![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() |
PS2 nie czyta płyt Sony nagranych prędkością x2, x4,x8
Witam, tak jak w temacie, moja ps2 nie czyta płyt Sony nagranych tymi prędkościami. A x16 nie próbowałem jeszcze bo szkoda mi kolejnej płyty..
Konsola SLIM, ma Mobdo, nagrywałem wcześniej grę na płytę esperanza predkoscią x16 i gra działała, czasem była zwiecha i laser wariował więc kupiłem chyba lepsze Soniaki, nagrałem tą samą grę najpierw x2, potem x4, potem x8 i żadnej nie czyta.. I esperanzy i soniaki to dvd-r, i nie wiem w czym tkwi problem, może wyczyścić głowicę? Doradźcie proszę... dziękuję i pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.08.2010
![]() |
Wyczyść soczewkę, jak to nie pomoże to wypal grę na lepszej jakościowo płycie Verbatim, jak to nie pomoże to po prostu konsola ma słaby laser
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
eŁDeZet Ma(j)ster
Data rejestracji: 05.04.2005
![]() ![]() ![]() ![]() |
Płyty CD-R/DVD-R Sony nie są dobre jakościowo (poza ofkoz "Master Discami"). Wypal na innym nośniku.
![]() |
#4 |
![]() |
okej, niestety płyty będę mógł sprawdzić dopiero w poniedziałek,a soczewkę dziś wyczyszczę
![]() Dzięki |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
ja używam SONY DVD-R i świetnie mi śmiga na swapie i FMCB, do tego używam Espreanza RW DVD+Recordable i też nie mam problemów.
Płyty nagrywaj alkocholem z prędkością 4x i PROFILEM! PlayStation2. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
Nagrywane profilem ps2. Dzisiaj wyczyscilem całą konsole, nasmarowałem prowadnice - nic to nie dało.
Ale znalazłem jeszcze jedna płytę Esperanze, nagrałem tą samą grę prędkością x2 - też nie czyta więc będę próbował na Verbatki prędkością x4 bo chyba nie czyta żadnych płyt nagranych x2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
eŁDeZet Ma(j)ster
Data rejestracji: 05.04.2005
![]() ![]() ![]() ![]() |
Musicie zrozumieć jedną kwestię - w dzisiejszych czasach już "nie ma tak", że im wolnej tym dokładniej się nagra - wszystko zależy od jakości nośnika i od samej nagrywarki.
![]() |
#8 |
![]() |
tzn x8 albo nawet x16?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 12.10.2009
![]() |
To już jest sprawa indywidualna, jak już napisał @szczuru. Choć myślę, że 8x będzie optymalną prędkością. Próbuj
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | Oceń tę dyskusję |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Szukam Pracy | zick | Humor | 60 | 07.12.2024 17:57 |
Ciekawe powiedzenia, cytaty, śmieszne stwierdzenia | andrzejj9 | Humor | 34 | 16.03.2019 16:39 |
Liteon LH-18A1H - nie czyta nagranych płyt | JarooS | Napędy optyczne DVD | 5 | 18.10.2009 15:26 |
Projekt Freeware | Calme | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 0 | 16.05.2005 21:31 |