Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie / kopiowanie gier na PS2 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-kopiowanie-gier-ps2-54391/)

aurelinus 12.04.2004 11:18

Oczywiście chodzi o DVD, temat znalazł się tu z powodu mojego lamerstwa, ale może mimo wszystko ktoś wie o co chodzi... :sciana:

Maciej 12.04.2004 11:04

chcesz zwalniać obroty ...nagrywarce która pali x4?
Nowe płyty z dużym indeksem ...mają barwnik ftalocyjanine który jest bardzo czuły i wolny zapis x1-x4 może powodować wiele błędów przy zapisie na takich płytach.
Zamontowanie modchipa jest i tak niezbędne ,by Twój PS2 mógł czytać płyty CD-R.

aurelinus 12.04.2004 10:29

Kopie bezpieczeństwa dla Playstation 2

Witam wszystkich spawaczy. :help:

Wiem, że temat wraca niczym bumerang, ale czytając posty w końcu dalej nie wiem co z tym i jak. Doczytałem się, że takie kopie powinno sie robić x1 lub x2 i że nie ma w zasadzie znaczenia - czy +.

A co z nagrywarką, która pali wyłącznie +R z prędkością x4?
Nagrywarka śmiga aż miło na wszystkich nośnikach, ale czy ps2, gdybym ewentualnie założył chipa poradzi sobie z tym?
A może jest jakiś software pozwalający zwolnić jej obroty (mam najnowszy firmware - ni jak go zhakować)? Nie chciałbym zarżnąć konsoli... :nie:

Nagrywarka: Ricoh MP5420A
P IV 2,6 GHz
Asus P4C800 motherboard
Radek 9800

Byłbym wdzięczny za pomoc :piwo:

aurelinus 12.04.2004 10:16

Nagrywanie kopii bezpieczeństwa dla Playstation 2

Witam wszystkich młodych i starych spawaczy. :help:

Wiem, że temat wraca niczym bumerang, ale czytając posty w końcu dalej nie wiem co z tym i jak. Doczytałem się, że takie kopie powinno sie robić x1 lub x2 i że nie ma w zasadzie znaczenia - czy +.

A co z nagrywarką, która pali wyłącznie +R z prędkością x4?
Nagrywarka śmiga aż miło na wszystkich nośnikach, ale czy ps2, gdybym ewentualnie założył chipa poradzi sobie z tym?
A może jest jakiś software pozwalający zwolnić jej obroty (mam najnowszy firmware - ni jak go zhakować)? Nie chciałbym zarżnąć konsoli... :nie:

Nagrywarka: Ricoh MP5420A
P IV 2,6 GHz
Asus P4C800 motherboard
Radek 9800

Byłbym wdzięczny za pomoc :piwo: , a temat nadaje sie do nowego FAQ...

Goldi69 30.03.2004 09:59

Przegrywanie DVD z grami

Mam pytanie jakim programem najlepiej przegrywac plyty z grami (PS2 i X-Box), mialem tylko clone dvd 2 ale tym tylko chyba filmy mozna przegrywac, chyba ze sie myle.
Dzieki za pomoc

baski 29.03.2004 22:50

.

:podbite:

Sorry - ale poszedłem na łątwiznę z tym pytaniem ---> lenistwo.
Po poszukaniu w necie - 5 min - " odkryłem ", że to obraz np. z RecordNow Max..............

W każdym razie może się to komuś przyda.

:spoko:

baski 29.03.2004 22:18

Obraz płyty z rozszerzeniem .gi ?

:help:

Mam obraz płyty DVD PS2 z rozszerzeniem .gi

czy ktoś wie czym to wypalić?

A może to fake.............. :idea:

Dzięki za pomoc

Maciej 21.03.2004 11:33

jeśli to jest DVD-9 to nie skopiujesz w A120% ,tylko DVD-5

kopia nie będzie działać na nie przerobionym PS2 .

AnarKi 21.03.2004 11:11

Chyba niedawno już ktoś zadał takie pytanie. Poszukaj na forum;)

ps2 21.03.2004 03:02

Naprawdę nikomu nie chce się odpowiedzieć?

Może chociaż ktoś rzuci jakiegoś linka [pl lub ang].

Bardzo proszę o pomoc.

ps2 19.03.2004 23:20

Kopiowanie płyt na PlayStation 2

Witam.
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak skopiować płytę DVD z grą na PlayStation2? Wiem, że można to zrobić Alcoholerem 120%, ale jak wkładam płytę z grą to profil [tam gdzie wybiera się rodzaj zabezpieczenia] znika :o
Moja nagrywarka: Sony DRU-500AX

I jeszcze mam pytanie: czy można zrobić taką kopię bezpieczeństwa, aby działała na nie 'przerobionym' PS2. [może to głupie pytanie, ale niektórzy mówią, że tak inni, że nie]...

barraqda 17.03.2004 07:46

ta za 50 $ to masz chip + gre za 1 $ wiec niewiem co sie bardziej oplaca.

Przyznam sie ze sam mam 5 orginalow ale jak bym mial miec wszystkie orginalne to bym ich poprostu nie mial.

whiskey 17.03.2004 02:37

chyba zrezygnuje z kupwoania chipa do ps2 za duzo roboty a i tak niedlugo konosla ta przejdzie do historii jeszcze tylko czeka ja driver 3 gta4 san antonio i kilka innych fajnych tytulkow szkoda wydawac kasy lepiej kupic sobie nowego dvd playerka za 99 dolcow i cieszczyc sie mozliwosica odtwarzania backupow z dvd :-)p

whiskey 17.03.2004 02:28

no wlasnie a nie mam zamiaru isc do autoryzowanego dilera ps2 i zapytac sie czy dostane tu chipa bo mnie zamkna z apiractwo albo wysmieja !!! gry sa tanie bo po 50 dolcow nowosci ale czasami chcialo by sie te pieniadze przeznaczyc na cos innego !! :-P

barraqda 16.03.2004 20:35

Jopek jak bys nie zauwazyl on jest z sikago :) i szuka u siebie w miescie chipa a napewno nie w polsce.

M@X 16.03.2004 20:26

Moze zacznij od http://www.mod-chip.com/ ???

jopek 16.03.2004 20:09

Cytat:

Napisany przez barraqda
ATB polecam google :) tam wszystko znajdziesz.
Na wielu warezowych stronach sa linki do sklepow z ripperami, niestety wiekszosc to anglia.
Polecam isc do sklepu z konsolami tylko nei elektronicznego u nas w kraju sa sklepy zajmujace sie tylko konsolami i grami na nie tam moze beda mieli jak nie to spojza jak na *****a i tyle:)

Umnie w wawce chca 250 za ripka 2 z zalozeniem :(

Nagrywal ktos na plusach interesuje mnie czy to bedzie dzilac.

Plusy chodzą u mnie osobiscie chodza dvd+r Dysan

jopek 16.03.2004 20:06

Jeżelo szukasz chipa to tutaj znajdziesz wszystko co służy do konsoli ps2 http://moja-konsola.com/?kategoria=P...a74615b11c3588 8)

barraqda 16.03.2004 17:43

ATB polecam google :) tam wszystko znajdziesz.
Na wielu warezowych stronach sa linki do sklepow z ripperami, niestety wiekszosc to anglia.
Polecam isc do sklepu z konsolami tylko nei elektronicznego u nas w kraju sa sklepy zajmujace sie tylko konsolami i grami na nie tam moze beda mieli jak nie to spojza jak na *****a i tyle:)

Umnie w wawce chca 250 za ripka 2 z zalozeniem :(

Nagrywal ktos na plusach interesuje mnie czy to bedzie dzilac.

whiskey 16.03.2004 17:11

ok Skoro potzrebuje chipa skad go wziasc w usa ??? nie wiem czy tu ktos sie tym bawi ps2 tanie jak woda i gry tesh

rork 16.03.2004 12:23

Dla nie wiedzacych obrazy DVD swietnie wypala DVD Decrypter nawet te zrobione programem Prassi Primo dvd. Jak narazie wypalilem okolo 30 kopii i 30 dziala bez problemu. Plytki oczywiscie DVD-R a producent jaki komu pasuje :)

M@X 16.03.2004 08:34

OCZYWISCIE ZE POTRZEBUJESZ!!! Niemozliwe jak na razie uruchamianie jest backupow na PS2 bez chipa. Polecam Ci Rippera 2, jego koszt to okolo 200 zl. Bierze wszystko co nie ucieka na drzewo. I nie bierz Messiaha - przestarzaly shit...

whiskey 16.03.2004 02:26

pytanko mam jezeli che odtwarzac kopie na ps2 potrzebuje jakiegos chipa ??? tak slyszalem probowalem przegrac gta vice city pusilem to na rw ale ps2 wyplul info ze wlozylem zly dysk ????

jopek 16.03.2004 01:11

osobiscie polecam ci program RecordNow MAX ja na nim pale na ps2 i jest bajka a co do nosnikow polecam ci x-disk x2 są rewelacyjne do pleya

M@X 15.03.2004 22:09

Przay czym powyzej 2x bym sie nie wyhylal, 4x to juz ryzyko i katowanie lasera...

meli 15.03.2004 15:34

polecam program prassi primo dvd 2.0 ew. record now max 4.5 maja ten sam interface z tym ze ten drugi obsluguje wiecej napedow)

barraqda 15.03.2004 09:34

Czym palicie na ps2 ?

Chcialem sie dowiedziec czym najlepiej wypalac "gotowe" :) iso na ps2.

Do cd uzywalem zawsze discjugglera ale dvd jakos mi zaszybko nagrywa: 2x 4,37 gb w 9 minut.
Co polecicie oprocz nero bo tego badziewia juz nie zniose.

Pozdrawiam

terpilowski 12.03.2004 13:27

A moze ps2 jest juz lekko zakurzona ? Moze masz kolesia z nowsza ps2 ?
Naprawde pochopnie bym nie zwalal winy na nagrywarke. Przeciez te obrazy tez moga byc zwalone. Nie ma tu zadnej gwarancji ...
co do serwisu to nie bedzie to dla nich wystarczajacym argumentem z cala pewnoscia.

barraqda 12.03.2004 12:36

ISO z netu :)
filmow na dvd nie nagrywam bo nie mam.
A co do dvd-rw to niestety mam stary chip i mi konsola nie czyta.
Cos srednio widze zeby mi w servisie wymienili jak im powiem ze mi gier na ps2 nieczyta ;/

terpilowski 12.03.2004 11:54

A jak kwestia zabezpieczen ? Jakie jest zrodlo pochodzenia tych obrazow ?
Sam zrobiles czy sciagniete p2p ?
Bo rozni ludzie robia rozne rzeczy.
Ale nie mozna wykluczyc, ze cos nie tak z nagrywarka.
Jak sie zachowuja filmy na stacjonarnym odtwarzaczu pod koniec filmu ?
Wypal jeszcze ten obraz na plycie dvd rw [ plus i minus ], zobacz ocen i testuj. Najgorsza opcja to serwis nec-a. to chyba ostatecznosc.

barraqda 12.03.2004 10:27

ja juz mam gotowe iso :) nic nierobie ;)

teraz nagralem disc jugglerem 4,01 z predkoscia 2x i nagral mi plyte 4,37 gb w 9 minut.

Ja *******e ten program jest uposledzony.

luk jest idealny ale gra i tak nie dziala, za szybko albo znow do dupy nagrane.

powoli zaczynam zalowac ze sobie kupilem ta nagrywarke.

terpilowski 12.03.2004 10:23

Naprawde trudno o jednoznaczna ocene. Czytalem tez za alcohol 120 ma tez spore trudnosci z wypalaniem dvd. Osobiscie bym brnal w zrobienie obrazu plyty dvd decrypterem i wypalanie nim z obrazu. Chyba najbezpieczniejszy sposob, testy bym rozpoczal od tego. Potem nosniki, nagrywarka bym podejrzewal na koncu.

Zdefragmentuj hdd, podepnij dvd jako samodzielnego mastera....
Przyczyn moze byc duzooo. :)

barraqda 12.03.2004 09:48

hmm bardzo mozliwe ze to te gowniane nero ;/, nigdy nie lubilem tego programu.

niebawem poprawie scriny bo jakos 3 razy to samo wrzucilem ;/

terpilowski 12.03.2004 09:29

Wiesz, trudno cos na pewno wnioskowac. Mi sie rzucilo w oczy jedno: te co dzialaja zajmuja duzo mniej miejsca. wiec moze problem tkwi w nosnikach lub samej nagrywarce, ktora ma jakies problemy z zapisaem blisko krawedzi.

Naprawde trudno cokolwiek powiedziec. Nagrywarka jest przyzwoita, plytki tez. Predkosc wypalania w sam raz. Lepiej nie mozna juz nic zrobic. Moze byc to wina lewej partii nosnikow. Ale ..... no wlasnie, zgaduj zgadula. Sprawdz moze jeszcze verbatimy, i jakies ze dwa duzo gorsze plytki. Ja bym staral sie ustalic na poczatku czy to wina nagrywarki czy nie . Byc moze software zawodzi. Pozostaje ci moim zdaniem metoda prob i bledow.
Sam planuje zakup takiej nagrywarki, recenzje ma niezle ...

barraqda 12.03.2004 08:26

fajnie ze ktos pomogl

barraqda 11.03.2004 16:53

zwalone plyty dlaczego ? help

mam 1700+@
neca 2500A
2x 512 corsaira i od 50 minut prime 95 na 4096 nie wywalilo

nagralem 7 gier na ps2 i 3 nie dzialaja

wszystkie nagrywane na tdk-r 4X z predkoscia 2X

nagrane w nero expres 6,X i nie dzialaja
http://strony.aster.pl/barraqda/1.jpg
http://strony.aster.pl/barraqda/2.jpg

nagrana w clone dvd i nie dziala
http://strony.aster.pl/barraqda/3.jpg

nagrane w w nero expres 6,X i dzialaja
http://strony.aster.pl/barraqda/4.jpg
http://strony.aster.pl/barraqda/5.jpg
http://strony.aster.pl/barraqda/6.jpg
http://strony.aster.pl/barraqda/7.jpg

Czy ktos mogl by mi pomoc i powiedziec dlaczego sie sypia ??
Na liteonie 48246s nagrywalem sobie duzo gierek i sporadycznie jakas nie dzialala.

mallow 06.03.2004 12:18

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=32194 wszystko masz tutaj

ttasman 02.03.2004 20:49

jak skopiować gre z psx2

witam wszystkich

Mam problem z tym tematem bo nigdy tego jeszcze nie robiłem a mam do przegrania płytke psx 2.Chodzi mi o to czy mógł by mi ktos opisać jak to zrobić i jakiego programu użyc.Próbowałe alkoholem ale zrobiłem pliki do nagrania ale nie umiem ich nagrać.Chodzi mi o plytki dvd.

Z góry dziekuję za pomoc

M@X 26.02.2004 23:43

Mirek ma racje... Oczywiscie warunek to przerobiona konsola ;-D

Mirek-1977 26.02.2004 18:17

Jeśli się nie mylę to chyba wszystkie gry na "PLEJKĘ" czy to 1 czy 2 zabespieczone są jedynym chyba sposobem - LybCrypt. Jeśli śię mylę to proszę mnie nie ganić, a po prostu olać to co tu piszę.

Alcochol 120% posiada profil na PS2. Ustawia się go w Kreatorze Odczytu (a później oczywiście w Kreatorze Zapisu).

PS2 nie posiadam, kopiowałem tylko 1 giercę na nią i działa bez problemu.

rafi_pl 23.02.2004 13:17

kopiowanie gier DVD na Play2

mam takie pytanie. czym skopiowac gry DVD na PlayStation2. czym wykryc zabezpieczenia (czy są) mam do skopiowania GTA3 oraz GRANtURISMO3. Czy zrobię to programem DVDxCOPY Platinum 3.2.1.0?? a moze CloneDVD?? a jak wyjryc zabezpieczenia?? prosze o pomoc!!!!

t_e_l 19.02.2004 18:55

Cytat:

Napisany przez Olav_Basoski
Czasami jak progz nie widzi nagrywarki, to poprostu nie ma takiego sprzętu dodanego sam w sobie. Programy do wypalania na ogół mają listę nagrywarek i napędów, które obsługuje. Jeżeli nie ma takowego napędu na liście to istnieje duza możliwość, że napęd ten poprostu zostanie nie wykryty.

To prawda, ja tak miałem z programem WinOnCD 6 który wprawdzie widział mają nagrywarkę ale nic nie mogłem nagrać. Musiałem ściągnąć uaktualnienie zawierające bazę obsługiwanych nagrywarek. Teraz wszystko hula aż miło.

Olav_Basoski 19.02.2004 16:44

Czasami jak progz nie widzi nagrywarki, to poprostu nie ma takiego sprzętu dodanego sam w sobie. Programy do wypalania na ogół mają listę nagrywarek i napędów, które obsługuje. Jeżeli nie ma takowego napędu na liście to istnieje duza możliwość, że napęd ten poprostu zostanie nie wykryty.

jopek 18.02.2004 23:23

Cytat:

Napisany przez namor

zainstalowalem to i nadal nie widzi nagrywary czy trzeba cos zmieniac w rejestrze

namor 18.02.2004 22:58

zobacz tu

Adaptec ASPI v4.71.2
http://www.cdrinfo.pl/software/stron...age=Sterowniki

ściągnij
http://www.cdrinfo.pl/download2kilgo...5445&baza=soft

jopek 18.02.2004 22:41

Cytat:

Napisany przez namor
1) sprawdz jak sprawa wygląda na jakimś dobrym nośniku bo zapewne palisz na jakimś badziewiu
2) jeżeli alcohol wogule nie widzi twojej nagrywarki to zainstaluj ASPI i będzie OK

pale na dvd+r dysan sprawdzalem verbatimy i tdk i na nich wogole nie chodza gry i jeszcze jedno mozesz mi wytłumaczyc co to jest aspi i skad to wziasc

namor 18.02.2004 22:34

Cytat:

Napisany przez jopek
wypalam gry ps2 na piec gier jedna mi chodzi reszta sie odpala i staje .......Druga sprawa to chcialem wypalac w alkochol 120% wszystko jest ładnie tylko jak włoze płyte do nagrywarki to jest tak jakby tej nagrywarki wogole nie bylo co mam zrobic.......

1) sprawdz jak sprawa wygląda na jakimś dobrym nośniku bo zapewne palisz na jakimś badziewiu
2) jeżeli alcohol wogule nie widzi twojej nagrywarki to zainstaluj ASPI i będzie OK

jopek 18.02.2004 21:59

Proszę o pomoc

witam mam prosbe i prosze o pomoc wypalam gry ps2 na dvd w nero 6.0.0.28 na nagrywarce Liteon 451s na piec gier jedna mi chodzi reszta sie odpala i staje niewiem czy ja zle wypalam czy to wina nagrywarki dlatego prosze o pomoc.Druga sprawa to chcialem wypalac w alkochol 120% zainstalowalem wersje 1.4.8.1222 wszystko jest ładnie tylko jak włoze płyte do nagrywarki to jest tak jakby tej nagrywarki wogole nie bylo co mam zrobic bardzo prosze o pomoc i zgory dziekuje

Neo07 16.02.2004 13:46

ale jak nagrac płytke na x-boxa ???

SEBAW 24.01.2004 12:29

Jak masz obraz w postaci BIN to użyj tego programu http://seba.wsm.wielun.pl/pliki/cuemaker_0.2beta.rar aby utworzyć plik CUE. Potem odpal NERO i wybierz aby nagrał obraz na podstawie pliku CUE, ustaw metodę na Disc-At-Once/96 i zamknij CD. Nagraj prędkością np. 12x bo przy tej prędkości jest mniej błędów niż przy 4x.

JAROmix 23.01.2004 09:38

Tak odblokowana, kumpel gra na CDerach, chcieliśmy sprawdzić wersje gier na nośnikach DVD a tu klapa

Wojtek Toruń 23.01.2004 08:03

Tak tylko kontrolnie: PS2 jest odblokowana na płyty CDR ?

JAROmix 22.01.2004 14:52

Umnie to samo tylko ja wypalełem prędkością x2 ale i tak nie pomogło.
To dziwne bo filmy które wypalałem czy to DVD "+" czy "-" konsola normalnie odtwarza.

piotr200 22.01.2004 11:51

Problemy z wypaleniem gry na Ps2

Ostatnio ściągnąłem sobie pare gierek na ps2 i żadnym sposobem nie mogę ich wypalić tak aby moja konsola je czytała.Gierki te ściągnięte były w formacie bin.Próbowałem wypalać Alcocholem 120% z profilem playstation z prędkością x4 i bez rezultatów.Konwertowałem też na format ccd i próbowałem clonem z profilem PSX/Lybcrypt z predkością x4 też bez efektów.Co mam zrobić?Pomocy!!

Tusiek 08.01.2004 11:06

Można nagrać max x8!!!

wolf 04.01.2004 18:50

odp

Cytat:

Napisany przez RadeQ
Jak zgrywalem w/w gierke w CD Colne to w pewnym momencie(ok.80%) prędkosc odczytu spadla do zera (profil ustawilem zgodnie z opisem n CDRinfo). W alkoholu tez w tym samym momencie przestalo czytac plyte ze wzgledu na "uszkodzone sektory" (pozniej nawet ustawilem ich pomijanie, ale to nie pomoglo). Mam nagrywarke Lite-on LTR 522327S, nigdy wczesniej nie mialem doczynienia z plytami na PSX chce wiedziec czy z tym sprzetem moge jakos zrobic kopie tej gry (i/lub jakejkolwiek innej na PSX). Plyta jest dosc mocno porysana, ale z odczytem nie ma problem poza tym nagrywarka kumpla (SONY CD-RW CRX195E1 VZYS2) poradzila sobie ze zrobieniem obrazu bez problemu. Co mam poczac?

Przy uszkodzonych sektorach to normalne ustaw w Alcoholu profil PSX oraz szybkie omijanie błędnych sektorów i skaner błędnych sektorów odczyt przy końcu trochę potrwa ale sie skopiuje

RadeQ 04.01.2004 00:48

Jak zgrac Medal of Honor Undergtound(PSX) ustawioma odp.profil i nic

Jak zgrywalem w/w gierke w CD Colne to w pewnym momencie(ok.80%) prędkosc odczytu spadla do zera (profil ustawilem zgodnie z opisem n CDRinfo). W alkoholu tez w tym samym momencie przestalo czytac plyte ze wzgledu na "uszkodzone sektory" (pozniej nawet ustawilem ich pomijanie, ale to nie pomoglo). Mam nagrywarke Lite-on LTR 522327S, nigdy wczesniej nie mialem doczynienia z plytami na PSX chce wiedziec czy z tym sprzetem moge jakos zrobic kopie tej gry (i/lub jakejkolwiek innej na PSX). Plyta jest dosc mocno porysana, ale z odczytem nie ma problem poza tym nagrywarka kumpla (SONY CD-RW CRX195E1 VZYS2) poradzila sobie ze zrobieniem obrazu bez problemu. Co mam poczac?

robotm 03.01.2004 22:32

Cytat:

Napisany przez Janush'ek
Sprobuj z inną nagrywarką. Najlepiej Pioneer lub Nec. Płyty Verbatim sa ok.
Prędkość nagrywania może być nawet x4. TDK płytki dvd-r też są super.
Płytki mogą być "+" i "-".

Cholera :( juz wiecej nagrywarek nie mam od kogo pozyczyc :(:(:(
Mam zamiar kupic pioneera 106 - te 2 (liteon i tdk) byly pozyczone -
chcialem sobie na 2k4 taki hardcore :P:P z ps2 urzadzic a tutaj #@$@#$
hardcore ale w portfelu :(:(
mam nadzieje ze na tym pioneer'ku da sie to nagarac bez klopotow.
I naprawde mnie zastanawia DLACZEGO te plytki sie dvdrom'ie nie chca
czytac :(

Janush'ek 03.01.2004 15:56

Cytat:

Napisany przez robotm
a ja na 100% rozpakowywuje wszystko.
pliki sprawdzane sfv - all filez OK.
dziwna sprawa, czy sa jakies programy
testujace poprawnosc nagranej plyty ??
czy jest zamknieta itp??

Sprobuj z inną nagrywarką. Najlepiej Pioneer lub Nec. Płyty Verbatim sa ok.
Prędkość nagrywania może być nawet x4. TDK płytki dvd-r też są super.
Płytki mogą być "+" i "-".

robotm 03.01.2004 13:30

Cytat:

Napisany przez d@n_007
... no chyba że wszystkiego nie rozpakowałem:-)...

a ja na 100% rozpakowywuje wszystko.
pliki sprawdzane sfv - all filez OK.
dziwna sprawa, czy sa jakies programy
testujace poprawnosc nagranej plyty ??
czy jest zamknieta itp??

d@n_007 03.01.2004 11:22

trudna sprawa nie bardzo wiem co ci poradzić ja nigdy nie miałem problemu, no chyba że wszystkiego nie rozpakowałem:-)
ps. napisz mi prywata z kat gry masz

robotm 02.01.2004 13:27

Cytat:

Napisany przez d@n_007
moze ja pomoge sam nagrywam.
ale mam pytanie nagrywasz z obrazu sciagnietego z internetu czy płyta-płyta??
ja alkocholem 120% i record now nagrywałem i zero problemow
w alkocholu wystarczy dać "kreator kopiowania" i powinno się wszystko zrobic bez problemu, no chyba ze z originala nagrywasz tak jeszcze nie probowalem.
pozdrawiam

z internetu ale sprawdzone :) koles to nagrywal i hula az milo :)
ale ciekawe jest to ze nawet dvdrom tych plyt nie widzi :(:(:(
albo caly czas "kreci" nimi albo wogole nie widzi :(

d@n_007 02.01.2004 11:11

moze ja pomoge sam nagrywam.
ale mam pytanie nagrywasz z obrazu sciagnietego z internetu czy płyta-płyta??
ja alkocholem 120% i record now nagrywałem i zero problemow
w alkocholu wystarczy dać "kreator kopiowania" i powinno się wszystko zrobic bez problemu, no chyba ze z originala nagrywasz tak jeszcze nie probowalem.
pozdrawiam

Kosi 02.01.2004 00:53

Z tego co czytalem wynika ze przy nagrywaniu plyt dla ps2 wazne sa: plyty najlepiej markowe(verbatim,TDK) predkosc nagrywania najlepiej 1x bo niestety laser to pieta achillesowa tej konsoli i nie ze wszystkimi plytami sobie radzi.

robotm 02.01.2004 00:21

ok, olejmy PS2 - to tylko dane :P ale dlaczego do !@#$@!#
nie moge tego co nagralem odczytac nigdzie indziej jak
TYLKO w nagrywarce ????
Co za @#$%@^%$ w tym siedzi :(:(:(:(:(
Jakies testy powierzchni i plikow w nero pokazywaly ze "wsio jest ok" a recor max podczas "verify" tez to potwierdzil :(
zawartosc sie zgadza ale nic poza tym :(:(:(
jest moze jakis zewnetrzny/inny/dodatkowy programik ktory
nie wiem ... przetestuje a moze zamknie ta/te plyty ???
Czy moze to byc wina zasmieconego XP'ka ??

Dalej czekam na sugestie .....

MarcinTM 01.01.2004 23:43

Cytat:

Napisany przez Misiek4
Z tego co pamietam PSX2 nie odczytuje nosnikow DVD-R. :|

Z tego co ja pamiętam to własnie PS2 najlepiej radzi sobie z minusami

robotm 01.01.2004 19:35

Cytat:

Napisany przez Davidoffman_
no wlasnie , trzeba go "przerobic" zeby czytal piraty - kosztuje to troszke ;-)

to troszke kosztowalo mnie 250 pln i odczytuje wszystko oprocz tych plyt :(:(:(
a z tego co wiem PS2 czyta najlepiej "-" - koles nagrywal :P
tak ze nagrane dvd z gieldy chulaja az milo :)
poza tym pozostaje problem tego lg dvdrom ktore nie widzi tych plytek :(:(:(

jakies inne sugestie ??

Davidoffman_ 01.01.2004 19:02

no wlasnie , trzeba go "przerobic" zeby czytal piraty - kosztuje to troszke ;-)

Misiek4 01.01.2004 18:36

Z tego co pamietam PSX2 nie odczytuje nosnikow DVD-R. :|

Pozdrawiam
Misiek4

robotm 01.01.2004 17:50

playstation 2 - 5 plytek poszloooo i NIC !!!

Witam
Mam problem z nagrywaniem obrazow plyt dvd na playstation 2.
Probowalem na nagrywarkach tdk dvdrw0404n oraz liteon 411s,
nosnik to vebratim DVD-R (metal AZO) X2.
Uzywalem programow :

record now max 4.5
record now dx 4.61
alcohol 120% 1.4.6 b711
nero 6.0.0.11 ultra
dvd decrypter 3.1.9.0

i za kazdym razem TEN SAM efekt - plyta nie jest odczytywana
ani w ps2 ani w lg dvd-rom drd8080b.
Ps2 pisze, ze nie moze odczytac plyty a lg tylko nimi caly czas kreci :(
jakby szukajac czegokolwiek :(
Podczas nagrywania nie bylo zadnych bledow, wygladalo ze wszycho jest ok.
Plytki sa odczytywalne TYLKO w nagrywarkach.
Nie bylo zadnych problemow z zakanczaniem sesji itp.
Sa to moje pierwsze proby (drogo wyszlo :() z nagrywarkami dvd wiec ....
moze popelniam gdzies jakis blad chociaz .... cdr'ow to sie juz "troche" nagralo.

Moze ma ktos z was jakies sugestie, cos co moze pomoc w okresleniu bledu.
Z gory dzieki za pomoc.

qdlaty7 30.12.2003 23:22

Hehe po chwilowym zacmieniu juz spokojnie nagrywam sorx all ... ;)

qdlaty7 30.12.2003 22:18

.GI i wielki problem plz help wanted

Mam problemik. Na dysku mam backup gry na PS2 z rozszerzeniem .gi wiem ze jest to global image prassi primodvd niestety kiedy wlaczm progsa wywala blad subscript out of range nr. 9 czy cos takiego i nie wiem czym wypalic to probowalem w RECORD NOW MAX i DX ale w obu nie umiem tego nagrac tzn. utworzyc i nagrac mozna ale nie mozna nagrac z takiego pliczku z dysku PLZ HELP

child_91 22.12.2003 09:08

ja proponuję wywalić te sheet z nazwy

Drizzt Do'Urden 21.12.2003 23:27

Plik z rozszezeniem cue - to taki operator dla pliku Bin - plik cue otwierasz za pomoca Notatnika i (to dosc proste) mozesz porownac czy nazwa pliku bin zgadza sie z tym zapsanym w Cue - jezeli tak - wybierasz np. Alcohol 120% - nagrywanie obrazu - wskazujesz plik Cue - on wypala bin - o ile sie nie myle to by nagrac plytke do PS2 - zapomnij o nagrywaniu szybszym niz 1x i wybierz profil - chyba jest - dla konsol

krolflex 21.12.2003 22:44

Proszę o pomoc w nagraniu obrazu PS2

ściągnąłem grę na PS2. Jest plik .bin ale drugi plik ma rozszerzeniem . cue sheet. Nie mogłem nagać tego alkoholem i nero- gdy wybierałem nagram obraz tego pliku wyskakuje mi komunikat:"nieznany format zapisu! Proszę wybrać inny plik z obrazem do zapisu(alkohol).Jak i czym nagrac ten pik .cue sheet??
Z góry dziękuję.

M@X 03.11.2003 15:51

Nie gwarantuje, chociaz zawsze w ten sposob wypalalem sciagniete z netu ripy i dzialaly. Teraz wysluzona kombinacje PS2 + Ripper zamienilem na XBOX + EvoX i nie zaluje musze przyznac. Pamietaj ze PS2 nie czyta CD-RW, wiec jesli nie bedzie chcialo ruszyc, to plytka pojdzie sie... kochac :-). EvoX ma ten przywilej ze czyta tylko CD-RW i DVD, wiec w razie czego plytke zawsze odzyskuje ;-P

baju 02.11.2003 22:26

na pewno to jest rip. Czyli jak wypale w alcohorze 120% (z ustawiniem na play station 2) ten obraz gry na normlanym cd to powinno normalnie pujsc na ps2 ripper 2?

M@X 02.11.2003 21:11

Po pierwsze : na 100 % nie jest to obraz pelnego DVD - mialem w rekach oryginalne Gran Turismo 3 (ze sklepu) i zajmowalo cos okolo 3,5 GB). Bankowo jest to rip, moze nawet ten ktory powstal u mnie w domu ;-P. Ripper powinien sobie z taka plytka proadzic, ale sproboj jeszcze profilu dla Playstation 2 w Alcoholerze i wypal Alcohol 120%...

baju 02.11.2003 15:22

obraz dvd na plyte cd

mam ps2 z ripperem. zassalem z emule gran turismo 3 i tam pisze, ze jest to obraz dvd, a ja nie mam gdzie wypalic dvd :buu: . Ale plik zajmuje okolo 690 mega czyli napewno sie zmiesci na normalna cd. Wypalilem przez cdrwina i nie dziala. Teraz moje pytanie co zrobic by wypalic obraz dvd na plyte cd?

MarcinTM 20.10.2003 17:47

Cytat:

m4tt napisa***322;(a)
mam v5 (SCPH-39004)??
Z tego co mi wiadomo SCPH-39004 to jest v7 :P

mallow 20.09.2003 14:59

pamietaj zeby za szybko nie nagrywac

DJ_JASZCZUR 20.09.2003 09:29

ok!

ok sprubuje jak by coś nie działało to dam ci znać

Piterniel 20.09.2003 08:55

Najlepiej to Alcoholem + Alcoholer + Clony XXL i wszytko chyba :chytry:

DJ_JASZCZUR 20.09.2003 08:50

Pomocyy!!

Cześć!

Mam pewno pytanie związane z nagrywaniem gier na PlayStation 2 na cd-r jaki program jest do tego najlepszy poniewaz nero to do tego kompletnie sie nie nadaje!?

Pingwin60 18.09.2003 17:26

Witam
Po 1. Trza mieć przeróbkę.
Po 2. Hmm... Na CD wypalsz RIPy tak? Bo raczej nie ISO chyba, że masz nagrywarkę DVD...
Po 3. Pamiętaj, że zawsze po zassaniu z E-Mule ISO może być walnięte;).

Pozdrawiam
Pingwin

Malaria 18.09.2003 15:59

Żeby pograc na beckupie tzreba miec zaistalowanego modcipa :) sam bootcd nie pomoze tutaj. Albo przerobisz sobie pleya albo qpuj girki ze sklepu :).

mallow 15.09.2003 20:22

jak masz XP zainstaluj ASPIfix
a jak nie to zainstaluj force aspi

pawian66 15.09.2003 19:14

Brak możliwości zgrania CD na PS2

Posiadam nagrywarkę Liteon Ltr32123S z aktualizowanym firmware.Niestety po zainstalowaniu nowych sterowników ASPI (4.71.2)
moja nagrywarka przestała poprawnie kopiować płyty z PSX i PS2.
Używam Clone CD i Alcohol 120% razem z Clony XXL w wersji 2.0.0.6 i 2.0.1.5 ,Profilera 1.4 i najnowszego Alcoholera w różnych kombinacjach . Ani rusz .

Proszę o poradę.

m4tt 10.09.2003 20:36

hmmm te co sciagnelem dzialaja na ps 2 v3 i v4 a ja mam v5 :/
czy mozesz pepperman znalezc w emulu czy gdzies do V5 (SCPH-39004)??
a tak pozatym czy boot cd wymaga MoD-ChipA ??

pepperman 10.09.2003 18:08

Cytat:

m4tt napisa***322;(a)
@pepperman sciagnelem boota z eMulka wypalilem w nero (predkosc : 4x i DAO 96) i playstation mowi ze please insert a valid disc :/ wiec co mam robic :\ jak znasz ed2k link do sprawnego boota do ps 2 to daj :]
moze to nie jest wina plytki tylko zle wypalonego obrazu. wszystko powinno byc w nfo co i jak. gotowe profile dla PS 2 sa w Alcohol.
ewentualnie podciagnij kilka wersji plytki bootujacej (widzialem, ze bylo pare plikow).

m4tt 10.09.2003 17:56

@pepperman sciagnelem boota z eMulka wypalilem w nero (predkosc : 4x i DAO 96) i playstation mowi ze please insert a valid disc :/ wiec co mam robic :\ jak znasz ed2k link do sprawnego boota do ps 2 to daj :]

m4tt 10.09.2003 17:16

tak ale do czego ona sluzy ?? :/

pepperman 10.09.2003 14:19

Cytat:

m4tt napisa***322;(a)
hmmm dzieki ale trzeba miec jakas plyte bootujaca?? ehhh jestem nowym posiadaczem PS2 i nie mam doswiadczenia wiec mozecie cos bardziej przyblizyc o tej plycie bootujacej czy jak :idea:
po prostu podciagnij plytke bootujaca. podpwoeim Ci - emule, edonkey.

m4tt 10.09.2003 13:34

hmmm dzieki ale trzeba miec jakas plyte bootujaca?? ehhh jestem nowym posiadaczem PS2 i nie mam doswiadczenia wiec mozecie cos bardziej przyblizyc o tej plycie bootujacej czy jak :idea:

SEBAW 09.09.2003 23:09

Zajrzyj tu: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ight=obraz+ps2

m4tt 09.09.2003 23:02

tzn . prosze wyrazac sie jasniej nei wiem jakis link czy co ^^

epol 09.09.2003 22:03

Wg mnie to plejke musisz przerobić.
Na forum był ten temat juz walkowany.
Jesli dobrze pamiętam to wystaczyło dograc do gry jakis progs aby normalnie ona chodziła.

m4tt 09.09.2003 21:34

wypalanie plyt na PS - 2

Cze all 8) mam takie pytanie czy jezeli sciagne obraz cd (gra na PS2) przypuscmy bin to czy moge normalnie go wypalic w nero i\lub w innym programie i czy to wymaga jakis specjalnych ustawien prosze o help ??? :blee: Pytam bo zakupilem PS2 a nie chce marnowac kasy na gry a przecierz na eMulku pelno gier na pske :-)

m4tt 09.09.2003 21:32

Playstation 2 Eh....

Cze all 8) mam takie pytanie czy jezeli sciagne obraz cd (gra na PS2) przypuscmy bin to czy moge normalnie go wypalic w nero i\lub w innym programie i czy to wymaga jakis specjalnych ustawien prosze o help ??? :blee: Pytam bo zakupilem PS2 a nie chce marnowac kasy na gry a przecierz na eMulku pelno gier na pske :-)

lukas69 01.08.2003 10:15

hmm jak masz obraz to powinno sie wypalic czym kolwiek
mam Def Jam Vendette na DVD i zajmuje ponad 2,5GB
moze obraz jest uszkodzony ? wypalic powinno dac sie nawet w nero :P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:25.