Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Hardware

Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 08.04.2018, 19:13   #1
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 03.05.2010
Posty: 21
quaczuq zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Modbo z "odzysku"

Cześć
Mam ps2 slim z modbo 4.0 oraz Fat bez chipa ale z hdd. Mam pomysł wylutować chip z slima i zamontować go w facie. To że pasuje jest pewne ale czy on się jakoś nie zgrywa po zamontowaniu z konsolą? Może się to wydawać głupie ale nie znalazłem nigdzie informacji że ktoś zakładał używany chip.
quaczuq jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.04.2018, 19:17   #2
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,709
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Przy obecnej cenie gier na PS2 przerabianie ma sens?
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.04.2018, 10:30   #3
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,462
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Skoro to fat to czemu nie uderzyć w FMCB? Mniej roboty i obie konsole pozostają zmodowane.
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.04.2018, 10:40   #4
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,088
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Chip zawsze ma sens, backupów gier na ps1 od tak nie odpali się na FMCB a o importach na samym FMCB gier ps1 można zapomnieć. Modbo4.0 to szajs ale spełnia swoją rolę, no i najważniejsze, nie uszkodzi konsoli ani napędu. Jak na klona chip ok, ale nie licz na 100% wsparcie importów gier ps1. Jeśli obie konsole w pełni sprawne, to najlepiej zostać z samym FMCB na fatce, chyba że planujesz sprzedać slima i zostać z samą fatką to jak najbardziej wlutować chipa do fatki.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.04.2018, 12:02   #5
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 03.05.2010
Posty: 21
quaczuq zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Pomysł jest typowo do uruchamiania ELF-ów. Potrzebuje coś do sprawnego uruchamiana HD loadera.
FMCB dla mnie szpeci konsole a logo startowe mnie zwyczajnie irytuje, a logo sony uwielbiam. Gry psx mam oryginalne wiec to nie problem ale mam 4 na region ntsc. Wiem że jest POPS ale jego kompatybilność sprawia że jest dla mnie tylko ciekawostką.
Dla mnie FMCB i OPL to nieporozumienie jak chodzi o wygodę użytkowania ale i tak są dobre.
Co myślicie o HDD OSD? czy ten projekt jest coś wart i jak jest z jego stabilnością? Bardzo podoba mi sie oryinalny wygląd i wygląda na ideał jak chodzi o obsługę.

Z jakiego powodu modbo to szajs? Wiadomo to podróba matrixa infinity ale jakoś ani razu nie nawalił. Jakby się udało kupić nowy to jaki chip nie jest "szajsem" ? Widzę że coraz trudniej o dobry chip do ps2.
quaczuq jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.04.2018, 12:33   #6
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,088
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Szajs bo chińczycy totalnie olali wsparcie dla ps1, no i o dziwo bardzo stabilny. HDD OSD to bardziej jak FMCB ale bez loga (chyba, że coś się zmieniło) i umożliwia odpalanie apek specjalnie spreparowanych z HDD, ikonka HDD pojawi się w browser ps2.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />

Ostatnio zmieniany przez A youkai of love : 09.04.2018 o godz. 13:14
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.04.2018, 12:41   #7
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 4,954
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Nie przejmuj sie wszystkie chipy po 2005 to szajs klony klonow itd. na ali znajdziesz chipa nowego jak chcesz a ten mozna uzyc , a moze cie zainteresuje modowany browser 2.0 do ps2 fat z hdd i odpalasz wsio z hdd bez chipa ,np za pomoca opl lub hdloader wszystko dziala z hdd prosciej sie nie da
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.04.2018, 21:08   #8
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 03.05.2010
Posty: 21
quaczuq zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
O olanym wsparciu ps1 nie słyszałem. Z doświadczenia to na modbo działało wszystko nawet wielodyskowy mgs. Klon klonów z pewnością ale modchipy to była zawsze garażowa produkcja. Browser 2.0 z tego co widzę na yt nawet obsługuje gry prosto z browsera ps2 gdzie wyświetlają się tak samo jak Save. Wychodzi na to że browser 2.0 (HDD OSD) i modbo na chwilę obecną jest połączeniem doskonałym praktycznie. Póki co zrobię softmod a w razie potrzeby przełoże modbo lub kupię kolejne.
quaczuq jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.04.2018, 21:21   #9
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 4,954
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
zgadza sie ja mam browser 2.0 i jestem zadowolony , pomijam fakt ze w tej samej konsoli mam matrixa
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.04.2018, 19:15   #10
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 03.05.2010
Posty: 21
quaczuq zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przelutowałem chip i obeszło się bez problemów. Chip jak najbardziej można wykorzystać ponownie i sprawuje się super. Niestety ale z browser 2.0 jest problem. Soft gryzie się z chipem i nie działają gry z ps1 a sam browser uruchamia się strasznie długo. Uruchamianie aplikacji z osd działa ale nie ma możliwości zapisania konfiguracji w lauchelf. Hdloader nie przy każdej grze robi ikonkę i są widoczne jako corrupted data a użycie kermita i tak nie pozwala na uruchamianie gier prosto z osd z powodu braku pliku .elf Niestety ale bardzo się zawiodłem i szczerze oceniam browser 2.0 tylko jako ciekawostkę.
Pozostałem przy Modbo i HDloader uruchamianym z memorki i czas na uruchomienie jest minimalny.
Dziękuje wszystkim za pomoc w temacie.
quaczuq jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.04.2018, 19:30   #11
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,088
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Sprawdź gry ps1 w PAL, NTSC to straszne padło na tym chipie, sam chip nie gryzie się z OSD2.0, problem jest po twojej stronie, seria modbo jest o tyle dobra, że nie gryzie się z niczym. co do HDLoader, zmień na OPL. Sam się poddałem z OSD2.0 bo za dużo konfigurowania, a kermit działa tylko z KELFami a nie ELFami o ile dobrze pamiętam.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.04.2018, 19:52   #12
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 03.05.2010
Posty: 21
quaczuq zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Haker120 a jakie miałeś modbo? Bez dysku działało wszystko a po podpięciu nic jak chodzi o ps1.
Mam 4.0 1.93 i mam jeszcze loga matrixa.
NTSC jak i PAL działa, wielodyskowe też bez problemu. Nigdy nie było sytuacji że wybrzydzał z jakąś grą. Jedyne czego mogę się czepić to to że w browserze gra ps1 jest podpisana jak playstation game (prawidłowo) ale z niebieską ikonką płyty zamiast czarnej.

Do opl-a zaczynam się przyzwyczajać, odstraszyły mnie zbędne wodotryski.

Tak,wymaga pliku .kelf ale kermit rzekomo miał przekształcać partycje hdloader w grę uruchamiana z browsera lecz pokazywał komunikat że brakuje właśnie kelfa a w osd wołał o płytę.
quaczuq jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2018, 09:58   #13
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,088
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Aktualnie mam Modbo2.0 i Modbo750 w fatkach, i 2x Modbo760 w slimach. Miałem modbo4.0 i modbo5.0, w obu przypadkach ps1 działało ale bezproblemowo tylko PAL i część ze zwolnieniem i przesuniętym ekranem NTSC. Wszystko z HDD, ale że nie potrzebowałem aż tylu FATek, to zostawiłem sobie 2x 50004 z Modbo2.0 i 750 i oba slimy. Slim z modem HDD i modbo760 (klon klona klona) też odpala wszystkie ps1 w regionie PAL i część z przesuniętym ekranem i spowolnione NTSC. Oczywiście z napędu, przez POPS kompatybilne działają bez problemu.

Co do OPL to mamy kilka wersji, z wodotryskami i bez, wszystko zależy od ciebie co potrzebujesz.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2018, 19:26   #14
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 03.05.2010
Posty: 21
quaczuq zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a jest opcja korekcji pozycji ekranu w grach psx po wejściu do menu ustawień. Tyle że ja tego nie zauważyłem żeby coś się przesuwało bo mam podpięte ps2 kablem component i zawsze jest rgb więc ntsc nie robi różnicy.
quaczuq jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2018, 19:42   #15
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,088
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Chyba nie wiesz o czym mowa. Jak takiś to przetestuj Tekken 3, Crash 2, Crash 3, MGS w wersjach NTSC to sam zobaczysz o czym mowa, i sam kabel nie ma tu nic do rzeczy, chyba że TV CRT. No i nie ma ustawień do korekcji, są jakieś programy co modyfikują bina z poziomu PC ale nigdy nie udało mi się naprawić gry z ps1 NTSC pod tej klasy modchipa.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
PS2 z modbo 760 nie czyta płyty kaaaamilek Hardware 1 15.12.2017 17:59
Modbo 760 + Fix = nie kręci płytą,nie czyta uzydkownik Hardware 1 19.01.2011 12:35
Problem z modbo 760 bubblegum Hardware 1 25.10.2010 08:58
PS2 90004 8D GH-72-42 i Modbo 760 wonsky Hardware 5 14.09.2010 12:12
Modbo 760 razdym30 Hardware 3 30.07.2007 17:48


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO