Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole

Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 11.04.2005, 18:28   #1
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 26.08.2004
Posty: 7
majnman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Unhappy problem z gran turismo 4

WITAM WSZYSTKICH
MAM PROBLEM CHCIAŁEM WYPALIĆ GIERKĘ NA PS2 GT4 GIERA MA 5.27 GB, ROZPOZNANE ZABEZPIECZENIE TO: PSX/LybCrypt KOPIOWAŁEM ACOHOLEM 120- 1.9.5.2722 UŻYWAJĄC ALCOHOLERA i profilu psx/LybCrypt OCZYWIŚCIE NA PŁYCIE DL, FIRMY PLATINUM 8.G GB X 2.4 PO WYPALENIU GIERKA SIĘ NIE ODPALA PROSZĘ O POMOC POZDRAWIAM KONRAD... ( majnman@op.pl )

Ostatnio zmieniany przez majnman : 11.04.2005 o godz. 18:49
majnman jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.04.2005, 22:36   #2
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika RoCzEz
 
Data rejestracji: 26.06.2004
Posty: 15
RoCzEz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Tej gierki nie da się przegrać. Problem polega na odczytywaniu przez konsole płyt DL, konsola czyta płytę od zewnętrznej części nośnika do środka ,a nagrywarki wypalają płytę DL na odwrót i PS2 nie czyta tych płyt.
__________________
Lite-On SOHW 812S@832S
Lite-On LDW 401S
RoCzEz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.04.2005, 09:09   #3
-=Advokat^Diabła=-
 
Avatar użytkownika Desden
 
Data rejestracji: 14.02.2005
Lokalizacja: Spira - real zone
Posty: 1,391
Desden zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ps2 odczyta,ale on raczej nie ma infinity itp. czy NA+Hdd więc ma po zawodach(na razie)
Desden jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.04.2005, 13:40   #4
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.12.2004
Posty: 3
stawross w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dvd9 Double Layer

Witam wszystkich mam pewien problem od jakiegos czasu posiadam gran turismo 4 powiedzcie mi jak i w jakim programie idzie to nagrac i co trzeba ustawic poniewaz nagrywalem w nero i nic zwalilem tylko dwie plytki
za podpowiedz jak nagrywac plytki double layer bede wdzieczny
stawross jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.04.2005, 16:24   #5
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 18.09.2004
Posty: 435
bart_3d zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Był już topic na ten temat, ale chyba został przeniesiony.
Poszukaj w dziale z zapezpieczeniami.
bart_3d jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.04.2005, 08:43   #6
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.12.2004
Posty: 3
stawross w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
To jak mozesz to podpowiedz mi chociaz gdzie jest taki dzial zabezpieczenia poniewaz nie znam tego forum :-(
stawross jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.04.2005, 08:48   #7
Słodki
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika ed hunter
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Lokalizacja: Wahszawa
Posty: 35,881
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez stawross
To jak mozesz to podpowiedz mi chociaz gdzie jest taki dzial zabezpieczenia poniewaz nie znam tego forum :-(
na głównej forum
__________________
Tonący masła się chwyta.
ed hunter jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.04.2005, 09:10   #8
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 21.10.2002
Posty: 254
grzes07 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez stawross
To jak mozesz to podpowiedz mi chociaz gdzie jest taki dzial zabezpieczenia poniewaz nie znam tego forum :-(

witam


ja moge tylko podpowiedziec jedno daj sobie spokoj z ta gra sam widzisz jakie straty juz poniosles i nic z tego nie wyszlo.
Aby odpalic ta gre to niestety potrzebujesz HDD chip Matrix Infinity (firmware 1.4b)lub DMS 4 Toxic Firmware 1.3, czytalem rowniez ze ta gre skopiowano nowa wersja programu Alcohol 120% i podobno odpala ale to tylko ploty dlatego do tego nalezy podejsc dosyc ostroznie.
Dlatego odradzam kopiowania tej gry chyba ze masz za duzo kasy.
A ponizej masz link do tego dzialu

