Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole

Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 03.12.2013, 14:51   #1
Bywalec
 
Data rejestracji: 04.01.2004
Posty: 65
Bartek^ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Okami PL i OPL 0.9.2 (SMB)

Witam,

Zrzuciłem z płyty obraz gry Okami (SLES_544.39) i zainstalowałem łatkę spolszczającą 1.0c z oficjalnej strony tłumaczenia. Grę chcę uruchomić przez Open Ps2 Loader 0.9.2 z GSM (nie zmieniałem żadnego z trybów w OPL, GSM wyłączone) przez sieć. I tu zaczynają się schody. Gra nie chce się załadować. Pisząc obrazowo "zawiesza się na jasnym, fioletowym ekranie".
Obraz niepatchowany uruchamia się bez problemów. Inne gry też.
W trakcie procesu wgrywania łatki zauważyłem, że pojawia się komunikat, który zaznaczyłem kolorem czerwonym na zrzucie ekranu: http://zapodaj.net/cd7ea772f6840.jpg.html
Jak temu zaradzić?

Pozdrawiam,

Bartek
Bartek^ jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.12.2013, 16:13   #2
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,789
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
To było tak dawno, że już nie pamiętam co konkretnie robił ffmpeg (zajmował się outro).
Nie wiem czy też ffgriever implementował do patchera jakiś walidator czy tylko czekał na zakończenie prac ffmpeg.

A spróbuj patchować obraz który nie leży w ścieżce ze spacją, to samo tyczy się lokalizacji patchera, który odpal z prawami administratora. Oczywiście czysty obraz, nie ten już grzebany.

Z tego co kojarzę, to Okami PL odpalał OPL 0.7 i ktoś raportował że i 0.8. Spróbuj może najpierw tych wersji. Ewentualnie konfliktowe są łaty IGR i/lub GSM/WideScreen w OPL.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

Ostatnio zmieniany przez Berion : 03.12.2013 o godz. 16:16
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.12.2013, 15:59   #3
Bywalec
 
Data rejestracji: 04.01.2004
Posty: 65
Bartek^ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zastosowałem się do wszystkich rad, ale dalej to samo. Starsza wersja OPL (0.8),uprawnienia administratora, ścieżki, nazwy folderów bez spacji i nic. Z ciekawości sprawdziłem na obrazie Okami z sieci i... nic z tą różnicą, że gra zawiesza się na "białym ekranie".
W najbliższym czasie popytam na grapopolsku. Forum ściśle związane z tłumaczeniami więc może ktoś znajdzie rozwiązanie tego problemu.
Dzięki za zainteresowanie. :-)

Pozdrawiam,

Bartek
Bartek^ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.12.2013, 17:17   #4
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,789
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Czy zastosowałeś się do rady odnośnie wyłączenia IGR itp. łat? To w sumie najważniejsze dlatego się upewniam. ;]
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.12.2013, 18:53   #5
Games Maniac
 
Avatar użytkownika Haker120
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 582
Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
Czy zastosowałeś się do rady odnośnie wyłączenia IGR itp. łat? To w sumie najważniejsze dlatego się upewniam. ;]
IGR nie ma nic do rzeczy (tak mi się wydaje bo to samo jest z wyłączonym) - z HDD też nie działa - tzn włącza się do intra gdzie wypisaliście kto robił spolszczenie, a po włączeniu mode7 albo mode2 wywala czerwony ekran po naciśnięciu start.
Haker120 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.12.2013, 19:47   #6
Bywalec
 
Data rejestracji: 04.01.2004
Posty: 65
Bartek^ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
Czy zastosowałeś się do rady odnośnie wyłączenia IGR itp. łat? To w sumie najważniejsze dlatego się upewniam. ;]
Tak. Próbowałem zmiany ustawień w Mode 6, 7 i 2 w różnych konfiguracjach na obu obrazach. Juto potraktuję obraz ESRem i wypalę na fizycznym nośniku. Skoro nie mogę zagrać przez SMB w ojczystym języku to spróbuję z płyty. Ta sprawa zaczyna mi grać na ambicji. ;-)

Ostatnio zmieniany przez Bartek^ : 05.12.2013 o godz. 20:06
Bartek^ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.12.2013, 20:01   #7
Games Maniac
 
Avatar użytkownika Haker120
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 582
Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Jak do czegoś dojdę to dam Ci znać, bo uwielbiam kombinować z takimi rzeczami XD. Na wersji OPL 0.8 działa bez żadnych modów i z HDD i SMB.

Ostatnio zmieniany przez Haker120 : 05.12.2013 o godz. 21:02
Haker120 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.12.2013, 23:35   #8
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,789
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Dałem znać ffgrieverowi, może znajdzie czas aby zajrzeć i odpisać.

Być może OPL v0.9 ma problemy z wykonywalnymi odpalającymi inne wykonywalne. Zgaduję.

Napisałeś że OPL 0.8 Ci nie odpala, Haker120 twierdzi że odpala. Sugeruje to że coś jest nie tak po Twojej stronie (być może przez SMB tylko nie działa).

Cytat:
IGR nie ma nic do rzeczy
Ma ponieważ to są dodatkowe hooki. ;] Może nie mieć akuraat w tym przypadku, ale generalnie jak są problemy z grami to trzeba odpalać najpierw z możliwie jak najmniejszą liczbą hacków i loaderów po drodze.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.12.2013, 09:09   #9
Games Maniac
 
Avatar użytkownika Haker120
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 582
Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
No i na taką odpowiedź liczyłem Berionie, a co do SMB wczoraj dokładnie sprawdziłem i działa na pewno, i też czekam na jakieś info bo muszę tą jedną grę odpalać HDL'em albo wspomnianym OPL 0.8 XD.
Haker120 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.12.2013, 11:13   #10
Games Maniac
 
Avatar użytkownika Haker120
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 582
Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Pomyłka - działa tylko z HDD na wersji 0.8, sorry za wprowadzenie w błąd, byłem zaspany (bo sprawdzałem w nocy) a teraz sprawdziłem na spokojnie i po SMB black screen.
Haker120 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.12.2013, 20:15   #11
Bywalec
 
Data rejestracji: 04.01.2004
Posty: 65
Bartek^ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Sprawdziłem dziś możliwość uruchomienia z USB przez OPL 0.9.2. Postęp w porównaniu do SMB jest taki, że pojawia się intro grupy. Potem znów to samo.
Wypaliłem spolszczony i przygotowany pod ESR obraz na płytce i... działa. :-) Nie jest to może rozwiązanie dla mnie idealne, ale trudno - jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.
Wychodzi więc na to, że OPL 0.9.2 jest niekompatybilny ze spolonizowaną wersją. Szkoda, bo wygoda grania jest większa niżeli z płyty.
Bartek^ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.12.2013, 20:25   #12
Games Maniac
 
Avatar użytkownika Haker120
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 582
Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Jak chcesz z USB sprawdź na OPL 0.8, głowy nie dam ale powinno działać, skoro przez USB masz takie same objawy jak ja z HDD też na 0.9.2.
Haker120 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2013, 09:17   #13
Bywalec
 
Data rejestracji: 04.01.2004
Posty: 65
Bartek^ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Haker120 Podgląd Wiadomości
Jak chcesz z USB sprawdź na OPL 0.8, głowy nie dam ale powinno działać, skoro przez USB masz takie same objawy jak ja z HDD też na 0.9.2.
Z USB jest za dużo kombinowania. Poza tym sformatowałem już pendrive i wgrałem zestaw emulatorów z romami.
Bartek^ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2013, 09:37   #14
Games Maniac
 
Avatar użytkownika Haker120
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 582
Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Jak tam chcesz, dlatego polowałem na fata z NA i nie mam tego typu problemów, a że do różnych gier mam różne loadery - to mi w cale nie przeszkadza, a jak chcesz to specjalnie dla ciebie przetestuje Okami PL z USB .
Haker120 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2013, 12:30   #15
Games Maniac
 
Avatar użytkownika Haker120
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 582
Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Sprawdziłem - działa tylko z USB/HDD a z SMB nie daje rady, tylko na OPL 0.8 więc jak chcesz możesz śmiało wrzucać na USB XD.
Haker120 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
okami, open ps2 loader, ps2, spolszczenia

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
PS2 linux: smb i sieć SMBA Homebrew 0 13.06.2011 20:50
Oryginalny Photoshop CS3 PL za 175 zł kraluk Off topic 40 09.01.2008 06:42
Easytouch ET 602 pl czy 603 pl ? sempron Napędy optyczne DVD 15 11.07.2006 15:42
Operation Flashpoint PL & Syberia PL ... jak? matteo Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray 11 25.06.2003 05:46


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO