Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Hardware

Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 25.01.2006, 02:06   #1
siegdubhy
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 05.01.2006
Posty: 8
siegdubhy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Podlaczanie PS2 pod monitor od PC?

Wiem ze to forum o nagrywaniu, ale wiem ze jest tu spore grono ludzi, ktorzy potrafia zrobic z konsola doslownie wszystko.
Chcialbym wiedziec czy da sie podlaczyc konsole PS2 pod monitor od PC (15', LG 500E, taki standardowy tani monitor kolorowy)?
Jezeli tak to jakiego okablowania potrzebuje?
(bym podlaczyl pod TV gdyby: a) moja rodzicielka nie spedzala calego wolnego czasu przed tworami polskiej kinematografii; b) gdybym kiedys przypadkiem nie spalil w TV scalakow od euro-zlacza oraz chinch'ow :/)
Dziekuje za wszelka pomoc
Pozdrawiam
Sieg
siegdubhy jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.01.2006, 21:28   #2
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,116
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez siegdubhy
Wiem ze to forum o nagrywaniu, ale wiem ze jest tu spore grono ludzi, ktorzy potrafia zrobic z konsola doslownie wszystko. [...]
Nie przesadzajmy...

Cytat:
[...] Chcialbym wiedziec czy da sie podlaczyc konsole PS2 pod monitor od PC (15', LG 500E, taki standardowy tani monitor kolorowy)?
Jezeli tak to jakiego okablowania potrzebuje? [...]
Ja tego nigdynie praktykowałem, ale z tego co wiem potrzebujesz VGABox (jak znajdę, podam link).

Cytat:
[...] (bym podlaczyl pod TV gdyby: a) moja rodzicielka nie spedzala calego wolnego czasu przed tworami polskiej kinematografii; b) gdybym kiedys przypadkiem nie spalil w TV scalakow od euro-zlacza oraz chinch'ow :/)
Dziekuje za wszelka pomoc
Pozdrawiam
Sieg
a.) Znam ten ból...
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.01.2006, 22:58   #3
siegdubhy
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 05.01.2006
Posty: 8
siegdubhy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hmm, szukalem troche wiecej informacji na ten temat i znalazlem 2 rozwiazania. 1 to wlasnie ten caly vga box, sam nie wiem jak dobry jest to pomysl bo niektorzy ludzie najwyrazniej narzekaja na jakosc obrazu przez to. 2 rozwiazanie to byl tuner TV, sprawa nieglupia, przede wszystkim da sie podlaczyc PSa i grac sobie w oknie albo cos bez koniecznosci przelaczania miedzy kompem a kosola. Na dodatek moglbym ogladac telewizje . Ale niestety ludzie narzekaja ze musi byc dobra karta TV zeby obraz byl taki jak na TV, nie wiem jak bardzo bylby zly jakbym kupil na przyklad taka karte za 150zl (vga box kosztuje 200 a to juz by bylo dla mnie chwilowo niemozliwe)...
Sam nie wiem co teraz zrobic :/
siegdubhy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.01.2006, 23:36   #4
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,116
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
@siegdubhy
Ja bym kupił drugi TV :) Nawet 14, zawsze to już lepiej niż wydać 150/200zł w ciemno...
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2006, 01:30   #5
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Posty: 10,530
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Przerazisz sie jak zobaczysz ta grafike na monitorze, ale rob jak uwazasz... Ja bym sprzedal stary monitor, dolozyl i kupil telewizor ;-)!
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2006, 13:48   #6
dramina
Pento Sqad
 
Avatar użytkownika dramina
 
Data rejestracji: 28.12.2005
Lokalizacja: Rypin
Posty: 91
dramina ma jeszcze możliwość poprawy <-1 - -10 pkt>
ja widziałem normalnie grafa tragedia,ale można kupić specjalny kabelek i to troche poprawi grafe i jakość ale to też nie to samo co na tele........
dramina jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2006, 15:02   #7
siegdubhy
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 05.01.2006
Posty: 8
siegdubhy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
1. Kupic TV - za co?!
2. Sprzedac monitor - i ciekawe na czym bede zarabiac...
3. Specjalny kabelek - ehh, chbya wiem o czym mowisz, z tego co wiem to poprawia obraz o 10% co najwyzej
4. Chetnie przyjme wszelkiego rodzaju zapomogi, tore moga mi pomoc w zdobyciu odpowiedniego sprzetu do korzystania z PS2
siegdubhy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.02.2006, 05:05   #8
Zafo
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 02.02.2006
Posty: 10
Zafo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a ja sobie kupiłem 29 calowy TV do swojego PS2 i jestem happy
żadne kombinowanie mi niepotrzebne
Zafo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.02.2006, 00:59   #9
Leon74
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 17.02.2006
Posty: 4
Leon74 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Leon74]:Na twoim Lg grafa z playa nigdy nie bedzie dobra zaden kabel tego nie zmieni konsola ma (R,G,B)czyli czerwony,zielony,niebieski tak jak monitor VGA 3 kolory podstawowe z ktorych powstaje gradacja na siatce kineskopu tak jak w tv ale konsola nie ma wyjscia (POLARYZACJI)czyli HORIZONTAL VERTICAL "pion poziom"konsola ma wyjscie pal jako zlozony sygnal wideo o calkiem innej sinusoidzie posiada wspolna mase"GDN"a VGA odseperowane od siebie dwa sygnaly HiV co pozwala na przelaczanie rozdzielczosci monitora a tv ma 760lini w poziomie przy 47Hz a monitor wiadomo to tak jakbys chcial podlaczyc dvd lub vcr po VGA w jaki sposob rozdzielisz sygnal wideo na h i v nie ma takiej opcji .Poza tym monitor bez odcghylania czyli synchro nie odpali sie .moral z tego taki zapomnij o twoim Lg i lepiej soraw sobie tv.a jeszcze jedno z VGA da sie zrobic tv out i to szybko ale sygnalu composit video nie rozdzielisz na dwie odseperowane od siebie polaryzacie w ktorych sa zawarte informacje o korekcji,Hz,zageszczeni lini i poprost zaden kabel nie przyda sie na pewno.A ile kosztuje ten kabel?
Leon74 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.02.2006, 10:12   #10
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,116
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Leon74
[...] A ile kosztuje ten kabel?
Cały VGA Box kosztuje około 150/200zł - nie opłaca się.

A jak wygląda sprawa na monitorze z grami z progesive scan?
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.02.2006, 16:59   #11
Desden
-=Advokat^Diabła=-
 
Avatar użytkownika Desden
 
Data rejestracji: 14.02.2005
Lokalizacja: Spira - real zone
Posty: 1,391
Desden zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja sie bawiłem na swoim pixel view pro testując kilka mocnych pozycji i powiem ze grafa nie była taka jaką by sie chciało ujżec
Ale nie kombinowałem ze sterownikami i programami wyciągającymi siudme poty przy tym, więc olałem to, ale generalnie nie warto się męczyc przy zdrowym rozsądku.
Lepiej kupic cos taniego za grosze z lombardu czy komisu niz potem narzekac ;-)
__________________
Jesteś dzieckiem NEO to nie pisz do mnie!
Desden jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.02.2006, 18:35   #12
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,181
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
albo z Niemiec, za 200-300 zl bedzie juz pewnie z 28 caliuzywaka oczywiscie
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.