Powrót   Forum CDRinfo.pl > > >

Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 17.02.2018, 10:34   #16
A youkai of love
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,112
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Ok, ale jak zamierzasz zainwestować w konwerter RGB to HDMI to jakikolwiek kabel (pod warunkiem, że faktyczny) RGB wygra z componentem. No i ważniejsze, tym konwerterem output jest 720p/1080p więc nawet jak twój TV nie obsługuje 240p po HDMI, obraz w grach ps1 będzie.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />

Ostatnio zmieniany przez A youkai of love : 17.02.2018 o godz. 10:36
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.02.2018, 11:13   #17
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,255
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Wiec tak zebyscie byli swiadomi bo sie nie chce mi znowu powtarzac , w przypadku playstation: RGB = component z SoG z malymi dodatkami 3 kondensatory + rezystor , za reszte bajerow ODPOWIADA tv , sprawa jest inna jesli tv nie ma SoG , dalej may to samo co wyzej tylko +uklad do rozbicia synchronizacji , metoda sync on luma czy sync on green to praktycznie to samo tylko $ony poszlo w ta strone , w zasadzie na dzien obecny i ostatnie 10lat kazdy tv wspiera kazde metody synchronizacji , trzeba kupic wyjatkowe gowno zeby w/w metoda nie dzialala na nim.
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.02.2018, 11:33   #18
Jolek
Guru
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 1,004
Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Dziękuje @misiozol i @Haker120 za wszystkie odpowiedzi i wybaczcie za moją toporność.

@misiozol, mam jeszcze tylko ostatnie pytanie na temat kondensatorów.

Wyczytałem, że do PS2 nie ma potrzeby ich stosowania:

Frequently asked questions:
Q. Is this PlayStation SCART cable compatible with all console regions?
A. Yes, this cable works with all PlayStations 1 & 2 consoles released world wide, including PAL and NTSC versions. However we do supply separate cables for the PS1 and PS2, as the PS1 doesn't have the 200uF capacitors between the video encoder and the A/V output socket inside the console but the PS2 does, therefore, our PS1 cables have capacitors inside the SCART plug and our PS2 cables does not. This is to ensure maximum electrical compatibility for each console.

Źródło:
https://www.retrogamingcables.co.uk/...d-sync-on-luma.
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.02.2018, 11:39   #19
A youkai of love
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,112
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Specyfikacja kabli RGB dla ps1 i ps2 różnią się, ps1 wymaga 220uF kondensatorów, dla ps2 nie ma i nie powinno się stosować.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.02.2018, 11:52   #20
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,255
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Powinny byc kondesatory niezaleznie od kabla
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.02.2018, 12:01   #21
Jolek
Guru
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 1,004
Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
W razie czego znalazłem również wideo na temat tych kondensatorów (również na retrogamingcables):
https://youtu.be/brMW6KFue-I?t=22m.
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.02.2018, 12:15   #22
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,255
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Powiem tobie tak ze za bardzo kombinujesz najlepszy efekt jest na RGsB/component SoG, wtedy masz obraz 480p ale jest problem bo nie kazda gra to obsluguje i przeskaluje do 480i , reszta to jest lanie wody bo jesli zostosujesz kondensatory to jest to kompromis i jest wazna zasada: z guwna bata nie ukrecisz , wiec przestan kombinowac podlacz normalnie kablem component z sync on luma/SoG tym co masz od HAMA i ciesz sie zyciem i przestan nas dreczyc
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
PS2 Slim NTSC + LCD 37" i kabel component darrkis Hardware 3 15.11.2009 18:26
Gry bez koloru przez kabel RGB marmal215 Hardware 0 31.07.2009 14:40
Kabel RGB a patchowanie gier (NTSC) Szczaqu Hardware 4 21.12.2008 19:41
Kabel RGB - nie działa KABAN_DG Hardware 4 31.12.2007 16:59
Brak sygnalu VIDEO - PS2 slim + LCT TV + kabel komponent aroncz Hardware 3 09.11.2007 18:03


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.