![]() |
plyty DVD+ chodza w miare poprawnie na nowych modelach PS2 to juz kiedy omawiono na forum GameBackup ale po co to przerabiac (na Dvd-rom) tego nie rozumiem, ja robie to od dobrych trzech lat (kopiowanie gier na PS2) i nigdy nie robilem takich kombinacji (czemu ma to sluzyc)
|
wypakuj to winrar ...tutaj masz opisane...
http://www.searchengines.pl/phpbb203...howtopic=16185 ..............pozdrawiam :) |
Tekken 4 jeśli ktoś może to niech pomoże
ściągnąłem sobie gre na ps2 tekken4 był to plik rar.Więc go wypakowałem patrze a tam zamiast obrazu to jest 19 plików bez rozszeżenia.Pomóżcie mi prosze bo mam ocote w to zagrać.Gra jest na pewno dobrta bo nastawiłem z www.emulek.net
|
ale co to mi da ja chce wiedzieć jak ją nagrać?? czy to coś daje że nagrywasz ją w standardzie dvd-rom??
|
Cytat:
|
AXE są tylko "-"
|
Cytat:
|
Ten AXE to + czy - ?
|
DEVIL MAY CRY 2 DVD na PS2 - jak nagrać
DEVIL MAY CRY 2 DVD na PS2 - jak nagrać bo podczas gdy zrzuce obraz alkoholem i chce go wypalić wyskakuje mi komunikat że jest za mało miejsca na płytce dvd.Płyta na której jest to nagrane to TDK a ja chce ją zarchiwizowac na płyte AXE. Czy to jest jakieś zabezpieczenie.
DVD decryptor zrzucił obraz poprawnie i wypalił ale gra niechodzi.Proszę o pomoc czym można nagrać tą grę jakim sposobem i programem |
te ktore wymieniles a oprocz tego np.te ktore ponizej podalem, program Game Jack 4.0 ma rowniez zintegrowany skaner do wykrywania zabezpieczen "ClonyXXL", wszystkie sa bardzo dobre do wykonania kopi gier na PS2
Game Jack 4.0 DVD Decrypter RecordNow Max pozrawiam |
Kopiowanie płyt DVD od ps2
Witam, mam problem z kopiowaniem płyt od play station2.
Do tej pory kopiowałem albo nero , albo alkoholem i nie było problemu, ale teraz trafiło mi się pare płytek (np MK4) których pecet nie widzi, w zwiazku z czym programy te tez nie widza zródła. Mozecie mi polecic jakis najepszy programik do robienia kopi 1:1 Mam liteona SOHW-832S dzieki |
DVD-9
Jednostronne, ale dwuwarstwowe DVD z 7.95-GB lub 8.5-GB przy 1000 bajtów na KB. Ogromna większość filmów DVD bazuje na tym standardzie. |
Resident Evill Outbrake PS2 ale nie wiem czy to nie o to chodzi że płyta pierw była nagrana z orginalnej płyty R.E.O.
A tak wogóle co to jest DVD-9 |
Clone XXL sluzy to program służący do wykrywania zabezpieczeń na danej płycie.
W programie Game Jack 4 program "Clone XXL" jest zintegrowany w zalkadce Tool klikasz na "wyszukaj zabezpieczenie" i za moment pojawi sie "Clone XXL" wykonaj skanowanie plyty, program "Clone XXL" ustawi profil odczytu i nagrywania w programie "Game Jack 4" Jezeli jestes zainteresowany rowniez innymi programami do wykrywania zabezpieczen i z jakim softem do wypalania plyt wspolpracuja kliknij na ponizszy link znajdziesz tam wiele informacji ktore moze okaza sie pomocne w twoim problemie. http://www.cdrinfo.pl/software/stron...ab.-Wykrywanie W celu skopiowania gry na PS2 w zupelnosci wystarczy tobie nagrywarka DVD-RW tylko zastosuj sie do pewnych zasad (nie przesadzaj z predkoscia odczytu i nagrywania moja rada zwolnij). Ja korzystam tylko z nosnikow DVD-R bardzo dobrze mojej konsoli "podchodza" lyka je bez zarzutu ,dlatego "+" nie testuje bo i po co jezeli z tymi nie mam problemow,lecz w twoim wypadku moze byc inaczej (zrob sobie wlasne testy) ale bledy moga rowniez byc na plycie ktora chcesz skopiowac jezeli sam napisales ze to rowniez juz jest kopia gry PS2. I jeszcze jedno czesto przed nagraniem gry dokonuje testu i wypalam ja na nosniku DVD-RW Verbatim (moja konsola tylko te lapie mowie o plytach wielokrotnego nagrywania, probowalem innych producentow jak TDK-RW i nie odpalaly ale w twoim wypadku moze byc inaczej. pozdrawiam |
jarek1984 za duzo "mieszasz" - masz w zasadzie 2 tutoriale - ten co napisal grzes07 jest wystarczajacy zeby zgrac DVD na dysk a potem wypalic to co sie zgralo. Pytales sie o alcohol - napisalem ci sam proces nagrywania ,bo uwazam ze DVD Decrypter lepiej zgrywa dane na dysk (ale jak chcesz wypalac alcoholem twoja sprawa - tez jest dobry). Jezeli ci nie wychodzi zgrywanie tej zabezpieczonej plyty to zapewne jest ona uszkodzona. Druga sprawa jesli jest ona zapisana na DVD9 to raczej nie masz szans jej przegrac - no chyba ze posiadasz nagrywarke i nosnik DL (60 pln za plytke to lekka przesada). Co do clonnyxxl - jest on do wykrywanie zabezpieczen plyt - ale w przypadku gier na ps2 nie ma sensu go uzywac poniewaz przy skanowaniu zawsze pokaze PSX Libcrypt. To ze masz tylko nagrywarke nie pogarsza sprawy - moim zdaniem przegrywanie gier w locie jest bez sensu.
Napisz jaka gre chcesz przegrac. |
Ale to sie chyba nie uda jeśli ja mam tylko nagrywarke jak myślisz .
iI jeszcze jedno do czego wogóle służy Clone XXL on tylko rozpozaje zbezpieczenie czy też łamie . |
Jezeli chodzi o dvd to jest banalnie proste - wchodzisz w kreator nagrywania, wskazujesz .iso,ustawiasz predkosc i wypalasz.
Z cd jest roznie ale najczesciej wystraczy ustawic profil "playstation2" i powinno byc dobrze....ale czasami zdarzaja sie wyjatki ze gry tak wypalone nie dzialaja (u mnie Devil May Cry i Prince of Persia),wtedy zmien tryb z RAW DAO na DAO/SAO - u mnie zadzialalo :) Pozdrawiam |
Wielkie dzienki :spoko: Grzesiek jak byś wiedział jeszcze lub ktoś inny jak nagrać Gre na PS2 Alcocholem 120% chodzi o ustawienia prosze o pomoc
|
mam rowniez soft Game Jack 4 czy jest lepszy nie wiem, nie mialem klopotow z zadnym programem do gier na PS2 nawet Nero 6 dobrze sie spisywal, napisalem tobie zebys zmniejszyl predkosc odczytu ale blad moze lezec rowniez po stronie plyty na ktorej jest gra PS2 ponizej masz opis jak wykonac obraz w DVD Decrypter
1. DVD Decrypter > zakladka "Mode" > "ISO" > "READ" 2. Podajesz dysk, folder gdzie chcesz dokonac obrazu plyty 3. I klikasz na start (decrypt) jak wypalic nastepnie rowniez jest proste 1. DVD Decrypter > zakladka > "MODE" > "ISO" > "WRITE" 2. zapodajesz obraz ktory wykonales wczesniej (Source) 3. ustawiasz predkosc wypalania i zostaje tylko kliknac na start (Write) powodzenia |
Jeszcze jedno słyszałem o ustawieniach w Alkocholu 120% np: pomiń błędy odzytu dobra ale co dalej . A DVD decrypterem nie moge zrzycić gry zapewne tam też trzeba coć po ustawiać więc mam pytanie co pomocy>
:help: |
Ostatinio pokazał się program Game Jack 4 czy on nie jest lepszy od Alkochola i innych programów do kopiowania ( chodzi mi o PS2 )
|
@jarek1984
jezeli masz problemy z wykonaniem obrazu gry PS2 a w twoim wypadku (kopi z kopi) mozesz skorzystac z progamu DVD Decrypter jak napisal "leszekgd", lub Nero 6 tylko jezeli to juz jest kopia z ktorej wykonujesz obraz daj odczyt plyty minimalny a jezeli masz dwa napedy np. DVD-RW i DVD wykonaj obraz na pierwszym lub na drugim napedzie rowniez moze pomoc, wykonaj odczyt na malej predkosci i sprawdz plyte (moze jest zabrudzona lub glebokie rysy posiada) |
sprobuj zrzucic gre dvd decrypterem - zdarzalo mi sie ze z niektorymi grami alcohol sobie nie radzil
|
dzięki za odpowiedz ale jeszcze jedno przy kopiowaniu plyty która była wcześniej nagrana z orginalnego DVD niechce sie skopiować dlaczego np: Resident Evil Outbrake zatrzymuje sie przy 89 % i zaczyna sie błąd sektora np 197712 dodam że kopiowałem programem Alcochol 120%
|
@Jehuty
Raczej kilkanaście :spoko: |
No cóż ATIP... Jeśli już chcesz zainwestować w "przeróbkę" to kup porządny modchip (no-swap / czyli bez podmianki). Dłużej się będziesz cieszył z gier (laser). Staraj się grać na "tłokach", a nie na "przegrywkach". Temperatura lasera (~80*C / ~40*C)
|
Slide-Tool i Swap Magic Disc v3.0 dla PS2
Czy to działa i czy może ktoś to ma i sprawdził . No i skąd to można ściągnąć ?
|
Gry na PS2 pisalem juz kilkakrotnie nie posiadaja zabezpieczen jedynie mozna sie spotkac z grami ktore sa na DVD-9 i tych tak latwo nie mozna skopiowac lecz to jest maly odestek ktore spotkalem, program ktorego mozesz z powodzeniem uzyc jest Alcohol 120% posiada juz gotowe profile dla PS2, rowniez dobrym programem jest Nero 6 lub RecordNow Max.Najlepiej jest wykonac obraz gry PS2 na dysku a nastepnie wypalic (nie wykonywac w "locie").Nalezy korzystac z dobrych markowych plyt takie jak Verbatim nie mamy potem problemow z gra z uplywem czasu (zwiechy).Zalecana predkosc nagrywnia przy plytach DVD jest 1 lub 2 (przy niektorych grach mozna szybciej ale na wlasne ryzyko ja najczesciej korzystam z predkosci x2 a wypalam juz ponad trzy lata i odpadow ponizej 1%) przy plytach CDR rowniez mozna spotkac gry PS2 uzywamy predkosci od 1 do 8 i nie powinno byc problemu z wykonaniem kopi kazdej gry PS2 i jeszcze jedno twoja konsola musi byc przerobina ale masle ze masz.
powodzenia |
Wypalanie zabezpieczonych gier PS2
Jakiego programu użyć aby wypalić zabezpieczoną gre na PS2
|
ale uzywaj markowych plyt i nie nagrywaj na maxa (gra moze ci sie zacinac to moja rada) wiem ze co nie ktorzy powiedza ze nagrywaja na maxa,ale moje pierwsze gierki rowniez te od firmy EA GAMES nagrywalem trzy lata temu i wszystkie do dzisiejszego dnia sa w 100% sprawne
|
no dzięki:* spoko nastepnym razem poszukam:] kompletnie zapomnialem o takiej opcji bo rzadko sie na forach wypowiadam;]
|
No Nie!!!
Asan nie to żebym coś do ciebie miał ale czy ty nie masz oczu ??? Istnieje coś takiego jak opcja "szukaj". takich topiców typu "jak wypalić kopię gry na PS2 jest już kilka ! Dobra spox skoro kuz coś napisałem to odpowied na twój post. Ja używam dvd decryptera (najpierw iso na dysk a potem burn na czyste dvd-r, albo dvd+r z booktype) No ostatecznie to samo alcoholem ( obraz na dysk i burn) To tyle. I pamiętaj o tej radzie na przyszłość (szukaj) Pozdro |
Przegrywanie gier na PS2
Witam!
Czy mógłby ktos powidziec jakim programem przegrac gierke na PS2? |
Takiej mozliwosci na dzien dzisiejszy niema musisz posiadac przerobiona konsole aby korzystac z kopi gier na PS2, wiem ze ta przerobka ( z chipem) jezeli chcesz sporadycznie pogrywac na kosoli lub masz dostep do gier orginalnych to przerobka jest zbyteczna ale jezeli masz zamiar intensywnie korzystac z PS2 (i nie masz dostepu do orginalow) to wtedy jest to oplacalne dla ciebie (gry na PS2 a szczegolnie te nowe sa bardzo drogie)
|
Pytanie na temat gier do PS2
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Od jakiegoś czasu borykam się z następującym problemem: Jak powszechnie wiadomo aby móc zagrać na wypalanych grach do PS2 trzeba mieć przerobioną konsolę. Moje pytanie brzmi następującą - jeżeli nieprzerobiona konsola czyta nagrywane filmy (zarówno na dvd-r jak i dvd+r zamknięty jako dvd-rom) oraz podczas startu z grą nagraną na nośnik dvd+r zachowuje się do pewnego momentu jakby czytała oryginał to czy nie ma na dzień dzisiejszy możliwości obejścia zabezpieczenia Libcrypt w taki sposób, aby nie trzeba było przerabiać konsoli.
Za wszelkie sugestie będe wdzięczny. Pozdrawiam |
@wojt22
nie potrzebujesz zadnego programu do odczytu zabezpieczen na grach do PS2 jezeli juz tak bardzo tobie zalezy to uzyj programu Alcohol 120% w kreatorze odczytu wybierasz profil Play Station 2 i to wszystko ( i nie uzywaj predkosci maksymalnej przy odczycie). Ale tak jak napisalem w poprzednim poscie mozesz z powodzeniem uzyc Nero 6 robiac image gry na dysku a potem to wypalajac na plycie DVD ( z nosnikow DVD polecam markowe to nie tylko moja opinia i nie wypalaj na maksymalnej predkosci laser w PS2 jest nie najlepszej jakosci gry moga sie zacinac) to co napisalem to wszystko z moich doswiadczen a grami na PS2 bawie sie juz dobre kilka lat (ja osobiscie nie gram na PS2 lecz moj syn). I jeszcze jedno najwazniejsze konsole PS2 musza byc przerobione inaczej kopie gier nie leca na playstation 2 ale mysle ze to wiesz |
Pytanko za 100 punktów. Jaki program odczytuje zabezpieczenia giry z PS2 a jaki najlepiej je zdejmuje. Ja mam Nagryware DVD od 3 dni i jestem zielony a 2 sąsiadów mnie menczy zeby im z orginalnych płyt na DVD-R przegrac.
|
krotkie info jeszcze do tego co napisalem, jezeli nie jestes pewny czy wszystko klapnie przy wypalaniu na plyte DVD-R mozesz nagrac to na plyte TDK DVD-RW ( watpliwa jakosc gry na PS2 rysy itp. ) u mnie wlasnie plyta tego producenta byla odgrywalna na konsoli gdy wykonalem kopie w celu sprawdzenia z wieloma innymi mialem duze problemy nie startowaly (najlepsze sa testy samemu wykonane).
|
DziĘki SprÓbujĘ
|
gry na PS2 normalnie bez problemu nagramy uzywajac Nero 6 a nosniki tez duza role odgrywaja lepiej korzystac z markowych (to nie tylko moja opinia).Wykonaj image w Nero wolny odczyt plyty a nastepnie nagraj na DVD z podwojna predkoscia, nie nagrywaj w "locie".
Chyba ze jest uwalona plyta z gra najlepiej sprawdz w konsoli PS2 |
Cytat:
|
ps2-problem
nero nie przegrywa zabezpieczonych płyt, prawada?
a co do alcoholu używam alcoholer no i alcochol , robię obraz na dysk i jest ok. problem występuje przy nagraniu. game jack ma problem ze zrobienie obrazu mam dvd pioneer120 i dvdr liteon 451s, pioneer staje przy 52% i wyrzuca mi error odczytu płyty a lteon przy 92% i kurna jest grane? czy to wina napędu czy nośnika źródłowego? jedna płytka była nagrana na espernza a druga na xdisc |
W programie Alcohol 120% masz do wyboru profil dla PS2 mysle ze tak ustawiasz.
Ja korzystam rowniez z Nero i Game Jack 4.0 i jak dotad nie mialem problemu.Trudno powiedziec dlaczego zawiesza plyte moze plyta ma ryse lub jest brudna, daj rowniez mniejsza predkosc przy odczycie nie na "maksa", albo masz cos "skopanego w twym systemie".Sprobuj wykonac image w programie Nero i zobacz czy rowniez zawiesza sie i moja rada nagrywaj zawsze na mniejszej predkosci / z wieksza moze byc roznie/. |
jak przegrać zabezpieczony ps2
jak przegrać płytkę play station2 z zabezpieczeniem LIBCRYPT próbowałem Alcohol120% i gdy pasek stanu zapisu bądż symulacji dochodzi do 100% i komuter wisi. Game Jack natomiast przy 92% tworzenia obrazu wyświetla błąd odczytu płytki i kończy sprawę.
Czy może ktoś ma oklepany sposób na przegranie ps2? pomóżcie dobrzy ludzie |
odp
Cytat:
A ModChip jest ? bo dzięki niemu możesz pograć na kopiach płyt na Ps2 |
Co do pierwszego pytania to może ściągnąłeś uszkodzony obraz albo fake, albo się płyta poprostu źle nagrała. Co do drugiego pytania to konsola prosi cię abyś podłączył oryginalnego pada dualshocka z Playstation2 do pierwszego portu (nie jakąś podróbę czy z Plastation1). Jeśli masz takiego to może uszkodził ci się pad, kabelek lub może poszły Ci porty.
|
Kto pomoze???
Witam wszystkich.
Mam dwa problymy Taz sciagnole obraz na PS2 dvd i mam z tym obeazem problem wypala go alcoholem predksc 2x na plytce na ktorych juz wczesnie nagrywalem i chodzilo i jak wloze do konsoli to wyskakuje NO DATA?co jest nie tak?A drugi problem to mam gre na PS2 i wmomencie rozruchu wyskakuje taki dziwny komunikat""nO ANALOG CONTROLER(DUALSHOCK@2)DE DETECTED.pLEASE INSERT AN ANALOG CONTROLER(DUALSHOCK@2)IN CONTROLER PORT1""Probowalem kilka razy restartowalem i dalej to wyskakuje .O co chodzi z tym??? Dzej |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
To co jest w tej wersji alkohola,że przy próbie odczytu ps2 wykrywa płyte DVD-R, a pasek z profilami znika.
PS: z płytami na PSX bez problemu->kreator odczytu->wybór profilu->Play Station->i idzie.Ale z PS2 nie |
Cytat:
|
Cytat:
http://poczta.onet.pl/zalacznik.html...086701358&ps=0 |
z tym dvd-r to zalezy od wersji ps2, starsze nie radzily sobie z dvd+r jak i wszelkimi dvd+/-rw a i nawet chyba cd-rw,
osobiscie sam wlasnie postawilem pierwsze kroki na tym polu :) wypalilem jedna gre i chodzi, troche glosniej dziala laser ale generalnie zadnych problemow, na razie nagrywam na dvd-r verbatim z predkoscia x2 |
No ok thx za wszyskie rady,napewno z nich skorzystam..... ps2 przerobiona :PPP heh znam sie dobrze na PC,na wypalaniu plytek ale nie dvd :P
no nic,jeszcze raz thx i cy by sesion ;] |
test
|
ja korzystam z programu Nero 6, Alcohol 120% i Game Jack 4 gierki chodza bez zarzutu ale jedna z zasad nie nagrywac na maxa / juz dawno pisali na temat slabej jakosci lasera zastosowanego w PS2/ , nastepna zasade korzystaj z lepszych nosnikow -bedziesz sie cieszyl dluzej gierka a na koniec wazna rzecz bo nie napisales w swoim poscie, musisz posiadac konsole przerobiona / zaistalowany chip w PS2, sa rozne wersje drozsze i tansze/ i jeszcze jedna ciekawostka z forum Doom9 tam polecaja korzystac z nosnikow minusowych DVD-R ale na ten temat sie nie wypowiadam, musisz samemu przetestowac ktore nosniki twojej konsoli najlepiej pasuja
|
Nom alcohol bardzo dobrze sobie radzi z gierkami na ps2 tyle ze na plytkach dvd nie ma profilu playstation2 ale to nie przeszkadza gdyz alcohol dokonuje wyboru automatycznie.
|
Alcohol 120% + profil Playstation2 i jedziesz ;).
U mnie tak dziala. Ps. wazne zebys wypalal malymi predkosciami 2,4 - max.4. |
Wypalanie plyt PS2 na DVD...
Witam mam 1 pytanko..... jakim programem/programami wypalac plytki dvd na ps2.... (aktualnie wypalam najnowszym NERO... ale nie jest za dobre)
Pytam bo ostatnio mialem orginalna gre.... i po zrobieniu kopi zapasowej nie czytalo jej w konsoli... (non stop pisalo ze czyta dysk.......) thx,cu by ses |
Cytat:
Pozdrawiam |
p.s kto nagrywa gierki do PS2 na 8 krotnej predkosci??
|
normalnie mozesz wykorzystac program Nero 6 bardzo dobrze sie sprawdza, rowniez korzystam z Gamecopy.Gry na PS2 nie sa zabezpieczone lecz zasada nr.1 konsola musisz miec przerobiona.Rowniez korzystalem z Alcohola 120% lecz 90% mych plyt wykonalem na Nero a zrobilem tego juz tro... bawie sie tym juz dobre kilka latek.
Rowniez nalezy uwazac na plyty DVD lepiej dolozyc troche kasy i kupic lepszy nosnik bedziesz sie cieszyl dluzej ta gierka i jeszcze jedno wypalam na 2 krotnej predkosci, wiem ze co nie ktorzy od razu powiedza ja pale na 4 i tez leca ale mam pytanie jak.... Na forach zachodnich zawsze polecali nagrywac nawet z 1 krotna predkoscia nagrywania z tego powodu ze laser w konsoli PS2 jest kiepski |
Cytat:
To jest płytka startowa, ktora sie wyciąga po odpaleniu i nastepnie wkłada płyty z grą? To się wyciąga za pomocą jakiegos uchwytu? Czy to nie uszkodzi mechanizmu otwierania tacki? |
Na moim nec 2500a nagrałem juz ok 100 dvd na ps2 i wszystkie, powtarzam wszystkie (100% jakby co) działają. 98% z nich nagrane jest za pomoca programu alkohol zarówno przy odczycie jak i nagrywaniu go używałem.
Podstawowa sprawa Liteon+tania dvd(espka np)+ps2= kiszka. Nie mozesz majac litona pozwalac soebie na komfort kupowania tanich płyt. Niestety. Ja te moje dvd wypałałem w znacznej wiekszosci własnie na espkach i nie ma z nimi zadnego problemu(kwestia nagrywarki). Co do znikajacych profilów w alcohol to są one widoczne tylko przy cd, przy dvd alkohol sam ustawia odpowiedni odczyt. I owszem jest sens przegrywac porysowane dvd z błędami o ile nie jest ich za duzo, gdyz ps2 to nie pc ze jak masz jakis bledzik to podczas instalki wywala i wałek, ps2 (w wiekszosci przypadków)grzecznie pominie uszkodzone sektory i np przytnie kulturalnie na jakims filmiku i tyle. |
ja wypalam gry na PS2 poprzez program Nero ale rowniez korzystalem z Gamecopy tez z sukcesem innych nie testwalem gdyz jestem zadowolony z tychze programow.Nosniki uzywam rozne ale fakt jest jeden ze lepiej troche kasy dolozyc i kupic markowy dvd bedziesz cieszyl sie dluzeg gierka /mowie o zywotnosci/ .Wypalam zawsze z 2 krotna predkoscia i jak narazie nie mialem wpadek /a wykonalem tego dosyc sporo/
Mialem rowniez pierwsze modele Pioneera teraz mam wersje A06, na zachodnich forach pisano ze nagrywarki tej firmy bardzo dobrze sprawdzaja sie przy wykonaniu kopi gier na PS2, ta firma mozna inaczej powiedziec dala pewien standart.Nie mowie ze inne tez sa zle bo niestety ich niemam.Ale w tym wypadku, w wypalaniu gier na PS2 znakomicie daja sobie rade.Bawie sie tym tematem juz dobre kilka lat |
Witam! Ja mam identyczny problem z programem Alcohol. Nagrywarka Liteon 811S. Po włożeniu do napędu plytki CD-R mam do wyboru ustawienia profilu zabezpieczeń, lecz gdy włożę do napędu płytke DVD-R mozliwosc ustawienia profilu zabezpieczen znika, nie wiem dlaczego? Byc moze dlatego ze posiadam wersje trial (nie pełną, nie wiem dokladnie jaki numer ale sciągnieta wczoraj z cdr.info) i ta wersja jest w jakims stopniu ograniczona. Jeszcze jedno przeczytalem ze mozan nagrywac kopie zapasowe gier na ps2 w nero ale przeciez nero nie wykrywa zabezpieczen wiec jak mozna robic kopie zapasowe ?
|
Witam
Cos mi się wydaje panowie ze to nie wina płytek tylko nagrywarki-pisałem już ze jeśli chodzi o Litki DVD-RW to sa kaszanki , no może te nowe wersje nie. Nagrałem 11 płytek na ps2 nie sobie ale bratu-wszystko chodzi a płytki oprócz 3ch TDK to 2x Medisonic za 4,5zł 5xMediaStore-tu uwaga za 3,6zł i 1xPlatinum za 4,7zł A moi koledzy co mają własnie Litki cały czas nazekaja. A nagrywam na Pioneer A07XL naprawde zaj***8230;ista wypalarka Pozdrawiam A jeszcze jedno wszystko było na x4 |
Cytat:
Taki żart. |
Cytat:
|
Cytat:
Program do kopiowania - NERO (ustawienia domyślne, copy cd/dvd) - Alcohol się przyda po skopiowaniu plyty przez NERO ;) (do niczego innego sie nie przyda) Konsola - to stary model. Proponuje zaniesc do konserwacji i regulacji lasera. Płyty - na taki laser tylko TDK i Platinium (kod Ricoh_JPN) www.arcomp.com.pl Porysowane płyty - tak jest sens ich kopiowania. Jeżeli NERO nie wyrzuci błędu na domyślnych ustawieniach, to kopia jest cacy. Nagrywarka - do PS2 polecam: Pioneer 104/105/106/107 iNEC1100/1300/2500 to są pewniaki. Reszta na własne ryzyko. Pozdr |
Ja przegrywam gierki na ps2 czasami koledze, i bez żadnych jak dotąd problemów. Przegrywam gry na ps2 DVD oczywiscie innych nie kolega ma moda (chip jakis) i 100% wszystko działa używam Alcohol 120% nanowszą wersje jak jest, mam naped Thosiba R5002 wypalm płytki X1 zazwyczaj na nośnikach różnych marek (dużo tanich po6-8zł).
Myśle że problem tkwi w złym czipie (modzie) konsoli ps2. Pozdrawiam. |
bo mam pro evolution 3 jest troche porysowana i alcohol czyta błedy ale nie wiem czy to są jakies zabezpieczenia czy poprostu to przez te rysy.Zaznaczyłem ignoruj błedy i wtedy ją zgrał ale oczywiscie w konsoli i tak nie poszła.
Właściwie to czy jest sens kopiowania porysowanych gier?? A może moj model konsoli potrzebuje jakis specjalnych płyt?? Mam model 30004 |
Cytat:
mjq |
a jest nowsza wersja bo ja mam Alcohol120_1_9_2_1705 ??
|
Cytat:
|
tak
Verbatimki drogie są ale bardzo dobre DVD-R x4 kosztuje 8.50 i jest w kopercie :D paliłem kilka gier na nich z prędkością x2 i przy użyciu Swap Magic (bezintegracyjne przerobienie PS2) działają |
Cytat:
|
Kopie zapasowe na ps2! POMOCY!
Witam
Mam problem.Zakupiłem liteona 811s i chciałbym nagrac zapasowe kopie moich gier na ps2 ale jakos mi to nie wychodzi. Uzywam Clona xxl2, alcoholera i Alcohola120% a płytki to Esperanze. Wypalam kopie i komp ją widzi niby jest wszystko ok , clonxxl widzi zabezpieczenia ale moje ps2 niestety jej nie czyta (przerobiona- RiperDelux2 czy jakos tak). Wiem że podobne problemy juz się pojawiały na tym forum ale nic mi one nie pomogły. prosze o pomoc! :help: A jeszcze jedno w alkoholu120% w kreatorze kopiowania są dostępne profile (playstation 2 też) ale po włożeniu gry na ps2 która chce skopiowac niestety ale te profile znikaja i nie moge nic wybrac! |
Dziękuję wszystkim za odczytywanie mej prośby i porady. Czekam na kolejne, gdyż niestety jeszcze nie umiem ominąć tego zabezpieczenia.
|
odp
Wszystko zależy jak zrobiony jest ten obraz jeżeli poprawnie to przy nagrywaniu a programie alcohol 120% lub CloneCD trzy predkości x4 lub x8 nagramy obraz poprawnie, "zawodowiec" musiał mieć dostęp do oryginalnych płyt i dlatego działaja poprawnie w twoim przypadku nie obędzie się bez tzw Mod Chipa który oszukuje program weryfikujący i konsola myśli że ma oryginalną płyte w napedzie
|
Dariusz to ja ci nie pomogę na pewno. Poszukaj było gdzieś na forum o rzegrywaniu gier na psx2.
|
sory,moja wina...ps2 na dvd
|
Jacek dawaj wszytkona profilu PS2 w alkocholu. Postaraj się onajnowszą wersje. Daj zapic na 12 albo 16 i sproboj. Jeślikopiujesz to tez daj progil odczytu na PS2. To chyba powinno zadzialac.
|
Cały czas czekam:( Kto mi pomoże? Jak to zrobić:(
|
Wszystko zależy jeszcze od konsoli ps2. Nowsze v8 wzywz nie maja juz zadnch problmow z tanimi nosnikami przynajmniej z moich obserwacji. U mnie Combo Nec 2500a+ najtansze płytki (Esperanzy ostatnio qe) działają bez najmniejszych zarzutów. Nagrywane x4 naturalnie. Wypaliłem juz takich mase i jest luz. Z combem Liteon+tanie nosniki to na ps2 czesto byly jazdy takze albo droga nagrywarka (nec ok 500zł) i tanie nosniki albo tania nagrywarka (obojetnie jaki litek) i dobre nosniki.
|
nie slyszalem jeszcze nigdy zeby gierka Playstation chodzila na jakims tanim medium
wypalonym w taniej wypalarce.... Zestewienie Pionier A105 oraz medium (- R)oczywiscie w cenie ok 1,20 Euro za sztuke powinno biegac ....bo u mnie dziala... ale nie tylko od medium i wypalary to zalezy - takze od Chip'u jaki zostal wbudowany do PS2 |
Czym i na czym wypalacie gry dla ps2?
chodzi mi o jak najtanszy naped, moze byc x4,x2, i na jakich nosnikach ( z tych tanszych) udalo wam sie wypalic zeby ladnie chodzilo?
|
Dario ja nie pomoge bo nie mam konsoli i nie przegrzwam gierek.
|
Alcoholem jużwypalałem oczywiście na profilu PS2. "Zawodowiec" z rynku jednak wypala tak, że chodzą prawidłowo (a też mu kiedyś nie chodziły jak należy, bywały buble).
|
Najlepiej Alchol 120% na profilu PS2
i powinno chodzić - co wymaga chyba przerobienia konsoli (nie jestem pewien). Jeżeli gra nie działa albo działa ale nie prawidłowo to może to być wina gry (obrazu) a nie koniecznie musi to się tyczyć sposobu wypalania... |
Nagrywanie / kopiowanie gier na PS2
Witam i pozdrawiam wszystkich!
:help: Korzystając z dostępu do sieci życzliwego kolegi - od którego piszę i który mi ściąga od czasu do czasu obrzy gir na PS2 - mam prośbę o wskazanie rozwiązania jak wypalić dany obraz gry, by działała na PS2. Jestem na wózku inwalidzkim i nie mam tylu znajomych (i pieniędzy, by kupować płyty od "zawodowca" co mi sprzedawał a teraz podniósł ceny:(), którzy wiedzą jak to zrobić. Czytałem wszystkie rozmowy, które są na tym Forum i nie tylko na tym. Szukam już od wielu wejść do sieci (jakieś pół roku!) i bez skutku. Próbowałem palić różnymi prędkościami, programami (Alcohol, Nero), ale po włożeniu do konsoli nagranej płyty jest nie zauważalna, lub w trakcie gry gierka 'ginie' ('wychodzi') :blee: Błagam pomóżcie :help: Gdybyście chcieli mi pomóc jakoś "bezpośrenio" oto mój adres mailowy: darpolon@poczta.onet.pl. Z góry dzięki. |
Cytat:
|
Moja konsola nie czyta x4 - w końcu to najstarszy model, zamówiłem już NEC'a 2500A, wszyscy twierdzą że nie ma problemów z kompatybilnością...
Podejrzewam też, że ten model tj. 30004 może jednak nie czytać "+", sprawdzę. Nawet koleś w sklepie mówi, że dla tego modelu, trzeba nagrywać wolniej. O dziwo, na Esperanzach chodzi (pożyczyłem jedną), ale nie wiem jaka była prędkość nagrania. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Powinienem dodać, że odpalam to z Memory Managera (+karta 16 MB), który z tego co widzę, tak jakby nie obsługiwał DVD-ków..., żaden nie idzie (a CD-ki tak). Może jednak ten Ricoh jest nędzną nagrywarką wogóle... Dużo dobrego słyszałem o ich sprzęcie, czyżbym miał się zawieść? |
Cytat:
P.s moze zainstaluj se nowszego alkohola |
OK. Dzięki. Ale podobno za szybki zapis powoduje, że laser dostaje po garach, tym bardziej, że mam PS 2 wersję 30004, czyli nie najnowszą... Ciekawe jest też to, że płyty kopiowane w Nero w zasadzie idą, a przez Alcohol 120 ani jedna, nawet na profilu PS2 (CD-R) :o
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:25. |