Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Hardware

Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 3, średnio 5.00. Tryby wyświetlania
Stary 20.01.2020, 14:57   #1
Kami3n147
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 20.01.2020
Posty: 8
Kami3n147 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Pętla BSOD i 8002F271

Naszło mnie, aby poeksperymentować ze swoją FATką i wgrać Linuksa.

Postawiłem soft CFW355-OTHEROS++ i zacząłem instalować Linuxa
Podczas któregoś kroku konsola załączyła się z BSOD i naciśnięcie X nie pomaga, znów się uruchamia w trybie BSOD.

Po przejściu do Recovery Menu i próby wgrania na nowo OFM bądź CFW kończy się komunikatem:

"an error occurred during the format operation 8002f271" Wymieniałem HDD na kilka innych i zawsze po sformatowaniu to samo. Konsola bez dysku nie pozwala wejść do Recovery Menu, więc dysk widzi i czyta.




Konsola to FAT z pamięcią NAND, a konkretnie CECHG04.


Gdzieś wyczytałem, że konsole można wprowadzić w tryb Factory Service Mode i wtedy instaluje plik PUP bezpośrednio z katalogu root na usb, ale jak to zrobić?

Czy istnieje jakaś szansa na odratowanie konsoli?

Kami3n147 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.01.2020, 15:08   #2
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,853
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
A co wczesniej grzebales w tej konsoli ? jak na spowiedzi
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.01.2020, 22:28   #3
Kami3n147
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 20.01.2020
Posty: 8
Kami3n147 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cześć,
Dzięki za zainteresowanie się tematem. Fizycznie nic nie grzebałem, dalej ma plombę.

Miałem CFW 4.85, zainstalowałem Habib-QA_Toggle-4.21+ i włączyłem możliwość downgrade, wgrałem REBUG_3.55.4_999_DGR_PS3UPDAT.PUP, a następnie CFW355-OTHEROS++-22GB.PUP System wstał i wszystko działało. Zacząłem wgrywać pliki PKG potrzebne do postawienia Linuksa i sformatowania HDD pod partycje na Linuksa i przy którym restarcie stało się jak w temacie. BSOD, a w trybie Recovery Mode nie mogę nic zrobić.
Wyczytałem, że można wprowadzić konsole w tryb Factory Service Mode i wtedy konsola ładuje firmware od razu po dostaniu zasilania, ale do tego potrzeba E3 Card Reader, Teensy++ 2.0 czy PS3Jig. Może ktoś się spotkał z czymś takim i będzie łaskaw rozjaśnić ?
Kami3n147 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.01.2020, 23:08   #4
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,853
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
I juz widze problem , nie potrzebnie uzyles downgrader bo on ustala FW jako bardzo wysoki ,wlaczyles flage trzeba bylo wgrac czysty 3.55 , wejsc mozna do service mode poprzez specjany pendarajw z plikami , ale nie ujrzysz w nim menu ani nic takowego bardzo ryzykowne . Przyszlo ci do glowy zeby zrobic backup flash przed grzebaniem zeby uratowac konsole w razie wtopy ?

Kots ty tam , jaki masz nick ?

http://psx-scene.com/forums/f118/ps3-help-93239/
&
http://psx-scene.com/forums/f263/err...ngrade-104866/
&
http://psx-scene.com/forums/f177/nee...e-brick-89021/
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.01.2020, 08:29   #5
Kami3n147
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 20.01.2020
Posty: 8
Kami3n147 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Niestety nie mam zrzutu pamięci NAND. Kiedyś to robiłem i przeszło, teraz stwierdziłem, że w się pogodzę jeśli PS3 wyzionie ducha, ale mi szkoda.

Aktualnie w konsoli siedzi 3.55. Dziś będę mieć E3 Card Reader i co teraz?
Wiem, że muszę mieć plik PS3UPDAT.PUP na USB w prawy porcie w katalogu root oraz plik LV2diag.self i jeszcze HEX dla E3 Card. Pytanie skąd je wziąć i jaki wgrać FM? Najnowszy OFM? OFM 3.55?

Kami3n147 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.01.2020, 10:49   #6
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,853
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Poszukaj na psx scene tam powinny byc i co to jest OFM chyba chodzi ci o OFW ? konsola przyjmuje czysty 3.55 ?
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.01.2020, 13:42   #7
Kami3n147
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 20.01.2020
Posty: 8
Kami3n147 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Aktualnie konsola nie przyjmuje nic, nawet czystego OFW 3.55. W trybie recovery nie mogę zrobić nic oprócz tego, że mogę tam wejść i zobaczyć jego menu. Przy próbie aktualizacji wyskakuje 8002f271, a jak chce sformatować to info, że nie może uzyskać dostępu do HDD.


Dziś powinienem mieć E3 Card Reader, który pozwoli wejść w tryb FSM, a potem wgrać PUP w ciemno. Zobaczymy se7ensins. com / forums/threads/downgrade-from-3-50-to-3-41-and-jailbreak-with-the-e3-card-reader-full-tutorial.388376/

Znalazłem taką instrukcje jak wykorzystać E3 Card Rader.
Kami3n147 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2020, 18:55   #8
Kami3n147
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 20.01.2020
Posty: 8
Kami3n147 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zwycięstwo, a przynajmniej połowiczne.

Udało mi się wejść w tryb FSM za pomocą E3 Card Reader.
Wszystko jasne dlaczego tak się stało, coś namieszało w pamięci NAND jeśli chodzi o partycje na dysku twardym. Powinno się pokazać wolne miejsce oraz całkowite, a pokazuje się 30GB. Oryginalny HDD w PS3 ma 40GB.
Co teraz zrobić?
Kami3n147 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2020, 19:30   #9
Kami3n147
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 20.01.2020
Posty: 8
Kami3n147 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Po włożeniu dysku 500GB dalej pokazuje 30GB. Po wyjęciu dysku i włączeniu konsoli bez HDD dalej Free Space 30GB. Konsola się uruchamia bez dysku ponieważ jest w trybie FSM
Kami3n147 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2020, 19:58   #10
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,853
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
A jak wymusisz instalke 3.55 czystego ?
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.01.2020, 00:10   #11
Kami3n147
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 20.01.2020
Posty: 8
Kami3n147 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wszystko działa!!
Jupi! Po wejściu w tryb FSM wystarczyło wgrać na E3 Card Reader plik o nazwie Lv2diag.self,który powoduje wyjście z FSM. Przy okazji zrobiłem Downgrade do 1.90 i konsola wygląda jakby wyszła z fabryki, dalej oryginalna plomba. To jest najniższe OFW jakie można wgrać
Kami3n147 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.02.2020, 10:52   #12
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,853
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Gratulacje , to ci sie chyba odechce linuxa
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
8002f271, bsod, pętla

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
BSOD przy starcie laptopa z Windows XP Home Smartek Komputery 11 28.11.2012 11:48
OCZ Vertex 3 / Agility 3 / Solid 3 - BSOD! latet Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software 30 18.09.2011 22:42
Wieszający się komputer. Różne BSOD, Brak pomysłów silent22 Komputery 18 17.04.2009 16:33
BSOD w Call of Duty World at War. Grześiu748 Komputery 8 14.02.2009 01:22
bsod co 10 minut dlaczego? memorando Off topic 0 14.03.2004 16:31


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.