Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole

Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 14.05.2005, 13:11   #16
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 11.05.2005
Posty: 3
rafalm1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez wYpor
Wcale nie musisz mieć HDD, by odpalić Gt4 na na starym PS2. Wystarczy użyć patcha Toxic Patcher DL na obrazie płyty i po problemie. Miałem taki sam problem. Na hiszpańskim forum powiedzieli mi co i jak i działa bez problemu. I jeszcze coś nie oszczędzaj na nośnikach DL. O ile zwykłe 4.7 niekoniecznie musiały być Verbatima czy TDK, by wszystko dobrze śmigało, to DL muszą być najlepszej jakości, by działały. Nie zniechęcaj się. Ja zmarnowałem 4 verby, by w końcu odpalić gt4. Pozdrawiam.
A skąd można wziąść tego toxic patchera?
I jakiego masz modchipa że współpracuje z płytami DL?
rafalm1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.05.2005, 13:27   #17
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 21.10.2002
Posty: 254
grzes07 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez rafalm1
A skąd można wziąść tego toxic patchera?
I jakiego masz modchipa że współpracuje z płytami DL?

witam

zobacz ponizej "patch"

http://www.playstation-world.com/sta...3e0ea9610fe8bc

a tutaj ponizej jak to zrobic

http://www.cdcopy.it/Masterizzare_gi...ticolari.phtml

pozdrawiam

p.s
czy gra odpali to w glownej mierze bedzie uzaleznione od naszego modchipa ktorego mamy w konsoli i nie zapominajmy o dobrym nosniku jak napisal kolega "wYpor "

Ostatnio zmieniany przez grzes07 : 14.05.2005 o godz. 14:12
grzes07 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.05.2005, 14:27   #18
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 22.11.2004
Posty: 23
wYpor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez grzes07
@wYpor

witam

czy warto bylo?, praktycznie ta gra "kosztowala" 5 plyt DVD DL co daje w praktyce 150 zl., a mamy tylko kopie gry. Wiem ze to twoja sprawa(kasa rowniez) ale czy warto takie wysokie koszta ponosic?.
Ale kazdy ma prawo wyboru.

pozdrawiam
Czy Gt 4 nie jest grą dla której "warto"?
A z powodu, nic nie zapłaciłem za te Verby, to warto...
Link już jest od grzes07, ale macie jeszcze ten, bo nie wiem czemu u mnie on nie działa.

P.S. Uważajcie na wersje HDD, tu toxic nic nie pomoże...

http://www.mgforums.com/forums/showt...260#post263260

Ostatnio zmieniany przez wYpor : 14.05.2005 o godz. 14:35
wYpor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.05.2005, 14:41   #19
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 22.11.2004
Posty: 23
wYpor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez grzes07
witam

zobacz ponizej "patch"

http://www.playstation-world.com/sta...3e0ea9610fe8bc

a tutaj ponizej jak to zrobic

http://www.cdcopy.it/Masterizzare_gi...ticolari.phtml

pozdrawiam

p.s
czy gra odpali to w glownej mierze bedzie uzaleznione od naszego modchipa ktorego mamy w konsoli i nie zapominajmy o dobrym nosniku jak napisal kolega "wYpor "
Właśnie sobie przypomniałem, że właśnie dzięki takim twoim postom nauczyłem się wypalać gry PS2. Twoje rady sprawiły, że wiele płytek już zleciało... thx
wYpor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.05.2005, 14:45   #20
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 21.10.2002
Posty: 254
grzes07 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
witam

jezeli plyty nic nie kosztowaly to rzeczywiscie warto to niema dwoch zdan, bo inaczej bylaby to jedna z drozszych kopi gry PS2.
Dzieki za dobre slowa, milo slyszec..

pozdrawiam, i zycze dalszej owocnej pracy z konsola PS2

Ostatnio zmieniany przez grzes07 : 14.05.2005 o godz. 14:55
grzes07 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.05.2005, 14:50   #21
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 22.11.2004
Posty: 23
wYpor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zastanawia mnie tylko fakt, dlaczego zpatchowany obraz gt4 nie działa na nośnikach DVD-R? (przynajmniej u mnie)
wYpor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.05.2005, 15:17   #22
Matrix has him
 
Avatar użytkownika kiewas
 
Data rejestracji: 29.10.2003
Lokalizacja: Legnica
Posty: 822
kiewas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Siemacie, mam pytanie czy obraz gran turismo 4 ze stronki ps2rip.com da się spatchować tym programem od toxica?
Gra figuruje pod hasłem: Gran Turismo 4 PAL Multi5 DVD9 HDD...
Więc się obawiam, czy to nie jest wersja HDD o której pisał @wYpor
__________________
Zapraszam na MÓJ fotoblog
kiewas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.05.2005, 15:24   #23
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 22.11.2004
Posty: 23
wYpor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Niestety dobrze się obawiasz. Też miałem z tym do czynienia. Niestety tego obrazu nie zpatchujesz toxic'em. Wyświetli Ci się monit: Not a dual layer disc. Najlepszy pomysł według mnie to własny obraz z oryginała, bo z tego co wiem, jak na razie w necie nic lepszego nie znajdziesz. Pozdro
wYpor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.05.2005, 15:38   #24
Matrix has him
 
Avatar użytkownika kiewas
 
Data rejestracji: 29.10.2003
Lokalizacja: Legnica
Posty: 822
kiewas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez wYpor
Niestety dobrze się obawiasz. Też miałem z tym do czynienia. Niestety tego obrazu nie zpatchujesz toxic'em. Wyświetli Ci się monit: Not a dual layer disc. Najlepszy pomysł według mnie to własny obraz z oryginała, bo z tego co wiem, jak na razie w necie nic lepszego nie znajdziesz. Pozdro
Dzięki za informacje, ale patrząc na te problemy to chyba jednak pozbieram kasę na oryginał.. na allegro kosztuje 115zł, tylko dalej nie wiem czy ruszy na konsoli z ripperem3.1, slyszalem ze da sie jakos wyłączyć chip, jak tak - to jak?
__________________
Zapraszam na MÓJ fotoblog
kiewas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.05.2005, 15:50   #25
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 22.11.2004
Posty: 23
wYpor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez kiewas
Dzięki za informacje, ale patrząc na te problemy to chyba jednak pozbieram kasę na oryginał.. na allegro kosztuje 115zł, tylko dalej nie wiem czy ruszy na konsoli z ripperem3.1, slyszalem ze da sie jakos wyłączyć chip, jak tak - to jak?
Najlepiej pożycz od kogoś oryginała, zrób obraz i poeksperymentuj, bo jeżeli masz rippera 3.1, to nie wiem jak będzie. Wiem, że działa na swapie i duo, ale nie znam nikogo z ripperem niestety. Pozdro

A i jeszcze coś. Nie bądź taki pewien co do oryginałów, bo spotkałem się z przypadkami, że i te nie działały. Znajomy chciał grę zwrócić, lecz niestety powiedziano mu, że ma przerobioną konsolę i, że kasy nie dostanie...

Ostatnio zmieniany przez wYpor : 14.05.2005 o godz. 15:54
wYpor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.05.2005, 11:28   #26
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 11.05.2005
Posty: 3
rafalm1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam sposób dla wszystkich którzy mają już nagrany dysk DL z gran turismo i nie chcą wydawać kasy na kolejny.
Zripuj obraz płyty decrypterem,spatchuj go toxic patcherem,(Zauważcie że jak zmontujecie obraz plyty na komputerze to ma on 3.09gb)teraz przy pomocy programu magic iso robimy obraz płyty ze zmontowanego obrazu płyty który spatchowaliśmy.Plik ma teraz 3.09gb i można go nagrać decrypterem na zwykły dvd5.
Sposób uruchomienia:
Wkładamy płyte dvd5,konsola pokazuje znaczek TOXIC zamiast PlayStation2 a później napisy firmowe po czym pojawia sie czarne tło.
Teraz najtrudniejszy moment bo trzeba po pracy laseru wyczuć kiedy wyjąć płyte(Tuż przed zatrzymaniem płyty)
Teraz wkładamy płyte dvd9 DL i gotowe
Pojawia sie napis sony i wszystko gra w najlepszym pożądku.
Jest to sposób dla osób które nagrało już jedną dvd9 DL i ich kopia dochodzi do napisów firmowych a później pojawia sie czarne tło i nic.


Miłego grania
rafalm1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.05.2005, 19:04   #27
-=Advokat^Diabła=-
 
Avatar użytkownika Desden
 
Data rejestracji: 14.02.2005
Lokalizacja: Spira - real zone
Posty: 1,391
Desden zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez wYpor
Najlepiej pożycz od kogoś oryginała, zrób obraz i poeksperymentuj, bo jeżeli masz rippera 3.1, to nie wiem jak będzie. Wiem, że działa na swapie i duo, ale nie znam nikogo z ripperem niestety. Pozdro

A i jeszcze coś. Nie bądź taki pewien co do oryginałów, bo spotkałem się z przypadkami, że i te nie działały. Znajomy chciał grę zwrócić, lecz niestety powiedziano mu, że ma przerobioną konsolę i, że kasy nie dostanie...
Jezuuu

Oryginał musi latać na nie przerobionej konsolce,ale fakt przy nie których modelach występowały takie objawy ze nie smiga.
A co do wersji backup'owej na riperku to oryginał smiga, ale trzeba dłuzej reset przyczymac i od cała filozofia,co do swapa do dzis pozostał zgrzyt zebów
__________________
Jesteś dzieckiem NEO to nie pisz do mnie!
Desden jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.05.2005, 19:18   #28
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 16.05.2005
Posty: 3
luk1111 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Chciałem się spytać czy kopia Gran Turismo 4 wraz z patchem Toxic będzie działać na konsolce z modchipem Messiah. Ktoś coś wie lub słyszał ?? Bo ja niejedne forum przejrzałem, ale nic na ten temat konkretnie nie znalazłem.
luk1111 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.07.2005, 01:20   #29
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Posty: 3
wonsak w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja mam wersje gt4 od fast scene, uzylem patcha toxic i gt4 dziala mi bez najmnijeszych nawet problemow. mam przerobke ripper 2.

Na przyszłość proszę nie pisać o release'sie z sieci. - dop. Berion

Ostatnio zmieniany przez Berion : 15.07.2005 o godz. 12:41
wonsak jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.07.2005, 11:39   #30
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,872
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Przydałoby się porównanie LBA z przed i po s'patch'owaniu. Jak znajdę trochę czasu to wrzucę listę zmian.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO