Powrót   Forum CDRinfo.pl > > >

Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 21.10.2013, 16:24   #1
Traws
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 16.10.2013
Posty: 10
Traws w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dualshock 2 działa z PC, nie działa z ps2

Witam mam problem jakiś i nie wiem o co biega...
Mój pad coś nie trybił bo miał kable przy wyjściu z pada urwane czy coś więc go rozkręciłem poskładałem kabelki itd. pad poskładany i podłączony.
Sprawdzam pierw na kompie, wszystko działa pięknie, podpinam do ps2 i nic...
nawet analog się nie świeci -.^ Drugi pad na ps2 normalnie działa
Do pc podłączałem oczywiście przez przejściówkę.
Ktoś ma jakiś pomysł o co może chodzić ?

edit:
wcześniej go czytało na ps2 ale przerywał więc dopiero jak dobrze kabel ustawiłem to działało a teraz nic -.^
przez przejściówkę na usb jak podłącze do ps2 to świeci się tylko analog

Ostatnio zmieniany przez Traws : 21.10.2013 o godz. 16:33
Traws jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.10.2013, 16:57   #2
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Dla Eda > Jestem we Włoszech :D
Posty: 5,450
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Wez to olej kup z ebay bezprzewodowy za 4$ strata czasu i nerwow ,ja kupilem 2 za 5$ z darmowa P&P cos takiego i sobie chwale .

misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.10.2013, 18:42   #3
Traws
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 16.10.2013
Posty: 10
Traws w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
pomysł może i fajny ale już jak się wziąłem za tamtego pada to bym wolał żeby działał tak jak powinien
tym bardziej że to oryginalny DS w dobrym stanie i na pc działa pięknie ;/

Ostatnio zmieniany przez Traws : 21.10.2013 o godz. 19:06
Traws jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.10.2013, 20:49   #4
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Dla Eda > Jestem we Włoszech :D
Posty: 5,450
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Na pc to dziala pieknie pad z PS3 , a jak dla mnie ps2 pownno miec w oryginale bezprzewodowe ale no coz , zobaczysz sam ile czasu i nerwow zmarnujesz za pare zl i co z tego ze oryginalny jak nie dziala a ten z obrazka to tez DS i wireless
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.10.2013, 02:24   #5
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jarson
 
Data rejestracji: 24.10.2006
Lokalizacja: Zachlajki
Posty: 6,285
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
A ja nawet Trawsa rozumiem - jak już się za coś zabieram, lubię to zrobić do końca, o ile rzecz jasna nie okaże się w międzyczasie, że już naprawdę nie warto.

Co do padów za 4$ to z duszą na ramieniu bym taki kupował, szczególnie bezprzewodowy - np. precyzja działania analogów ma pewnie coś wspólnego z precyzją sterowania w Starze, a trwałość zapewne nic wspólnego ze Starami nie ma.

Zaczęła mi rozłączać myszka laserowa A4-Tech która ma już ze 4 lata. Kabelek już nieco nadłamany. Wyciągnąłem z czeluści szafy starą bezprzewodową, kupioną w miarę tanio kilka lat temu. Po kilku minutach wkurzyłem się, bezprzewodowy szajs na wszelki z powrotem do szafy, w A4-Techu poprawiłem kabelek (jutro pewnie utnę i jeszcze raz przylutuję) i dalej korzystam.

Ale co do pada, przejrzałbym jeszcze raz podłączenie kabelków (nigdy nie rozkręcałem więc nie wiem, ale może PS korzysta z czegoś z czego nie korzysta przejściówka pod USB i stąd nie działa - schematów w necie multum, jak to ma być prawidłowo podłączone), a jeśli to nic nie da, to jednak rozważyłbym propozycję Misiozola (tylko raczej celując w markowy model)
Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.10.2013, 07:50   #6
Traws
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 16.10.2013
Posty: 10
Traws w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
schematu raczej nie potrzebuje bo kabelki nie wyszły z wejścia na tej płytce sterującej od pada tylko można powiedzieć że w połowie kabla to jest więc kabelki złączyłem tak jak były czyli kolorami

jedyne co mi się przypomina to to że przy rozkręcaniu i zabawie z tymi kablami urwały się silniczki te od wibracji, może przez to go nie chce czytać na ps2?
edit: te silniczki to też nie to :<

Ostatnio zmieniany przez Traws : 22.10.2013 o godz. 08:14
Traws jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.10.2013, 08:37   #7
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Dla Eda > Jestem we Włoszech :D
Posty: 5,450
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
No wlasnie Jarson jestes w bledzie mam 2 dokladnie takie jak z obrazka i sa naprawde dobre i do tego DS , a cena byla niska bo to masowo wyprzedaja to jest stara technologia i tna straty . Traws mowie ci strata czasu
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.10.2013, 09:14   #8
Traws
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 16.10.2013
Posty: 10
Traws w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
na razie nowego pada nie zamierzam kupować bo mam od kumpla jednego DSa i swój jakiś tani szajs więc dam radę tylko tego po prostu chciałem naprawić bo po co ma leżeć
(teraz to już będzie używany do PC zamiast esperanzy no ale przydało by się żeby jeszcze z ps2 działał)
Traws jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.10.2013, 10:43   #9
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Dla Eda > Jestem we Włoszech :D
Posty: 5,450
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Ja mialem to samo mialem 1 DS i cos zaczol szwankowac wiec kupilem te 2 bezprzewodowe , a teraz to mam wiadro tych oryginalnych DS i co ciekawe nie kazdy dziala z kazda konsola bo mam ich z 6 ,mam wersje 30k 50k i 70k i zauwazylem ze sa i roznice w budowie kontrolerow i w dzialaniu z roznymi konsolami
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.10.2013, 12:48   #10
Traws
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 16.10.2013
Posty: 10
Traws w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
bałem się ale rozebrałem na nowo, poskręcałem jeszcze ładniej niż wcześniej i całkiem nie działa nawet na pc (oprócz lampki analoga oczywiście) więc można powiedzieć że problem rozwiązany xD będzie trzeba kupić nowy pad.
może kiedyś jak będzie lutownica to się pobawię jeszcze z tym padem ale na razie mam dość. dzieki wszystkim
Traws jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.10.2013, 14:03   #11
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Dla Eda > Jestem we Włoszech :D
Posty: 5,450
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Hihi mowilem ze szkoda czasu lepiej bylo pogladac i walnac .
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Apple flame war (było: Apple iPad) Bartez Systemy operacyjne i aplikacje 8003 03.12.2019 22:21
ps2 podłańczanie pod PC DejaVu Hardware 3 12.05.2010 19:39
Motorola HS801 (słuchawka bluetooth) i PC = nie działa.. Gadzina18 Off topic 0 11.03.2007 20:33
535 śmiesznych tekstów mallow Humor 6 01.06.2003 15:49


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.