![]() |
Tam był kabel USB-USB, ale i prościej i szybciej jest oczywiście przez RJ45 (tak, zwykły krosowany).
|
Podłączyłem przez port ethernet w laptopie do portu w NA w grubasie i nic nie widać w browserze ani w uelfie. Sprawdzałem też w programie HDL_Dump 0.8.3 i nie widać dysku z konsoli :( Jak to zrobić żeby się komp z ps2 widziały?
- - - dobra już wiem, że nie mam krosowanego kabla :/ dorzucę też tutoriale które znalazłem jakby kogoś tu z podobnymi problemami przywiało: Podłączenie PlayStation 2 do sieci LAN oraz do Internetu HDL Dump ***8211; wgrywanie gier na HDD przez sieć LAN - - - Ech... nie mów hop zanim nie przeskoczysz, jak to mówią... Od wczoraj jestem w martwym punkcie - łącze kompa z konsolą tak jak w tym tutorialu wyżej zostało napisane, a mimo to nie mogę nic wgrać na HDD z kompa:/ (próbowałem HDL_Dump i HDL_Dumb). Wygląda to mniej więcej tak, że niby jest połączenie ps2 z kompem tj: - jest podświetlenie na NA - w połączeniach sieciowych w Windows pod "Połączeniem lokalnym" jest podpis połączono (z dziwnych rzeczy jak biorę właściwości tego połączenia to tylko są wysyłane pakiety a ani jeden nawet nie jest odbierany) Oczywiście dysk jest sprawny - sprawdziłem poprzez wgranie na dysk filmu który potem w smsie odtworzyłem a przy HDL_Dumpie wrzuciłem odpowiedniego -.elfa na memorke. Sam już naprawdę nic nie wymyślę dlatego zwracam się tutaj o pomoc :( |
Zdecyduj się co chcesz zrobić. ;] HDLdumb/p służy, a w zasadzie to służą do kopiowania gier na "partycje HDLoaderowe". Jak chcesz "normalne dane" przegrywać to użyj uLE i PS2Client.
|
Z tym filmem to chodziło mi tylko , że sprawdziłem czy dysk jest sprawny. Oczywiście HDLami próbowałem obrazy gier (w formacie .iso) zgrywać ale nie wykrywały podłączonej ps2 w ogóle, mimo, że było połączenie sieciowe.
Cytat:
|
Tak, trzeba go sformatowac:) Mozesz w tym celu uzyc hdl dump lub winhiip'a
|
no właśnie tylko, że cokolwiek chce w dumpie zrobić to unknown error wyskakuje - nagranie iso, sprawdzenie TOC, no i przy próbie formatowania również :/ Póki co pozostaje mi przejść się do kogoś z desktopem i tym drugim programem go przeformatować :(
|
Możesz sformatować z poziomu HDLoadera.
|
acha... a to rozumiem automatycznie się robi? W takim razie dysk był już sformatowany wcześniej, bo włączałem hdloadera gdy był zamontowany w konsoli i są na nim jakieś foldery - _net, _system, _setconf, _common, _boot, HDLoader settings
|
to połączenie sieciowe to jakaś lipa!! próbowałem tak jak w tym opisie i g.. mi z tego wyszło nic się nie łączy, a mam ps2 slim scph- 77004cb + nobo760. Ustawiałem ip i inne pierdoły, ale nic się nie pokazało- kabel oczywiście kros.
czy to w ogóle działa, czy to tylko taki shit dla zmyły? a co z chipami do ps3 są już jakieś pewne i dobre? Chociaż myślę że będzie ciężko z tym bo ostatnio jest na to nagonka i all idzie w górę i nikt nie che za bardzo ryzykować. Pozdro |
@Rustin
Tak, czyli już masz APA/PFS @JARO1232 Tak, to spisek żydo-masonerii i lobby gejowskiego przy współpracy obcej cywilizacji. Specjalnie sieją ferment i piszą 'niedziałające programy' do komunikacji sieciowej PS2 z PC żeby ludzie tracili czas. ;] |
w takim razie z dyskiem wszystko gra, jest nawet sformatowany a z kompa (przy połączeniu ethernet) dalej nie mam do niego dostępu :/
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:35. |