Powrót   Forum CDRinfo.pl > > >

Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 01.07.2019, 13:26   #1
BIreneusz
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 01.07.2019
Posty: 3
BIreneusz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zlecę przygotowanie komputera

Witam,
to mój pierwszy post więc najpierw się przywitam: Cześć, nazywam się Irek

Nie jestem wystarczająco biegły w temacie kopiowania gier dlatego szukam osoby, która pomogłaby mi przygotować komputer, na którym będę mógł testować jakość nośników. W tym momencie wypadałoby abym napisał do czego jest mi to potrzebne. Otóż zajmuję się sprzedażą używanych gier na konsole. Chciałbym aby wszystkie sprzedawane przeze mnie gry były w 100% sprawne a do tego w najniższej cenie. Aby sprawdzić grę ręcznie musiałbym spędzić wiele godzin grając w nią a to podniosło by koszt gry, i to bardzo.

Szukałem informacji na tym forum i oczywiście one są ale mam wrażenie, że jest to wszystko dla mnie za skomplikowane (np. że płyta główna ma być taka a taka albo z takim a takim chipsetem a do tego napęd musi być takiego a takiego producenta itp.) A ponieważ potrzebuję testować gry na PS3, PS4, Xbox 360 i Xbox ONE to różnorodność konfiguracji mnie po prostu przerasta.

Stąd zrodził się w mojej głowie pomysł aby zapłacić komuś za wiedzę, którą posiada Jeśli jest tu osoba, która mogłaby mi pomóc (może admini? ) to proszę o kontakt tu w poście albo w prywatnej wiadomości. Moglibyśmy zacząć od przygotowania takiej stacji testowej dla jednej platformy np. XBOX 360 a później zająć się kolejną. Najlepiej by było jakby się udało wykorzystać napęd z konsoli bo będzie on bardziej odpowiadał temu w jakich warunkach płyta będzie następnie odtwarzana. Oczywiście mam dostęp do różnych napędów właściwie do każdej konsoli.

Wiem, że wyszedł przydługi post ale chciałem aby było wiadomo o co mi chodzi

Zapraszam do kontaktu i pozdrawiam
Irek
BIreneusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.07.2019, 16:40   #2
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,253
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Mozesz zapomniec o testowaniu bo gry sa szyfrowane i PC ich nawet nie zobaczy , z tego co pamietam to jedynie jakies LG widzialy plyty ps3 ale to i tak nic nie dawalo bo byly ciagle zaszyfrowane na pc mozna bylo tylko zrobic test powierzchni a to i tak nie wiem czy ma sens, a x360 tylko przeflaszowany benq z x360 , a o ps4/xone moze zapomniec, wiec pozostaje je oceniac organoleptycznie
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed

Ostatnio zmieniany przez misiozol : 01.07.2019 o godz. 16:44
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.07.2019, 21:50   #3
BIreneusz
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 01.07.2019
Posty: 3
BIreneusz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dziękuję za odpowiedź, jeśli chodzi o ps3 to wydaje mi się, że skan powierzchni mi wystarczy. Wydaje mi się, że skoro można skopiować grę to komputer musi ją przeczytać. A skoro płyta nadaje się do przeczytania tzn. że jest sprawna Co do xboxa 360 to właśnie chodzi mi o to aby ktoś przeflashował to za mnie

Macie jakieś pomysły jak sprawdzić czy płyta ps4/xone jest zdatna do odczytu?
BIreneusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.07.2019, 22:49   #4
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,253
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
do x360 filozofi nie ma wystarczy karta na danym chipsecie via plus naped benq i gotowe , co do ps3 to te dane sa zaszyfrowane wiec to i tak bez sensu , a o xone/ps4 mozesz zapomniec wogule .
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.07.2019, 23:23   #5
Jolek
Guru
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 1,004
Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Chodzi ci tylko o skan powierzchni, tak jak np z dyskiem HDD:


Coś na ten przykład:
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.07.2019, 08:03   #6
BIreneusz
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 01.07.2019
Posty: 3
BIreneusz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jolek, tak właśnie o coś takiego mi chodzi. Nawet jeśli się nie da tego zrobić dla ps4 czy xone to chociaż dla ps3 i xboxa 360. Tych gier mam najwięcej i statystycznie powodują najwięcej problemów.
BIreneusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.07.2019, 08:04   #7
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 20,912
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Xbox 360

Jeżeli chodzi o te gry oryginalne tłoczone to tylko jest możliwość odblokowania -rozszyfrowania w programie Xbox Backup Creator na napędach z odblokowanym fw lub DVD-ROM TSST Samsung z firmware Kreon i zrobienie testu odczytu .

-2015-04-11-11-51-14.jpg


Nagrane gry normalnie przetestujemy tylko discquality nośnika w napędach które to umożliwiają .
Tutaj przyzakładowy test gry z zabezpieczeniem XGD3 -8334MB
Verbatim DVD+R DL MKM 003
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.07.2019, 09:54   #8
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,253
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Ciezko dostac taki naped samsunga , latwiej przerobic benq lub kupic gotowca z aledrogo
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Jak podłączyć drugi dysk twardy do komputera Artur1_uts Komputery 12 01.09.2015 18:16
Dysk przenośny nie widoczny dla komputera iknow Odzyskiwanie danych 7 23.08.2015 19:25
ograniczyć download/upload dla wybranego komputera w sieci... dwozny Off topic 5 03.02.2007 14:31
Zdalny dostęp do komputera przez UltraVNC Piterniel FAQ 0 05.06.2006 18:03
Trzeszczacy dzwiek, wydajnosc komputera andrzejj9 Off topic 6 24.01.2003 21:30


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.