![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() |
Playstation 1 SCPH-102 - Nie działa czujnik otwarcia klapy
Witam
Mam pewnie dziwny kłopot z moją konsolą. Kupiłem ją przerobioną i zauważyłem że po włożeniu płyty i włączeniu od razu zaczyna ją czytać. Nic nie było by w tym dziwnego gdyby nie robiła tego z otwartą klapą. Nawet jak jest gra włączona to mogę otworzyć klapę a płyta dalej się kręci i można normalnie grać. Postanowiłem że wymienię chip na nowy ale jest to samo, później dla świętego spokoju wymieniłem laser na nowy. Pomyślałem że może jest coś nie tak z sensorem/czujnikiem otwarcia klapy i postanowiłem że go po prostu wylutuję i zrobie delikatny mod w postaci zgrabnie zamontowanego na boku przełącznika zamiast tego sensora/czujnika tak żebym mógł "otworzyć klapę" przełącznikiem. Przydatne w razie robienia hot swap. I ku mojemu zdziwieniu nic się nie zmieniło ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A bez chipa jak sie zachowuje ?
![]() |
#3 |
![]() |
Czy na tym modelu występuje buczenie w menu konsoli? Mam taką konsolę i wszystko działa tylko buczy na kablu co idzie do telewizora. Na wyjściu RCA jest czysty dźwięk. Mam też SCPH-9002 i tam nie ma takiego problemu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
czujnik, działa, klapy, nie, otwarcia, playstation, scph-102 |
|
|