![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 02.12.2006
![]() |
To problem z syscallem LoadExecPS2 i przekazywaniem parametrów. Trzeba go zastąpić swoim... i zrobić to prawidłowo. HDL sobie z tym nie radzi. Starsze wersje OPL także miały z tym problem. ESR sobie radzi, ale nie zawsze (zależy od wielkości, bo całość kopiuje - działające, ale nie idealne rozwiązanie). Ta gra widać po prostu odpala kolejne egzeki, przekazując im stan poprzez odpowiednie argumenty. Pewnie ich odpalaniem zajmuje się pośrednik, który bez parametrów wraca do głównego menu... Ot i cały problem.
W każdym razie, nowe OPL nie mają z tym problemu (co już zresztą zauważyłeś). |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 11.06.2012
![]() |
Wczoraj skończyłem MGS2. Fabuła pojechana na maxa, zakręcona jak skorupa ślimaka
![]() W związku z tą grą mam pewne wątpliwości, tzn. w zasadzie z jej warstwą grywalną. W trakcie walki z Harrier'em, kiedy stoję na przeciwko niego, a on strzela we mnie rakietami następuje drobne spowolnienie animacji. Zauważyłem to też w innych miejscach (tylko zapomniałem gdzie ![]() I zastanawiam się czy jest to spowodowane niedoskonałościami PS2, gdzie autorzy chcieli wstawić za dużo bajerów graficznych i gra spowalnia; czy może jakimiś indywidualnymi cechami mojego sprzętu (np. jakiś problem z dyskiem). W sumie jakoś bardzo mi to nie przeszkadza, ale chciałbym wiedzieć czy tak jest tylko u mnie, czy u posiadaczy NA i twardych dysków, czy może u wszystkich, którzy grają w tę grę na PS2. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
hdd, hdloader, mgs 2, open ps2 loader, ps2, unreal tournament |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Kilka pytań dotyczących ps2 (FMCB,Dysk,Pal/Ntsc,Psx) | Vasaki | Hardware | 3 | 25.01.2010 15:42 |
Problemy z grami na PSX | pjk11 | Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole | 7 | 27.11.2009 16:12 |
Problemy z kartami pamięci dla PS2 | Berion | Hardware | 0 | 23.02.2008 14:47 |
Modyfikacja nie przerobionej ps2 | variu | Homebrew | 2 | 29.10.2007 16:53 |
Kto wie jak usunąć format PS2 z HDD i wrócić NTFS ??? | westg | Homebrew | 19 | 29.01.2007 21:25 |