej nowej spawarce Pionieer 109 XL obraz Gran Turismo 4 .iso ten od STRIKE . Spaczowałem go Toxicem a potem nagrałem Alcoholem bez ustawiania jakichkolwiek opcji na Verbatimie +DL x2,4 . Wkładam do PS2 i niedziała ... Co się okazało Alcohol po nagraniu płyty nie zamknął sesji ... na szczęście z pomocą przyszedł DVDDecrypter jest opcja zamykania sesji - zamknoł sesje i teraz GT4 śmiga jak burza . Wspmne że jest to model 50004 na ripperze 3.0
|
Nie zamknął sesji w obrazie? Pierwsze słyszę... to tak wogóle można? :wow:
- witamy nowego user'a. |
Wiadomo było od dość sporego czasu, że będzie program Apache3! Sonix twierdzi, że nadal jest optymalizowany kod programu,więc jeszcze trzeba poczekać na niego zanim wyjdzie ;) A co się zmieniło od czasu numerku2? A no dużo między innymi te nowości pokazują jak będzie potężnym kombajnem Apache3!!! Cytat:
***8226;Twożenie obrazów ISO DVD9 ***8226;Nie trzeba będzie skakać pomiędzy warstwami.Obydwie wartswy DVD9 będą wyświetlane na jednym ekranie. ***8226;Będzie w pełni kompatybilny z obrazami ISO dla PeCeta.Nie będzie już trzeba używć programu PS2 Tool!(ciekawe, bo sporo opcji miał-między innymi LBA konwerter/kreatory SYSTEM.CNF'a i CueSheet'a i inne.) ***8226;Kompatybilność z Xbox'em jak i otwieranie obrazów formatu ISO i mu podobnymi... ***8226;Kompatybilny z Gamecube'm ***8226;Dodana opcja wypalania płytek dla PC/PS2/XBox'a/Gamecube'a ***8226;Extract'owanie obrazu ISO klientem ftp dla xbox'a ;] ***8226;Twożenie obrazu dla konsoli GameCube(w planach są też PC/PS2/XBOX) Gorące fotki :D http://img74.imageshack.us/img74/720...screen16na.jpghttp://img74.imageshack.us/img74/615...screen27fr.jpg http://img74.imageshack.us/img74/473...screen35jj.jpghttp://img74.imageshack.us/img74/580...screen46lw.jpg Jest poprostu za-je-biście o_O Aż nie mogę się doczekać kiedy wyjdzie ta perełka-możliwe,że jeszcze coś dojdzie ;] |
Szczególnie ciekawie zapowiada się opcja GC ISO Maker. Brakowało tego toola!
A przy okazji: Tak wygląda moje GT4... Czy to normalne, aby powierzchnia każdego DL'a wyglądała jak "sztorm" (tak... to mój jedyny DL i jedyny jaki na oczy widziałem). |
@Berion jest to mozliwe, bo ja sam miałem funkiel nówke z media marktu FFX i wygladała jakby ktoś rozlał benzyne na niej(taka jakaś plama) ;/
Ale śmigała i nic konsoli nie było ;) |
Cytat:
PS: FFX jest na SL, które zresztą nie mają prawa tak wyglądać. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:10. |