Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole

Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 31.07.2005, 21:11   #61
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,789
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
@Dante83
Zakładając, że wszystko zrobiłeś "jak Bóg przykazał" będzie to raczej kwestia napędu. R1 z tego co słyszałem nie ma problemów z DVD+R DL...

Sprubój może ją przekręcić podczas "buta" na ukos/do pionu.

PS: A czy beniek nie ma własnych narzędzi pomiarowych? Nero jest mało wiarygodne...
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

Ostatnio zmieniany przez Berion : 31.07.2005 o godz. 21:16
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 31.07.2005, 21:15   #62
Bywalec
 
Avatar użytkownika fire_fighter999
 
Data rejestracji: 29.07.2005
Lokalizacja: Poznań / Lubliniec
Posty: 75
fire_fighter999 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion
Zakładając, że wszystko zrobiłeś "jak Bóg przykazał" będzie to raczej kwestia napędu. R1 z tego co słyszałem nie ma problemów z DVD+R DL...
Sprubój może ją przekręcić podczas "buta" na ukos/do pionu.
a jeśli to nie da to jak nie boisz się to pobaw się zębatką przy laserze i spróbuj ją (nie pękaj tak niczego zepsuć się nie da ) przesuwać według wskazówek zegara i co jedno piknięcie włączaj konsole i sprawdz czy czyta płytkę... oczywiście przesuwaj zębatke jak odłączysz knsole z prądu...
__________________


[-Anime List-]
fire_fighter999 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.07.2005, 21:18   #63
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,789
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez fire_fighter999
a jeśli to nie da to jak nie boisz się to pobaw się zębatką przy laserze i spróbuj ją (nie pękaj tak niczego zepsuć się nie da [...]
Fizycznie nie... ale w razie czego będziesz mieć sporo roboty, aby przywrócić "stan pierwotny". Nie opłaca się...
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.07.2005, 21:21   #64
Bywalec
 
Avatar użytkownika fire_fighter999
 
Data rejestracji: 29.07.2005
Lokalizacja: Poznań / Lubliniec
Posty: 75
fire_fighter999 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion
Fizycznie nie... ale w razie czego będziesz mieć sporo roboty, aby przywrócić "stan pierwotny". Nie opłaca się...

ale w większości przypadków pomaga to i przeczyszczenie soczewki jeśli nigdy wcześniej nie było to robione... udowodnione w praktyce na kilku modelach... zwłaszcza pomagało przeczyszczenie lasera z kurzu i nasmarowanie prowadnicy oczywiście jeśli konsola nie była na serwisie i nikt przez 2 lata jej nie otwierał tylko na niej grał i nie czyścił jej w środku... (ale się zakręciłem)

Tak, ale kiedy mamy problem tylko z grami na DL to się zwyczajnie nie opłaca. Ile jest gier na DL? Policzmy:.. GT4, XS1/2, MGS2-S, GoW - dop.Berion
Jest jeszcze: Kessen3, Madden2005-CE, The Guy Game, Champions of Norrath - dop.Desden
__________________


[-Anime List-]

Ostatnio zmieniany przez Desden : 31.07.2005 o godz. 22:10
fire_fighter999 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.07.2005, 22:10   #65
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 03.02.2005
Posty: 87
Dante83 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Tez zaczynam podejzewac laser :-) szczegolnie jak moj piesek zaczął sie lenic moje male 80 kg maleństwo (bernardyn) sprawdze u kumpla co ma ripperka chyba czzeka mnie czyszczonko :-). pozdrawiam
Dante83 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.07.2005, 22:13   #66
-=Advokat^Diabła=-
 
Avatar użytkownika Desden
 
Data rejestracji: 14.02.2005
Lokalizacja: Spira - real zone
Posty: 1,391
Desden zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@Dante83 zanim zaczniesz się bawić "laserem", zrób rip'a w DVD5 GT4
__________________
Jesteś dzieckiem NEO to nie pisz do mnie!
Desden jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.07.2005, 22:15   #67
Bywalec
 
Avatar użytkownika fire_fighter999
 
Data rejestracji: 29.07.2005
Lokalizacja: Poznań / Lubliniec
Posty: 75
fire_fighter999 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Desden
@Dante83 zanim zaczniesz się bawić "laserem", zrób rip'a w DVD5 GT4
ale czyszcze też zalecane jeśli tego nigdy nie robił okdąd kupił konslke i jeśli ma ją długo...

Chyba że coś popsuje, czego mu nie życzę.
A przy GT4 straci nie wiele,tylko płytkę 4.7GB jakby co ;-) dop.Desden
__________________


[-Anime List-]

Ostatnio zmieniany przez Desden : 31.07.2005 o godz. 22:29
fire_fighter999 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.07.2005, 22:58   #68
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 03.02.2005
Posty: 87
Dante83 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Powiem tak gierki z czasów kiedy jeszcze kupowałem kopie zapasowe na gieldzie 2 lata temu smigaja teraz kiedy sam robie kopie zapasowe pale tylko na verbach tez smiegaja bez problemu. do backupa gt4 przez tydzien czytalem wszystkie materaly wypalilem decrypterem x2,4 LO ustawilem na 1622400 wszytko krok po kroczku. Jak wsadze tą płytke do konsloi i zapodam reset to spowrotem wskakuje do browswer tak jakby płyty niebyło w napedzie jak wysune tacke i zamkne bez resetu potem to po paru chwilach wyskakuje involit dics itd, jak po resecie mam tą plansze brwser i dam browser to widzi memorke i jest napis reading disc... . Kumpel raz przytaszczyl pronce of persia bo mu w pewnym momenci niechial isc na mojej konsolce wogole sie nieodpalil, raz palilem na jakim tdku co maial inne id plytki niz pozostale tdki co uzywalem i tez gierka była wypalona ok u kumpla smiga umnie ruszyc niechciała widocznie mam mniej wraźliwy lser :-) zastanawiam sie nad dyskiem i networkiem jak bede je wstawial to odrazu czyszczonko będzie tylko jedyne co mnie przeddym powstrzymuje to te pytałem o to juz na forum ale nikt niebył laskawy odpowiedzieć na tym i na konsla.pl mam dsl 1000 tepsy i mam i modfem i router niemoge w nim nic ustawiac i neimam zewnetrzego ip i niewiem czy tak da rade pograc po neice. pozdro
Dante83 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.07.2005, 23:03   #69
Bywalec
 
Avatar użytkownika fire_fighter999
 
Data rejestracji: 29.07.2005
Lokalizacja: Poznań / Lubliniec
Posty: 75
fire_fighter999 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
z tego co słyszałem to da sie tylko trzeba po lanie udostępnić (podłączając pleja do pieca) neta i to w sumie wszystko... ale czy to działa nie wiem ostatni chciałem to sprawdzić bo sam tak musiałbym zrobić ale jakoś mi się nie chciało... bo jak zainstalowałem sobie programik na kompie do tego to ten złom nie chciał się już włączyć... :\
__________________


[-Anime List-]
fire_fighter999 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.08.2005, 10:31   #70
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,789
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
@fire_fighter999
Jeśli masz router to nie potrzebujesz podłączać do PC. Tak przynajmniej wg. PSX Extreme... ...

@Dante83
Jak masz 1024Mb/s to MUSISZ mieć dynamiczne IP. Tylko modem'owcy mają stałe (<56Kb/s). Na takim łączu pograsz bez najmniejszych problemów (pod warunkiem, że nie jest to łącze z nikim dzielone).
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.08.2005, 12:15   #71
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 03.02.2005
Posty: 87
Dante83 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion
@fire_fighter999
Jeśli masz router to nie potrzebujesz podłączać do PC. Tak przynajmniej wg. PSX Extreme... ...

@Dante83
Jak masz 1024Mb/s to MUSISZ mieć dynamiczne IP. Tylko modem'owcy mają stałe (<56Kb/s). Na takim łączu pograsz bez najmniejszych problemów (pod warunkiem, że nie jest to łącze z nikim dzielone).
Witam jak juz pisalem mam dsla tepsy 1000 z ich modemem z włączona funkcja nat czzyli robi jako router mam w sieci jeden staly adres ip mam 9 kompów w sieci siedzizmy na wewnetrzynch ip. Wiec wydaje mi sie ze niepogram tymbardziej ze niemoge nic mieszac w ustawieniach tego routerka niemoge przekierowac portow ani nic. Kiedys mialem d okazy taka nakładke kaza nat c ozmieniala moj wewnetrzy adres ip na zewnetrzy wiec potrzebowałbym chyba jakiegos takiego programu bo jak wepne konsole do swicza to wydaje mi sie ze nici z grania albo da sie pograac z tymi co niebęda za natem. pozdrawim
Dante83 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.08.2005, 22:31   #72
Bywalec
 
Avatar użytkownika fire_fighter999
 
Data rejestracji: 29.07.2005
Lokalizacja: Poznań / Lubliniec
Posty: 75
fire_fighter999 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a ja chciałem w związku z tym ripem zapytać osoby posiadające swapa i pstwo czy im tak zripowanan wersja GT4 działała bo z tego co słyszałem gra się wieszała po załadowaniu save przed intro... tylko na pstwo się wiesza bo na dużych działa normalnie... ciekawe...
__________________


[-Anime List-]
fire_fighter999 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.08.2005, 23:11   #73
-=Advokat^Diabła=-
 
Avatar użytkownika Desden
 
Data rejestracji: 14.02.2005
Lokalizacja: Spira - real zone
Posty: 1,391
Desden zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Pewnie się wiesza, bo robili z załatanego toxic'iem kopii...
__________________
Jesteś dzieckiem NEO to nie pisz do mnie!
Desden jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.08.2005, 23:15   #74
Bywalec
 
Avatar użytkownika fire_fighter999
 
Data rejestracji: 29.07.2005
Lokalizacja: Poznań / Lubliniec
Posty: 75
fire_fighter999 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Desden
Pewnie się wiesza, bo robili z załatanego toxic'iem kopii...
znaczy się próbowali zrobić z kopi która była spatchowana toxic'iem ?? bo jak sprawdzałem sam to nawet po zripowaniu obrazu z oryginalnej wersji wieszała się w wspomnianym momencie na slimie z R3.2 i to slimie nowym kilku dniowym... ja już sam nie wiem wychodzi na to że nie warto kupić slima...
__________________


[-Anime List-]
fire_fighter999 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.08.2005, 23:43   #75
-=Advokat^Diabła=-
 
Avatar użytkownika Desden
 
Data rejestracji: 14.02.2005
Lokalizacja: Spira - real zone
Posty: 1,391
Desden zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No pewnie że nie warto, bo zostajesz skrzywdzony poprzez brak dobrego softu scenowego w stosunku do grubej ps2...
Jak i same $ony, które tak obiecale rozwiązuje problem z NA

eeh a czemu nie śmiga?Moze byc słaby nosnik lub nie,jednym nawet przez podwójne profile na karcie pamieci sie cyrki dzieją,wogóle tą gre można przeklnąć
Można się pobawić z loader'ami lub wersjami swap'a jesli posiadasz go na dvd...
Pewnie wyjdzie patch,jesli to będzie dość powszechny problem
Może wybór filmów ma tez wpływ na to,podczas ripp'owania
Ale stawiam, że to wina tego ze mają iso juz patch'owalne narzędziem od toxi'ca
__________________
Jesteś dzieckiem NEO to nie pisz do mnie!

Ostatnio zmieniany przez Desden : 01.08.2005 o godz. 23:46
Desden jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO