![]() |
Juz mam ale widze ze ludzie na tym forum nie umieja sobie pomagac!!!
|
Nie widzisz związku pomiędzy nagrywaniem, a kopiowaniem? :sciana:
|
A co mi po tym jak juz tu szukalem i pisze tylko o kopiowaniu a nie o nagrywaniu???
|
|
Szukalem ale jakos nie moge znalezc chociaz jak bys mi linka dal to by byla juz wielka pomoc:D
|
A przejrze***263; temat to nie ***322;aska?
|
Ale czy moglby ktos mi dokladnie napisac jak mam to zrobic bo nie znam sie na tym?? Z g***243;ry dzieki:)
|
imageburn lub vddecrypter, szukaj nie gryzie
|
Witam wiec moze mi ktos poradzic jak mam to zrobic: plik ktory ma 4,5 GB o rozszerzeniu ISO jak nagrac na plyte aby odtworzylo w PS2!!!!
|
o hasle do rarow:)
|
Cytat:
w GOOGLE! :spoko: Cytat:
|
@mlody111222
Słaba nagrywarka lub słaby laser w konsoli. http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/s...pens/index.php Cytat:
|
Cytat:
|
Mam problem. W jaki sposob skopiowac gre, lub co jest przyczyna? By podczas intra, przerywnikow filmowych, wstawek, glos byl rowno z obrazem.
Przegrywam na markowych plytach typu TDK, SONY lub Verbatim, wszystkie DVD-R z predkoscia najwyzej x4 Prosze o pomoc. |
W sumie to zgadza si***281;, tylko nie ten "system liczbowy" :D
@Heleje Rzadko u***380;ywam GG, tym bardziej do raczej lu***378;nych rozm***243;w. Napisz na forum, a na pewno co***347; si***281; poradzi - od tego przecie***380; jest. :) |
@Berion, chyba si***281; nie obrazisz :)
@Heleje, gg Beriona to: 35393237363436 :D |
To podalbys jakis kontakt z toba np gg. Bo mam pare pytan
|
Ilość załączników: 1
|
Sluchaj podalbys jakis nr kontaktowy do ciebie bo przez gadania na forum raczej sie niedogadamy a widze ze sie znasz.
|
:1miejsce:
|
Sluchaj ale w Descrypteze jest DVD-RAM i w Alcoholu 120%
|
XD
Ju***380; rozumiem... Ot***243;***380; nagrywarek nie okre***347;laj mianem "DVD-RAM" itp... tylko podajesz model np. Pioneer DVR-107D i b***281;dzie jasno i dok***322;adnie (cho***263; mo***380;na jeszcze ja***347;niej i jeszcze dok***322;adniej ;). My***347;la***322;em, ***380;e piszesz o no***347;nikach. |
Jak juz w moim pierwszym poscie pisalem DVD-RAM to moja NAGRYWARKA a nie plyta. Plyty mam 2 wersje DVD+R i DVD-R. No niewiem moze nagrywarki DVD-RW a DVD-RAM to roznica.
|
Zdecyduj si***281;: DVD-R; DVD+R; DVD-RW czy DVD-RAM
To KOLOSALNA r***243;***380;nica! |
co za roznica DVD-RW a RAM to samo. plytki sa normalne dvd-R/+R zawsze wszystko chodzilo wiec niewidze roznicy.
|
|
Przegrywanie
Czesc jestem tu nowy i mam nastepujacy problem . Chcialem przegrac plytke DVD z gra na PS2 czytalem caly ten temat i nieznalazlem odpowiedzi na moje pytanie . Wlanczam alcohola 120% wkladam plytke z gra do DVD-rom i wybieram opcje kopjowania wybieram naped odczyty DVD-rom i nie ma tego profilu Playstation 2 tylko jak niema plyty w napedzie to jest po kliknieciu przycisku dalej wybieram naped nagrywanie w tym przypadku DVD-ram wybieram predkosc 1X naciskam dalej i wyskakuje mi okno ze nie ma w napedzie plyty czystej wjec ja wkladam i pokazuje ze jest czysta plyta znaczy pisze obok nazwy nagrywarki i niechce wykonac dalej pracy . Czy mogli byscie napisac co mam zrobic pokolei bo nic niewiem na temat DVD calkowicie. Z gory dzieki i prosilbym o wyrozumialosc :) . Popalilem juz tyle plytek ze mi kasy brakuje.
|
A ja dodam ze opisy sa na http://konsole.cdrinfo.pl
|
to ja ci odpowiem, aby dvd sie odtworzylo nalezy pojsc do sklepu z gramii zakupic jedna dla siebie - bedzie dzialala na 95%;)
|
Przegrywanie
Witam mam gre ktora jest w formacie ISO i zajmuje 4,5GB jak moge ten obraz nagrac na plyte zeby odtworzylo na PS2
|
A ja dodam ze mam dostep ztym ustrojstwem od ***322;adnych paru lat i gry na dvd chodza XD
|
Da si***281;, aczkolwiek jest z tym mn***243;stwo problem***243;w. Proponuj***281; ten kr***243;tki FAQ:
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...tFAQ/index.php |
Beron powiedz mi bo pewno miales do czynienia z Swap Magic czy jak twierdza sprzedajacy ten program da sie nim odtworzyc gre na backup Dvd ??
|
Nie mam poj***281;cia czy to "co***347; znaczy". AR/AR2+mod nie umo***380;liwiaj***261; uruchomienia DVD- tyle wiem, ale jak ju***380; wspomnia***322;em: za stare to dla mnie czasy i w***243;wczas wola***322;em poczeka***263; na porz***261;dne modchipy.
|
Niewiem czy to ma jakies znaczenie,ale kiedy wloze mu plyte AR2 a potem orginalne gre dvd(procedura taka jak przy wgrywaniu gier na cd) to ja czyta wiec myslalem ze jak zrobie kopie tejze gry to powinno byc ok
|
AR nie "obsługuje" DVD-/+R/RW. Sa jakieś podobno na to triki, ale to dla mnie zastare czasy. Wlutuj pożądny modchip conajmniej "drugiej generacji" (czyli no-swap).
PS: Gdyby dane z płyty ważyły więcej niż 4G, to przy zaznaczeniu tej opcji nie zrobiłbyś obrazu na FAT. |
Na poczatku Witam wszystkich jestem tu nowy.Mam taki problem:skopiowalem orginalna gre dvd na PS2 i nie chodzi zrobilem to programem Alcohol120% wg opisu na CdRinfo nagrywarka jaka posiadam to Slimtype DVDRW SOSW-833S,PS2 mam przerobionego posiada AR2,gre wypalilem na plytce TDK dvd-r,z predkoscia ponizej x4,dodam ze ustawienia byly dokladnie takie jak w opisie zmienilem NIGDY NIE DZIEL na 4G poniewaz mam FAT32 czy to moze byc przyczyna tego iz nie chula mi giera na playu czy cos pomoze jezeli zmienie system plikow na NTS???,wczesniej kopiowalem nie orginalne gry na cd tez w alko i chodzily bez problemu.Co moze byc przyczyna nie chulani kopi orginalnych gier dvd,czy to moze nagrywarka nie teges jezeli chodzi o dvd bo cd dziala ok??
Pozdro i prosze o wyrozumialosc (cienki jestem w tych sprawach) |
|
Szukalem wiele godzin na forum, na ten temat i jest wiele ale nie o kopiowaniu z kopii na kopie :( moze to jest proste, ale nie wiem jak to zrobic, napisalem na gorze jak przykladowo wyglada zawartosc pliku i robie tak przegrywam zawartosc na dysk pozniej z dysku wkladam wszystko do cdrwin i robie iso pozniej wypalam ten iso i nie dziala ps2. Jezeli jest odowiednijszy dzial gdzie moge zadac te pytania prosze o choc taka pomoc bym nie zasmiecal forum.
Programy jakie mam to nero 6 i cdrwin |
Na stronie g***322;***243;wnej kCDRi lub w odpowiednim dziale na forum s***261; wypisane tutoriale, mi***281;dzy innymi jest i kopiowaniu.
Troch***281; wysi***322;ku... |
Dziekuje za odpowiedz ale jak skopiowac taka kopie zapasowa jakim programem zrobic w 100% obraz plyty jezeli jest potrzebny i czym go pozniej nagrac ??
|
@fcf na nero sie nie konczy robiac kopie to jedna sprawa.Druga to taka ze czesc gier ma ukryte pliki wiec ich nie zobaczysz "od tak sobie" np.FFX...a trzecia sprawa o grach z netu nawet nie chcemy rozmawiac ;)
|
Witam,
Jestem nowy jezeli chodzi o PS2, mam ta konsole i swapa. Pozyczylem od kolegi kopie zapasowe gier ktore chodza u mnie bez problemu, ale skopiowac ich sie nie da :( Probowalem przez nero ver.6, robilem tez obraz iso z plikow ktore sa na kopi zapasowej i pozniej znow do nero i nic :( Niby po wypaleniu jak porownam zawartosc obu kopii zapasowych sa takie same ale ta nagrana w ps2 nie chodzi. Czy moze jest ktos a pewnie jest kto wie jak to zrobic i w czym problem. Np gra: SHADOW_OF_ROME ma taka zawartosc i ta kopia zapasowa od kolegi chodzi: [Modules] Dummy.bin Image0.img Image1.img Image2.img Sles_529.50 System.cnf Takie cosik. Dla porownania jak mialem gre z netu i ja nagralem dziala bez problemu i byla w formacie .iso a po nagraniu taka miala zawartosc np: [Data] Sles_529.50 System.cnf Prosze o jakas rade bo juz na plyty nie wyrabiam. Pozdrawiam |
No nie zgodze sie z tym, ***380;e PES jest lepszy znaczy sie dla mej osoby gdyz wrecz przepadam za fif***261; :D:D Fifa rulezz ziooom :D A Fifa Street 2 to zupelnie inny styl ale powazna giera dlatego musze j***261; skolowac predzej czy p***243;zniej. A co do PES to owszem takze lubie pograc ale bardziej przekonany jestem do Fify, chociaz na PES tez czekam az bede posiadac :D:D Pozdro aiiiii
|
Fifa ***347;mierdzi, kup Pro Evo. Soccer, to b***281;dzie lepszy wyb***243;r.
|
Juz twardo z poczuciem b***243;lu w sercu wyrzucilem t***261; gre :(
Ale zalatwilem pare innych gierek kt***243;re pomagaj***261; mi podczas cierpienia zwiazanego z Fif***261; street 2 :D:D Pozdrowienia dla ludu kt***243;ry pomagal mi tzn nie ludu tylko ziomki Berion oraz DD szacunek dla was elo eloo |
Heh nie da się. Już spaprałeś obraz.
Przeczytaj w tutorialu o patchu *.ppf to zrozumiesz jak to działa, zrozumiesz też że już nic z tym nie zrobisz jeśli patche te nie zawierały undo-data. |
Problem w tym ze nie mam juz czesci oryginalnej wersji :( zostal mi tylko obraz tragedia bez kitu problem straszny
Ps. Zastanawialem sie czy jest jakis program do sprawdzenia mego obrazu .iso czy np: jest spatchowany, czym jest spatchowany, czy ma jakies błędy, i tym podobne rzeczy ? A i jeszcze jedno pytanie :D Jaka róznica jest miedzy dvdrip a dvdfull pozatym ze w ripie czasem jest cos uciete. Chodzi mi o odpalanie czy chodzą normalnie czy trzeba cos kombinowac ? |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
haha beka :D:D
"Po co i skad wiesz, ***380;e masz obraz "czyms" patchowany." gdyz szybciej go pr***243;bowwalem spatchowac wszystkim co znalazlem :D:D wiec wolem go odpatchowac aby byl czysty :P "Readme to si***281; czyta ;]" wiem wiem lecz trzeba bylo kliknac readme aby m***243;c robic cos dalej :P (staram sie wyjasnic jak najjasniej potrafie) :D "BTW: czy ju***380; cokolwiek odpali***322;e***347; na swojej konsoli przez siebie nagranego?" Tak przegralem sporo gier lecz lecz tylko przegrywalem nie musialem nigdy sie bawic w takie rzeczy :D:D Spox przegrywac potrafie :P:P to ze czasem sie nagra na 16x to tylko moja nieuwaga aby zmienic :P:P |
Cytat:
unpatch -> odpatchować Po co i skad wiesz, że masz obraz "czyms" patchowany. Cytat:
Cytat:
No wniosek jest taki: to nie jest obraz dla tego patcha lub nie potrafisz wypalić płyty :P BTW: czy już cokolwiek odpaliłeś na swojej konsoli przez siebie nagranego? |
i...
i nie dziala w tym problem mam 5 plyt nagranych na r***243;zne sposoby i nadal nie dziala :(:( co teraz ? //cut Zastanawiam sie jak to zrobic z unpatchowac plik .iso zeby byl czysty i potem wrzucic cos konkretnego w niego czy jak ? chociaz i tak to juz robilem a robilem to tak ... Pli z unpatcha wrzucalem do tego programu w miejsce patcha (latki)PPF-O-Matic_v3.0 for win i plik iso tak jak powinien byc i bralem i bralem apply po chwili wyskakiwalo ze wszystko ok moze tutaj robie jakis b***322;***261;d chociaz skoro wyskakuje ze jest dobrze to mi sie nie wydaje :D. Potem patchowalem juz nie tym programem tylko tym z patcha tak jakby i tez wyskakiwalo ze wszystko ok robilem to tak .. bralem readme, potem zaznaczalem plik .iso nastepnie scan potem moglem zrobic tylko opcje pal multi6 patch po czym cos sie szybko robilo i wyskakiwalo ze dobrze :(:( Tym bardziej m***243;j szok jest wiekszy iz nadal ta gra nie dziala po tylu pr***243;bach jakies wnioski moze ?? |
Hmm... no więc tak. Może od początku:
Masz obraz (*.iso lub *.gi), zasysasz patcha do Swapa (jeśli dana gra tego wymaga, a Twoja tak). Patch musi być zgodny z regionem gry (PAL/NTSC-US/NTSC-J). Patchujesz. Wypalasz obraz. Odpalasz grę w special boot i... MUSI działać :] |
No dziekuje dziekuje :D:D Lecz mimo wszystkich waszych staran nadal nie wiem co mam teraz zrobic :D:D wcale nie jestem głupi itp poprostu czasem mam problem z koncentracją i potrzebuje pomocy, kurde az mi głupio ale i tak nie wiem co dalej :D
Zrozumiem jezeli macie mnie dośc, takie zycie początkującego uzytkownika :D:D Pozdrawiam Dodam iz juz piątą płyte wypalilem i zadna nie dziala, i tak bez konca az do efektów :P cokolwqiek robie jakkolwiek wypalam nie dziala ani normalnie ani na specialu. Powazny problem mam, czytalem owszem to powyzej co zapodales ziom lecz wniosków nie wyciagnolem :D Mój obraz .iso lezy bezczynnie a mnie wiaz nurtuje pytanie o co tu do cholery chodzi :D elo eloooo |
|
Nadal nic. Moja bezradno***347;c co do owego problemu juz zaczyna mnie przera***380;a***263;, Na specialu nie dziala. Jakby co 4 plyty juz zmarnowalem na t***261; gre tragedia ale jestem sklonny poswiecic wiecej aby wkoncu w to zagrac, tylko naprawde nie rozumiem co i jak :D
pozdro Ps. Co mam zrobic w takim b***261;dz razie czy moge prosic krok po kroku :) |
Hmm... no po screenie wnioskowałbym, że jest ok.
Nie mam Swapa, to shit :P ale podobno do odpalania spatchowanych kopii swapfixami odpalasz grę ze "special boot". PS: Nie wiem po co to, no ale DD w tej materii wie lepiej odemnie: http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...vd/strona4.php Co prawda dotyczy przenoszenia CD na DVD, ale budowa obrazu jest identyczna (ofkoz tylko to, media flag nie zmieniaj itp. bo i po co). |
O witam witam kolejnego moderatora :D Siema :P czy moge prosic linka do tutorialu oraz wszystkiego co potrzebne bo mam problem, chociaz jak Ci sie nie chce to nie koniecznie gdyz wiadomo ze ludziom sie nie chce robic cos za kogos skoro ten ktos tez moze to zrobic :D Zrozumiem . :P
Szacunek |
>Tutaj< sa fixy dla swapa! pamietaj ze masz wersje pal! i ze zamiast fix***243;w zrobisz obraz w nero! tzn przekopiujesz cala plytke na dysk, a potem wg.opisu jak w tutorialu sklada sie gre dvd w nero. Wzucasz te pliki do programu i robisz obraz nrg i sobie wypalasz ;)
|
Szacunek ziom dla Ciebie za Twe wielkie zaslugi :):)
Wszedzie znajduje tylko cos takiego FifaStreet2-pal_multi5/6_ntsc-iso-patcher_v1.1 lecz po uruchomieniu albo wyskakuje error albo wogóle nic nie robi wiem mam problem spory. Insynuuje :P iz moze mam cos zle z obrazem zrobione, no nie mam pojecia :D Jakies wnioski ? pozdro Po raz kolejny edytowac nie moge, wiec nabije sobie postów :D No dobra a wiec tak sciagnolem cos takiego - unpatch-fifastreet2_multio.rar jak rozumiem to jest do odpatchowywania :D a wiec to zrobilem zeby mój plik .iso byl czysty, nastepnie sciagnolem takze z tej samej stronki FifaStreet2-pal_ntsc-iso-1.rar cos takiego po rozpakowaniu nazywa sie FifaStreet2-pal_multi5/6_ntsc-iso-patcher_v1.1 a wiec tak jak powyzej (w poprzednim poscie) lecz wtedy zajmowal 1,9 mb a teraz ponad 5 mb. Po odpatchowaniu postanowilem spatchowac tym wlasnie co sciagolem i wszystko poszlo elegancko bylem w pelni szczescia, lecz po wypaleniu (predkoscią 4x) nie dziala, pisze ze zla plyta prosze wlozyc plyte do ps2 czy jakos tak standardowy tekst tam gdy nie widzi plyty, troche sie zszokowalem gdyz myslalem iz teraz wszystko bedzie pieknie dzialac, a wiec czy ma ktos jakies spostrzezenia co do tego bo ja juz zaczynam wariowac powoli :D pzdr Ps. Po spatchowaniu wyskakuje cos takiego http://img101.imageshack.us/img101/789/patchdu5.jpg na moje oko to powinno wszystko byc w najepszym porządku co wy na to ? albo co Ty na to Berion ?? Dodam iz ****alem juz 3 plyty i nadal nie moge sobie w to pograc :( // Nie nabijesz, od tego ja jestem. Niestety edycja się ogranicza tylko do 2h po napisaniu postu - dop.Berion |
Cytat:
Ehh... mogę poszukać, ale w weekend. Mam trochę spraw ostatnio (m.in kończę patcha do Tenchu). Cytat:
Cytat:
Ze stałych, powracających userów mogę wymienić Kiewas-a, dwoźny'ego, chris996'a, szczuru i jeszcze kilku (nie licząc modów M@Xa i DD). Reszta osób to na ogół dzieci neo/warezkids lub userzy, którzy odwiedzają raz, dwa i ślad po nich ginie (ewentualnie goscinnie stali bywalcy innych działów vide ed czy czarodziej). Choć nie powiem, raz mnie zaskoczył jeden użytkownik, niejaki janekdz (przy okazji pozdrawiam): zarejestrował się jakoś w połowie 2003r (czyli prawie półtora roku przede mną i 3 lata przed utworzeniem działu z konsolami na CDRinfo.pl). Jako, że porządkowałem cały dział, trafiłem na topik bez odpowiedzi (nie ważne że stary :P, był ciekawy, a podobnego tematu nie widziałem). Odpwiedziałem i... ... zresztą sam przeczytaj :D [>> Klik <<] Cytat:
Cytat:
Ale jak to mówią: liczy się jakość, a nie ilość (he he, to teraz dosłodziłem sobie). Kiedy widzę nowy topik/post zawsze staram się odpowiedzieć (chyba, że nie wiem) co by nikt nie poczuł się olany od stóp do głów i aby powrócił przy kolejnej okazji... i nie ważne czy ktoś pyta o emulator Xboxa na PS2 (holllly shit!), patcha do Fifa'y ;) czy jak odpalać soft z memorki. Także zapraszam ponownie i liczę (łudzę się ;) ), że zainteresuje Ciebie scena na konsolach - do tego dążę. Cytat:
Cytat:
|
Nie nieee tylko nie onet i wp :D tam czytam tylko ciekawostki kt***243;re dziej***261; sie na w Polsce i og***243;lnie na ***347;wiecie :) Trzeba bystrym byc :D ale bez kitu takie infa czytalem na forach ps2 gdzie czasem znajde jakies ciekawostki, b***261;dz jak w tym wypadku g***322;upoty :P Dobra, a teraz spowrotem do posta mego poprzedniego, patcha znalezc nie moge, dlatego wpadlem na pomysl, iz lepiej jakby ktos kto ma na to ochote przeslal mi go na maila, proste wierze w wasz***261; sile, uprzejmo***347;c i dobre checi :D:D:D
Ps. Ja naprawde jestem m***261;dry :P Poszanowanie ludu Edit: Zapomnialem dopisac, iz intryguje mnie analiza tego forum przez innych uzytkownik***243;w, gdy***380; jak widze odpisuje mi tylko szanowny Moderator ( (Berion)Szacunek ziom za to), a reszta uzytkowik***243;w sie tu w zasadzie nie udziela. A wiec pytanie nutruje mnie takie, czy Ci wszyscy u***380;ytkownicy kt***243;rzy s***261; tu zarejestowani poprostu maj***261; mnie gdzies :D Czy poprostu nie chce im sie pisac na temat kt***243;ry pewnie byl juz zadany :P Czy tez wog***243;le juz tu nikt inny nie zagl***261;da. Do boju ja naprawde potrzebuje tej gry (zajawka straszna) i prosze wszystkich kt***243;rzy mog***261; mi pom***243;c o udzielenie owej pomocy :D Hmm a o co w tym biega jeszcze gdzies to znalazlem co do fify street 2 :D DVD-5 4.37GB JAP SWAP MAGIC DVD 2.0 4.37GB PAL FIFA Street 2 (SLES 53796 - 4,698,734,592 bytes) Czy to moze byc jakas podpowiedz ?? :D:D Czy to tylko ja zle insynuuje |
Cytat:
Trochę offtopik, ale >> Klik << Można zlecieć z krzesła po ich "analizie"... Ed do dziś siedzi pod stołem ;) Cytat:
Description: Flight Simulator X, dlatego wywala błędną validację. Heh, szukaj dalej :) |
aiii te wlasnie rewelacje czytalem na jakis tam forach, od problemu z fif***261; street 2 zagladam na wszelkie fora i tam wlasnie takie glupoty pisz***261; :P
Sciagnolem niby jakiegos patcha nie mam pojecia czy jest dobry czy nie ale wniosek m***243;j taki ze chyba jest zly gdyz gdy za***322;***261;czam go do programu kt***243;ry podales powyzej wyskakuje cos takiego http://img241.imageshack.us/img241/255/beztytuuvu9.jpg jakies spostrzezenia co do tej sytuacji ? pozdrawiam Kurna juz chyba czaje patch kt***243;rego sciagnolem nie jest do fify street 2 lecz jakis flight simulator loool (zaplon op***243;zniony) edytuje po wpisie moda fakt jest bardziej spostrzegawczy i wyzszy intelektem co do ps2 :D ale i tak jestem m***261;dry ja to wiem, :D a do fify i tak znalezc nie moge :P a tak pozatym ma ktos jakies wnioski ? |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
PS: Gdzieś ty takie rewelacje wyczytał? |
Cytat:
No niby elegancko i niby rozumiem wierze w twój intelekt co do ps2 lecz skąd mam posiadac patcha ? :D sory ciezki stan :D a obraz gry mam .iso. Bez kitu nie moge znalezc patcha :D Czy moze ktos dobroduszny pomóc mi i przeslac mi patcha ? Czy to ja nic nie rozumiem czy to takie trudne do zrobienia ? :D aiii sory ze pisze nowego posta ale nie moge edytowac. jeszcze pytanie jedno co z tymi 20 gb miejsca na dysku to sciema jakas czy czysta prawda ? |
Do wielu gier EA potrzeba patchy. Uroki SwapShitu :D Poszukaj na forum PS2NFO.com. Lista jest nie aktualna, ale na forum zawsze daj***261; fixy. Do 'Fif' s***261; na 100%
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/k...ie/strona3.php PS: Nie nagrywaj x16 XD |
Dobra panowie i panie dobra nie mam zamiaru sie tu osmieszac, to tylko pytanie nastukanego czowieka z innej planety (mnie). [...]
// cut [...] robie ISO no i elegancko zajmuje 4,37gb ae po wypaleniu na plyte i wlozeniu do ps2 pozostaje mi obserwowanie czarnego ekranu (posiadam ps2 75004, swap magic 3,8) zastanawiam sie czy to kwestia patcha czy moze zbyt szybkiego nagrywania plyty gdyz nagrywana byla predkoscią 16x :P (plyty tdk dvd-r) ale to byl przypadek z tą predkoscią dlatego zastanawiam sie czy bedzie dziala jak nagram na wolniejszej predkosci czy musze poprostu sciagnac jakiegos patcha o którym nie mam pojecia, wiec prosze łaskawie o pomoc. Poszanowanie dla tych którzy pisali juz podobne odpowiedzi lecz ja teraz prosze o ponowienie sytuacji, pozdro aiiii |
I tak pewnie zrobię, bo ilu ludzi tyle opinii.
|
Desden, nie. Nic dobrego z tego nie wyjdzie.
@cga Nagraj na ten sam no***347;nik, na tej samej nagrywarce, z tym samym biosem, te same dane. W ten spos***243;b sam zobaczysz jaka pr***281;dko***347;***263; jest najlepsza dla tych no***347;nik***243;w, na tej nagrywarce, na tym biosie. |
Cytat:
zaczynam si***281; mota***263;... Berion pisze ***380;e poni***380;ej x8 nie wypala***263;, a Ty m***243;wisz ***380;e jak najni***380;sz***261; pr***281;dko***347;ci***261; (???) EDIT: I jeszcze jedno, czy mo***380;e mi kto***347; wyt***322;umaczy***263; wyniki test***243;w zamieszczonych tu: http://www.konsola.pl/forum/viewtopic.php?t=10384 Tu pisz***261; ***380;e "wolno = ***378;le", podaj***261; wyniki test***243;w, kt***243;re b***261;d***378; co b***261;d***378; mog***261; to potwierdzi***263; i przez to mam niez***322;***261; zamot***281;... tu pisz***261;, ***380;e szybko, tu pisz***261;, ***380;e wolno a ja g***322;upi siedz***281; i ju***380; nic nie wiem.... |
nie przeoczy***322;es ;) poprostu na ile twoja wypalara najnizej moze tak pal!
Tak samo bylo z Cd kiedy ze x4 nowe wypalarynie daly rady palic,dopiero x8 i konsola to ***322;yka***322;a... |
aha, rozumiem, czyli Verbatimy nagrywane x8 i cisn***281;, tak?:)
EDIT: a co z pr***281;dko***347;ci***261; x4? Bo we wszystkich poradach i tutorialach jakie znalaz***322;em na tym forum i stronie cdrifno.pl t***322;umacz***261; ***380;e jednak x4 si***281; najlepiej sprawdza. Nie wiem mo***380;e co***347; przeoczy***322;em...? |
Powinien wynosić zero :taktak: 40 to masakra...
x12/x16 to ździebko przy dużo. Niżej niż x8 nie ma sensu schodzić. |
Mam pytanie do znających się na rzeczy użytkowników, otóż posiadam nagrywarkę ASUS DRW-1608P2S; nie mam płyt żeby przetestować jakimi prędkościami najlepiej nagrywać na mojej nagrywarce, stąd moje pytanie czy ma ktoś taką nagrywarkę i wypalał nią płyty na PS2 (robił testy z różnymi prędkościami?) Z tego co mi się udało przetestować to nagrałem płyty TDK x16 minusy i z nagrywaniem prędkością x16 wyszło mi PIF max w granicach 40 a przy nagrywaniu tego samego obrazu na taka samą płytę z prędkością x12 max PIF wyniósł ok 10 czyli i tak dużo za dużo...
|
Pierwsze słyszę, ale wątpię aby do czegoś się nadawały :D
Prób testy :taktak: |
Potrzebuję opini o płytach "Intenso" które mi wpadły ostatnio w łapy. Czy są one porządne i można ich spokojnie używać do PS2 ?
thx |
Teraz takie pytanko programy Nero,Alcohol i Decrypter wymuszają na mni nagrywanie z minimalną prędkością X6, jest jakiś sposób żeby nagrywały np X4 czy może to zależy od płyt na których nagrywam, bo wydaje mi się, że jak nagrywałem na starszychpłytach dawały możliwość nagrywania nawet X2.
|
... wiesz ... Liteon ;]
Ja bym na Twoim miejscu porobił testy na różnych nośnikach, z różnymi prędkościami, być może i na różnych biosach. |
Nagrałem na TDK +R działą .... ale nagrałem prędkością x8 bo wyczytałem na jakimś zagranicznym forum że lepiej ta konkretna gra chodzi tyle że długo się teraz ładuje między rundami minutowe przerwy i czarny ekran jeszcze spróbuje na innym nośniku, ale już zgłupiałem z lekka :]
|
Emtec to szajs, więc to że się nie bootuje/RSOD to normalne :D
Hmm... może to nie jest gra dla PS2 ;) lub jest uszkodzona. |
Witam mam problemik z grą Fight Night Round 3 mianowicie:
PS2 przerobiona Ripperem 3.4 Nagrywarka Lite-on 165P6S Nagrałem grę Nero Verbatim R+ (konsola upomina sie o płytę w formacie PS2) Nagrałem gre Alcoholem na Verbatimie R+ (to samo co wyżej) Nagrałem Alcoholem Emtec R- (czarny obraz) Wszystkie próby na prędkości x4 Wcześniej nagrałem grę NBA street na Verbatimach R+ (tych co wyżej) i wszystko śmiga elegancko. Pytanie może ta gra potrzebuje patcha i bez tego ani rusz jeśli tak to może ktoś mi na PW napisze gdzie takich patchy można szukać bo chyba to jednak nie wina płyt czy nagrywarki chociaż kto wie. Chyba, że ta gra potrzebuje czegoś wyjątkowego. |
Cytat:
|
DVD od Sony sa i to od dawna.
Najlepsze sa verbatimy minus, TDK ostatnio sie spapralo. No i mozna nagrywac 2x w nagrywarkach co teoretycznie maja min. 4x. W kazdym razie u mnie :P |
Cytat:
Cytat:
Emtec-ki to chłam, są to jedne z najgorszych płyt. |
Skoro TDK niesa juz tak dobre jak dawniej to na co mam sie przezucic na Verbatimy ??j
apropo sa dvd sonego ?? jak tak to czy ktos testowal... aha i zauwazylem jeszcze ze ostatnio kilka osob nagrywa na plytach firmy EMTEC |
ok dzięki, będę musiał trochę poeksperymentować, chociaż to kosztowne
|
Cytat:
# "Wypaliłem grę "X" na nośniku "Y" na nagrywarce "Z". Moja PS2 nie odczytuje płyty, konsola kolegi tak [?]" Najwyraźniej nasza konsola nie radzi sobie z taką ilością błędów PI/PO jak konsola kolegi. # "Hmm... ale kiedy kolega nagra mi grę "X" na nośniku "Y" to obie nasze PS2 je odczytują" Najwyraźniej jego nagrywarka lepiej wypala płyty "Y". Cytat:
Może akurat konsola zagrymasiła i spróbuj kilka razy zabootować. Duża czy mała PS2 nie ma znaczenia. Ze Swapem jest juz różnie, ale do tego jest odpowiedni tutorial. Skoro jednak "poprzedni" RE4 Ci bez problemu "chodzi" na Swapie to i kopia też powinna. Nic sensownego nie potrafię doradzić, ponadto co wyżej :ysz: |
dzięki ale już to czytałem i nie znalazłem odpowiedzi, przecież tdk to chyba dobra płyta, czy powinienem nagrać na plusa? może nagrać na 4x? czy ma jakieś znaczenie że mam dużą konsolę i używam swapa? przegrywałem kopie residenta 4 która mi działa
|
Cytat:
:taktak: |
witam przegrałem sobie grę z płyty tdk- na płytę tdk- w pedkości 2x w alkoholu120 na nagrywarce samsunga i lipa, no i mam pytanie czemu gra mi się źle przegrała?
|
Albo w***322;***261;czy***263; Pokazywanie Rozsze***380;e***324; :D
|
Nie rozumiem, dlaczego tak wiele osób ma problem z rozpakowywaniem iso...jeżeli faktycznie tak trudno spojrzeć najpierw, co rozpakowujesz, możesz wyłączyć skojarzenie WinRARa z ISO. Żeby to zrobić, kliknij prawym klawiszem myszy na plik iso, wybierz Właściwości. Obok "Otwieranie za pomocą" kliknij w przycisk "Zmień" i wybierz jakiś inny, najlepiej jakiś z jaskrawą ikonką, żebyś drugi się nie pomylił ;)
PS. Desden, doceń, że komuś chciało się napisać te kilkanaście znaków więcej, zamiast odsyłać do tutoriali :) . Forum służy do wzajemnego pomogania sobie, nie odsyłania do tych samych linków ;) Tutoriale to margines, jesli temat z podobnym pytaniem(i odpowiedzią na nie) lezy troche nizej... - dop. DD |
Cytat:
|
jesli rozpakowales iles tam archiwow rar, to otrzymales *.iso, ktory jest otwierany przez winrara, wiec tu tkwi blad, wypal to 4,5 archiwum.
|
ech.juz chyba zaczynam dochodzic do tego gdzie sie walnąłem.poprostu zle rozpakowałem i ot cała polityka.a przynajmniej tak mi sie wydaje :-).
|
Za daleko to zaczyna zachodzić :ysz: Regulamin mości panie.
Nie chciałem tego pisać wprost, ale ehh... rozpakowałeś obraz płyty i tyle. Tu nie ma co mędrkować. Cytat:
BTW: Nie możesz nauczyć się pływać jeśli nie wiesz czym jest woda ;) Poszperaj po forum, naucz się najpierw wypalać płyty dla PC itd... Zasady są takie same. |
było iles tam czesci rar które poprostu rozpakowałem.co w takim razie powinienem zrobic?
|
Stary, co ty ***347;ci***261;gasz? Albo co robisz po ***347;ci***261;gnieciu? Z tego co si***281; orientuje, to na ka***380;dym p2p gry, filmy i reszta s***261; albo w *.iso albo w *.rar podzielone na ile***347;tam cz***281;***347;ci. Wi***281;c co, wypakowa***322;e***347; iso czy jak?
Przy okazji: DVD Decrypter/Img Burn. Nero do nagrywania obraz***243;w taki sobie jest. |
data zajmuje 1,92 gb co ciekawe sciagniete by***322;o w rar,po rozpakowaniu rozpakowa***322;o znowu w rar tyle ze zajmujacy 4,5 giga i to po rozpakowaniu zaje***322;o znowu 1,92 giga.dziwne dziwy!!!
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:10. |