Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole

Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 07.12.2013, 19:51   #16
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 04.01.2004
Posty: 87
Bartek^ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dzięki. Już gram przez kopie wypaloną na płycie. Działa bez problemu. :-)
Bartek^ jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.12.2013, 14:53   #17
Games Maniac
 
Avatar użytkownika Haker120
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 663
Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Jak chcesz grać po SMB - działa XD, Berionowi to się pewno nie spodoba, ale wystarczy podmienić plik SLES_544.39, wrzucić do spolszczonego obrazu ten z oryginalnego i na OPL 0.9.2 działa, ale trzeba zaznaczyć Mode6 Disable IGR. Sam sprawdziłem i działa nawet z HDD/USB i SMB .

Ostatnio zmieniany przez Haker120 : 08.12.2013 o godz. 15:01
Haker120 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.12.2013, 17:02   #18
konsolowy Nostradamus
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: klaster Virgo, Droga Mleczna, system Sol.
Posty: 17,079
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Ano. ;] I jak już wspominałem, to problem OPL w odpalaniu ELFów, odpalanych przez inne ELFy (ffgriever zrobił to chyba posektorowo, ale znowu - nie pamiętam).

Nie jestem też pewien czy przypadkiem "coś istotnego" nie było w ELFie, a co potem może nie działać.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.12.2013, 17:39   #19
Games Maniac
 
Avatar użytkownika Haker120
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 663
Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
No to może czas to naprawić ? Przy okazji dzięki za kawał dobrej roboty z przetłumaczeniem tej świetnej gry , ale szkoda, że jestem (i nie tylko ja) zmuszony do używania starszej wersji OPL albo wykorzystania kombinowanego iso, który jak sam napisałeś nie wiadomo czy będzie w pełni działać XD.
Haker120 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.12.2013, 17:41   #20
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 04.01.2004
Posty: 87
Bartek^ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Haker120 Podgląd Wiadomości
Jak chcesz grać po SMB - działa XD, Berionowi to się pewno nie spodoba, ale wystarczy podmienić plik SLES_544.39, wrzucić do spolszczonego obrazu ten z oryginalnego i na OPL 0.9.2 działa, ale trzeba zaznaczyć Mode6 Disable IGR. Sam sprawdziłem i działa nawet z HDD/USB i SMB .
W moim przypadku działa i to na ustawieniach domyślnych (bez zmiany Mode 6). Korzystam z OPL 0.9.2 z wbudowanym GSM. Wielkie dzięki! Sam bym nie wpadł żeby podmienić ten plik. :-)

Cytat:
Napisany przez Berion
Nie jestem też pewien czy przypadkiem "coś istotnego" nie było w ELFie, a co potem może nie działać.
Też mnie to zastanawia jednak w razie problemów mam do dyspozycji dwie możliwości. Jak na razie jedne zaobserwowane różnice to brak intra grupy i menu wyboru języka. Domyślnie, o ile pamiętam był podświetlony język polski, a jest angielski. Na szczęście to detal. Obecnie mam na liczniku około 4,5 h i kilka zapisów. Przed chwilą sprawdzałem wszystkie dochodząc do któreś rozmowy i jak na razie wszystko działa jak należy. Zapis nowych stanów gry też nie stwarza problemów.

W razie napotkania problemów dam znać na forum. Zawsze pozostaje powrót do fizycznego nośnika więc nie będzie wielkiej tragedii w razie "W". :-)
Bartek^ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.12.2013, 17:49   #21
Games Maniac
 
Avatar użytkownika Haker120
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 663
Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Dziwisz się, że nie ma XD przecież uruchamiasz oryginalny elf, a w nim nie było intra i cieszę się, że mogłem pomóc . Sam też zaczynam od począku więc jak coś znajde będe pisać w tym temacie XD.
Haker120 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.12.2013, 18:45   #22
konsolowy Nostradamus
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: klaster Virgo, Droga Mleczna, system Sol.
Posty: 17,079
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Haker120 Podgląd Wiadomości
No to może czas to naprawić ? Przy okazji dzięki za kawał dobrej roboty z przetłumaczeniem tej świetnej gry , ale szkoda, że jestem (i nie tylko ja) zmuszony do używania starszej wersji OPL albo wykorzystania kombinowanego iso, który jak sam napisałeś nie wiadomo czy będzie w pełni działać XD.
To nie bug to ficzer - antyfrajerski (są tacy co zmienią kilka linijek i wystawiają na torenty jako swoje sweet hacki ). Konsola nie ma z tym problemu, więc to deweloperzy OPL powinni coś z tym zrobić (niewykluczone, że są gry które robią podobnie).

