![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie. |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.10.2008
![]() |
problem z modbo760 i grami na psx-a
Witam szanownych forumowiczów płyta główna mojej konsoli to GH-015 schemat do przeróbki V5-V6 po przeróbce modbo 760 nie odpala mi gier z psx-a wszystkie punkty są dokładnie przylutowane i sprawdzone i cały czas jak wkładam grę z psx-a to płyta rozpędzi się potem zamruga kilka razy niebieska kontrolka i płyta zatrzymuje się a potem kręci się już cały czas powoli i pojawia się napis żeby włożyć właściwą płytę ,nie jest to sprawa nośników gdyż jest to praktycznie na każdym rodzaju nośnika ,wykluczam laser gdyż nawet mocno porysowane płyty audio idą bez problemu,używałem schematu do v5-v6 i jeszcze jedno jest zastanawiające ,w sieci znalazłem dwie wersje schematu i w jednej był punkt "z" tak jak i w modbo760 i punkt "y" w tym schemacie jest w innym miejscu niż na innym schemacie gdzie jest starsze modbo i nie ma punktu "z" i nie wiem czy jest to jakiś błąd na schemacie czy tak mam być wyczytałem kiedyś że ten punkt "y" jest odpowiedzialny za gry na psxa i chciałbym się dowiedzieć czy to prawda i w zasadzie dokładnie za co jest odpowiedzialny ten punkt oto linki do schematów:
z punktem "z" http://www.bz-mod.it/IMG/modbo760/V5-V6.jpg bez punktu "z" i punkt "y" w innym miejscu http://ps2mods.eu/images/modbo%20530...v5v6%20pal.jpg prosił bym o pomoc w tym temacie bardziej doświadczonych odemnie forumiwiczów bo już zaczynam wątpić w swoją wiedzę i umiejętności.Dodam jeszcze tylko że modbo normalnie się odpala i gry na ps2 idą bez najmniejszego problemu problem dotyczy tylko gier na psx-a. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Ciekawe powiedzenia, cytaty, śmieszne stwierdzenia | andrzejj9 | Humor | 34 | 16.03.2019 15:39 |
z czym pić whisky ??? jakiś przepis?? | Ufil123 | Off topic | 193 | 19.02.2014 19:36 |
IMPREZKA ON-LINE (tylko powyzej 18 lat) | Remix | Off topic | 37390 | 02.12.2011 17:07 |
Powtórka z historii - trochę długie | para | Off topic | 63 | 01.09.2005 10:50 |
Projekt Freeware | Calme | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 0 | 16.05.2005 20:31 |