![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.07.2007
![]() |
Kłopoty z przerobioną konsolą
Witam
Jakieś 2 miesiące temu przerobiłem konsole chipem modbo 760(dałem do serwisu), wszystko pięknie chodziło, aż 3 tygodnie temu zaczęły dziać sie z nią dziwne rzeczy: po pierwsze nie wczytuje za pierwszym razem kopi zapasowych, tylko po jednym bądź dwóch resetach. Z laserem jest chyba wszystko w porządku bo nic sie nie zacina nawet jak gram bite 5 godzin. Po drugie jak resetuje konsole nie otwierając klapy potrafi sie zaciąć laser(nie wraca do góry) i mogę w tej sytuacji tylko odciąć zasilanie bo inne chwyty nie działają(przycisk resetu nie działa). W tym czasie konsola leżała na półce, tylko raz ja przewoziłem w torbie. No i teraz sie rozchodzi co to są za objawy, czy mam oddawać konsole do tego serwisu bo mam pół roczna gwarancje, czy da sie to jakoś samemu zrobić, może ja coś przestawiłem i sam nie wiem. Proszę o pomoc w tej sprawie. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jak jest gwarancja to nie ma co si***281; zastanawia***263;
![]()
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.07.2007
![]() |
Witam
Nie oddałem jeszcze konsoli do serwisu bo nie mam na razie na to czasu, ale zaobserwowałem, ze po naciśnięciu resetu płyta sie kreci(następują po sobie loga modbo, ps2), konsola przestaje kręcić płytę - gra nie jest wykrywana. Co jakiś czas jak zresetuje konsole to płyta kreci sie aż do momentu tych kwadracików i wtedy gra odpala normalnie. Czym może być to spowodowane, ze napęd przestaje w większości przypadków kręcić płyta przed tym ekranem z kwadracikami? Przez co płyta nie jest wykrywana. Dodam ze gry odpalają się za każdym razem z browssera konsoli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
prawdopodobnie wina z chipem konsoli
![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
KŁOPOTY!! ( 2u dniowe :) ) | rbit | DVD-Video | 9 | 17.07.2006 18:15 |
kłopoty z dvdrw i dvdrom | marekx2 | Napędy optyczne CD | 0 | 20.05.2005 11:12 |
Czy też macie kłopoty z forum | Wojtek Toruń | Propozycje, sugestie, błędy forum | 8 | 08.04.2003 20:23 |
Cd Audio-najlepszy Program, Kłopoty Z Eac | pepperman | Napędy optyczne CD | 1 | 14.08.2002 17:03 |
Na kłopoty Pantera | Greg | Napędy optyczne CD | 1 | 13.07.2001 23:41 |