Cytat:
W moim przypadku działa i to na ustawieniach domyślnych (bez zmiany Mode 6). Korzystam z OPL 0.9.2 z wbudowanym GSM. Wielkie dzięki! Sam bym nie wpadł żeby podmienić ten plik. :-)
O, to zdasz relację czy wszystko jest przetłumaczone i czy się nie wysypuje gdzieś (chociaż mam przewrotną nadzieję że jednak tak ;d sorry).

Cytat:
Też mnie to zastanawia jednak w razie problemów mam do dyspozycji dwie możliwości. Jak na razie jedne zaobserwowane różnice to brak intra grupy i menu wyboru języka. Domyślnie, o ile pamiętam był podświetlony język polski, a jest angielski.
Polski zastępował szwabski, więc jeśli jedziesz na domyślnych to powinieneś mieć język angielski.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.12.2013, 19:04   #23
Games Maniac
 
Avatar użytkownika Haker120
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 663
Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Oj tam, Berionie - jak na razie działa i jest gitara XD. Ja mam rozwiązanie w postaci OPL 0.8 w razie czego, a Bartek^ pisał, że ma DVD w razie W XD i tak - podświetlony jest angielski ale podpis jest Wybierz język a nie Select Language i w samej grze jak na razie wszystko PL.
Haker120 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.12.2013, 20:51   #24
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 04.01.2004
Posty: 87
Bartek^ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
Polski zastępował szwabski, więc jeśli jedziesz na domyślnych to powinieneś mieć język angielski.
Chyba wyraziłem się nieprecyzyjnie. Menu z wyborem języków pojawia się jednak podświetlony jest język angielski (wersja z podmienionym plikiem). Dla obrazu wypalonego na płycie od razu podświetlony jest język polski.

Sprawdziłem jeszcze raz ustawienia OPLa. Wszystkie tryby ustawione są na OFF.
Bartek^ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.12.2013, 15:45   #25
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 04.01.2004
Posty: 87
Bartek^ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
O, to zdasz relację czy wszystko jest przetłumaczone i czy się nie wysypuje gdzieś (chociaż mam przewrotną nadzieję że jednak tak ;d sorry).
Ostatni boss pokonany. Grę ukończyłem, obejrzałem animację końcową, listę płac (bardzo ładny motyw z bohaterką), ocenę i mogę zaczynać przygodę od nowa. ;-)
Wszystko działa, ale zauważyłem kilka błędów:
- przy bodajże trzecim Psim Wojowniku artefakt, który ma naprowadzić na miejsce, w którym ów wojownik się znajduje uparcie wskazuje na... kupiecki stragan. Piesek oczywiście smacznie sobie śpi w bambusie w zupełnie innym miejscu, o czym się przekonałem oglądając longplaya na YT,
- w niektórych kwestiach chyba pojawił się problem (lub jest to celowy zabieg) z przenoszeniem wyrazów. Dotyczy to chyba zdań z myślnikiem (znak "-"). W załączeniu przesyłam jpega, który pokazuje ile wolnego miejsca zostało.

Obecnie przeszedłem główny wątek fabularny, ale pewnie za jakiś czas wrócę do wcześniejszego save'a aby skończyć zadania poboczne i odkryć jeszcze więcej sekretów. :-)

Jeszcze jedno. Na samym końcu w posłowiu pojawia się inna czcionka (ma polskie znaki). Zmiana celowa?
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Okami PL i OPL 0.9.2 (SMB)-las-agata.jpg  

Ostatnio zmieniany przez Bartek^ : 21.12.2013 o godz. 15:48
Bartek^ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.12.2013, 18:19   #26
konsolowy Nostradamus
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: klaster Virgo, Droga Mleczna, system Sol.
Posty: 17,079
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Bartek^ Podgląd Wiadomości
przy bodajże trzecim Psim Wojowniku artefakt, który ma naprowadzić na miejsce, w którym ów wojownik się znajduje uparcie wskazuje na... kupiecki stragan. Piesek oczywiście smacznie sobie śpi w bambusie w zupełnie innym miejscu, o czym się przekonałem oglądając longplaya na YT
Dziwny bug, ale raczej nie nasz (a w każdym razie nie trafiliśmy na niego). Także zwalić winę mogę na OPL lub Clover Studio/Capcom.

Cytat:
w niektórych kwestiach chyba pojawił się problem (lub jest to celowy zabieg) z przenoszeniem wyrazów. Dotyczy to chyba zdań z myślnikiem (znak "-"). W załączeniu przesyłam jpega, który pokazuje ile wolnego miejsca zostało.
Łamanie zdań odbywa się przez znaczniki (jak wiele innych rzeczy: kolorowanie tekstu, wielkość czcionki itd). Zapytam Norka i ffg, może jeszcze to pamiętają. Ja się tym nie zajmowałem. Ale dzięki za zwrócenie uwagi i screenshot.

Cytat:
Jeszcze jedno. Na samym końcu w posłowiu pojawia się inna czcionka (ma polskie znaki). Zmiana celowa?
Masz na myśli opowiadanie starego Issuna? Tam czcionka była taka sama jak w grze, ale to jest filmik i to jest dokładnie to co transkodował ffmpeg podczas patchowania obrazu.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.12.2013, 18:58   #27
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 04.01.2004
Posty: 87
Bartek^ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
Masz na myśli opowiadanie starego Issuna? Tam czcionka była taka sama jak w grze, ale to jest filmik i to jest dokładnie to co transkodował ffmpeg podczas patchowania obrazu.
Z kronikarskiego obowiązku dodaję zdjęcie. Jakość fotki nie zachwyca, ale widać, że krój jest inny od tego w menu i samej grze. Nie zauważyłem żadnych problemów związanych z synchronizacją tekstu, rozjechanymi znakami czy innymi sprawami wpływającymi na niezrozumienie treści. Jedynie ta kosmetyczna sprawa. :-)

Przy okazji: wielkie dzięki za te tłumaczenie. Piękna historia, cudowna grafika i wszystko to w naszym języku. :-)
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Okami PL i OPL 0.9.2 (SMB)-poslowie.jpg  
Bartek^ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.12.2013, 19:28   #28
konsolowy Nostradamus
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: klaster Virgo, Droga Mleczna, system Sol.
Posty: 17,079
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Nie pamiętam, ale wydaje mi się ze powinna być oryginalna growa. Wręcz jestem niemal pewien. Problem z tym filmem był taki, że dymek a co za tym idzie także tekst był wripowany w film - a więc trzeba było każdą z klatek wyedytować, zamalować środek (ale też umiejętnie bo ten dymek jest półprzezroczysty). Nie wiem jak to zrobił ffg (bo to jedyna grafika której się nie dotykałem w tej grze), ale zrobił to perfekcyjnie. Na dodatek, podczas transkodowania tego filmu, nakładany jest tekst w odpowiednie klatki. Z tego co pamiętam, w jakiś sposób używa czcionki growej (może ffg przerobił ją na wektorową TTF?). Jeśli nie i moja pamięć zawodzi to dlatego właśnie czcionka się różni. Ja bym to mógł zrobić ręcznie, ale wtedy łata wyniosłaby ponad 300MB.


Nie ma sprawy. To była czysta przyjemność hackować tak zacną grę.

W oryginale (japońskim oczywiście) Issun był bardziej buraczany, w polskiej wersji jest lepiej niż angielskiej, ale nadal nie jest to ordynarne. Także z czystym sumieniem mogę polecić to tłumaczenie również dzieciom.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

Ostatnio zmieniany przez Berion : 21.12.2013 o godz. 19:32
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.12.2013, 16:17   #29
Games Maniac
 
Avatar użytkownika Haker120
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 663
Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
W końcu znalazłem czas, żeby napisać - też ograłem już całą grę na tym kombinowanym iso tyle że z HDD i nie dopatrzyłem się problemu z czcionką, ani żadnych innych błędów krytycznych, być może dlatego że u mnie przy patchowaniu iso nie było błędu z ffmpeg.
Haker120 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.12.2013, 20:23   #30
konsolowy Nostradamus
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: klaster Virgo, Droga Mleczna, system Sol.
Posty: 17,079
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Okazało się że to jednak normalne. Jest inna czcionka.
;}
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
okami, open ps2 loader, ps2, spolszczenia

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
PS2 linux: smb i sieć SMBA Homebrew 0 13.06.2011 21:50
Oryginalny Photoshop CS3 PL za 175 zł kraluk Off topic 40 09.01.2008 07:42
Easytouch ET 602 pl czy 603 pl ? sempron Napędy optyczne DVD 15 11.07.2006 16:42
Operation Flashpoint PL & Syberia PL ... jak? matteo Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray 11 25.06.2003 06:46


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO