Powrót   Forum CDRinfo.pl > > >

Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 23.10.2007, 19:56   #1
aroncz
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.10.2007
Posty: 1
aroncz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Brak sygnalu VIDEO - PS2 slim + LCT TV + kabel komponent

Witam

mam PS2 slim + lcd tv, przy polaczeniu standardowym jest OK, ale chce zmienic polaczenie, wiec kupilem tzw kabel komponent, wyglada to tak:



lecz dziala tylko AUDIO, nie ma VIDEO, dlaczego?
myslalem za kabel trefny i kupilem drugi ale to samo

moj sprzet:
TV LCD PHILIPS 37PF5321
Sony PS2 Slim


z gory dzieki za pomoc
aroncz jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.10.2007, 20:30   #2
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,556
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez aroncz Podgląd Wiadomości
lecz dziala tylko AUDIO, nie ma VIDEO, dlaczego?
myslalem za kabel trefny i kupilem drugi ale to samo
Na konsolach się nie wyznaję, więc nie wiem jaki sygnał na wyjściu daje te PS2.
Ale jeśli wybrałeś właściwe źródło sygnału (Ext 4) w TV i nie ma obrazu, to świadczy o:

1/ uszkodzone wejście w TV (zakładając, że kabel i wyjście konsoli są OK)

albo

2/ kabel się nazywa komponent, ale komponent nie jest 3xRCA to jeszcze nie komponent, potrzebny jeszcze sygnał YPbPr. Jeśli z konsoli wychodzi RGB (proszę o potwierdzenie specjalistów od konsol), to nie to samo i może nie grać. Z tym, że w razie potwierdzi się moje przypuszczenie, to na pierwszym SCART (Ext 1) masz we/wyj sygnału RGB - czyli lutownica, wtyk SCART i przerabiamy kabelek
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.10.2007, 21:09   #3
demek
ZnakJaworznickiegoBikera
 
Avatar użytkownika demek
 
Data rejestracji: 22.03.2005
Lokalizacja: znowu Jaworzno
Posty: 9,675
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
odpal konsole na starym kablu (1 czincz) wejdz w opcje i zmien na komponent
reset i bedzie banglac
__________________
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv
Moj kanal Youtube
/msg demek at freenode //
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.11.2007, 18:03   #4
szarak
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 18.03.2007
Posty: 4
szarak w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Brak Dzwięku

Witam kupilem kabel component ten do ps2 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=264316686 i jak go podlączylem do tego Telewizor LCD PHILIPS 42 PFL 7332 i podłączylem z tyłu do 3 chinczy gdzie kolo euro sa w tym tv , czyli czerwony , niebieski , zielony i obraz mam ale dzwieku nie mam , zostaly mi 2 te kabelki audio ze soba tak spiete i dalem je nizej tam gdzie nie ma oznaczen koloru i po tym podlaczeniu nie ma dzwieku , to samo do innych wejść dam np Audio in dzxwięku nie ma , tu są zdjęcia tych wejść http://www.p4c.philips.com/files/4/4...10_pss_pol.pdf wejście ext 3 i jest jedno wejście tylko audio L/R , czy treba przejściówkę ?
mogłby ktoś dokladnie opisać gdzie wpiąć te pozostałe by dzwięk był?

Ostatnio zmieniany przez szarak : 09.11.2007 o godz. 18:17
szarak jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.