![]() |
W sumie nie jest to uciążliwe (gorzej by było, gdyby łykała tylko np. esperanzy albo inne płytki niższej jakości ;) ), ale mnie to dziwiło, wszędzie czytałem, że Verbatimy najlepsze, to jak odbierałem konsolę z przeróbki kupiłem 25 Verbów :P No cóż, i tak się nie zmarnowały :D
W każdym razie, na czym polegają takie testy płyt? Te verby, o których wyżej pisałem, są odczytywane przec cokolwiek, co ma napęd DVD (poza PS2), nie mam z nimi problemów, z Philipsami też, a Platinumy i Esperanzy tylko do sprawdzenia na konsoli kupiłem, nie używam na co dzień. EDIT: Zapomniałem napisać - TDK też czasami nie chcą wejść, i muszę po parenaście razy resetować, by raczyły zadziałać. Po czymś takim mam przez pewien czas spokój z TDK (Ale nie z resztą). |
@Dehumanizer
Trochę to dziwne :| Mam kumpla, który posiadał taką sama nagrywarkę (biosu nie pamiętam) i "nagrywała normalnie". Dlaczego to jej wina, a nie konsoli? "Po mojemu" Verbatimy są najlepszymi nośnikami jakie tolerują konsole. Najlepiej się wypalają... Skoro Twoja PS2 "smakuje się" tylko w TDK, wypalaj na TDK. To również bardzo dobra firma. Nie ma sensu na siłę wpychać płyt, które się, najwyraźniej, gorzej wypalają. Oczywiście, jeśli używasz tej nagrywarki też do innych celów (co jest oczywiste, że tak :)) pokombinuj z biosami. Za wczasu jednak porób testy tych płyt... Będziesz mieć bardziej klarowną sytuację. Dużo nie pomogłem :| wiem... |
PS2, wypalanie, rodzaje płyt
Witam, nie jest to jakiś szczególnie dokuczliwy problem, ale mnie gnębi ;)
Najpierw technika - PS2, SCPH-39004, Ripper 3, nagrywarka Lite-ON SOHW-812S, Nero, DVD-Decrypter, Alcohol 120%, nagrywam na 2x, dowolna gra na PS2 - ze wszytkimi to samo. Problem jest taki - działają kopie wykonane TYLKO na DVD-R TDK (kolorowe i zwykłe). DVD+R TDK już nie działają, podobnie jak DVD+/-R Verbatim, Philips, Esperanza, Platinum (innych już nie sprawdzałem). Przy włożeniu gry nagranej na którejś z tych płytek, konsola zaczyna stukać, terkotać, trząść się, przechodzi w czarny ekran, potem włącza się menu "browse", chwilkę próbuje odczytać płytę, i w końcu czerwony ekran o nieprawidłowym formacie płyty. Raz na paredziesiąt resetów załapie na ułamek sekundy logo PS2, ale znika, zanim zdąży się całkowiecie pojawić i wywala czerwony ekran. Myślałem, coby nie wymienić Bios'u w nagrywarce, ale postanowiłem wcześniej się tutaj zapytać. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:49. |