Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole

Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 20.05.2012, 17:26   #181
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 01.01.2012
Lokalizacja: Hell
Posty: 68
Alucard1989pl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Powiem ci, że takie ekscesy zawsze mam z seria Gran Turismo i MOH Vanguard , nie ważne czy to esr-gui, czy to esr direct off czy inny. Zawiesza się w tym samym miejscu i cześć , a na OPL chodzą jak marzenie
Alucard1989pl jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.06.2012, 08:47   #182
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 01.01.2012
Lokalizacja: Hell
Posty: 68
Alucard1989pl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Już poradziłem sobie z tym problemem nie potrzebnie uruchamiałem większość gier tj gran turismo, Medal of Honor czy Max Payne w trybie direct off i i synchronicznym odczytem plyt wtedy to albo mi nie ruszała gra albo stała w miejscu przy pierwszym loadingu . Natomiast mam problem ze zrobieniem kopii gran turismo 4 1:1. Otóż obraz gry mam zrobiony(gra leży w pudełeczku) patchuję ESRem i Toxic Dual Patcher i nagrywałem ImgBurnem z prędkością 4x. Zmieniłem book type na dvd-rom i co śmieszne podczas nagrywania wskazało, że wszystkie sektory (czyli rozumiem wszystkie 2 warstwy) zostały wypalone na płytce verbatim dvd-9. Okazało się, że jednak zamiast mieć to ok 6GB to zawartość płyty była 3 GB Po wsadzeniu płyty do PS2 pokazał się napis, że nie potrafi odczytać płyty, ok to próbuję włączyć ESR i tak uruchomić, gra się uruchomiła ale tylko do głównych napisów a do tego półgodziny trwało odczytywanie płyty do tych marnych napisów -_-". Nie wiem czy mam zmieniać ten cholerny book type na DVD-ROM gdy będę próbował wypalić jeszcze raz kopię GT4 czy ustawić na DVD-DL i tak wypalić?
Alucard1989pl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.06.2012, 11:56   #183
konsolowy Nostradamus
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: klaster Virgo, Droga Mleczna, system Sol.
Posty: 17,079
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Jeśli chcesz uruchamiać GT4 mając wlutowanego modchipa to patch dla ESR nie jest konieczny, tak samo jak nie jest konieczny patch Toxic jeśli modchip patchuje OTP w locie. Jeśli chcesz uruchamiać GT4 przez ESR to patch Toxic jest zbędny, ESR sam rozpozna i zrobi to w locie za Ciebie. W każdym razie nie zaszkodzi jeśli nałożysz oba patche.

Booktype ustawiony n DVD-ROM nie jest konieczny, ale też nie zaszkodzi, a może pomóc.

Obraz ma 3GB czy dane które sobie objeżdżasz managerem plików? Na drugiej warstwie jest drugi munge, niewidoczny.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

Ostatnio zmieniany przez Berion : 25.06.2012 o godz. 11:58
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.06.2012, 12:16   #184
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 01.01.2012
Lokalizacja: Hell
Posty: 68
Alucard1989pl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Chodzi mi o to, że po nagraniu płyty dvd-dl z book type dvd-rom miała pojemność 3GB i to mnie zdziwiło wiem, że ps2 ma problemy z dwu warstwówkami sam pisałeś o tym nie raz , ale skoro nagrywasz dwu warstwówkę to powinna tacka od napędu chyba wysunąć się i wsunąć z powrotem gdy ma zamiar nagrywać drugą warstwę tak mi się wydaję bo kiedyś nagrywałem grę na DVD-DL i tak mi się robiło z tacką od napędu, chyba, że to zależy od programu. Często używam ImgBurn jest moim zdaniem lepszy niż Alcohol czy Nero. Spróbuję nagrać jeszcze raz ale bez zmiany book type na DVD-ROM i prędkoscią 8x może wtedy pójdzie jak nie to poddaje się
Alucard1989pl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.06.2012, 12:23   #185
konsolowy Nostradamus
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: klaster Virgo, Droga Mleczna, system Sol.
Posty: 17,079
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Ja się pytam, skąd wiesz że na tej płycie nagranych jest te 3GB?

Nie wiem, być może od programu. Mnie się w ImgBurn nigdy nie wysuwała albo dopadła mnie już demencja (w życiu wysmażyłem tylko kilka DL ;]).
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.06.2012, 12:31   #186
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 01.01.2012
Lokalizacja: Hell
Posty: 68
Alucard1989pl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cholera sam już nie wiem jak dam tą płytę do lapka to wskazuje, że płyta ma 3GB a jak zrobię obraz ImgBurn'em to wskazuje, że ma ~5,3 GB tj by nie potrafiło wskazać drugiej warstwy. Chyba głupi jestem albo ogłupieje zaraz >.< a jaka pojemność wiem za pomocą pewnego gadgetu do bocznego pasku. A co do odczytu płyty przez konsolę to nie wiem w czym tkwi problem może nie potrafi tej drugiej warstwy odczytać bo laser miętoli i miętoli tą płytę

Niestety Nie udało się w tym samym miejscu się zatrzymuję, ale mimo tego że nie zmieniłem book type płyta jest zczytywana szybciej i bez problemów. Poddaje się z tą grą , a szkoda psuć oryginalnej płytki ;(

Ostatnio zmieniany przez Berion : 29.06.2012 o godz. 01:33 Powód: //dp
Alucard1989pl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO