![]() |
Właśnie... a gdybym rozmontował konsolę i wymienił USB w niej z tego 1.1 na 3.0... czy w ogóle to by przeszło ?:D Nie trzeba byłoby dolutowywać kabla ide, aby płynnie pograć w gry ;) (mówię o slimach ;)
|
:sciana:
|
mam tak w instrukcji :/
|
Możesz mieć i dysk na USB 10.0, ale i tak nie prześlesz z niego danych na PS2 szybciej niż USB 1.1 bo taki jest interface docelowy.
Żadna PS2 nie ma USB 2.0. Pogódź się z tym. :P |
coś nowego, co do HDD USB do PS2 Slim, wiecie co, bzdury raz pisałem (sorki, złe źródła informacji)...
ludzie się skarżą że gry wolno chodzą pod usb z pena czy hdd, nie prawda co do szybkości w usb wejścia w ps2. to zależy od hdd czy pena, na nich pisze czy 2.0 czy 1.1, bo ja normalnie gram z hdd usb i gry szybciej idą, bo na dysku jest 2.0... o to chodzi ;d |
To chyba logiczne, Quake to Quake, a Quake III Arena to Quake III Arena. ;)
|
Quake pierwsza część? gadaj odrazu bo się gubie w tym wszystkim.
++__++__++__++__++__++__++__++ gg: 31600024 --> pytania i takie tam sprawy omawiamy. |
Quake to nie to samo co Quake III. ;]
|
quakie jest normalnie, gry online nie kłamią raczej ;d mam quake III na ps2 i gameplay znajdzie się nawet na YT
|
Ok, o Half Life'ie nie wiedziałem, myślałem że tak samo jak na DC, nie został wydany. Natomiast Quake'a nie ma, a o nim była mowa. ;]
|
nie zostały wydane te gry na ps2? hyhy co ty za bzdury wygadujesz?
jest coś takiego jak np: spis gier ps2 czy coś takiego, mam normalnie Half life i quake III i IV na ps2, i one nie zostały nigdy wydane? a to co niby jest: ht tp://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=5853 (usuń spacje w http..) ht tp://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=3600 (tu to samo) |
Żadna PS2 nie ma USB 2.0. W żadnej też instrukcji obsługi niema napisane, że możesz podłączyć klawiaturę i myszkę aby pograć sobie w Quake'a czy Half Life'a, ponieważ te gry nigdy nie zostały wydane na PS2. Więc albo jest to instrukcja napisana przez Mietka vel Takeshi z pod budki z Sushi, albo mowa była tam o FPSach jako gatunku gier i możliwości podłączenia klawiatury i myszki USB 2.0.
|
Ja mam troche w zadadzie inną konsole ps2, wysłaną miałem prosto z Japoni.
w środku (w kartoniku) była instrukcja ale po japońsku i angielsku, i tam pisze że Konsola posiada USB 2.0 i jest to model SCPH 74004. Tak ja to przetłumaczyłem.. Było też napisane że mogę pod USB podłączyć klawiaturę czy mysz by mieć lepszą wygodę w grach FPP, czyli takie jak quake i half life właśnie... a jak poszedłem do serwisu to facet powiedział mi co może ps2 a czego nie i wgl, byłem właśnie po info o HDD usb jak to zrobić, (teraz wiem bo czytałem dużo). W takim razie z tego co od was przeczytałem facet gadał bzdury zgadza się? ( tu jest link jak wygląda moje ps2: ht tp://img15.allegroimg.pl/photos/oryginal/15/48/16/31/1548163194 tak jest to nie moja ale nie mam aparatu więc pokazuje podobną. i mniej więcej tak moje ps2 wygląda tylko że ma akumulator jeszcze pod spodem.) (usuńcie spacje przy http...) |
Cytat:
W każdym razie plus za chęci. Cytat:
Dopiero scena z klawiatury i (ewentualnie) myszki zrobiła użytek. BTW: niektóre modele mają i.Link, są już pierwsze moduły do obsługi urządzeń na tym porcie. Cytat:
FAT32 to system plików... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wszystkie modele PS2 maja USB 1.1. W zasadzie to nie jest USB 1.1, ale budową i transferem bardzo zbliżone. Cytat:
Akurat Kingston-y są najczęściej podrabiane, więc nie polecam niczego kupować w Polsce tej firmy (przynajmniej flashek). ;] Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
- - - Polecam przeczytać mój FAQ: >> http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2generalfaq/ |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:00. |