Powrót   Forum CDRinfo.pl > > >

Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 19.02.2018, 16:15   #1
bkt1916
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 03.10.2017
Posty: 72
bkt1916 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Psx i ps2 jakie plyty cd i dvd

Cześć:-) verbatim, tdk dla dvd i ewentualnie sony. Takie płyty dwa polecane w różnych miejscach.
Ja dopytam, czy verbatim technologia azo czy inna? Jeśli azo to czy na znaczenie kolor pudelka/szpuli? Czy jest jakaś lepsza technologia?

Acha i po odpowiedzi na powyzsze, otwieram dyskusje:
Jak wypalić grę przeznaczona na cd psx na płycie dvd?

Jak ma się prędkość nagrywania do działania płyty na ps2 modbo:-)

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka
bkt1916 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.02.2018, 16:38   #2
A youkai of love
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,112
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Co do płyt, gdzie kupić takie porządnej jakości w sklepie, nie wiem, mogę polecić administratora @czary2mary, sprzedaje porządnej jakości CD i DVD, BD też ale ciebie interesują CD i DVD.

Nie da się, to znaczy da ale nie ma możliwości gry PS1 nagranej na DVD odpalić na ps2 ani nawet ps3, CD to CD a DVD to DVD, jedynie jest sens nagrywania gier ps2 z CD na DVD jak ktoś ma tylko FMCB/FHDB.

Najlepiej przedział od x4 do max x8, jest szansa, że płyta nagrana x16 zadziała ale jakość takiego wypału nie będzie zbyt dobra i tak nagrana płyta z czasem przestanie działać.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.02.2018, 13:00   #3
bkt1916
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 03.10.2017
Posty: 72
bkt1916 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ok a ktora technologia, verb azo czy extra protection?

Jeśli sony i tdk to które modele konkretnie bo też są różne serie.

Miałem zamówić po prostu z allegro, mnie wydaje mi się żeby wszystkie firmy miały tylko podroby? Więc może zamiast zamawiać 50 verbow wziąć 25 i po 10 sony i tdk, tak do przetestowania?

Dvd mam chyba z 50 od kolegi dostalem to głupio dokupowac inne:-)

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka
bkt1916 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.02.2018, 14:24   #4
damian1994
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 20.11.2009
Posty: 106
damian1994 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
http://allegro.pl/plyty-sony-cd-r-su...714041926.html

Te są bardzo dobre jeżeli chodzi o płyty CD. Na temat DVD chwilowo się nie wypowiem.
damian1994 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.02.2018, 19:50   #5
bkt1916
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 03.10.2017
Posty: 72
bkt1916 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dobra wzialem to i to, porównam sobie.
bkt1916 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.04.2018, 15:32   #6
bkt1916
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 03.10.2017
Posty: 72
bkt1916 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cześć, to znowu ja Zamówiłem obie płyty, verbatim i sony. Jako że verbatim był zawsze bezawaryjny, chyba jedna cd mi nie działała, wypaliłem kopie gry Resident Evil 3 na tejże płycie. Konsola mówi tylko - cannot read cd (cos w tym stylu) i pokazuje browsera. Mówie sobie, sama kopia zwalona, ale sprawdzę drugą płytę. To samo.
Sprawdziłem więc soniaka i działa.

http://allegro.pl/verbatim-cd-r-700m...OWMxZmQwMzc%3D

Te verbatimy, niby AZO - wygladaja nieco inaczej niz moje stare verb. - tamte byly biale a te sa sebrne i napisy widac dobrze pod katem, slabo normalnie.

Czy z tymi plytami moze cos byc nie tak ze to nie dziala? Obie wypalone na 8x - nie dalo sie wybrac mniej jako playstation.

Help.
bkt1916 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.04.2018, 01:04   #7
MajsterPopsuj
Odmrożony leniwiec
 
Avatar użytkownika MajsterPopsuj
 
Data rejestracji: 02.03.2018
Lokalizacja: Ceres
Posty: 474
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Płyt nie identyfikuje się po kolorze tylko identyfikatorze.

Nie ustawiaj tak niskich prędkości. Dzisiejsze nagrywarki z dzisiejszymi płytami będą je palić kiepsko (w ogóle zmierz błędy C1/C2 (CD) i PIE/PIF (DVD)). Inaczej nie ma o czym rozmawiać, bo jak to weryfikować? Na słuch? Pamiętaj też, że CD-R i DVD-R to teraz podstawki pod piwo bo już płyt prawie nikt nie kupuje, a już nikt jako nośnik do archiwizacji (z optyków, wyparły je DVD+M i BD-R HTL). Możesz spróbować brandowane CD jako archival/medic/audio etc. być może będą lepszej jakości.

Ostatnio zmieniany przez MajsterPopsuj : 20.04.2018 o godz. 01:07
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Przerabianie gier PS2 z cd na dvd - kiedys było OK a teraz cos nie działa JaJachu Homebrew 26 01.04.2009 22:34
[xp] widzi plyty cd, a dvd nie nertos Napędy optyczne DVD 9 10.01.2008 18:35
Nagrywarka DVD widzi czyste DVD jako czyste CD homie Napędy optyczne DVD 10 10.01.2008 14:51
Problem z nagrywaniem DVD - stacja DVD zmienia sie na CD tordon Napędy optyczne DVD 3 03.08.2007 05:14


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.