![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole. |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.06.2007
![]() |
![]()
Witam serdecznie,
Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że nie jestem początkujący i wiele już w życiu widziałem, ale tego problemu rozgryźć za cholerę nie mogę. Otóż posiadam nagrywarkę LiteOn Slimtype SOSW-833S (dołączaną fabrycznie do laptopa Acer Aspire 3024WLMi ![]() Choć, hm... pożyczyłem chyba wszystkie obrazy od kolegów, jakie tylko mieli w swoich zasobach, zawsze kończy się tak samo - odpalam grę, pojawia się logo PS, płytka przez chwilę zaczyna się rozpędzać, potem zwalnia, kilka sekund cichutko próbuje jeszcze ją odczytać, po czym zatrzymuje się zupełnie. Nagrywam na Verbatimach ('extra protection surface' - fabryka Moser Baer India Limited) z prędkością zazwyczaj 16x. Wszystkie inne gry na tych samych płytkach działają bez problemu. Dla pewności dokupiłem jeszcze kilka Verbatimek Super Azo (MCC), jednak z takim samym efektem - logo Playstation i dalej ani drgnie. Dodam jeszcze, że obrazy są na pewno sprawne - na emulatorze ePSXe odpalają się również bez protestów. Zmarnowałem już dobre 20-30 płyt i nadal bez efektu, królestwo i pół księżniczki dla każdego, kto logicznie wyjaśni mi takie zachowanie płytek i konsoli, oraz zaproponuje skuteczne rozwiązanie problemu ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|