![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole. |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 11.06.2012
![]() |
Problemy z grami PS2 z HDD
Szukałem jakiegoś wątku, który mógłby mi pomóc, ale jakoś nie znalazłem.
Zresztą ten temat może też pomóc innym, którzy mają jakieś problemy z grami i nie tylko z tą o której zaraz napiszę (raczej zwrócę się o pomoc w rozwiązaniu problemu... ![]() Dobra. Najpierw mój sprzęt: PS2 SCPH-30004, NA z HDD Seagate 40GB; gry odpalam przez HDL 0.8c PL, a na dysk zgrywam przez WinHiip 176. (O sprzęcie pisze żeby nie było żadnych wątpliwości). A więc... problem polega na tym że mam na dysku zainstalowany Unreal Tournament (NTSC), który zachowuje się deczko dzwinie. Jego dziwne zachowanie objawia się tym, że kiedy po przejściu pierwszego Deathmatch'a powinien się pojwić ekran z wyborem kolejnych potyczek, to u mnie pojawia się Menu główne gry ![]() Grałem przez pare ładych lat w UT na piecu i wiem, że coś takiego nie powinno się dziać. No dobra, pomyslałem i wgrałem obraz jeszcze raz, ale znów to samo; Za trzecim razem zrobiłem co innego; ściągnąłem z netu PCSX2, zdumpowałem swój bios i odpaliłem UT na emulu... Przeszedłem pierwszego DM i wszystko działo się jak należy, pojawił się ekran z wyborem kolejnych meczy... Szok normalnie!!! Skoro działa na emulatorze, to dlaczego nie działa na konsoli...? Ja nie wiem, więc pytam może ktoś będzie wiedział i pomoże rozwiązać ten (według mnie) bardzo dziwny problem. Ostatnio zmieniany przez Halas19 : 03.07.2012 o godz. 14:29 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
Tagi |
hdd, hdloader, mgs 2, open ps2 loader, ps2, unreal tournament |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Kilka pytań dotyczących ps2 (FMCB,Dysk,Pal/Ntsc,Psx) | Vasaki | Hardware | 3 | 25.01.2010 15:42 |
Problemy z grami na PSX | pjk11 | Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole | 7 | 27.11.2009 16:12 |
Problemy z kartami pamięci dla PS2 | Berion | Hardware | 0 | 23.02.2008 14:47 |
Modyfikacja nie przerobionej ps2 | variu | Homebrew | 2 | 29.10.2007 16:53 |
Kto wie jak usunąć format PS2 z HDD i wrócić NTFS ??? | westg | Homebrew | 19 | 29.01.2007 21:25 |