Powrót   Forum CDRinfo.pl > > >

Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 08.04.2010, 13:32   #1
mariuszgtv
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 08.04.2010
Posty: 9
mariuszgtv w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Exclamation Tourist Trophy problem nie odpala

Witam,
ściągnąłem obraz Tourist Trophy i chcę spatchować Toxiciem to wyskakuje"No dual-laser Disc" konsola przerobiona freeMCboot'em co zrobić pomocy.Z góry dzięki
mariuszgtv jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.04.2010, 13:37   #2
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,144
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Kupic a nie sciagac. Oraz musowo przeczytac regulamin.
Regulamin Forum CDRinfo.pl
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.04.2010, 13:40   #3
mariuszgtv
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 08.04.2010
Posty: 9
mariuszgtv w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Grę mam kupioną w UK tylko pożyczyłem ją takiemu "bałwanowi" i ją całkiem porysował a z tego co mi wiadomo można mieć 1 kopie zapasową...
mariuszgtv jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.04.2010, 14:08   #4
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,144
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Zrobiona przez siebie tak Po drugie gra jest na plycie dvd-5
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.04.2010, 15:32   #5
mariuszgtv
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 08.04.2010
Posty: 9
mariuszgtv w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
czyli nic z tego?
mariuszgtv jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.04.2010, 17:00   #6
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,144
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
czyli po co patchujesz ja toxiciem - skoro on sluzy do plyt dvd-dl(dvd-9)??
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.04.2010, 20:46   #7
mariuszgtv
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 08.04.2010
Posty: 9
mariuszgtv w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A czy mógł byś mi kolego wytłumaczyć ja "ksiądz chłopu na pastwisku" jak to zrobić?
mariuszgtv jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.04.2010, 20:56   #8
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,475
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Skoro masz FMCB to do patchowania gier służy ESR Disc Patcher (a do ich odpalania - aplikacja ESR [powinna zainstalować się razem z FMCB]). Toxic Dual Layer Patcher służy do patchowania gier na płytach DVD Dwuwarstwowych (np God of War I/II, Gran Turismo 4, Metal Gear Solid 2). (Po Spatchowaniu Toxic DL Patcherem trzeba jeszcze użyć także ESR Disc patchera aby gra ruszyła na FMCB).
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.04.2010, 14:24   #9
mariuszgtv
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 08.04.2010
Posty: 9
mariuszgtv w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
To tak. Kupiłem konsole od kolegi on dostał ją w rozliczeniu. W Anglii kupiłem TT na ps2. Pożyczyłem takiemu "bałwanowi" i całą mi ją porysował. Kupiłem na Allegro przeróbkę FreeMcBoot z wgranym ESR-em. Postanowiłem zrobić kopię Turista bo jestem fanem motocykli. "Bałwan" tak porysował org. płytę że nie dało się jej zgrać do pliku ISO. Kopię pobrałem z sieci. Spaczowałem "ESR disc patcher GUI v0.24a" i nagrałem DVD Decrypter'em. Włączam konsolę, wkładam płytę do napędu, gra się niby uruchamia ale pojawiają się chyba tylko prawa autorskie i d***...Gram w Entushie i Mx vs Atv Untamed i tam nie ma takiego problemu. A i nie jestem pewny ale na początku w TT nie pojawiają się te zmieniającę kolory. Czy może to być wina konfiga FMB. Czytałem żeby przeinstalować ESR-a na tego z interfejsem graficznym i go próbować konfigurować. Czy by to mogło pomóc i jak go skonfigurować? Pomocnemu użytkownikowi napewno się jakoś odwdzięcze ;D

Ostatnio zmieniany przez mariuszgtv : 09.04.2010 o godz. 14:27 Powód: Dopisanie treści do postu
mariuszgtv jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.04.2010, 14:36   #10
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,475
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
FMCB pewnie masz już z wgranym uLe (menadżer plików - Unofficiall Launch ELF) czyli po prostu ściągnij ESR'a w wersji gui, skopiuj plik ELF na PenDrive'a i uruchom poprzez uLe.
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.04.2010, 14:38   #11
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,144
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Ewentualnie napisz na jakich nosnikach nagrywasz.
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.04.2010, 14:39   #12
mariuszgtv
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 08.04.2010
Posty: 9
mariuszgtv w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czy to pomoże

Nośnik raczej nie bo inne gry latają

Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 09.04.2010 o godz. 20:40 Powód: EDYTUJ nie gryzie. ;-p
mariuszgtv jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.04.2010, 15:14   #13
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,144
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Niby tak, ale jesli nosniki sa tanie to w paczce znajduja sie plyty od roznych producentow, raz trafisz dobrze a raz nie.
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.04.2010, 16:15   #14
mariuszgtv
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 08.04.2010
Posty: 9
mariuszgtv w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nagrywam na verbach a są drogie więc muszę być pewny że gra będzie latać bo już tak z 4 verby zmarnowałem
mariuszgtv jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.04.2010, 12:07   #15
mariuszgtv
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 08.04.2010
Posty: 9
mariuszgtv w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
tutaj video z problemem http://www.youtube.com/watch?v=sRvzOwTR1rY
mariuszgtv jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
pomocy, ps2, tourist trophy

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Śmieszne teksty... MacGyver Humor 4409 23.07.2019 20:24
Czy my naprawdę żyjemy w tak chorym kraju...? andrzejj9 Off topic 123 24.07.2015 19:56
Szukam Pracy zick Humor 43 24.09.2012 06:30
IMPREZKA ON-LINE (tylko powyzej 18 lat) Remix Off topic 37390 02.12.2011 17:07
Uwaga!! Szanowni Forumowicze !! TOMMYx Off topic 117 29.03.2003 22:16


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.