Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie Płyt na (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-plyt-63167/)

Desden 06.03.2006 01:52

panowie spokojnie bez dodatkowej porcji testosteronu :D

Jedyna dobra rada na ta firme to taka: speed x4 nie wiecej nie mniej,bios tylko oryginalny. Płytki DVD-R(verby,tdk,espery),programy: DVDDecrypter i alcohol,nero.

Swoją drogą spróbuj przebudowac obraz tego Devila powinno pomóc.tu masz opis.

Berion 06.03.2006 10:01

Cytat:

Napisany przez mgit
No jak byś miał konsole przerobioną to by wsio ci chodziło ja miałem konsole przerobioną to płytki nagrane 16x łykał bez problemu :fiu:

Bez moda/bootcd nie odpalisz kopii :)

Cytat:

Napisany przez hubert006
[...] a co do ludzi co uważają że wolne nagrywanie nie ma sensu mają racje, przy plikach i przy filmach, ale przy playstation używanie niskich prędkości jest konieczne! [...]

Zależy na czym wypalasz, jaka jakość płyt, w jakim stanie jest twój napęd itd... Na swoim pionku mogę śmignąć x8 i też będzie ok.

Co do omnipatchera:
http://www.cdrinfo.pl/download/4172120942

Ostatnia moja uwaga:

szypkości -> szybkości
którom jak chce? -> którą ja chcę

itd... ciężko się to czyta.

abradab75 07.03.2006 11:14

chyba ktos tu nie za duzo wie o nagrywaniu filmow na DVD (co prawda w koncu to kacik Konsol ale nie mozna wprowadac innych w błąd), tak na probe :
- nagraj sobie ze 3 filmy na tych samych plytach predkoscia x 4
- i nagraj sobie ze 3 filmy na tych samych plytach predkoscia x 8 do 16

po 2,3 latach sprobuj sobie skopiowac te drugie...

Yarozelsky 07.03.2006 11:39

Cytat:

Napisany przez abradab75
chyba ktos tu nie za duzo wie o nagrywaniu filmow na DVD (co prawda w koncu to kacik Konsol ale nie mozna wprowadac innych w błąd), tak na probe :
- nagraj sobie ze 3 filmy na tych samych plytach predkoscia x 4
- i nagraj sobie ze 3 filmy na tych samych plytach predkoscia x 8 do 16

po 2,3 latach sprobuj sobie skopiowac te drugie...

:> zależy na czym sie nagrywa i czym sie nagrywa,ja tam nagrywam X8 w góre i płyty wszystkie chodzą bez problemu, jak sie nagrywa na szitach to i po 3 miesiacach ,ba po 2 dniach potrafi sie płyta sku***ć

mgit 07.03.2006 15:51

Cytat:

Napisany przez Yarozelsky
:> zależy na czym sie nagrywa i czym sie nagrywa,ja tam nagrywam X8 w góre i płyty wszystkie chodzą bez problemu, jak sie nagrywa na szitach to i po 3 miesiacach ,ba po 2 dniach potrafi sie płyta sku***ć

bardzo dobrym przykładem tego jest ActiveJET :haha:

hubert006 07.03.2006 18:47

A ja dalej niemoge sobie poradzić z nagrywaniem płytek 4x, najmniejsza dostępna prędkość to 6x.. chcem nagrać na nowych TDK 1-16x, prubowałem już zmieniać bios na oficjalny i nieoficjalny, bawiłem się z omnipatchowaniem, i nadal niezmusiłem nagrywarki do nagrywania 4x, a to wszystko przez nowe płyty TDK, poprzedniom serie plyt(TDK -/+ 1-8x) nagrywałem 4x i niebyło problemu. Niepytajcie po co mi to 4x, poprostu moja konsola najlepiej sobie radzi z tak nagranymi płytami! Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?

Berion 07.03.2006 19:10

@hubert006
Kiedy coś piszesz, trzymaj w rękach słownik ortograficzny :taktak: Bardzo proszę...

"chcem", "poprzedniom"... :sciana:

hubert006 07.03.2006 20:12

Stary spoko, ja już mam taki problem zwie się on "Dysortografia" czy jakoś tak;)!! Ale twój post niepomugł mi nagrać tych płyt, co jest teraz najważniejsze! A ten słownik i tak by za wiele by nie pomógł:]

Berion 07.03.2006 20:16

Cytat:

Napisany przez hubert006
Stary spoko, ja już mam taki problem zwie się on "Dysortografia" czy jakoś tak;)!! [...]

Wyobraź sobie, że ja też mam dysortografię itp... jeśli się chce można to w sobie wypracować :taktak:

Cytat:

[...] A ten słownik i tak by za wiele by nie pomógł:]
Hmm... bo trzeba umieć z niego korzystać? :D Naprwdę, postaraj się...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:11.