Powrót   Forum CDRinfo.pl > > >

Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 04.10.2019, 10:03   #1
qrdziel
Bywalec
 
Data rejestracji: 16.01.2004
Lokalizacja: London
Posty: 50
qrdziel w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
PCSX2 i iso

witam.
jestem laikiem w tych sprawach - więc się nie śmiać.

mam konsole PS2 i kilkadziesiąt oryginalnych gierek. Gram sobie na TV od czasu do czasu.
Ale chciałbym też chwilami sobie robić przerwę i pograć w moim "office" na kompie i użyć do tego celu emulatora.
Mam w związku tym kilka pytań:
1. czy będzie to legalne?
2. jaki emulator najlepszy?
3. jakim programem i jak zrobić obrazy?
4. czy jest możliwość wykonania obrazów wszystkich gier? czy są jakieś zabezpieczenia uniemożliwiające?

myślałem, że sam sobie dam radę.
rayman2 - wykonałem obraz iso za pomocą alkohol 120% v2.0.3. Wrzuciłem do PCSX2 v1.4.0 i niestety nie widzi
pewnie jakiś szkolny błąd?
qrdziel jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.10.2019, 16:16   #2
Jolek
Guru
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 1,004
Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Obrazy ISO gier na DVD\CD zrób za pomocą ImgBurn:
https://www.psx-place.com/threads/im...2/#post-130708.

ISO daj dla DVD, BIN+CUE dla CD.

PCSX2 powinien być chyba najpopularniejszym emulatorem.
Już dawno z niego nie korzystałem, więc nie wiem jaki obecnie jest teraz najlepszy.
Wolę pograć na PS2, ewentualnie OPL+ISO.

Również nie pamiętam jak to jest z boot ROM tak zwanym "BIOSem",
czy nadal trzeba go "wyciągać" z konsoli, czy nie jest on już potrzebny.

Jeżeli gry w które chcesz pograć należą do ciebie, masz boot ROM (BIOS)
ze swojej konsoli to nie powinno być problemu w swoim domu.
Jeżeli masz zamiar gdzieś to wystawić na pokaż to nie wiem jak to obecnie wygląda.
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.10.2019, 18:23   #3
qrdziel
Bywalec
 
Data rejestracji: 16.01.2004
Lokalizacja: London
Posty: 50
qrdziel w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nic z tego
rayman 2 dalej nie chce odpalić
pokazuje się lease instert PlayStation.....

użyłem ImgBurn v2.5.8.0
testowałem iso i bin
prędkość dałem na 2x / 8x
i nic
może gdzieś jakieś ukryte opcje, może jakieś zabezpieczenie ?
qrdziel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.10.2019, 18:37   #4
Jolek
Guru
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 1,004
Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Sprawdź sumę kontrolną md5 tej gry.

To jest wersja europejska czy import?

Chodzi o Rayman 2: Revolution?

Gra przynajmniej w wersji NTSC powinna działać bez problemów:
https://wiki.pcsx2.net/Rayman_2_Revolution.
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:

Ostatnio zmieniany przez Jolek : 05.10.2019 o godz. 00:12 Powód: zlikwidowano bałagan i dodano więcej info.
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2019, 11:04   #5
qrdziel
Bywalec
 
Data rejestracji: 16.01.2004
Lokalizacja: London
Posty: 50
qrdziel w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
chcialbym ogromnie podziękować i przeprosić wszystkich
oczywiscie dzieci mi źle odłożyły płytkę i oczywiście rayman 2 the great escape jest na PC

a imgburn przetestowałem na R-type - działa na pcsx2

temat do zamknięcia
qrdziel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Potrzebna porada z grami w jednym iso TommyCollins Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole 2 23.04.2013 02:03
Zabezpieczone ISO ? bartt2 Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray 8 17.04.2005 11:31
jak dodać pliki do ISO 9660:1999 99teki Napędy optyczne CD 4 13.11.2003 19:25
linux iso..........jak wypalić mandrake 9 podaję z 2 plikow wyciąg i proszę o lopatol memorando Napędy optyczne CD 3 16.03.2003 13:15


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.