![]() |
Ilość załączników: 1
Pograłem sobie wczoraj w pociągu w Abe's Oddysee (w końcu) i przypomniałem, jaka to rewelacyjna gra :) Przy okazji bardzo dobra konwersja (jedynie skradanie jest kiepsko rozwiązane, ale da się przeżyć).
Druga rzecz - jednego wieczoru wziąłem konsolkę, żeby obejrzeć jakieś videoclipy. Najpierw puściłem jakiś, który miałem przerobiony jeszcze wcześniej, później włączyłem te, które robiłem ostatnio. I zatkało mnie. Jakbym nagle ze zwykłego telewizora przesiadł się na HD ;) Jednak stwierdzam, że udało mi się znaleźć optymalne ustawienia, a że są tego warte, to podaję. Program XviD4PSP (ja mam wersję (4.1.0.0.), ustawienia jak na screenie niżej. Trochę to trwa - przede wszystkim przez ten potrójny przebieg, ale efekt jest tego warty. A clipy wcale dużo nie zajmują (~20mb). Polecam :spoko: |
Cytat:
|
Osobiscie uzywam PSP Movie Creator w 368x208, obraz daje na 300 kbps, ale mozna nawet do 600 jesli jestes fanatykiem jakosci...
|
Cytat:
Wszystko niby ładnie ustawiam, konwersja trwa kupę czasu (pewnie ze względu na ten trzykrotny przebieg, cokolwiek to jest), ale konsola później filmików nie odczytuje.. Próbowałem różne formaty i cały czas to samo. W międzyczasie przetestowałem jeszcze inny programik, ale też bez sensownych rezultatów. Mógłbyś napisać jakiego dokładnie programu używasz i z jakimi ustawieniami, żeby uzyskać jak najlepszy rezultaty? (zależy mi tu przede wszystkim na videoclipach, więc konwersja nie musi być duża) |
I jak efekty ;-)?
|
Cytat:
Co do rozdzielczości to niby wiem, ale.. Resident chodził bardzo dobrze, a wyglądał tak, że gra jest warta świeczki. Problemów nie było, więc firmware raczej sobie radzi. Potestuję, zobaczę :) |
Cytat:
Cytat:
Pamietaj tylko, ze rozdzielczosc 480 x *** nie zostala przewidziana przez Sony do odtwarzania MP4 - odtwarzac ja mozesz tylko dzieki Custom Firmware i taki film ma PELNE PRAWO klatkowac badz zawiesic konsole. |
***346;ci***261;gn***261;***322;em Resident Evil II przerobionego w formacie jak ni***380;ej:
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
|
Ja daje dzwiek na 96kbps i obraz na 300 kbps - Helikopter w ogniu (2h 40 min) zajmowal 450 mb. Przecietnie okolo 250-350 mb film zajmuje. Uzywam rozdzielczosci 368 x 208 - jakosc jest dobra ^_^!
|
Ko***322;o 200-300MB w zale***380;no***347;ci od ustawie***324; zdaje si***281;.
|
Program wypr***243;buj***281;, dzi***281;ki :) (chocia***380; napisy mi nie potrzebne)
Do grona posiadaczy ps3 raczej si***281; nie szykuj***281;. Rzadko bywam w domu, st***261;d ch***281;***263; posiadania konsolki przeno***347;nej. Na razie wystarczy. Wracaj***261;c jeszcze do pytania - ile mniej wi***281;cej zajmuje film 700MB (na komputerze) po przerobieniu na PSP? Tak, ***380;eby by***322; w przyzwoitej jako***347;ci i dobrze chodzi***322;. Pytam, bo przerobi***322;em wczoraj jeden, ale z 700mb zrobi***322;o si***281;.. 800. Taka przer***243;bka jest raczej ma***322;o efektywna.. |
Sprawdzony program do konwertowania filmow - PSP Movie Creator. Zainstaluj z nim Direct VobSub i bedzie Ci od razu nakladac napisy!
BTW - to kiedy dolaczasz do grona posiadaczy PS3 :->? |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:47. |