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=50950

pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez grzes07 : 24.04.2005 o godz. 09:13
grzes07 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.04.2005, 11:50   #9
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Lokalizacja: Jaworzno
Posty: 10,316
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
W skrocie : nie nagrasz tego bo zabezpieczenie opiera sie na tym iz plyta moze byc wytloczona w PTP lub OTP (GT4 jest w PTP), a nagrywana tylko w OTP. Fizycznie nie da sie tego zrobic bo nie ma takich nagywarek i nosnikow - cala nadizeja w dwuwarstwowych nosnikach typu "minus"...
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.04.2005, 15:48   #10
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.04.2005
Posty: 7
wg-89 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie da się skopiować bo Gran Turismo jest nagrane od brzegu do środka, a nie od środka do brzegu. Aktualnie żadne nagrywarki nie mogą nagrywać od brzegu do środka. Tak pisało w psx extreme.
wg-89 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.04.2005, 21:39   #11
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Lokalizacja: Jaworzno
Posty: 10,316
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Zgadza sie dzis wertowalem ten numer PSX Extreme i w duzym skrocie tak to wyglada - a w ogole to "bylo napisane" a nie "pisalo" ;-D!
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.05.2005, 15:56   #12
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 11.05.2005
Posty: 3
rafalm1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A co to jest ten infiniti i na +hd?
A w związku z tym czy oryginał pójdzie czy nie?
Słyszałem że niektórzy jakoś rozbijają plik iso i go nagrywają partiami tak żeby to co jest na koncu nagrało sie na początku.
Tyle że trzeba wiedzieć jak rozbić ten plik.
rafalm1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.05.2005, 15:58   #13
konsolowy Nostradamus
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: klaster Virgo, Droga Mleczna, system Sol.
Posty: 16,982
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez rafalm1
A co to jest ten infiniti i na +hd?
A w związku z tym czy oryginał pójdzie czy nie?
Słyszałem że niektórzy jakoś rozbijają plik iso i go nagrywają partiami tak żeby to co jest na koncu nagrało sie na początku.
Tyle że trzeba wiedzieć jak rozbić ten plik.
Oryginał bez problemu (no powiedzmy, że bez problemu)
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.05.2005, 10:43   #14
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 22.11.2004
Posty: 23
wYpor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez majnman
WITAM WSZYSTKICH
MAM PROBLEM CHCIAŁEM WYPALIĆ GIERKĘ NA PS2 GT4 GIERA MA 5.27 GB, ROZPOZNANE ZABEZPIECZENIE TO: PSX/LybCrypt KOPIOWAŁEM ACOHOLEM 120- 1.9.5.2722 UŻYWAJĄC ALCOHOLERA i profilu psx/LybCrypt OCZYWIŚCIE NA PŁYCIE DL, FIRMY PLATINUM 8.G GB X 2.4 PO WYPALENIU GIERKA SIĘ NIE ODPALA PROSZĘ O POMOC POZDRAWIAM KONRAD... ( majnman@op.pl )
Wcale nie musisz mieć HDD, by odpalić Gt4 na na starym PS2. Wystarczy użyć patcha Toxic Patcher DL na obrazie płyty i po problemie. Miałem taki sam problem. Na hiszpańskim forum powiedzieli mi co i jak i działa bez problemu. I jeszcze coś nie oszczędzaj na nośnikach DL. O ile zwykłe 4.7 niekoniecznie musiały być Verbatima czy TDK, by wszystko dobrze śmigało, to DL muszą być najlepszej jakości, by działały. Nie zniechęcaj się. Ja zmarnowałem 4 verby, by w końcu odpalić gt4. Pozdrawiam.
wYpor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.05.2005, 13:10   #15
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 21.10.2002
Posty: 254
grzes07 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
@wYpor

witam

czy warto bylo?, praktycznie ta gra "kosztowala" 5 plyt DVD DL co daje w praktyce 150 zl., a mamy tylko kopie gry. Wiem ze to twoja sprawa(kasa rowniez) ale czy warto takie wysokie koszta ponosic?.
Ale kazdy ma prawo wyboru.

pozdrawiam
grzes07 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO